Bouwbedrijven

Wenst u wat meer informatie over sleutel op deur bouwbedrijven?

Daar de meeste bouwers tweeverdieners zijn en veel met het werk bezig zijn blijft er nog maar weinig tijd over voor het gezinsleven, laat staan om in een huis bouwen te investeren. De Belg verkiest er toch nog altijd voor zijn eigen huis te bouwen dan een huis te kopen. Maar om er een paar jaar gaan te kamperen tot het af is ziet hij niet meer zitten. Zo zien we dan ook dat er steeds meer woningen gebouwd worden met sleutel op deur bouwbedrijven die al het werk uit uw handen nemen. Woningen Compere behoort tot deze sleutel op deur bouwbedrijven die woningen bouwt volgens de traditionele bouwwijze. Wenst u wat meer informatie over sleutel op deur bouwbedrijven? Surf dan even naar onze site.

Bouwbedrijven

Tijdens je bouwproces dien je heel wat keuzes te maken. Waar ga ik bouwen, welke stijl past het best bij ons, ga ik zelf mijn woning bouwen of laat ik mijn woning bouwen, uit welke bouwbedrijven kies ik, … Dit zijn nog maar enkele vragen die al dadelijk door je hoofd schieten en waar je al vlug een antwoord op dient klaar te hebben. Maar wat is nu de juiste keuze voor U?

Niet alle bouwbedrijven werken volgens hetzelfde principe. Woningen Compere beschikt namelijk niet zelf over bouwgronden. U dient wel al eigenaar te zijn van een stuk bouwgrond en vanaf dan kan Woningen Compere u volledig door uw bouwproces begeleiden. Zo beschikken zij over tal van modelwoningen die in samenspraak met één van onze bouwadviseurs naar uw wensen aangepast kan worden. U bent uiteraard ook vrij om samen met een architect een volledig eigen ontwerp te maken dat vervolgens met onze bouwadviseur besproken zal worden of dit haalbaar is. Na het akkoord van het voorontwerp zal u een prijsofferte ontvangen. Daar Woningen Compere met vaste prijzen werkt zal na het akkoord een contract worden opgesteld met de vermelding van de prijs en de opleveringstermijn.

bouwbedrijven

Zo weet u dan ook al wanneer je huis opgeleverd zal worden. Dit is uiteraard ook voordeliger voor het afsluiten van je lening. Omwille van de vaste prijzen gaan de banken eerder hun akkoord geven, want een hypothecaire lening brengt toch heel wat risico’s met zich mee. Voor wat de samenstelling van je bouwdossier betreft staat bij ons een administratief team voor u klaar, zodat u zich daar niet te veel van moet aantrekken. Ook dien je geen tijd te investeren in de zoektocht naar goede aannemers daar wij met eigen onderaannemers werken die ruim op voorhand vastgelegd worden waardoor de bouwtermijn ook heel wat korter is dan wanneer u bouwt met aannemers. Ook wordt uw woning gecoördineerd door een ervaren werfleider en regelmatig bezocht door en supervisor. Wanneer u zelf uw handen uit de mouw wilt steken om bepaalde afwerkingen zelf te doen kan dat uiteraard.

Of wanneer het voor u en uw budget beter uitkomt om uw woning in fasen te bouwen kan dat allemaal besproken worden. Nog niet helemaal overtuigd om met sleutel op de deur bouwbedrijven te bouwen, kom dan één van onze kijkwoningen bezichtigen zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe uw woning er kan gaan uitzien, met welke materialen er gewerkt worden en hoe onze woningen afgewerkt worden. U kan ook vrijblijvend een afspraak maken met één van onze bouwadviseurs die u toegewezen krijgt na telefonisch contact via ons gratis nummer 0800/11 164.

Bouwbedrijven

U droomt ervan een nieuwe woning te bouwen. Het is dan ook van groot belang dat u beroep doet op professionals om uw droomwoning te bouwen. Woningen Compere is één van de bouwbedrijven die u kan helpen met het bouwen van uw sleutel op de deur woning in heel België behalve binnen de Brusselse Ring. Als u met Woningen Compere bouwt, is elke tussenkomende partij bij uw sleutel op de deur woning een professional met een passie voor bouwen. Zoek dan ook niet meer verder in uw lijst van bouwbedrijven. Bestel onmiddellijk via de site ons gratis catalogus met tal van modelwoningen in en boordevol informatie en inspiratie voor uw nieuwe sleutel op de deur droomwoning. Indien u nog niet volledig overtuigt bent, kan u ook steeds een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen verspreidt over gans het land. Of kom naar onze opendeurdagen en ontmoet er één van onze bouwadviseurs bij wie u terecht kan met uw woningdroom. Zo hebt u onmiddellijk een duidelijk beeld van hoe uw sleutel op de deur woning er kan gaan uitzien. Ons bouwbedrijf is ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers helpt u graag verder.

Welke verschillende bouwbedrijven zijn er?

Bouwbedrijven nemen de verantwoordelijkheid op zich om woningen te realiseren en te coördineren voor een in het contract bepaalde prijs en binnen een overeengekomen termijn. Het bouwbedrijf is dan ook één van de belangrijkste partners in heel uw bouwproces. Niet alle bouwbedrijven werken volgens dezelfde methode. Daarom dient u alvorens u uw zoektocht naar bouwbedrijven aanvangt, te weten welk type woning u wenst te bouwen of te laten bouwen en of u zelf veel of weinig de handen uit de mouwen wenst te steken.

De bouw kent heel wat verschillende soorten bouwbedrijven.

Daarom is het van groot belang op voorhand te weten met welk type bouwbedrijf u wenst samen te werken. Het is heel belangrijk de juiste keuze voor uzelf te maken. Een eerste keuze is het bouwen met een architect met een algemeen bouwbedrijf of met verschillende aannemers.

Tussen de verschillende bouwbedrijven bestaan er echter grote verschillen. Er zijn grote zelfstandige bouwbedrijven, kleine zelfstandige bouwbedrijven en bouwbedrijven die werken met verschillende aannemers. Een groot nadeel van grote bouwbedrijven is dat vaak het persoonlijk contact minder is en dat deze nogal druk bezet zijn waardoor u vaak lang dient te wachten alvorens ze met de bouw van uw woning kunnen aanvangen.

Indien u uw woning snel wilt betrekken kan u best opteren voor kleine bouwbedrijven. Dan hebt u nog de keuze of u uw huis laat bouwen door één algemeen bouwbedrijf of door een bouwbedrijf dat enkel uw woning zal metsen en voor elke aparte post, zoals bijvoorbeeld dakwerken, sanitair, pleisterwerken, vloeren,… zelf aannemers zal zoeken. Het voordeel van met grote algemene bouwbedrijven te werken is dat u zelf niet naar de verschillende aannemers op zoek dient te gaan daar zij vaak samenwerken met vaste aannemers. Werkt u samen met één hoofdaannemer, dan dient deze ook te werken volgens de Wet Breyne waardoor u als bouwheer beschermt bent voor eventuele fouten.

bouwbedrijven

De bouwtermijn van uw woning zal korter zijn daar de verschillende aannemers elkaar snel kunnen opvolgen door de goede planning van het algemeen bouwbedrijf. Nog een groot pluspunt is dat u ook een beter zicht hebt op de totaalprijs van uw woning. Deze manier van bouwen is wel duurder, maar u moet zelf niet zoveel doen en uw woning is dan ook sneller klaar waardoor u ook minderlang huur dient te betalen voor uw huidige verblijfplaats en wat meer tijd met uw gezin kan doorbrengen. Wenst u te bouwen met bouwbedrijven die enkel het metselwerk voor u uitvoeren, dan dient u zelf op zoek te gaan naar de verschillende aannemers en de coördinatie van uw woning samen met de architect voor eigen rekening te nemen.

Bij het aanvragen van uw offertes, houd het niet bij één offerte, vraag gerust prijs bij verschillende bouwbedrijven en kom dus goedkoper uit. Bij enige discussie dient u uw verhaal zelf te gaan halen bij één of meerdere partijen en bent u niet beschermt door de Wet van Breyne. Daar u werkt met heel wat aannemers die los van elkaar werken en u de coördinatie zelf dient te doen, volgen deze elkaar niet altijd mooi op waardoor u dus heel wat meer risico loopt op vertragingen. Wanneer u werkt met individuele bouwbedrijven is de totaalprijs niet altijd zo overzichtelijk en is deze vaak hoger dan vooraf voorzien. Hou er bij uw bouwbudget ook rekening mee.

Een derde keuze van bouwbedrijven is een bouwbedrijf dat sleutel op de deur woningen voor u bouwt.

Deze bouwformule ligt in het verlengde van bouwen met bouwbedrijven met één algemene aannemer. We leggen u verder het verschil tussen deze twee bouwbedrijven meer in detail uit. En uiteindelijk kunt u ook nog kiezen om uw woning zelf te bouwen zonder dat er bouwbedrijven aan te pas komen.

Bouwbedrijven die sleutel op de deur bouwen, bouwen uw woning van nul tot en met een volledig afgewerkte woning. Ze nemen het hele bouwproces voor hun rekening, beginnende van de administratieve voorbereiding en nodige vergunningen tot de bouw, afwerking en oplevering van uw sleutel op de deur woning. Deze sleutel op de deur bouwbedrijven bouwen uw woning volledig zorgeloos. U hoeft zich niet bezig te houden met het zoeken naar verschillende aannemers en offertes op te vragen en te vergelijken. U krijgt een volledig zorgeloze begeleiding van de bouwadviseurs en tijdens de bouw wordt u op de hoogte gehouden door één van de werfleiders. Alle werken volgen elkaar naadloos op.

U hoeft zich zelf van niets iets aan te trekken. Wat de totaal prijs betreft, zal u naderhand nog heel weinig voor verrassingen komen te staan voor eventuele meerkosten. Alles staat duidelijk vermeld in het op voorhand besproken lastenboek. Bouwbedrijven die werken volgens het sleutel op de deur principe kunnen vaak tegen gunstigere prijzen bouwen daar zij u voordeligere materiaalprijzen kunnen aanbieden omwille van de grote hoeveelheden die zij jaarlijks bij hun leverancier afnemen. Alles is mogelijk bij de meeste sleutel op de deur bouwbedrijven. Wenst u een gedeelte van de afwerking voor eigen rekening te nemen of opteert u liever voor een instapklare afgewerkte woning? Geen probleem! De bouwtijd is ook vaak korter, net zoals u bouwt met bouwbedrijven met één hoofdaannemer.

 

En de laatste optie is zelf bouwen zonder bouwbedrijven. Dit is uiteraard zeer interessant voor handige Harry’s die graag willen besparen. Maar vergeet niet, naast de aantrekkelijke prijzen zijn er ook heel wat nadelen die u niet over het hoofd mag zien. Onderschat de timing niet, want zelf bouwen duurt heel wat langer, en is een enorme emotionele last. Stel u vooral eerst de vraag of u deze last voldoende lang kan volhouden? Je eigen tijd is geld waard, als je niet begint met knoeien uiteraard. Want soms kan je beter bepaalde werken toch laten uitvoeren door bouwbedrijven. En wat je zelf (fout) doet, daar ben je ook zelf verantwoordelijk voor. Je spaart wel wat op werkuren, maar om zelf te kunnen bouwen hebt u ook heel wat materiaal nodig, wat ook niet zo goedkoop is. Vergeet ook vooral geen ongevallenverzekering af te sluiten voor jezelf en voor diegene die u helpt.

Denk goed na alvorens uw juiste keuze uit de verschillende bouwbedrijven te maken.

Bent u aan de handige kant, hebt u heel wat vrije tijd en hecht u veel belang aan de totaalprijs van uw woning? Dan is zelf bouwen iets voor u. In alle andere gevallen opteert u best om te bouwen met één van de type bouwbedrijven hierboven vermeld.
De laatste jaren wordt er steeds meer geopteerd voor sleutel op de deur bouwbedrijven. Woningen Compere is een algemeen bouwbedrijf die traditionele energiezuinige sleutel op de deur woning bouwt tegen een gemiddelde prijs per vierkante meter die een referentie is in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt. U kunt altijd eens komen proeven van de manier van bouwen door een bezoek te brengen aan één van de kijkwoningen van Woningen Compere. U kan er kennis maken met één van onze bouwadviseurs die u met veel plezier een volledig afgewerkte woning laat zien en u de vele voordelen van onze woningen laat ontdekken.

Op de site van Woningen Compere treft u tevens ons gedetailleerd lastenboek aan dat u een volledig overzicht geeft over de werken die in het contract voorzien zijn. Om de kwaliteit van de traditionele sleutel op de deur woningen te garanderen heeft Woningen Compere de 10 jarige garantie van hun woningen uitgebreid tot 20 jaar. Naar keuze van de klant kunnen de woningen bij Woningen Compere ruwbouw winddicht of volledig afgewerkt worden, waardoor u als handige Harry nog steeds zelf bepaalde afwerkingen voor uw eigen rekening kan nemen. Interesse in het bouwen van een sleutel op de deur woning bij Woningen Compere, bestel dan alvast via de site ons gratis catalogus met tal van modelwoningen in verschillende stijlen. Ons bouwbedrijf is ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus