Prefab woning prijslijst

Hoe meer oppervlakte en hoe meer luxe hoe hoger de prefab woning prijslijst uiteraard is.

Een prefab woning, is een semi-maatwerk woning in een vooraf bepaalde bouwstijl. Een bouwfirma die prefab woningen plaatst biedt verschillende typen woningen aan, dit kan gaan van villa’s tot bungalows tot een kleine woning, waarbij je dan ook nog veel vrije keuze hebt voor de details en afwerking ervan. Uiteraard zijn deze elementen van belang voor jou prefab woning prijslijst. Hoe meer oppervlakte en hoe meer luxe hoe hoger de prefab woning prijslijst uiteraard is.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Prefab woning prijslijst

Een prefab woning prijslijst is relatief lager dan een prijslijst van andere bouwmethodes en deze woningen kunnen ook nog in veel kortere tijd worden gebouwd dan een nieuwbouwwoning of een volledig zelf ontworpen woning. Bij een prefab woning prijslijst weet je ook onmiddellijk waaraan je toe bent voor wat betreft de kosten van het bouwen en afwerken.

Wanneer we naar ons budget dienen te kijken hebben we met deze bouwmethode dan toch niet zoveel vrijheid om onze droomwoning te creëren en kost iedere kleine verandering dan ook heel wat extra. Een goede voorbereiding is dus echt noodzakelijk voor de controle over de prefab woning prijslijst.

Indien we dan toch beslissen om ons droomhuis te bouwen naar onze persoonlijke noden en wensen kunnen we beter de prefab woning prijslijst aan de kant leggen en kiezen voor een traditionele woning prijslijst. Dan kunnen we ook onze woning laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf waarvan de prijs op voorhand bekend is. Zo beschikken we dan ook over een kortere bouwperiode dan wanneer we ons huis zelf bouwen en kan de woning ook al na korte tijd worden betrokken, wat trouwens niet veel langer is dan bij een prefab woning. Indien je tijdens je bouw nog wijzigingen wilt aanbrengen van bijvoorbeeld een extra raam of toch een binnendeur op een andere plaats zetten, is dit uiteraard nog steeds mogelijk, mits een kleine extra kost. Zo wordt bij een sleutel op de deur bouwfirma uw woning ook volledig afgewerkt afgeleverd zodat u ook zelf niets dient te doen, maar indien je toch een beetje een handige Harry bent en een gedeelte van de afwerking voor je eigen rekening wilt nemen vormt dat uiteraard geen enkel probleem. Je kan ook kiezen voor je woning water en winddicht op te leveren.

Zo is Woningen Compere dan ook goedkoper wat betreft de prijs van je droomwoning in vergelijking met prefab woning prijslijst. Wij bouwen traditionele woningen volgens het sleutel op de deur principe en werken nauw samen met onze klanten. Zo luistert onze bouwadviseur naar jullie woondroom en begeleiden jullie verder tot aan jullie droomwoning. Wij staan ook steeds ter uwer beschikking en adviseren u in de keuzes die u dient te nemen. Aarzel daarom niet om ons te contacteren via ons gratis nummer 0800/11 164 zodat één van onze medewerkers je in contact kan brengen met een bouwadviseur bij u in de buurt. U kan ook al reeds inspiratie opdoen uit één van onze modelwoningen die u kan terugvinden op de site of in onze catalogus die u gratis kan aanvragen telefonisch of via de site. Tot binnenkort.

Wat houdt prefab woningen prijslijst in en deze van sleutel-op-de-deurwoningen?

Na een lange periode van sparen en slimme budgettaire keuzes maken, kan u eindelijk uw welverdiende centjes investeren in uw woning. Nog steeds is het bouwen of het kopen van een eigen woning of appartement de veiligste en meest rendabele investering die u kan maken.

Bijgevolg gaat u op voorhand grondig de verschillende bouwmethode analyseren.

Gratis Catalogus

U wil immers een duurzame woning die meerdere generaties meekan. Wat vroeger het een evidentie was om uw eigen woning te bouwen, is dit vandaag de dag steeds meer een luxe. Vandaar dat u een woning wil bouwen dewelke u misschien kan doorgeven aan uw kinderen.

Bovendien wil u ook niet te lang wachten voordat uw woning klaar. Wat de reden ook is; omdat u graag op uw eigen benen wil staan of omdat u liever niet te lang gelijktijdig een lening wil afbetalen en huur wil betalen, iedereen wil zo spoedig mogelijk in zijn droomwoning intrekken.

Om een keuze te maken tussen de verschillende bouwmethodes, kan u de verschillende prijzen vergelijken, van de prefab woningen prijslijst en de sleutel-op-de-deurprijslijst. Zo kan u een verstandige financiële keuze maken en heeft u de zekerheid dat uw budget zorgvuldig wordt geïnvesteerd.

De prefab woningen prijslijst: door wat wordt dit bepaald?

Voordat we de prefab woningen prijslijst bespreken, geven we u graag eerst wat extra informatie over prefab woningen. Zoals het woord reeds verklapt: het zijn vooraf gefabriceerde woningen. Een andere benaming is systeembouw. Dit principe kan u vergelijken met een IKEA-bouwpakket: de woningen worden niet op de werf zelf gebouwd, maar in een gespecialiseerde fabriek. Op de werf worden enkel de verschillende delen in elkaar gezet.

prefab woningen prijslijst

Hoewel systeembouw geen nieuwe methode is, is het vaak ongekend en dus ook onbemind. Het feit dat de woningen in een fabriek worden gemaakt en niet op de werf, schrikt vele mensen af. Bovendien hebben prefab woningen lange tijd te kampen gehad met een kwalijke reputatie op het gebied van kwaliteit. Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan en is de kwaliteit van zulke woningen er enorm op vooruitgegaan. Bijgevolg ziet u ook steeds vaker huizen van dit type verschijnen.

Een prefab woning biedt dan ook heel wat voordelen.

Deze bouwmethode is eentje van de snelste, hedendaagse bouwmethodes. Omdat alle onderdelen reeds in een fabriek worden vervaardigd, gebeurt de assemblage van de ruwbouw in slechts enkele weken. Bijgevolg is uw instapklare woning in slecht enkele maanden klaar. Hoewel dit niet wordt vermeld op de prefab woningen prijslijst, is het eentje van de grootste financiële voordelen. Uw woning is namelijk sneller klaar, waardoor u indirect ook geld uitspaart.

De korte bouwtijd wordt niet enkel veroorzaakt door een snelle assemblage, maar ook omdat deze bouwmethode weinig beïnvloed wordt door het weer. Aangezien alle onderdelen in een gesloten fabriek worden gemaakt, is er enkel bij het in elkaar zetten van de verschillende onderdelen kans op weerverlet. Dat risico is immers veel grote bij andere bouwmethodes waarbij de woning op de werf zelf wordt gebouwd.

Een tweede voordeel is dat u op voorhand een duidelijk beeld krijgt van uw uiteindelijke woning alsook de prijs. Hierdoor heeft u dus vanaf het prille begin al een goed zicht over de prefab woning prijslijst. Voordat de woning in productie gaat, moet u immers een beslissing maken over elk onderdeel van uw woning: gaande van het soort vloer dat u wenst, tot het aantal stopcontacten. Hierdoor is men instaat om zeer gedetailleerde prefab woningen prijslijst op te stellen.

Bovendien loopt u niet het risico dat de prijslijst van prefab woningen tijdens de constructie nog aangepast zal worden.

Ook op ecologisch gebied scoren prefab woningen ontzettend goed, wat ook weer maakt dat de prefab woning prijslijst interessant is.

Dit type van woningen behaalt een enorme hoge score op luchtdichtheid aangezien er geen koudebruggen zijn. Een koudebrug verlaagt namelijk de isolatiewaarde van gebouwen en kunnen schimmels en condensatie veroorzaken. Het ontbreken aan deze koudebruggen heeft natuurlijk ook een positief effect op uw latere energiefactuur.

Opmerkelijk aan deze bouwmethode is dat er nauwelijks werfafval is.

Tot slot zijn de mogelijkheden van prefab woningen eindeloos. Wenst u een luxueuze villa of eerder een comfortabele stadswoningen? U vindt er eentje in elke stijl, elk met een aangepaste prefab woningen prijslijst.

Zoals elke bouwstijl, heeft ook de prefab woningen prijslijst enkele grote nadelen.

Vandaar dat Woningen Compere kiest voor de traditionele woningbouw

Een prefab woning bouwen draait rond: keuzes maken, keuzes maken en nog eens keuzes maken.

U moet namelijk enkele belangrijke knopen doorhakken voordat de woning in productie gaat. Eenmaal men hiermee start, is het haast onmogelijk om nog een wijziging uit te voeren. Wenst u bijvoorbeeld nog een extra stopcontact te voorzien in uw keuken, dan is dit helaas praktisch onmogelijk om dit na de productie nog te voorzien. Zulke keuzes zijn dan ook niet evident, zeker niet voor jonge mensen die een bouwwens hebben. Zij missen vaak de ervaring en de kennis om te weten wat er in een woning voorzien moet worden.

Als u dus een eeuwige twijfelaar bent of niet zo goed bent in beslissingen nemen, dan is dit misschien niet de ideale bouwmethode voor u.

Verder zijn de mogelijkheden voor systeembouw redelijk beperkt. U heeft vaak de keuze tussen enkele modelwoningen, maar als u een prefab woning wil laten bouwen naar een eigen ontwerp, dan stijgt de prefab woningen prijslijst gevoelig. U moet er ook rekening mee houden dat er limieten zijn: een gebogen muur is helaas onmogelijk.

Bovendien leent niet elk bouwterrein zich ertoe om een prefab woning te bouwen. U moet namelijk over een groot terrein beschikken waarop een grote bouwkraan kan worden geïnstalleerd. Deze is noodzakelijk om de enorme delen aan elkaar te zetten. Indirect zorgt dit voor een aanzienlijke stijging van de prefab woningen prijslijst.

Deze grote onderdelen moeten natuurlijk ook van de fabriek naar de werf worden getransporteerd. Dit gebeurt vaak via uitzonderlijk transport, wat natuurlijk voor een behoorlijke meerprijs zorgt op de prefab woning prijslijst.

Tot slot zijn er in België niet zo veel bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in deze bouwstijl. Bijgevolg is de keuze beperkt en kan u moeilijk een goede vergelijking maken tussen de verschillende bedrijven. Bovendien heeft dit ook invloed op de prefab woning prijslijst. Hoe verder u van het systeembouwbedrijf woont, hoe meer transportkosten u moet betalen.

Woningen Compere gelooft in traditionele woningbouw en investeert continu in verbetering van deze techniek.

Wij bieden huizen aan die concurreren met de prefab woning prijslijst.

Zoals het woord al doet vermoeden, is traditionele woningbouw eentje van de oudste bouwmethodes op de bouwmarkt. Toch wil dat niet noodzakelijk zeggen dat deze oude techniek moet onderdoen voor nieuwe. Integendeel: door de jaren heen heeft deze bouwmethode zijn degelijkheid bewezen en heeft ook een continue verbetering gekend. Zeker op gebied van energiezuinige woningen.

Vandaar dat Woningen Compere bewust voor deze bouwmethode kiest.

Bovendien zien wij enkele voordelen van onze prijslijst ten opzichte van de prefab woningen prijslijst.

Zoals reeds werd vermeld, bouwt u vaak een huis met het oog op de toekomst. U wil bijvoorbeeld uw ouders op termijn bij u laten inwonen zodat u zelf kan instaan voor hun zorg. Of u wil dat u kind met zijn/haar partner bij u komt wonen, zodat zij kunnen sparen voor hun eigen stekje. Dan is het natuurlijk interessant om te weten of u de mogelijkheid heeft om uw woning aan te passen. Bij traditionele woningbouw is dit perfect mogelijk. Helaas beschikt u niet over deze mogelijkheid bij prefab woningen. Deze missen namelijk de noodzakelijke fundamenten om dit uit te voeren.

En dan die keuzes. Iedereen heeft wel al eens ervaren wat keuzestress is. Bijvoorbeeld: bij het uitzoeken van het perfecte kerstgeschenk voor uw partner. Beeldt u zich dan eens de stress in, die u zal ervaren tijdens het ontwerpen van uw prefab woning. Tijdens deze fase moet u namelijk beslissingen maken die men niet meer ongedaan kan maken. U beschikt dus niet over de luxe om uw kerstcadeautje terug naar de winkel te brengen.

Deze luxe heeft u wel bij Woningen Compere. Stel dat u tijdens de bouw van uw woning een kleine aanpassing wilt uitvoeren, dan is dat mits een kleine toeslag perfect mogelijk.

Over prijzen gesproken: u kent de prefab woningen prijslijst vaak voordat de woning in productie gaat. Dit voordeel heeft u ook bij Woningen Compere! Elke modelwoning heeft namelijk een gedetailleerd lastenboek met de prijs en hoeveelheid van elk onderdeel. Tijdens de ontwerpfase luisteren wij aandachtig naar uw wensen en wij passen op basis daarvan het lastenboek en de uiteindelijke prijslijst aan. Zo heeft u van minuut 1 een goed beeld over het uiteindelijke kostenplaatje. Bovendien wordt u tijdig verwittigd voor eventuele meerkosten, ten gevolge van wijzigingen, tijdens de bouw van uw woning.

Woningen Compere beschikt ook over een ruim aanbod aan modelwoningen, die elk aanpasbaar zijn aan uw wensen. Wilt u een huis laten bouwen op basis van bouwplannen gemaakt door uw eigen architect? Ook dat is perfect mogelijk. Hiervoor geldt er niet zo’n grote meerprijs als bij prefab woningen.
Bovendien kunnen wij bijna al uw wensen doen uitkomen. Wil u een torentje aan uw huis waarop Rapunzel jaloers zou zijn, wij bouwen het voor u. Deze artistieke vrijheid heeft u helaas niet bij prefab woningen.

Heeft u interesse om een woning te laten bouwen in deze traditionele bouwmethode. Bezoek dan zeker eens een keertje onze website.
Daar kan u alvast een virtueel bezoekje brengen aan onze 228 modelwoningen, elk met een eigen plan en prijs. Indien u liever een papieren catalogus wenst, dan kan u deze gratis aanvragen via onze site.

U vindt ons in januari 2019 ook terug op de bouwbeurzen: Bouw&Reno en Wonen.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus