Modern huizen

Heb je plannen om een modern huis te bouwen gebruik dan de kennis en ervaringen van Woningen Compere.

Onze specialiteit is het bouwen van traditionele sleutel op de deur woningen, onze professionele medewerkers bieden u tal van mogelijkheden bij het bouwen van een modern huis, wij regelen alles tot in detail voor u. Wij staan niet alleen in voor de uitvoering van de werken maar ook voor de coördinatie van de bouw van uw droomhuis.

Modern huizen bouwen met een wederzijds vertrouwen, wil zeggen dat u er zeker van mag zijn dat de woning volledig naar uw eisen en wensen zal opgetrokken worden. Tijdens de eerste persoonlijke gesprekken zal u samen met een bouwadviseur bespreken wat het programma van de woning moet worden en welke bouwmaterialen er zullen gebruikt worden.

Ook interesse om een modern huis te bouwen, neem dan contact op met ons, op het gratis nummer 0800/96 690. Of bezoek onze website, vul uw gegevens in en u zal een gratis catalogus ontvangen met alle informatie en een overzicht van alle modellen die wij aanbieden.
Wat is de kostprijs van modern huis? De gemiddelde vierkantemeterprijs van de woningen die u in onze catalogus kan terugvinden is 978 €/m2 incl. BTW Deze informatie en nog veel meer kan u terugvinden in onze catalogus.

Meer en meer mensen met een bouwwens zijn bang dat ze hun modern huis niet zullen kunnen betalen. Met woningen Compere kan u kiezen voor een modern huis aangepast aan uw budget dus een modern huis voor een vaste prijs, zo bent u zeker dat u zich geen zorgen moet maken.

Droomt u ook van een strakke, minimalistisch en elegante woning? Dan overdonderen modern huizen u zeker en vast! 

Moderne huizen worden steeds populairder. Doordat de voorgevel zeer weinig ramen bevat ontstaat er een coherent geheel. Dit wil echter niet zeggen dat er geen lichtval is. Het ontbrekende glas vooraan de gevel is duidelijk aanwezig aan de achterzijde van het huis. Wanneer u veel belang hecht aan uw tuin zijn zulke moderne huizen perfect. De grote glaspartijen creëren achteraan een enorme ruimtegevoel en zo wordt uw tuin het verlengde van uw woning. Op deze manier krijgt u het gevoel dat binnen en buiten één zijn.

Door deze samenvloeiing met de natuur zijn steeds meer mensen geneigd om hiervoor te kiezen. Niet alleen het buitenland is in staat om deze gebouwen te bouwen, maar ons eigen kleine land nu ook. Wanneer men verzekerd wil zijn van een samenvloeiing tussen natuur en huis kan men ervoor kiezen om in Haspengouw tussen de prachtige landschappen en fruitplantages te gaan wonen of in de Ardennen omringd door zijn unieke flora en fauna.

modern huizen

Wat zijn nu net modern huizen en hoe richt je ze in? 

Een modern huis is een vrijstaande woning die in haar eenvoud nog steeds imposant lijkt.

Deze bouwstijl bestaat al meer dan 100 jaar en toch komt ze nu pas volledig tot leven. Door haar kubusvormige blok, grote ramen, de voegloze gevel en het plat dak wordt ze beschreven als een echt architecturaal kunstwerk. Nochtans vinden enkele sceptici dat deze soort woning niet tijdloos is en niet met de mode zal mee evolueren.

Modern huizen worden omschreven als rechte lijnen, alternatieve materialen, minimalistische detailleringen en een open indeling met ruimtes die in elkaar over vloeien. Woningen Compere draagt hier ook zijn steentje bij. Zij maken gebruik van de laatste technieken waarin duurzaamheid centraal staat. Moderne huizen hebben een strak design zonder franjes, maar dit maakt het zeker en vast niet saai. De eenvoud van dit concept zorgt voor verrassend veel ruimte, diepte en voor een rustgevend gevoel door de afwezigheid van te drukke details.

De inrichting van uw moderne woning is ook belangrijk. Zo moet u rekening houden met de zon. Wanneer u wil dat er voldoende licht binnen kan moet men kijken naar de stand hiervan. Door u huis dus naar de juiste richting te plaatsen zal u minder vaak het licht moeten aanzetten waardoor de stookkosten beperkt worden.

Als u merkt dat u graag buiten op u terras vertoeft, is het belangrijk om vanaf het begin te beslissen of u net graag in de schaduw zit of dat u liever wil genieten van de zon. Alles wat u wil is mogelijk. Wanneer u ervaart dat u het moeilijk heeft met keuzes maken hierover, zorgt Woningen Compere ervoor dat hun experts u hierbij zullen begeleiden.

Wanneer we kijken naar de huidige tendensen, zien we dat er momenteel verschillende trends zijn die u helpen om uw huis zo modern mogelijk te maken. Zo zijn gietvloeren dé trend in modern huizen. Ze zorgen voor een strak, luxueus en naadloos effect zowel langs de binnen als de buitenkant door de gepleisterde gevel. Hiernaast zijn gietvloeren ook enorm onderhoudsvriendelijk. Bent u niet zo een fan van poetsen of hebt u een druk gezin dan zal deze vloer u zeker niet teleurstellen.

De architect zorgt ervoor dat hij steeds zijn ontwerpen kan herleiden naar de eenvoudigste vorm, functie of karakter. Dit wil echter niet zeggen dat hij niet creatief is. Door alternatieve bouwmaterialen te gebruiken zoals hout, zink, metaal en koper ontwerpt hij een bijzondere bewogenheid.

Een modern huis vertaalt zich ook in overlopende ruimtes. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat een woonkamer vaak verbonden is met de keuken. Hierdoor creëert u een open effect dat voor de nodige strakheid zorgt. Naast de open ruimtes wordt er ook vaak gekozen voor een plat of groen dak. Zoals u ziet wordt de elegantie doorgetrokken in uw volledige woning.

Door de grote raampartijen komt u nooit tekort aan licht buiten, wanneer het zonlicht wegtrekt. Om toch een gezellig sfeer te creëren kan u kiezen voor design lampen in een industriële stijl of lijnverlichting. Door enkele kleine lampen bij elkaar te hangen zal er een trendy effect ontstaan dat voor de nodige moderne touch zorgt.

modern huizen

Wanneer u nu beslist om in een modern huis te investeren, moet u rekening houden met de strakke lijnen en materialen. Door dit toe te passen creëert u een elegante en klassevolle woning. Deze moderne lijn kan u nog verder doortrekken door uw woning aan te kleden met meubels op maat, inbouwkasten en een stalen muur decoratie. Hierboven op nog een likje neutrale verf en je hebt zonder twijfel een modern huis.

De voornaamste kleur die gebruikt wordt in een moderne woning is wit. Meestal kiest men er dan ook voor om deze lichte kleur te combineren met donkere accenten. Om deze woning toch nog een gezellig accent te geven kan men kiezen voor houttinten. Wanneer men het gevoel van een optimaal modern huis wil krijgen, moet men deze stijl doortrekken naar andere kamers. Hiernaast moet er wel rekening gehouden worden dat men deze witte tint niet te vaak gebruikt. Hierdoor kan hij minder gezellig worden en verliest hij zijn levendige en warme karakter.

 

Vraag uw gratis catalogus aan

Doordat alles zodanig blijft evolueren wordt de technologie ook, steeds meer uitgebreid.  Dit geldt ook voor de modern huizen die vaak synoniem staan voor slimme woningen. 

Bijna iedereen is wel verzot van de nieuwste snufjes die op de markt komen. Dit is nu net de reden waarom modern huizen zulke blikvangers zijn. Alles kan u tegenwoordig bedienen met één druk op de knop. Wanneer u uw gordijnen wil openen of sluiten kan dit op technologische wijze. Dit geldt ook voor uw inbraaksysteem. Hiernaast kan er ook gebruik gemaakt worden van apps of commando’s. Door luidop te spreken, kan u uw lichten aan en uit zetten en muziek luisteren wanneer u maar wil. Evenzeer wordt uw oven opgewarmd in een oogwenk door het bieden van een app.

Deze uitvindingen worden ook wel domotica genoemd. Zij staan niet alleen voor een hoger leefcomfort, maar dragen ook bij tot een veiligere woning en een rationeler energieverbruik. Zo gaan uw lichten pas aan wanneer u de kamer binnenloopt en doven ze opnieuw na enige tijd door de ingevoerde bewegingssensoren. Verder kan u ook via de bediening van een scherm de zonneverwarming per kamer bijsturen.

Moderne huizen worden niet enkel slimmer, maar ook zuiniger voor het milieu. Zo worden de daken steeds groener bekleed om beperkte horizontale oppervlakte te benutten. Op deze manier is er een beperkte CO2-uitstoot.

Door al deze vernieuwingen hangt er wel een stevig prijskaartje aan de meeste modern huizen. Vermits er meestal gekozen wordt voor isolerende beglazing door de grote raampartijen hebt u ook stevigere raamprofielen nodig. Aluminium valt onder deze profielen waardoor de prijs nog eens oploopt. Dit is de reden waarom er vaak gekozen wordt voor een warmtepomp en een ventilatiesysteem. Hiernaast plaatst men ook zonnepanelen op de platte daken, op die manier kan men groene stroom opwekken.

Klein wonen wordt steeds populairder. Door deze modern huizen krijgt u de kans om alsnog later bij te bouwen zonder dat dit ingewikkeld wordt. 

Indien u kiest voor een modern huis, is het eenvoudig om klein te beginnen. Doordat u dan beschikt over een kubusvormige woning, is het mogelijk om later een bijbouw te installeren.

Doordat de bouwgrond in België steeds beperkter en kleiner wordt, blijven de prijzen stijgen. Daarom moet u er goed op letten dat uw modern huis zijn gehele oppervlakte volledig kan gebruiken. Woningen Compere zorgt ervoor dat wanneer u toch kiest om een bijbouw te laten plaatsen, dit zonder al te veel moeite gebeurt door de eenvoud van deze soort woningen. Indien u meer informatie wil kan u steeds terecht bij het bouwbedrijf Woningen Compere zij zullen alles met u bespreken over wat een modern huis nu net inhoudt. Via het gratis nummer 0800/11 164 of het mailadres info@woningencompere.be komt u meteen in contact met hen en helpen ze u graag verder.

Wat kan Woningen Compere u bieden bij het bouwen van modern huizen? 

Woningen Compere zorgt ervoor dat u er nooit alleen voor staat. Op hun site kan u uit verschillende modern huizen kiezen. Zo beschikken ze steeds over twee verschillende modellen. Model A verschilt op zich niet zoveel van model B. De enige uitzondering is dat model B bijvoorbeeld een extra bureauruimte heeft, waardoor dit huis groter is.

Bij deze modellen kan u ook volledig uw wens en noden aan de professionals melden.

Wanneer u de keuze maakt om in plaats van twee kleine slaapkamers te hebben er één grote van te maken kan dit perfect. Dit geld ook over de aankleding van een ruimte. Een slaapkamer kan op deze manier omgetoverd worden tot een dressing. Woningen Compere wil u hierin zoveel mogelijk steunen. Het bent u die in dit huis zal leven en het koesteren, vandaar kan u zover gaan in het stellen van uw eisen als u zelf wil.

Woningen Compere zorgt ervoor dat alles volledig uitgetekend is en u er een gedetailleerd lastenboek bij krijgt. Naast al deze voordelen en met het oog op uw noden wordt uw modern huis ongeveer op zes of zeven maanden volledig gebouwd en afgeleverd.

Wanneer u een modern huis wil bouwen is het van belang om mee te zijn op vlak van de nieuwe materialen, technieken en stijlen. Alles rondom bouwen evolueert en innoveert eindeloos.  Hierdoor is het cruciaal dat u zich laat bijstaan door een professional van Woningen Compere. Zij zullen u helpen door u op de hoogte te stellen van de laatste en nieuwste ontwikkelingen.

Indien u kiest voor het bouwbedrijf Woningen Compere zullen zij u bijstaan met het realiseren en bestuderen van uw modern huis door middel van het bouwconcept sleutel op de deur. Dit concept zorgt ervoor dat uw woning volledig in handen wordt genomen door hun bedrijf. Zij staan in voor alles wat te maken heeft met de bouw, de administratie en het overhandigen van de sleutels. Bovendien bouwen zij uw huis over heel België behalve rond de ring in Brussel.

Als u graag wat meer informatie krijgt rond hun bouwbedrijf of bouwconcept, kan u steeds terecht op het gratis nummer 0800/11 164 of kan u een catalogus aanvragen via de website woningencompere.be. Door deze te raadplegen krijgt u extra informatie en inspirerende tips. U kan ook kiezen voor een echte ontmoeting bij één van hun bouwadviseurs die al uw vragen zal beantwoorden.

Mits u kiest voor een modern huis zit hier vaak een stevig prijskaartje aan vast door het vernieuwende domoticasysteem. Indien u tijd en geld wil besparen kan u ervoor kiezen om de bouw te laten uitvoeren door het externe bouwbedrijf ‘Woningen Compere’. Wanneer u voor hen kiest mag u er zeker van zijn dat er enthousiaste professionals aan uw huis zullen werken.  Daarnaast bouwen zij uw woning enkel maar met het beste materiaal, dat tenslotte ook nog goedkoper is dan wanneer u dit particulier moet aankopen.

modern huizen

Woningen Compere zorgt ervoor dat zij u de scherpste prijzen kunnen aanbieden. Hun prijs is een verwijzing in de Belgische huizenmarkt ‘sleutel op de deur’. Op de website en catalogus van Woningen Compere kan u de prijzen per vierkante meter terugvinden. Deze prijzen zijn veel goedkoper dan wanneer u ervoor kiest om zelf een modern huis te bouwen.

Bij hun krijgt u ook de keuze om te kiezen voor alternatieve energiebronnen, zo wordt de prijs van uw woning veranderd. Indien u beseft dat deze prijs niet binnen uw budget valt kan u kiezen om een evolutie woning te bouwen.

Een evolutieve woning is een woning die mee met de inwonende van het huis en het budget evolueert. Hierbij krijgt u de keuzen om bepaalde technieken nog niet te installeren. Wanneer u hiervoor kiest is het wel belangrijk om dit te melden zodat er rekening gehouden kan worden met de nodige voorzieningen. Om een breder beeld te krijgen kan u een bezoek brengen aan hun kijkwoningen. Op deze manier krijgt u een beeld hoe uw modern huis eruit zal zien gebouwd door Woningen Compere.

 

Vraag uw gratis catalogus aan

Bent u overtuigd van een modern huis en van de voordelen die Woningen Compere u kan bieden, aarzel dan zeker niet om het proces te starten.

Hebt u het gevoel dat u verliefd bent geworden op de catalogus van Woningen Compere en weet u ongeveer hoe uw volmaakte woning eruitziet, dan kan u overgaan naar het concretiseren van uw droom plannen.

Om uw proces te starten is het belangrijk dat u contact opneemt met Woningen Compere. Zij zullen u de contactgegevens van uw regionale bouwadviseur geven die u op weg helpt. Om dit proces goed te laten starten moet u enigszins al over bouwgrond beschikken. Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij u en niet bij deze bouwfirma.

Wanneer u besloten hebt om via een sleutel-op-de-deurfirma te werken moet u rekening houden met enkele dingen. Het is van groot belang om te controleren of de bodemkwaliteit en oriëntatie van goede kwaliteit zijn bij het kopen van een stuk bouwgrond. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden bij de stedenbouwkundige voorschriften, zodat er niet het verkeerde type woning gebouwd zal worden.

Als u al deze stappen hebt ondernomen, kan u Woningen Compere inschakelen. Zij zullen een ruw ontwerp laten maken door uw gekozen architect. Aan de hand van het budget en ruw ontwerp kan deze persoon een definitief ontwerp maken en een omgevingsvergunning indienen. Indien deze goedgekeurd is kan men overgaan naar de bouw van het modern huis. 

Woningen Compere zal u in deze fase koppelen aan een werfleider. Hij zal vanaf dat moment uw aanspreekpunt zijn gedurende het hele proces. Wanneer u eenmaal contact met hem hebt opgenomen ligt uw woning in zijn handen. Op voorhand wordt er ook een uitvoeringstermijn contractueel vastgelegd, hierna kan u uw woning in alle eer ontvangen.

De laatste fase bestaat uit de oplevering van uw woonst die in twee stappen zal gebeuren. Als eerste wordt de voorlopige oplevering uitgevoerd. Deze stap gebeurt meteen na de bouw. Dit dient vooral om te controleren of alles op de juiste en goede manier is uitgevoerd. Hierna vindt de definitieve oplevering plaats, een jaar na het einde van de bouwwerken. Wanneer u doorheen uw woonst gebreken heeft opgemerkt kan u deze op dat moment aanhalen zodat ze aangepakt kunnen worden.

Wanneer al deze stappen achter de rug zijn voorziet de wet van Breyne een aansprakelijkheid van de aannemer van tien jaar. Woningen Compere kiest er zelfs voor om deze aansprakelijkheid te verdubbelen zodat u met een gerust hart kan intrekken in uw prachtig nieuw modern huis.

Catalogue Gratuit de 408 pages (312 modèles avec plans et prix)

Demandez notre catalogue gratuit