Gratis catalogus

Bouwpromotor

"

De bouwpromotor staat ervoor garant dat alles met betrekking tot uw nieuwbouw op en top geregeld zal worden

bouwpromotor

Het bouwen van een nieuwbouwwoning en alles wat hierbij komt kijken is allesbehalve een simpele opgave, niet iedereen beschikt over de juiste capaciteiten om zulk een project tot een goed einde te brengen. Daarom dat het beroep van bouwpromotor in het leven geroepen werd, om zo op een effectieve en efficiënte manier zijn of haar kwaliteiten om een project te leiden ter beschikking te stellen van anderen. U bouwt niet dagelijks een huis en daarom is het belangrijk dat alles goed en volgens de regels verloopt. Om de bouw van uw nieuwbouwwoning vlotter te laten verlopen kan u ervoor kiezen om met een bouwpromotor in zee te gaan. Deze neemt het risico van de bouw op zich en zal er dus op moeten toezien dat alles correct en volgens de regels van de kunst verloopt.

Ook is het belangrijk dat de bouwpromotor de woning op tijd zal kunnen opleveren. Dit werd vastgelegd in de Wet Breyne die dus als bescherming voor u, de klant, zal gaan fungeren. Deze risico’s zorgen ervoor dat het gehele beroep van bouwpromotor een vrij complex gegeven geworden is en dus niet zonder gevaar uitgevoerd kan worden. Voor uw renovatieproject kan u eveneens beroep doen op een bouwpromotor, ook in dit geval neemt deze alle zorgen op zich. Op die manier bent u dus zeker van een goede uitvoering van het gehele project. Hoe gaat een bouwpromotor nu juist tewerk? De eerste stap hangt vooral af van diens klant, indien u reeds een bouwgrond heeft dan kan de bouwpromotor hierop verdergaan. Maar vaak zal de bouwpromotor eerst op zoek moeten gaan naar een bouwgrond om het goed dan later op te gaan bouwen. Hierna zal deze bouwpromotor allerlei in het werk zetten om een bouwvergunning te kunnen bemachtigen. Dit proces kan echter een tijdje duren aangezien het gewest waarin gebouwd zal worden mee mag bepalen over de exacte locatie en bouwstijl. Eens deze bouwvergunning helemaal in orde is kan het echte werk beginnen. Alle verschillende partners zullen hier hun steentje moeten bijdragen om het geheel tot een goed einde te brengen. Dit alles terwijl de bouwpromotor een oogje in het zeil houdt en erop toeziet dat alles naar behoren verloopt. Indien u als klant een opmerking heeft, aarzel dan niet om deze meteen door te geven aan uw bouwpromotor. Zo kan hij of zij hier meteen mee aan de slag en kan erger vermeden worden. Voorkomen is immers beter dan genezen en daarom dat u dus best van begin af aan duidelijk maakt hoe u alles liefst van al ziet verlopen maar ook dat u duidelijk maakt wat uw verwachtingen zijn. Woningen Compere staat voor open communicatie en duidelijkheid, met oog voor de klant. Op die manier ijveren wij voor een zo goed mogelijke communicatie en relatie tussen u en ons gehele bedrijf. Woningen Compere gaat wel enkel verder werken op een door u reeds aangekochte bouwgrond. U zal dus helemaal zelf de ligging en omgeving van uw toekomstige thuis kunnen gaan kiezen voordat u uw project aan ons toevertrouwd. Evenals een bouwpromotor dat zou doen, ontnemen wij bij Woningen Compere u ook van alle zorgen bij uw nieuwbouw. U geeft aan hoe het geheel eruit zal moeten gaan zien en wij geven vorm aan uw dromen. Binnen deze richtlijnen gaan wij tewerk om ervoor te zorgen dat u zich zeker en vast thuis zult voelen in uw nieuwe sleutel-op-de-deur woning.

Ontvang gratis onze catalogus

Wat is een bouwpromotor?

Een bouwpromotor is een competent persoon in de immobiliënsector. Hij staat in voor de ontwikkeling en financiering van bouwprojecten. Hij neemt de volledige ontwikkeling van nieuwe projecten op zich. Een bouwpromotor is een competent persoon die deze kwaliteiten bezit. Hij is een belangrijke tussenpersoon tussen enerzijds de opdrachtgever en anderzijds de bouwbedrijven. Hij is vooral een professioneel in de bouwwereld die er in slaagt om de financiële middelen voor de projecten aan de beste voorwaarden te vinden. Zijn voornaamste rol  is het vinden en aankopen van terreinen met als doel hier gebouwen op te  richten die ofwel verkocht of verhuurd zullen worden, naargelang de vraag.

De aangestelde bouwpromotor vormt voor u het ideale aanspreekpunt

Bij allerlei soorten vragen of problemen die te maken hebben met het hele gebeuren van uw nieuwbouw kan u dan ook bij hem of haar terecht. Dit kan als een positief punt ervaren worden voor u als klant. De bouwpromotor staat garant voor de goede afloop van het project en zal zich ook bezighouden met alle rompslomp die hierbij komt kijken. Als leider van het gehele project staat de bouwpromotor in contact met alle medewerkers die hun steentje bijdragen aan de bouw. De bouwpromotor brengt alle externe partijen die aan de nieuwbouw te pas komen samen om ervoor te zorgen dat alles zo vlot als mogelijk zal verlopen. Doordat deze dan ook in contact staat met al deze verschillende partijen, is de bouwpromotor op de hoogte van het reilen en zeilen op uw nieuwbouwwerf. Zo kan deze meteen ingrijpen in geval van problemen of bij een geschil. Een goede bouwpromotor houdt ten allen tijden de vinger aan de pols en kan zo het werk dat de verschillende medewerkers leveren op de juiste manier evalueren. Als u voor Woningen Compere kiest voor de bouw van uw woning mag u er zeker van zijn dat er enkel gebruik gemaakt zal worden van materialen van hoge kwaliteit. Degelijk materiaal zorgt namelijk voor een degelijke woning. Woningen Compere bouwt met kwalitatieve materialen, huizen op een traditionele manier. Dit is volgens ons de sleutel naar een duurzame woning die de tand des tijds met gemak zal kunnen doorstaan. Met Woningen Compere kiest u ook voor een duurzaam gebouwde en energiezuinige woning, u zal zeker en vast het verschil merken op uw energiefactuur. Woningen Compere staat garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en kan dit mogelijk maken door deze traditionele manier van bouwen. Kwaliteit van de bovenste plank aan een competitieve prijs maakt van Woningen Compere het bedrijf dat het vandaag de dag is. Om deze belofte ook daadwerkelijk waar te maken bieden wij u een twintigjarige garantie aan, deze wijst erop dat wij u verzekeren van een voortreffelijke kwaliteit.

Een goede bouwpromotor volgt ten allen tijden het volledige project op en zal waar nodig op moeten treden als coördinator. Het is van essentieel belang dat het project strikt opgevolgd wordt, dit gebeurt samen in overleg met de bouwheer of aannemer en met de architect. De bouwpromotor moet er ook op toezien dat de kwaliteit van het geheel naar behoren is en dat alles verloopt zoals afgesproken was. Om ervoor te zorgen dat er geen kostbare tijd verloren gaat is het belangrijk dat de werkzaamheden elkaar netjes opvolgen, ook hierop zal de bouwpromotor nauwlettend moeten toezien. Dit omdat het gehele project tijdig opgeleverd moet worden en dit dan best tegen de beloofde kwaliteit zoals vooraf afgesproken. Idealiter worden de klanten op de hoogte gehouden van de voortgang op de werf, meestal gebeurt dit aan de hand van werfbezoeken zodat de koper met zijn eigen ogen kan zien hoe ver men al staat binnen het gehele project. Twee belangrijke sleutelwoorden binnen dit hele gebeuren zijn dan ook het persoonlijke contact tussen de bouwpromotor en zijn klanten en een proactieve manier van werken. Zo kunnen beide partijen het meeste uit deze samenwerking met elkaar halen. Om u van alle zorgen te ontnemen kan u ervoor opteren om een sleutel-op-de-deur woning te laten bouwen samen met Woningen Compere. Hiermee besparen wij u van alle kopzorgen die komen kijken bij een nieuwbouwwoning en nemen wij alles op ons. U kan er zeker van zijn dat alles volgens plan en zoals afgesproken verloopt. Een sleutel-op-de-deur woning van bij Woningen Compere hoeft helemaal geen standaard woning te zijn! Bij ons vindt u talloze stijlen om uit te kiezen voor de bouw van uw dromen. Verder heeft u ook nog eens de mogelijkheid om de bouwplannen tot in het kleinste detail aan te passen in samenspraak met de architect. Uw verlangens komen bij ons op de eerste plek, dit gepaard met kwaliteit en oog voor service zorgt ervoor dat u met een gelukzalig gevoel terug zal kunnen kijken op onze samenwerking.

Een bouwpromotor vormt een soort van tussenpersoon tussen u enerzijds en de verschillende bouwbedrijven anderzijds

bouwpromotor

Het is van belang dat hij of zij dus beschikt over voldoende competenties binnen de immobiliënsector om zo alles in goede banen te kunnen leiden. Op die manier zou men erin moeten slagen om zo efficiënt als mogelijk om te springen met de beschikbare financiële middelen en hiermee zo de best mogelijke uitkomst te behalen. Belangrijk hierbij te vermelden is dat de bouwpromotor een professional is, iemand die van aanpakken weet. Woningen Compere heeft een jarenlange ervaring in het bouwen van sleutel-op-de-deur woningen wat maakt dat u op beide oren kan slapen als u beslist uw gehele project in onze handen over te laten. Wij garanderen u een uitstekend verloop en een prachtig afgewerkt project. Een goede bouwpromotor heeft kennis van zaken en weet welke de valkuilen zijn bij de bouw van een nieuwbouwwoning. Misschien nog wel belangrijker is dat deze ervoor zorgt dat verschillende problemen vanop voorhand al vermeden kunnen worden. Hij of zij dient u zonder kleerscheuren volledig doorheen het hele project te loodsen. Al bij al dient een goede bouwpromotor dus te beschikken over een hele hoop kennis omtrent de bouwmarkt en moet deze ook weten welke de te ondernemen stappen zijn. Samenwerken met een bouwpromotor die van aanpakken weet en het vak meer dan goed genoeg kent kan dus van goudwaarde zijn voor uw project!

Voor meer informatie omtrent de bouwpromotors waar u eventueel mee zou willen samenwerken kan u terecht bij uw bank of bij een andere gespecialiseerde financiële instelling. Zij geven u de mogelijkheid om de financiële draagkracht en ervaring van deze bouwpromotors na te gaan. Dit omdat u zeker niet wilt dat er wat verkeerd zou lopen bij de bouw van uw nieuwe thuis. Verder kan u ook nog bij het Ministerie van Financiën terecht om te controleren of de desbetreffende bouwpromotor wettelijk in orde is. Kortom een bouwpromotor die beschikt over verschillende troeven zoals de nodige expertise en ervaring is onontbeerlijk om het gehele project tot een goed einde te kunnen brengen.

Ontvang gratis onze catalogus

De laatste aantal jaren dreigt er wel een nakend tekort aan bouwpromotors te komen, maar hoe komt dat?

Het is namelijk een beroep met een enorm groot risico, dit omdat men niet weet of alles wat gebouwd zal worden ook effectief verkocht zal gaan raken en de immense financiële kosten die hiermee gepaard kunnen gaan. Hierdoor kwamen de winstmarges binnen de branche onder druk te staan waardoor het bijna onmogelijk bleek te worden om op eigen risico een groot bouwproject aan te nemen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bouwpromotors stilaan moeilijker te vinden zullen worden.

Een bouwpromotor kan er dus voor zorgen dat u zich veel minder zorgen hoeft te maken over uw eigen nieuwbouwproject. Dit aangezien hij of zij vanaf dat moment de opdrachtgever is geworden voor het volledige bouwproject. We zetten voor u ook nog even enkele voordelen van het onder de arm nemen van een bouwpromotor op een rijtje. Eerst en vooral blijft u bespaard van onnodige kopzorgen aangezien uw bouwpromotor alles op zich dient te nemen. Ook hoeft u zich niet te bekommeren over alle administratieve bijkomstigheden, aangezien deze ook voor rekening van de bouwpromotor zullen zijn. Bij het tekenen van een contract heeft u duidelijkheid over de vaste prijsafspraken en over de duur van het gehele project. Eens het project helemaal afgewerkt is bent u er dan ook zeker van dat alles voldoet aan de regelgeving betreffende energienormen en veiligheid op de bouwwerf.

Wij bij Woningen Compere helpen u graag verder met al uw vragen over uw toekomstige thuis. Wij nemen met plezier uw project in handen om alles in goede banen te leiden, dus aarzel zeker niet om onze gratis catalogus aan te vragen. Indien u nog net dat tikkeltje meer informatie wil dan kan u vandaag nog vragen naar uw persoonlijke bouwadviseur via het gratis nummer 0800/11 164.