Moderne Huizen Bouwen

U gaat bouwen of het begint stilletjes te kriebelen? Dan is het zeker van belang om even stil te staan bij de bouwstijl van uw toekomstige huis. Je nieuwe huis moet uiteraard een plek worden waar uw persoonlijkheid volledig tot uiting komt. Maar welke stijl past er bij jouw karakter.
Wanneer u zich wilt informeren over de stijlen van de huizen, zal u snel merken dat er veel mogelijkheden zijn. Al deze verschillende bouwstijlen hebben uiteraard hun eigen specifieke kenmerken en karakter. Wilt u een huis waarin je je goed voelt, dan is het van groot belang dat uw huis volledig aan uw persoonlijke smaak en stijl voldoet. Uw droomhuis is namelijk meer dan alleen maar een verzameling van stenen en mortel. Of u nu kiest voor moderne huizen bouwen, klassieke of landelijke, Woningen Compere beschikt reeds over tal van modelwoningen met plan en prijs met verschillende stijlen.

Moderne huizen bouwen of toch liever een klassiek huis ?

In uw zoektocht naar de verschillende bouwstijlen zal u merken dat er niet altijd een pasklaar antwoord op gegeven kan worden. Zo zijn er heel wat verschillende bouwstijlen, maar ook een combinatie van diverse stijlen zijn perfect mogelijk. Het grootste onderscheid kan gemaakt worden tussen klassieke of moderne huizen bouwen.

Wanneer we het over bouwstijlen hebben, zien we al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen we u graag op weg in uw zoektocht naar de juiste bouwstijl die het best bij u past door de belangrijkste bouwstijlen voor u op te sommen met hun specifieke kenmerken.

De klassieke bouwstijl maakt een huis charmant en tijdloos en is daarom jaren de grote favoriet van de mensen geweest. Zo zijn er bij deze bouwstijl dan ook heel wat knipogen naar het verleden. Een rustieke woning, een landelijke woning, hoeves en pastorijwoningen vallen onder deze bouwstijl. Typisch voor deze huizen is dat er vaak elementen uit de architectuur van vroeger opduiken, zoals afwerking van de voordeur in blauwe steen, gebruik van meerdere kleine ramen en vaak met raamverdelingen en raamluiken. Een klassieke woning wordt vaak gebouwd met heel was sierlijke details waardoor de woning een statige uitstraling krijgt. Een voorbeeld hiervan zijn de sierlijsten aan de dakgoot. Bij een klassiek huis horen over het algemeen ook klassieke materialen, waardoor de meeste van deze huizen gebouwd zijn in baksteen.  Ook houten deuren en ramen vinden we vaak terug bij klassieke bouwstijl.

Moderne huizen hebben meestal een plat dak en grote raampartijen. Wanneer we nu naar model WC180 gaan en u erop klikt zal u merken dat u deze woning bij ons zowel winddicht als sleutel op de deur kan bouwen. Tevens weet u de totale oppervlakte van het huis en wat de prijs per vierkante meter is. U kan ook al dadelijk het plan van het huis zien en hoe de indeling ervan is.
Bij  model WC286 zal u merken dat u tevens nog de keuze hebt uit een MODEL A en een MODEL B en dat daar toch een heel prijsverschil in is en dat de totale oppervlakte omzeggens hetzelfde is. Wanneer we dan naar de plannen gaan zal u zien dat bij MODEL A het verdiep nog dient ingericht te worden en bij MODEL B dit reeds in de prijs is inbegrepen.  Zo hebt u dan ook bij MODEL A de mogelijkheid het verdiep pas later in te richten wanneer u terug wat extra geld hebt kunnen sparen of pas bij uitbreiding van het gezin. Zo ziet u dat bij MODEL A ook beneden reeds een slaapkamer is voorzien zodat u de eerste jaren perfect alleen op het gelijkvloers kan leven.

Hebt u meer vragen over moderne huizen bouwen en wenst u één van onze bouwadviseurs te spreken, neem dan contact met ons op via ons gratis nummer 0800/11 164. Tevens vindt u ook al de gegevens van onze bouwadviseur bovenaan rechts van uw aangevraagde catalogus terug.

 

Moderne huizen bouwen

Uw droom is moderne huizen bouwen volgens de nieuwste stijlen, technieken en materialen. De nieuwbouw is immers een sector die constant evolueert en innoveert. Laat daarom best uw moderne huizen bouwen door Woningen Compere volgens het concept sleutel op de deur bouwen daar het gespecialiseerd team van Woningen Compere steeds op de hoogte is van de laatste nieuwe methoden en technieken. De sleutel op de deur woningen van Woningen Compere staan ook steeds garant voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, een laag energieverbruik en een verzekerde duurzaamheid. Net daarom is Woningen Compere in de mogelijkheid, niet enkel  bij moderne huizen bouwen, de tienjarige garantie te verdubbelen en ze op te trekken tot één van 20 jaar.
Wanneer we het hebben over moderne huizen bouwen horen we vaak van mensen zeggen, die helemaal niet van deze stijl houden, dat een modern huis alleen maar een verzameling van kubussen is, maar dit klopt uiteraard niet.  Moderne huizen bouwen is bouwen met schone vormen en volgens een bepaalde manier die materialen en kleuren met elkaar verbindt. Doorblader daarom de catalogus van Woningen Compere, u treft er vast wel een modelwoning aan die aan uw verwachtingen voldoet en die u kan laten aanpassen naar eigen persoonlijkheid en levensstijl.

 

Moderne huizen bouwen is een vrij algemeen begrip.

Om te komen tot een moderne woning moeten we om te beginnen al modern huizen bouwen. Maar wat zijn moderne huizen uiteindelijk ?

Tegenwoordig worden woningen al snel moderne woningen genoemd, maar daarom vallen ze nog niet onder de moderne woningen. Vaak zegt men tegen eigentijdse woningen ook snel moderne woningen, maar er is toch een verschil tussen. Het is wel zo dat deze twee termen op een gemeenschappelijke manier kunnen worden geïnterpreteerd, maar toch zijn moderne huizen bouwen echter heel anders dan hedendaagse huizen bouwen.

Wanneer we spreken over een modern huis, dan spreken we over een huis waarvan de lijnen grafisch zijn. Kubussen met volumes van verschillende grootte, met vaak enorme vensters. Moderne huizen laten zich dan ook niet in een vakje duwen. Moderne huizen bouwen gaat vaak gepaard met een vernieuwde variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Bovenal blijft het gebruik van eenvoudige vlakken. Maar door te spelen met diepte, grootte en materialen kunt u bij moderne huizen bouwen een aparte dynamiek creëren.

De voorgevel bestaat vaak uit één vlak dat niet of nauwelijks onderbroken is door ramen, deuren, in- of uitsprongen en wordt vaak opgetrokken met juist een heel bleke of donkere gevelsteen of bepleistert. Het dak is meestal een platdak. En wanneer u een platdak opteert, is een groendak of daktuin om verschillende redenen het overwegen waard.  Het is dan een extra groene zone die verschillende functies kan vervullen. Bij moderne huizen bouwen wordt er zeker niet voor een zadel- of een piramidedak gekozen, want dan spreken we meer over een eigentijdse woning en niet meer over een moderne woning.  In tegenstelling tot de vlakke voorgevel treffen we in de achtergevel vaak grote raampartijen aan.

Dit is zeker typisch voor moderne huizen bouwen. Op deze manier kan er ook heel wat daglicht de woning binnendringen. Daarom is een goede oriëntatie van uw bouwgrond en uw moderne huizen bouwen enorm belangrijk. Grote ramen naar het zuiden toe gericht kan in de zomer leiden tot hoge binnentemperaturen, daarom wordt er bij moderne huizen bouwen vaak gewerkt met een dak oversteek om de zon in de zomer tegen te houden maar toch de warmte van de lage winterzon binnen te laten en dit geeft ook een moderne look aan uw woning. Moderne huizen bouwen gaat ook vaak gepaard met verschillende snufjes die het wooncomfort vergroten, dan denken we bijvoorbeeld aan nieuwe technologieën op gebied van verwarming, elektriciteit, verlichting, enzovoorts.

Moderne huizen bouwen die functioneel, ruimtelijk en energiezuinig zijn, is perfect mogelijk.

We noemen ze energiezuinige woningen. Woningen Compere streeft ernaar om al haar sleutel op de deur woningen aan te bieden met een energieverbruik dat bij de laagste van de markt hoort.

Een van de belangrijkste redenen om rekening mee te houden bij uw energiezuinige moderne huizen bouwen is dat u voldoende in de isolatie van uw woning investeert. Moderne huizen bouwen met Woningen Compere is bouwen volgens de traditionele bouwmethode waarbij de isolatie ononderbroken wordt geplaatst en dit in tegenstelling tot skeletbouw waarbij de isolatie onderbroken is. Woningen Compere gebruikt voor haar isolatie het ISO + PACK dat bestaat uit 12 cm polyurethaan in de chape,  10 cm polyurethaan in de buitenmuren, super isolerende dubbele beglazing Ug (K)1.0,  24 cm minerale wol in het dak en geïsoleerde sectionaalpoorten 40 mm polyurethaan  Energiezuinige moderne huizen bouwen begint al bij het opstellen van de plannen.

Zo dient er rekening gehouden te worden met de oriëntatie, de aanwezigheid van bufferzones, de materiaalkeuze en het toekomstig onderhoud. Ook de ligging van uw woonst speelt een rol. Moderne huizen bouwen ver van uw werk, van de winkels of van de school van de kinderen zorgt ervoor dat er verdere verplaatsingen nodig zijn, waardoor u meer uitstoot hebt van uw wagen.
Moderne huizen bouwen in een gesloten of halfopen bebouwing is energiezuiniger dan in een open bebouwing.  Bij een openbebouwing hebt u veel meer energieverlies zodat u heel wat meer energie zult moeten verbruiken. Grote moderne huizen bouwen gaat ook niet zo goed samen met energiezuinige woningen, want hoe groter uw woning hoe hoger uw energieverbruik zal zijn. Bouw daarom zo compact mogelijk. Moderne huizen bouwen met grote glaspartijen naar het zuiden toe gericht zorgt ervoor dat de zon uw woning mee kan verwarmen en dat er veel daglicht binnenkomt zodat u niet snel uw woning dient te verlichten. Hou ook rekening met het plaatsen van uw ruimtes die geen verwarming nodig hebben, zoals garage en berging. Probeer deze samen te groeperen en vooral naar het noorden toe te richten. Moderne huizen hebben vaak open ruimtes, maar probeer toch best uw woning te verdelen in aparte compartimenten die u afzonderlijk kunt afsluiten en verwarmen.

Woningen Compere rust haar energiezuinige woningen uit met een hoogrendementsketel, een isolatie van een hoger niveau dan door de Belgische normen is opgelegd, en een geschikt ventilatiesysteem dat een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met zich meebrengt.

 

Energiezuinige moderne huizen bouwen in België, hiervoor kan u best te rade gaan bij een specialist die een referentie is op de vastgoedmarkt.

Dit is zeker het geval bij Woningen Compere. Want moderne huizen bouwen kan namelijk zeer stressvol zijn wanneer u omringd bent door de verkeerde mensen.
Moderne huizen bouwen met Woningen Compere, hoe gaat u tewerk ?  Eerst en vooral dient u eigenaar te zijn van een stuk bouwgrond waarop Woningen compere uw moderne huizen kan bouwen. Vervolgens vraagt u via de site ons gratis catalogus aan waarin u heel wat moderne woningen met plan en prijs kan terugvinden en die boordevol informatie staat over het bouwen van een sleutel op de deur woning bij Woningen Compere. Tevens treft u op de catalogus de gegevens aan van een bouwadviseur bij u in de buurt die naar uw bouwdroom komt luisteren. Vervolgens ontvangt u een plan met prijsofferte. Na uw goedkeuring met het definitieve ontwerp kan u samen met uw architect het nodige doen om het bouwdossier op te stellen en in te dienen. Na al het papierwerk kan met moderne huizen bouwen begonnen worden.

Gedurende gans de periode van moderne huizen bouwen krijgt u een goede begeleiding en hebt u slechts één aanspreekpunt bij wie u terecht kan met al uw vragen. Uw moderne huizen bouwen wordt gecoördineerd door een ervaren werfleider en regelmatig bezocht door een supervisor. Bij Woningen Compere kan u moderne huizen bouwen op maat, die volledig naar uw wensen zijn afgestemd. Zo treft u bij ons nooit geen twee dezelfde sleutel op de deur woningen aan.

Vraag vandaag nog via de site de gratis catalogus van Woningen Compere aan. Uit onze ruime keuze van modelwoningen kan u alvast inspiratie opdoen voor uw moderne huizen bouwen. Wanneer u kiest voor Woningen Compere kiest u automatisch ook voor kwaliteit. Woningen Compere geeft haar sleutel op de deur woningen niet de 10 jarige garantie, maar verdubbelt deze tot 20 jaar. Moderne huizen bouwen met Woningen Compere is bouwen tegen een gemiddelde vierkantemeterprijs die lager ligt dan wanneer uzelf aan moderne huizen bouwen doet. U kan het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Onze medewerkers helpen u graag verder.Gratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus