Kostprijs woning bouwen

Kostprijs woning bouwen is heel moeilijk in te schatten of te vergelijken met een andere woning.

Geen twee woningen zijn hetzelfde. Ook al heb je misschien dezelfde plannen, dan noch zullen er altijd verschillen zijn en dus ook wat de kostprijs woning bouwen betreft. Terwijl jij je ruwbouw het liefst afwerkt met een betaalbare vloer en de meest noodzakelijk elementen gebruikt in de keuken en badkamer kiest je buur er misschien voor om alleen met de beste en meest duurzame materialen te werken. Toch bestaat er een grove richtlijn die je als leidraad kan gebruiken, nl de vierkante meterprijs. Als richtprijs per vierkante meter mag je als kostprijs woning bouwen 1300 euro per vierkante meter in acht nemen.

Wat zijn de voornaamste kostprijs woning bouwen indicaties ?

Kostprijs woning bouwen hangt uiteraard af van verschillende factoren. Wanneer je budget beperkt is, kun je uiteraard ook goedkoper bouwen dan 1300 euro per vierkante meter. Wil je meer luxe, dan ga je daar uiteraard ook meer voor betalen.

Indien voor u een duidelijk beeld van de kostprijs woning bouwen, een kortere uitvoeringstermijn en slechts één aanspreekpunt belangrijk zijn of de zorgeloze aanpak wegens tijdsgebrek of onvoldoende bouwkennis ? Dan is een sleutel op de deur woning voor u de beste oplossing daar slechts één firma zorgt voor de volledige realisatie van je woning van A tot Z en dit voor een lagere kostprijs woning bouwen dan als je zelf bouwt.
Bestel alvast je gratis catalogus via onze site waarin u tal van modelwoningen zal aantreffen. Er is voor ieder wat wilt en u hebt tevens de mogelijkheid om aan iedere modelwoning uw persoonlijke noden en wensen toe te voegen. Voor meer inlichtingen kan je ons bereiken via het gratis nummer 0800/11 164 waarna een collega u in contact brengt met een bouwadviseur bij u in de buurt.

KOSTPRIJS WONING BOUWEN

Een fantastisch landschap zoeken om daarin het huis van uw dromen te kunnen verwezenlijken. Wie denkt daar niet aan? In volledige vrijheid uw eigen leefwereld creëren in het huis dat volledig aan uw woonwensen voldoet. Een huis waarin u zich echt thuis voelt. Voor u uw droomplannen concreet maakt, wilt u uiteraard weten hoeveel de kostprijs woning bouwen bedraagt?
Daarom is het handig een goed zicht te hebben over de gangbare prijs van een nieuwbouwwoning, maar dat is echter niet zo voor de hand liggend. Als er iets moeilijk in te schatten is, dan is het wel het budget dat u nodig hebt om uw droomhuis te bouwen. Bij Woningen Compere kunnen we u daarbij helpen. Vraag daarom alvast ons gratis catalogus aan via de site boordevol informatie en inspiratie, of neem telefonisch contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164. U wordt vervolgens in verbinding gesteld met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend bij u langs kan komen om uw woondroom te bespreken en om u te helpen met het opstellen van uw budget. U kan ook elke zondag een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen. Deze vindt u terug op onze site “kaart met kijkwoningen”. U treft er vast eentje aan bij u in de buurt.

Hoe krijgt u een zicht over de kostprijs woning bouwen?

De meeste personen die wensen te bouwen vinden het toch wel belangrijk op voorhand de kostprijs woning bouwen te kennen en daarom is het belangrijk te weten waaruit die kostprijs bestaat. Voor bouwers die naar hun budget dienen te kijken, is het ook wel belangrijk om te weten dat er op verschillende manieren gebouwd kan worden en dat er ook factoren zijn die de kostprijs woning bouwen kunnen beïnvloeden.

Om een algemeen beeld te krijgen van de kostprijs woning bouwen kan u zich best goed informeren.

Het is u aangeraden om voor het bouwen van een woning geen overhaaste beslissingen te nemen. U bouwt maar één keer en dan doet u dit best onmiddellijk goed.
Wanneer u aan bouwen denkt bent u vaak nog een leek, want de meeste onder ons bouwen maar één keer in hun leven. Daarom is het van groot belang dat u zich op voorhand goed informeert, want een woning bouwen is moeilijker dan u denkt. U kan zich het best laten informeren en inspireren door bijvoorbeeld familie, vrienden en kennissen die reeds voor u een woning gebouwd hebben. Zo kan u ook al een beeld krijgen wat de kostprijs woning bouwen van hun woning bedraagt.
Kijk ook eens in uw omgeving of er geen woning is die ongeveer uw droomwoning benadert en bel even aan om hun bouwervaringen te vragen. Kijk ook eens op de site of in magazines rond de bouw, deze staan ook boordevol tips. Bezoek één van de bouwbeurzen in het land waar u alle belangrijke personen, materialen en technieken op één dag kan bezichtigen en bespreken, of vraag raad aan uw architect. Uiteraard is de kostprijs woning bouwen een belangrijk aspect in huizen bouwen. Dit financieel aspect bepaalt wat u kan bouwen en of het binnen uw budget valt. Hou hierbij de prijs-kwaliteit verhouding in uw achterhoofd bij. Het bouwen van een woning is de dag van vandaag geen sinecure. Daarom is het van belang om op voorhand een goed financieel plan om te stellen.
Begin bij een inventaris op te stellen van uw financiële middelen, zoals uw eigen inbreng, woning(en) waarvan u eigenaar bent en die u wenst te verkopen, financiële steun van de familie, … Vervolgens kan u bij de bank langsgaan om te vragen welk bedrag u kan lenen. Wanneer u uw totaalbudget kent kan u beginnen te rekenen hoeveel de kostprijs woning bouwen mag bedragen. Daarvoor dient u eerst enkele onvermijdelijke uitgaven van het totaalbedrag af te trekken. Zo is er de prijs van de grond, met inbegrip van de notaris- en registratiekosten. De nodige bedragen voor de aansluiting van alle nutsvoorzieningen. Het ereloon van uw architect alsook dat van de ingenieur, de veiligheidscoördinator en de EPB-verslaggever. Bewaar nog een klein gedeelte van uw budget voor onvoorziene omstandigheden tijdens het bouwen van uw woning. Het overblijvend bedrag kan u beschouwen als de kostprijs woning bouwen inclusief BTW. Maar waaruit bestaat nu de kostprijs woning bouwen? De twee belangrijkste factoren zijn de materialen en de werkuren. Vervolgens zijn er nog de kosten voor het papierwerk en de 21 % BTW die verschuldigd is op alle kosten.

Hoe kan u nu best een algemeen beeld krijgen van uw kostprijs woning bouwen?

Hou zeker bij een nieuwbouw woning rekening met addertjes onder het gras die de kostprijs woning bouwen kunnen opdrijven. We geven u dan ook enkele tips mee hoe u de kosten kan drukken.
Algemeen kan u stellen dat de kostprijs woning bouwen gemiddeld 1.300 euro per vierkante meter bedraagt, waarvoor u dan een standaardafwerking in de plaats krijgt. Wilt u daarentegen een bijzonder luxueuze afwerking, dan gaat u al snel naar de 2.000 euro per vierkante meter. Hou ook rekening met de volgende addertjes die uw kostprijs woning bouwen kunnen doen stijgen. Controleer steeds de stabiliteit van de grond. Wanneer u twijfelt, kan u best een bodemsondering laten uitvoeren. De kostprijs ervan zo een 600 € kunnen nu misschien veel lijken, maar indien de extra fundering van misschien duizenden euro’sz onnodig is, bespaart u met een bodemsondering toch heel wat uit. Vraag ook al na bij de gemeente waar uw bouwgrond ligt naar de toestand van de grond. Deze kunnen u vaak al heel wat meer vertellen. Probeer ook zo energiezuinig mogelijk te bouwen. Hou nu al rekening met het E-peil van 2020, want wanneer u nu een woning bouwt dat ver boven het energiepijl blijft, zal uw woning binnen 5 jaar al gevoelig in waarde verminderen. Door nu iets meer te investeren zal nadien ook uw verbruik sneller dalen.
Bij de bouw van uw nieuwbouwwoning komen dus heel wat kosten kijken. Een aardig budget vooraf bij elkaar harken is dus zeker welkom. Maar er zijn ook manieren waarop u op uw kostprijs woning bouwen kan besparen. Alles begint uiteraard bij uw budget. Probeer dit zo goed mogelijk te beheren. Kiest voor standaardafwerking in plaats van luxe. Eenvoud siert niet alleen uw woning, maar ook uw portefeuille. Kies voor lokale leveranciers. Niet alleen krijgt u soms een korting, maar iets om de hoek leveren is vaak ook beterkoop. Help uw aannemer waar het kan, want werkuren kosten een handvol geld. Of bespaar juist niet wanneer u zelf bouwt, laat de moeilijke werken uitvoeren door een aannemer. Doet u dat niet, dan moet u later misschien nog meer betalen om fouten te herstellen.

Wenst u een woning waarvan de kostprijs woning bouwen op voorhand gekend is ?

Dan kan een sleutel op de deur woning de oplossing voor u zijn. Hier zijn uiteraard nog een deel voordelen aan verbonden.
In plaats van bepaalde werken zelf te doen of beroep te doen op verschillende aannemers en vakmannen, kiest u bij een sleutel op de deur woning één bouwbedrijf dat uw huis van het begin tot het einde bouwt. U bespaart hierdoor heel wat tijd, alles wordt voor u begeleid en in orde gebracht en u krijgt een woning volledig op uw maat gemaakt, volgens uw wensen. Maar wat is nu de kostprijs woning bouwen volgens dit concept?
Eerst en vooral dient u er rekening mee te houden dat u eigenaar dient te zijn van een stuk bouwgrond daar deze niet in de prijs inbegrepen is. Bij Woningen Compere vindt u de gemiddelde kostprijs woning bouwen op de site terug. Gaat u naar de lijst van de sleutel op de deur modelwoningen met plan en prijs, ziet u bij sommige woningen 2 prijzen vermeld. Deze verschillen zitten vaak in de afwerking en de grootte van de woning. Bij Woningen Compere bent u niet verplicht om een volledige sleutel op de deur woning te laten bouwen, u kan ook opteren voor een winddichte ruwbouw. De prijzen vermeld bij iedere modelwoning zijn prijzen exclusief BTW en ereloon architect (+/- 5 %) op basis van het lastenboek. Nog een groot voordeel is de oplevertijd die bij een sleutel op de deur woning veel korter is dan bij een woning die u zelf bouwt. Dit omwille van het feit dat er voltijds een professioneel team aan het werk is. Een sleutel op de deur woning is dus een slimme keuze.
Wens u een afgewerkte sleutel op de deur woning van Woningen Compere te bezoeken, kom dan een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen bij u in de buurt. Meer gegevens hierover vindt u op onze site. Zo is er ook steeds een bouwadviseur ter plaatse aanwezig bij wie u terecht kan met al uw vragen. Tevens vindt u er het gedetailleerd lastenboek dat beschrijft welke methoden en materialen Woningen Compere gebruikt om zijn sleutel op de deur woningen te bouwen, die tot stand komen volgens de regels van de kunst. Via de site kan u tevens ons gratis catalogus bestellen waarin u al deze informatie nog een rustig kunt nalezen en waarin u zich kan laten inspireren door onze modelwoningen. Woningen Compere is ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.

Catalogue Gratuit de 408 pages (312 modèles avec plans et prix)

Demandez notre catalogue gratuit