Prefab woningbouw beton

Prefab woningbouw beton : een eeuwenoude trendsetter

Wat is prefab woningbouw beton?

Desondanks zijn moderne look, is het gebruik van beton als bouwmateriaal niet nieuw.

De Egyptenaren en Romeinen waren eentje van de eerste volken die beton konden bereiden en gebruiken voor het bouwen van bruggen en aquaducten. Zelfs voor de bouw van twee van de mooiste bouwwerken uit de Klassieke Oudheid, nl. van het Colosseum en het Pantheon, gebruikten de Romeinen beton.

prefab woningbouw beton

Toch raakte deze techniek lange tijd in onbruik. Pas in de 18e eeuw ging men deze techniek terug toepassen en ontwikkelde men Portlandcement. In de 19e eeuw werd deze techniek verbeterd en vond een handige, inventieve tuinier het gewapend beton uit.

Tegenwoordig is beton een veelgebruikt en veelzijdig bouwmateriaal dat zich steeds verder ontwikkelt en verbetert. Zo kwam de prefab woningbouw beton tot stand met zijn diverse toepassingen.

Voor wie houdt van strakke architectuur, is prefab woningbouw beton zeker de moeite waard om te overwegen

In een betonnen woningen bestaat de ruwbouw uit beton. Er bestaan twee mogelijkheden om dit te realiseren. Een eerste methode is het hollewandprincipe; hierbij wordt de ruwbouw op de werf zelf gegoten. Bij de tweede methode worden de betonnen panelen op voorhand in een fabriek gegoten, inclusief het schrijnwerk en de leidingen. Deze worden uiteindelijk op de bouwwerf zelf met speciale verbindingen aan elkaar gekoppeld.

Dat is de volledige prefab woningbouw beton

De schoonheid van moderne woningen zit zich in de eenvoud: strakke lijnen, grote glaspartijen en grote overspanningen die een zee aan ruimte en licht creëren. Prefab woningbouw beton is dan ook de ideale bouwmethode als u houdt van deze stijl.

De muren zijn immers zelfdragend waardoor men een grote overspanning kan hebben van maar liefst 7 meter, wat zeer uniek is!

Ook worden de enorme glaspartijen geïntegreerd in de muren. Hierdoor lijkt het alsof men transparante muren heeft in plaats van vensters.

Licht en ruimte zijn dan ook zeer typerende elementen voor prefab woningbouw beton.

Tot slot geniet u dankzij deze bouwmethode van een complete afwerkingen. Binnenmuren hebben vaak geen pleister nodig aangezien de muren reeds egaal zijn. Bijgevolg bespaart u veel geld en tijd uit. De agenda van een goede vakman is namelijk vaak druk bezet waardoor u lange wachttijden moet respecteren.

U kan ook altijd het beton combineren met andere materialen zoals hout en metaal. Dit geeft onmiddellijk een ander karakter aan uw woning.

Gratis Catalogus

Prefab woningbouw beton zijn snelle en groene woningen

Snel omdat men in slechts 7 weken een water- en luchtdichte woning kan opleveren. En dat luchtdichte, dat mag u letterlijk nemen. Betonnen prefab woningenbouw is een zeer ecologische bouwmethode; ideaal dus voor een passieve, groene woning.
Deze woningen zijn volledig luchtdicht en mits de juiste isolatie en ventilatiesysteem zijn ze dus ook zeer energiezuinig.

Bovendien is er geen warmteverlies door koudebruggen. Deze zijn immers niet mogelijk aangezien de panelen aan elkaar gekoppeld en gegoten zijn en het schijnwerk in de muren wordt geïntegreerd.

Beton is ook een bouwmateriaal met een hoge thermische inertie. Dat houdt in dat het bouwmateriaal het vermogen heeft om warmte of koelte op te nemen om deze nadien weer vrij te geven. Zo houdt het in de winter de koude buiten en de warmte binnen. In de zomer gebeurt het omgekeerde: de warmte blijft buiten, de koelte binnen.

Naast zijn sterke troeven op gebied van isolatie, is er nog een andere reden waarom dit ecologische woningen zijn. Er is namelijk weinig afval van. Het beton dat men te veel heeft, kan gebruikt worden voor een ander project. De mallen voor het maken van de panelen, kunnen gerecycleerd worden.

Dankzij al deze eigenschappen, wordt prefab woningbouw beton vaak gepromoot als een goedkope bouwmethode

Toch moet u dit met een korreltje zout nemen en relativeren. Er zijn namelijk enkele verborgen kosten die de prijs enorm kunnen opdrijven.

Een verborgen kost waarbij u waarschijnlijk nog niet aan heeft gedacht, zijn de transportkosten.

Bij betonnen prefab woningbouw worden de panelen immers in een fabriek gemaakt. Het voordeel is dat men hierdoor geen invloed heeft van de weersomstandigheden(iets waar traditionele woningbouw wel gevoelig voor is) en men dus zeer snel uw woning kan maken. Het nadeel is dat deze panelen ook op uw bouwwerf moeten geraken. Dat is helaas niet mogelijk met een bestelwagen, vaak zelfs onmogelijk met een gewone vrachtwagen. Vandaar dat men dit via uitzonderlijk vervoer moet transporten, dewelke niet goedkoop is.

Bovendien moeten deze panelen ook van de vrachtwagen geraken en aan elkaar gekoppeld worden. Helaas kunnen werkmannen deze klus niet klaren, tenzij u beschikt over een hulk of 10, aangezien zo’n paneel makkelijk ettelijke tonnen kan wegen. Een bouwkraan is dus aangewezen en helaas ook niet goedkoop om te huren.

Om zo’n bouwkraan te plaatsen die daarenboven ook over redelijk wat bewegingsvrijheid nodig heeft om de panelen te verplaatsen, moet u zelf ook beschikken over een ruim bouwterrein dat vrij is van enige obstakels. Bijgevolg is het dus niet mogelijk om op elk bouwterrein een prefab woningbouw beton te bouwen. Ook dit is een verborgen kost, aangezien zulke bouwterreinen vaak duur zijn.

Houdt u niet van moderne woningen? Dan is prefab woningbouw beton misschien niet de ideale bouwmethode voor u.

Andere bouwstijlen zijn mogelijk, maar het leent zich er minder toe omdat er vaak een enorme meerprijs wordt aangerekend. Hierbij moeten er immers op maat gemaakte mallen gemaakt worden die nauwelijks nadien gaan gebruikt worden. Ook beschikt u niet over veel vrijheid in de keuze van uw ontwerpen omdat de mogelijkheden gelimiteerd zijn.

Woningen Compere kiest bewust voor de traditionele bouwmethode, toch kan u wel een kelder laten bouwen via de methode van prefab woningbouw beton

De keuze voor de traditionele bouwmethode is voor ons een evidentie. Deze methode biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van de prefab woningbouw beton.

Om te beginnen heeft de traditionele bouwmethode zich reeds bewezen en heeft het de kans gekregen om te evolueren. Men weet dat deze woningen generaties meegaan en ondertussen heeft men deze techniek zodanig verbeterd zodat het op energieniveau even goed scoort als dat van prefab woningbouw beton. Deze laatst genoemde techniek mist dan weer dit evolutieproces aangezien het over een relatief nieuwe bouwmethode gaat. Men beweert wel dat deze woningen resistent zijn tegen vocht, toch heeft men hierover nog geen zekerheid. De toekomst zal moeten uitwijzen of deze bewering klopt.

Elke woning van Woningen Compere heeft standaard het PACK ISO+. Dankzij dit pakket, inbegrepen in de prijs, bieden wij u een woning waarvan het energiegebruik concurrerend laag is.

Verder stoot u ook op vele limieten bij betonnen prefab woningbouw die u niet heeft bij de traditionele woningbouw.

U woont al een tijdje in uw huis en wenst een extra stopcontact in uw keuken? Een klein werkje in huis dat gebouw is volgens de traditionele methode. Haast onbegonnen werk voor in huis volgens de prefab beton woningbouw. Alle leidingen worden immers in de muren verwerkt, waardoor het later ontzettend moeilijk is om aanpassingen uit te voeren. U bent dus verplicht om op voorhand enkele belangrijke keuzes te maken die u helaas niet meer kan voorzien. Deze beslissingen zijn niet makkelijk te nemen omdat het haast onmogelijk is om hierover vooraf een beeld te vormen.

Een andere beperking die gekoppeld is aan de betonnen prefab woningbouw die u niet zal ervaren bij traditionele woningbouw is de creatieve vrijheid. U bent geen fan van moderne, iet wat industriële woningen, maar wel van landelijke of hedendaagse woningen? Dan bent u bij Woningen Compere alvast op de juiste plaats.

Wij beschikken over 237 model sleutel-op-de-deur woningen en hebben dus van elke bouwstijl voldoende voorbeelden. Op onze website kan u deze modelwoningen met plannen bezichtigen. Ook kan u er vrijblijvend gratis onze catalogus aanvragen.

Elk van deze modelwoningen kan u aanpassen naar uw wensen. Deze vrijheid vinden we ontzettend belangrijk. Wij bouwen namelijk uw woning van uw dromen en maken deze graag waar.
Hoewel prefab woningbouw beton interessant is voor moderne woningen, is het redelijk gelimiteerd voor andere bouwstijlen. Neem nu de landelijke bouwstijl met zijn vele details en versieringen. Hiervoor betaalt u een enorme meerprijs ten opzichte van moderne woningen via deze bouwmethode omdat men o.a. aangepaste mallen moet maken. Zulk verschil in prijs heb je niet bij de traditionele woningbouw.

Woningen Compere bouwt enkel huizen via de traditionele bouwmethode, toch bouwen we wel kelders via de methode van prefab woningbouw beton. Betonnen kelders zijn namelijk zeer duurzaam en kunnen ingericht worden als een extra kamer. Deze kan u nadien inkleden als een opbergruimte of zelfs een speel- hobbykamer omdat deze zeer goed geïsoleerd zijn.
U kan hierover altijd extra informatie vragen via ons gratis nummer: 0800/11 164.

Één van onze enthousiaste medewerkers helpt u graag verder. Wij bouwen alvast met veel plezier uw gemoedsrust.

Gratis Catalogus

Gratis catalogus van 408 pagina's (312 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus