Moderne Woning

Een moderne woning bouwen?

Wanneer u een moderne woning opzoekt dan ziet u dat er steeds typische kenmerken terugkomen, deze kenmerken typeren de moderne bouwstijl.

 

moderne woning

 

Kubusvormig

Een moderne woning wordt gekenmerkt door zijn vorm, de strakke kubusvorm vormt een blikvanger voor het oog. Deze kubus vorm heeft naast het zijn van een blikvanger ook nog andere voordelen. Door te bouwen in een kubus vorm versterkt u het ruimtegevoel wanneer u gebruik maakt van grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval. Laat dit nu net nog een ander kenmerk zijn van een moderne woning wat er dus voor zorgt dat u compact kubusvormig bouwt maar toch ruimtegevoel creëert.

Wil u compact bouwen dan kiest u best voor kubusvormig bouwen. De laatste jaren zijn bouwgronden alleen maar duurder geworden. Dit betekent dat men kleine bouwgronden koopt waarop men compact zal moeten bouwen. Als u een kleine bouwgrond heeft maar toch veel ruimte wil hebben in uw woning kiest u het best voor kubusvormig te bouwen. U kiest dan niet voor een complex ontwerp met vele hallen en onderverdelingen maar voor een simpel minimalistisch ontwerp waarbij u de ruimte die u hebt goed benut.

Compact bouwen is ook energie zuiniger ten opzichten van een complexe grote woning. Door zijn open en slimme inrichting van de ruimtes moeten er minder ruimtes apart verwarmd worden. Door deze voordelen wilt u toch niet anders dan een moderne woning bouwen. Wilt u graag een moderne woning bouwen maar hebt u weinig tijd om alles te regelen? Neem dan contact op met Woningen Compere via het nummer 0800 11 164 U kiest uw moderne woning en wij regelen al de rest, waardoor u zorgeloos uw moderne droomwoning kan laten bouwen en vertrouwen op onze deskundigheid.

 

Ontvang gratis onze catalogus

 

Platte daken

Een volgende kenmerk van de moderne woning is een plat dak, deze sluit naadloos aan bij het strakke uitzicht van de rest van de woning. Woningen die worden gebouwd met een plat dak zijn vaak goedkoper dan woningen met een schuin dak, bij deze lopen de materiaal en werkuren hoger op. Door een plat dak te bouwen krijgt u meer bruikbare vloeroppervlakte onder het dak. Bij een schuin dak kunnen enkele delen maar gebruikt worden voor bepaalde doeleinde, dit door de hoeken en schuine kanten. Wilt u later nog uitbouwen? Dan is het makkelijker om bij te bouwen wanneer u een plat dak hebt.

Bent u graag ecologisch duurzaam bezig dan is een plat dak ideaal voor u. Door het hebben van een plat dak kan u kiezen om regenwater te hergebruiken van u sanitair of in de tuin. Op deze manier kan u op het water besparen. Naast het hergebruiken van regenwater kan u er ook voor kiezen om van u plat dak een groen dak te maken. Een groen dak is duurzaam, ecologisch, isoleert en u kan er subsidies voor krijgen.

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is net iets makkelijker. U kan ook zelf de hellingsgraad van uw panelen bepalen om zo een zo optimaal mogelijk rendement te verkrijgen.
Het kiezen voor een moderne woning met een plat dak is dus niet enkel ecologisch en duurzaam maar ook budgetvriendelijker.

Grote ramen

Grote raampartijen zijn onlosmakelijk verbonden met de stijl van een moderne woning. Door grote ramen te plaatsen in uw woning zal deze een heel stuk groter lijken. Naast de praktische en decoratieve functie van grote ramen hebben ze ook andere voordelen en functies.

 

moderne woning

 

Wanneer u kiest voor grote ramen krijgt u veel natuurlijk licht binnen in uw woning. Tijdens de winterperiode hebt u minder stookkosten doordat uw grote raampartijen veel zonlicht binnenlaten. Dit zorgt voor extra warmte in uw huis, waardoor u minder zal moeten verwarmen. Wilt u liever niet dat het in de zomerperiode té warm wordt kies dan voor aangepaste raambekleding of zonwerend glas.

Elk detail telt

Bij het kiezen van de gevel wordt er vaak gekozen voor voegloze gevelstenen. Deze geven de gevel een extra strakke stenen look. Naast dat het er esthetisch mooier uitziet dan gevoegde stenen waar de voeg een storende factor kan zijn, worden stenen minder vuil dan voegen waardoor uw woning er minder snel verouderd zal uitzien.

Door de details van uw gevel aan te passen creëert u een onderscheid tussen de moderne woningen. U kan kiezen om uw dakrand dezelfde kleur te lakken als uw raamkozijnen wat zorgt voor een samenhangende strakke look van uw woning. U kan er ook voor kiezen om uw regenafvoer te camoufleren door deze donker te maken of verdoken te laten plaatsen, dit zorgt ervoor dat deze minder fel opvallen waardoor u die strakke typische moderne look krijgt van een moderne woning.

 

Gratis catalogus

 

De haute couture van deze tijd

Een moderne woning is in deze tijd in. U ziet ze overal opduiken, strakke minimalistische woningen. Deze moderne bouwstijl is gekenmerkt door zijn kubusvorm, grote raampartijen en platte daken maar toch is elke moderne woning anders.

De verschillen tussen de verschillende woningen ontstaan op basis van persoonlijk voorkeur en stijl. Wanneer u een verschil wil maken kan u dit het beste doen binnen in de woning. Het interieur is een speeltuin waarbinnen u uw creativiteit kan uiten. Dit kan in verschillende stijlen en op verschillende manieren.

Wanneer u ervoor kiest om de moderne stijl door te trekken binnen uw interieur dan kiest u voor een minimalistische stijl die niet gelijk staat aan koelheid. U kan deze strakke stijl net wat warmer maken door te werken met accentkleuren en af te wisselen van bouwmaterialen. Door gebruik te maken van hout binnen uw woning creëert u meteen een huiselijkere sfeer en krijgt u een warmer gevoel, u kan dit doen door een parket te leggen of een houten eettafel te gebruiken. Door gebruik te maken van deze elementen mixt u een landelijke stijl met de moderne stijl wat zorgt voor een warm en huiselijk gevoel in een minimalistisch strakke woning.

 

 

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen maakt u uw woning niet enkel duurzamer maar ook warmer. Kurk is een materiaal wat steeds meer gebruikt wordt binnen woningen en brengt enkel voordelen met zich mee naast dat het een aparte unieke look heeft. Kurk zorgt voor warmte binnen uw interieur en letterlijk ook voor warmte in uw huis, kurk werkt isolerend. Daarnaast is kurk een volledig natuurlijk groen product, het is duurzaam en hernieuwbaar. Naast het feit dat het een milieuvriendelijk product is, is het ook een waterdicht en brandwerend product. Door deze eigenschappen is het een product wat U kan gebruiken binnen elke ruimte van uw woning, dit als wand of als vloerbekleding. Als laatst is kurk antistatisch en makkelijk te reinigen, wat het gebruik van kurk binnen uw interieur vergemakkelijkt en toch ook een stuk aantrekkelijker maakt.

Wilt u aan uw woning een persoonlijke touche geven dan kan u dit doen door meubels te hergebruiken of zelf aan de slag te gaan om oude spullen nieuw leven in te blazen. Online vindt u heel wat tips en tricks om aan de slag te gaan om meubels en accessoires voor binnen uw interieur zelf te maken. Door dit te doen kan u uw eigen creativiteit uiten en uw woning persoonlijker maken.
Door gebruik te maken van gerecycleerde, antiek meubels en accessoires kan u uw woning een vintage look geven. Deze interieur stijl geeft objecten uit het verleden weer een nieuw leven. Deze kan u ook zelf opknappen of verven om ze een persoonlijke touche te geven en nieuw leven in te blazen.

 

Ontvang onze gratis catalogus

 

Een opkomende stijl is de Scandinavisch stijl. Bij deze stijl wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en een zeer typerend kleurenpallet die vaak aanleunen bij natuurlijke kleuren zoals okergeel, terracotta of eucalyptusgroen. Deze stijl staat voor less is more, teveel accessoires staat gelijk aan rommel. Deze stijl laat de grens tussen binnen en buiten vervagen, vele accessoires zoals meubels en tapijten worden op het terras of in de tuin ook gebruikt en worden mee ingericht als een echte kamer. Wat een Scandinavisch interieur kenmerkt is dat het praktisch en aangenaam moet zijn om in te leven en te werken.

Woningen Compere volgt de hedendaagse trends op en bouwt voor u uw droomwoning. Bij Woningen Compere kan u kiezen uit 238 voorbeeldwoningen, deze kunnen elk aangepast worden naar uw wensen en voorkeuren. U kan ook altijd vrij kiezen om een nieuw plan te laten ontwikkelen bij een door u gekozen architect en op deze manier te starten vanaf nul met het bouwen van uw woning. Wij zullen dit plan vervolgens uitwerken en afwerken met de materialen die u zal kiezen. Wij kunnen uw moderne woning bouwen over heel België met uitzondering binnen de Brusselse ring. Wij luisteren naar uw wensen en voorkeuren, u kan vertrouwen op onze deskundigheid. Deze deskundigheid garanderen wij u door het geven van 20 jaar garantie op uw woning. Als u binnen 20 jaar na het bouwen van uw woning nog gebreken vindt, dan komen wij deze zo snel mogelijk oplossen.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus