Kostprijs sleutel op de deur

De kostprijs sleutel op de deur is het waard

Een eigen huis bouwen is een heuse investering. U kan ervoor kiezen om in zee te gaan met een bouwfirma, die u woning instap klaar aflevert of zelf de bouw organiseren. Wanneer u opteert voor een sleutel klare woning, wil u uiteraard graag weten wat u krijgt voor de kostprijs sleutel op de deur.

kostprijs sleutel op de deur

Bouwers fixeren zich vaak op de kostprijs sleutel op de deur woning. Het schrikt  sommige af om zoveel geld neer te leggen terwijl u de bouw van uw droomwoning uit handen geeft.

De kostprijs sleutel op de deur woning gaan vergelijken met een zelf gezette woning, is zoals appelen met peren vergelijken. Elke woning is uniek en iedere bouwer heeft zijn eigen noden en bouwwensen, twee woningen gaan vergelijken op budgettaire vlak is in feite onmogelijk.

Bouwen volgens het sleutel op de deur concept, of met andere woorden uw woning laten bouwen door een erkende, geregistreerde en professionele bouwonderneming biedt veel voordelen. Zo hebt u meer zekerheid wanneer u een sleutelklare woning laat bouwen. Woningen Compere spreekt met u voor de start van het bouwproces een vaste kostprijs sleutel op de deur af.

Het verloop van een samenwerking met Woningen Compere gaat als volgt; een van onze ervaren en bekwame bouwadviseurs stelt voor u een vrijblijvende offerte op. Deze offerte blijft gedurende één jaar geldig. Tevens worden onze prijzen gedurende één jaar zonder herzieningen gegarandeerd. Een ingenieur van Woningen Compere berekent de plannen die overeenstemmen met uw prijsofferte. Indien u effectief wil samenwerken met Woningen Compere en u dus akkoord bent met de vraagprijs, wordt er een studieovereenkomst ondertekend. Ondertussen is een architect het definitieve bouwplan van uw droomwoning aan het ontwerpen. Inmiddels voeren wij grondsonderingen uit op uw bouwgrond. Aan de hand van deze bodemtesten voeren onze stabiliteitsingenieurs een stabiliteitsstudie uit op uw bouwbond. Het definitieve contract wordt ondertekend na dat de bouwvergunning in orde is gebracht. Woningen Compere staat erop dat alles correct verloopt. Maximaal acht weken na de definitieve overeenkomst kunnen wij van start gaan met bouwen. Wilt u meer weten van onze werkwijze en bedrijfsfilosofie, dan kan u onze gratis catalogus bestellen via onze site of bel naar het gratis nummer 0800 11 164. Naast ons uitgebreid en gedetailleerd lastenboek vindt u ook de basisplannen en afbeeldingen van onze 238 modelwoningen.

Zelfs wanneer het bouwproces van uw sleutel op de deur woning al van start is gegaan, kan u aanpassingen laten uitvoeren. Aangezien een van onze bouwdeskundige een gepersonaliseerde meetstaat voor u opstelt. Deze heeft steeds voorrang op het lastenboek. In de meetstaat staat de volledige werkwijze en nodige bouwmaterialen die van toepassing zijn op uw woning. Stel dat u bijvoorbeeld tijdens de bouwwerken toch die ene doorgang wil weglaten, dan kan u in de meetstaat  opzoeken hoeveel budget u daarmee uitspaart.
Wanneer u er voor kiest eigenhandig de bouw van uw woning te organiseren werkt u samen met verschillende losse aannemers. Wanneer u een aanpassing wilt doorvoeren moet u in dit geval rekenen op de eerlijkheid van de aannemer, aangezien deze overeenkomsten meestal minder gedetailleerd zijn.

Een huis bouwen is meestal een langetermijnproject. Een samenwerking aangaan met een professionele bouwfirma biedt u ook hier zekerheid. Aangezien Woningen Compere rijk is aan ervaring met het bouwen van sleutel op de deur woningen kunnen zij de bouwtermijn van uw woning inschatten. Bovendien wordt er net zoals de sleutel op de deur prijzen ook een opleveringstermijn op voorhand overeengekomen. Zo weet u exact want u kan intrekken in uw nieuwe woonst en verhuizen. Vooraleer de u de sleutels van uw woning krijgt overhandigt dient er een voorlopige oplevering plaats te vinden. Samen met uw persoonlijk contactpersoon van Woningen Compere en de architect gaat u na of de woning voldoet aan de afgesproken vereisten. Indien u opmerkingen heeft of enkele aanpassingen wilt laten uitvoeren is dat het gepaste moment om deze mee te delen. Al uw wensen worden zorgvuldig genoteerd. Wij brengen zo snel mogelijk uw verzoeken in orde. Hierna volgt de definitieve oplevering en ontvangt u de sleutel van uw nieuwe thuis.

De Belgische woningbouwwet, ook de wet Breyne genaamd, zorgt voor de bescherming van beide partijen. Dankzij de wet Breyne ben u verzekerd van tien jaar garantie. Woningen Compere verlengt deze verplichte garantie tot twintig jaar, als blijk van vertrouwen in onze bekwame vakmensen. Dit is bovendien een kwaliteitsgarantie. Ook zal het voor te leggen voorschot maximum 5% van de totale kostprijs sleutel op de deur zijn, dit dankzij de wet Breyne.

Vraag naar onze gratis catalogus

‘Op plan’ bouwen staat voor zorgeloos bouwen. U geeft letterlijk de bouw van uw woning uit handen, maar behoudt de controle over de bouwwerken. De volledige coördinatie van het bouwproces zit in de kostprijs sleutel op de deur in begrepen.

Sommige bouwers verkiezen zelf de handen uit de mouwen te steken. Hierbij komt veel geregel aan te pas. Zo voorziet u zelf vakmensen en de opvolging van de bouw. Doordat u moet samenwerken met verschillende aannemers die op hun beurt een deeltje van de bouw realiseren en deze elk een eigen planning hebben kan het even duren vooraleer uw woning is gebouwd.

Wanneer u een samenwerking aangaat met een professionele bouwonderneming volgen de verschillende bouwwerken elkaar beter op. Woningen Compere werkt samen met enkele vaste aannemers, die voldoen aan strenge criteria om de duurzaamheid en de correcte oplevering van uw woning te kunnen garanderen. Woningen Compere is verantwoordelijk voor de vlotte verloop van de bouwwerken. Mochten er zich moeilijkheden of complicaties optreden op uw bouwwerf zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk opgelost geraken en de bouw zo spoedig mogelijk hervat kan worden. Indien u zelf de bouw van uw huis organiseert en coördineert is het een hele opgave deze moeilijkheden weg te werken. De planning van de tewerkgestelde vakmensen kan hierdoor de mist in gaan. De gevolgen voor u zijn dus groter wanneer u alles eigenhandig coördineert. Opteren voor een sleutel op de deur woning is de beste keuze wanneer u niet wil wakker liggen van mogelijke complicaties op de bouwwerf. Bovendien hangen onze aannemers en onderaannemers vast aan een contract en moet zich aan een wettelijke deadline houden.

Zowel de organisatie van de bouw als de hele administratieve rompslomp die bij een nieuwbouw horen wordt verzorgd door een bouwonderneming. Ook wanneer u met vragen zit omtrent bijvoorbeeld de bouwgrond, kan u rekenen op ons advies. De werknemers van Woningen Compere zijn dag in dag uit bezig met de bouw en weten u te adviseren omtrent dit onderwerp.

Bij Woningen Compere is klanttevredenheid is een prioriteit. Door onze werknemers gelukkig te stellen, zorgen zij op hun beurt voor tevreden klanten. Elk van onze projecten wordt volledig gecoördineerd en behandeld door slechts één van onze vaste medewerkers. Deze dient u in alle tijden tijdens het bouwproces bij te staan. Uw persoonlijk contactpersoon is van begin tot einde verantwoordelijk voor de correcte oplevering van uw woning. Voor deze persoonlijke begeleiding van een van onze ervaren vakkundige hoeft u uiteraard niets bij te betalen. Uit ons opzicht lijkt het ons logisch u zo veel mogelijk te ondersteunen en zit deze persoonlijke opvolging in de kostprijs sleutel op de deur. Wanneer u vragen of opmerkingen hebt hoeft u niet rond te bellen, maar volstaat het slechts één telefoontje te plegen naar uw persoonlijk aangestelde medewerker.

Het is een misvatting dat alle sleutel op de deur woningen op elkaar zouden lijken. Er is zekere mate de mogelijkheid plaats voor persoonlijke inbreng. Hou er rekening mee dat niet elke afwijking van het standaard lastenboek in de kostprijs sleutel op de deur inbegrepen zit.

Een sleutel op de deur woning is inderdaad geïnspireerd op een modelwoning. De kostprijs sleutel op de deur hangt af van uw keuze van modelwoning. Woningen Compere biedt u een 238 modelwoningen aan waaruit u kan kiezen. Keuze genoeg. Mocht u ondanks deze enorme hoeveelheid aan modelwoningen toch nog een persoonlijke bouwwens willen toevoegen, is dit zeker mogelijk.

De basisplannen van deze modelwoningen zijn ontworpen met het doel de grootst mogelijke oppervlakte aan een zo laag mogelijke prijs te benutten. Achteraan in onze gratis aan te vragen catalogus (bestel deze via de site of bel naar het gratis nummer 0800 11 164) vindt u ons lastenboek terug, hierin vindt u onze standaard werkwijze en onze gebruikte bouwmaterialen. Onze flexibiliteit laat u toe zelf of door een derde enkele technische posten (bijvoorbeeld het sanitair, de binnenschrijnwerk, tegelwerken, enz.) uit te voeren, mocht u dit wensen.  Ook kan u zelf een architect aanstellen. Niet elk bouwbedrijf geeft deze mogelijkheid.

Er is ook een mogelijkheid van nul te beginnen wanneer u een samenwerking aangaat met Woningen Compere. Wij stellen dan gratis voor een gepersonaliseerd plan, aangepast aan uw bouwgrond. Of u kan er voor kiezen enkel de ruwbouw te laten zetten door een bouwfirma, en zelf te afwerking verzorgen. Woningen Compere bouwt in dit geval een winddichte ruwbouw (metselwerk, spanten, dak, buitenschrijnwerk), die de basis vormt voor uw woning.

Vraag naar onze gratis catalogusGratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus