Sleutel op de deur België

Sleutel-op-de-deur België: tegenwoordig de populairste bouwmethode en niet onterecht

In de loop van de afgelopen decennia groeit de populariteit en tegelijkertijd de reputatie van sleutel-op-de-deur België. Ondanks de ietwat sceptische houding van het grootste gedeelte van de bevolking in de eerste jaren van deze bouwmethode, is het op de dag van vandaag één van de populairste manieren  om te bouwen. Dit is nu wel geen verassing te noemen aangezien het veruit het meest comfortabel is voor hedendaagse gezinnen met bijvoorbeeld 2 werkende ouders.

Het bouwen van een sleutel-op-de-deur België woning staat garant voor gemak en comfort voor de bouwer en een kant-en-klare woning die wordt opgeleverd door één firma. Deze tekst zal u daar ook verder over inlichten en u een beeld trachten te geven van wat het precies inhoudt om een sleutel-op-de-deur België woning te laten bouwen, hoe het precies verloopt en waar u zich aan kan verwachten.

Heeft u nu zelf misschien al interesse gekregen voor een sleutel-op-de-deur woning of zou u liever nog wat extra informatie willen krijgen naast deze tekst, aarzel dan niet en neem gerust contact op met ons bouwbedrijf Woningen Compere via het gratis nummer 0800/ 11 164 of op de website.

Sleutel op de deur België

Populariteit van sleutel-op-de-deur in België

Zoals hierboven reeds vermeld is het geen grote verassing dat de sleutel-op-de-deur woningen in ons land steeds aantrekkelijker worden. Sinds pakweg de laatste 20 jaar kan men stellen dat het leven alsmaar sneller gaat en vooral drukker wordt. Gezinnen met twee werkende ouders komen ook meer en meer voor, en kunnen zelfs als de norm beschouwd worden in België. Hierdoor is het duidelijk dat de meeste mensen in deze tijden zo goed mogelijk hun gelimiteerde vrije tijd zouden willen besteden en bijvoorbeeld niet veel tot zelfs geen tijd overhouden om zich bezig te houden met het bouwen van een huis.

In die omstandigheden is het daarom ideaal om te opteren voor een sleutel-op-de-deur woning. Concreet wilt dit zeggen dat u het hele bouwproject door één firma laat uitvoeren. U hoeft zich dus niet bezig te houden met het zoeken van allerlei aannemers of het vergelijken van verschillende offertes. Ook de coördinatie en de opvolging van de werken worden eveneens gedaan door die ene bouwfirma die alles voor u doet. Dit spaart u immens veel tijd uit en garandeerd u tevens van een kant-en-klare woning die volledig personaliseerbaar is en dus helemaal naar uw verwachtingen of dromen kan worden aangepast.

In België worden steeds meer en meer nieuwbouwwoningen gebouwd met het sleutel-op-de-deurprincipe. Zo hebt u misschien al wel eens gehoord van Woningen Compere. Dit is een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van sleutel-op-de-deurhuizen in heel Vlaanderen en Wallonië, met uitzondering van het gebied binnen de Brusselse ring.

Vraag uw gratis catalogus aan

Wat zijn woningen sleutel-op-de-deur juist?

Het begrip sleutel-op-de-deur is in België een algemeen zeer bekende term, maar wat houdt dit fenomeen nu juist in? Waarom zou u hiervoor kiezen? Wat voor sleutel-op-de-deurbedrijven zijn er in België? En hoe gaan ze precies tewerk?

Hierboven is ook reeds beschreven dat het concept van het bouwen van een sleutel-op-de-deur woning gaat om één firma die uw huis zal bouwen en zal instaan voor alle fasen van het bouwproject. Hiermee wordt dan ook het eerste grote voordeel duidelijk; gedurende het hele bouwproject zal u slechts één aanspreekpunt moeten kunnen bereiken, zijnde het sleutel-op-de-deurbedrijf naar uw keuze. Het is de enige verantwoordelijke en dus ook de enige bij wie u moet zijn bij vragen of problemen. Dit bedrijf beschikt meestal ook al over verscheidene plannen met een vaste prijs waaruit u kan kiezen. Deze plannen kan u volledig aanpassen en op maat van uw bouwgrond en bouwwensen laten maken. Zo wordt het volledige administratieve werk voor u gedaan en kan u bovendien zelf met een bouwadviseur de bouwmaterialen van uw woning gaan kiezen bij de leverancier van het bedrijf. Bouwbedrijven, zoals Woningen Compere, hebben de gewoonte om jaarlijks een grote hoeveelheid bouwmateriaal af te halen van deze leveranciers om zo een goedkopere prijs te bekomen. Het is namelijk heel wat duurder als u zelf uw bouwmaterialen als particulier zou moeten gaan halen.

Vervolgens zal u van het sleutel-op-de-deur België bedrijf een vrijblijvende prijsofferte krijgen. Samen met een volledige meetstaat zal u hiermee al op voorhand weten hoeveel het u zal kosten om uw droomhuis te laten bouwen. Maar daar stoppen de voordelen nog niet. Naast de prijs zal ook de duur van de bouw reeds voor aanvang van de werken bepaald worden en zal u dus perfect weten tegen wanneer u uw nieuwe huis zal kunnen bewonen.

Vanaf het moment dat u over een bouwgrond beschikt kan u op zoek gaan naar een sleutel-op-de-deurbedrijf dat volgens u het best bij u past. Hiervoor zou ik u zeker aanraden om eens langs te gaan bij verschillende firma’s om zo te zien welke u het meest aanspreekt. Er moet immers een klik zijn tussen u en het bedrijf dat uw sleutel-op-de-deurwoning zal bouwen. Wanneer u een bedrijf hebt gevonden kan u een voorontwerp opstellen met een zelf gekozen architect of met een architect die verbonden is aan de firma zelf. Hiermee gaat u dan aan de slag om uw voorontwerp uit te werken. Meestal zijn er bij het sleutel-op-de-deurbedrijf al uitgewerkte plannen beschikbaar die volledig aangepast kunnen worden naar uw smaak en wensen. Deze ontwerpen zijn immers bedoeld als illustratie en om inspiratie op te doen voor uw eigen huis. Samen met de architect stelt u dan zo uw plannen op.

Vervolgens zal het bouwbedrijf instaan voor alle andere werken, denk hierbij bijvoorbeeld aan de grondwerken, metselwerken, chapewerken, dakwerken, elektriciteitswerken, schrijnwerken (zowel binnen als buiten), pleisterwerken, tegelwerken, plaatsen van de keuken, plaatsen en installeren van de badkamer, …  Gedurende het hele bouwproces blijft deze ene firma verantwoordelijk alsook blijft het uw ene aanspreekpunt. Dit maakt het erg gemakkelijk voor de bouwer om zich op die manier geen zorgen hoeven te maken en simpelweg maar met één bedrijf te communiceren. Het is dan ook niet voor niets dat mensen steeds vaker een sleutel-op-de-deur België gaan verkiezen.

Overtuigd om een sleutel-op-de-deur België te bouwen?

U bent overtuigd om de stap te zetten naar een sleutel-op-de-deurwoning, maar weet niet meteen hoe of waar te beginnen? Of u weet nog niet welke firma er het best bij u past? Lees dan zeker verder in deze tekst hieronder, om u hierbij verder te helpen.

Bij het googlen van allerlei bouwbedrijven voor uw sleutel-op-de-deurwoning moet u wel in het achterhoofd houden dat niet alle bouwbedrijven via dezelfde bouwwijze werken. Zo heb je verschillende manieren om sleutel-op-de-deurwoningen neer te zetten. Er is eerst en vooral de traditionele bouwwijze, maar er zijn evenwel bedrijven die prefab of houtskeletbouw woningen bouwen. In België gaat de voorkeur van sleutel-op-de-deur bouwwijzen uit naar de traditionele bouwwijze. Dit is de wijze waar Woningen Compere ook integraal voor opteert. Dit aangezien de traditionele bouwmethode doorheen de tijd nog steeds erg gewild is, nooit stilstaat en alsmaar blijft evolueren. Desalniettemin zal deze bouwmethode u ook de beste prijs kwaliteitsverhouding gaan geven. Het is dan ook duidelijk dat u beter kiest voor traditionele bouw dan bijvoorbeeld houtskeletbouw waarbij er vaak klachten zijn over de slechte akoestiek, of zelfs scheuren in het hout.

Er zijn nog verschillen tussen sleutel-op-de-deurbedrijven in België. Zo zullen sommige bedrijven het huis tot het uiterste zelf inrichten, terwijl er andere bedrijven u zelf nog uw keuken zouden laten kiezen bijvoorbeeld. Verder zijn er bedrijven die enkel bouwen op gronden waarover die bedrijven zelf beschikken, terwijl andere bedrijven dan weer enkel bouwen op grond die u hebt gekocht.
Ook zijn niet alle bedrijven even flexibel, zo zijn er bijvoorbeeld sommige firma’s die u enkel een sleutel-op-de-deurwoning uit een catalogus laten kiezen en deze dan voor u bouwen. Terwijl er ook bedrijven zijn die u de vrijheid geven om alles zelf te kiezen en de modelwoningen te laten aanpassen of soms zelfs met een eigen plan te komen. Hiernaast is er nog een onderscheid dat men kan maken in de verschillende sleutel-op-de-deur bouwbedrijven, zo zijn er namelijk de bouwfirma’s die over heel België een sleutel-op-de-deurwoning kunnen bouwen, of de firma’s die zich beperken tot een bepaalde streek of provincie om dergelijke huizen te maken.

Zoals ook reeds vermeld is het verstandig om zelf eens langs te gaan bij verschillende bedrijven waar u bij uitkomt, en uw wensen te bespreken om zo zelf eens af te toetsen welke bedrijven u het meeste aanspreken en volgens u het beste aan uw eisen en wensen kunnen voldoen.

Een volgend goed idee kan ook zijn om eens naar referenties te vragen en te gaan kijken naar woningen die al gerealiseerd zijn door het bedrijf in kwestie. Het is een goede manier om zo zelf te zien hoe uw huis eruit zou zien als u ervoor kiest om dat bedrijf te laten  bouwen. Zo kan u in levende lijve gaan vergelijken tussen verschillende soorten sleutel-op-de-deurwoningen.

Nog een goede tip zou zijn om al op verschillende sleutel-op-de-deur België bedrijven offertes aan te vragen om zo te vergelijken en een goed idee te krijgen van wat de beste prijs nu zou zijn voor uw sleutel-op-de-deur woning in combinatie met uw wensen.

Ten laatste is het ook altijd aan te raden om goed op te letten welke andere voordelen er kunnen zijn bij bepaalde firma’s. Zo geven sommigen misschien wat meer extra korting, of Woningen Compere die u geen tien maar twintig jaar korting geven op uw nieuwbouwwoning sleutel-op-de-deur in België.

 

Vraag uw gratis catalogus aan

Bouwfirma gevonden, wat nu

U hebt al deze tips in acht genomen, erg veel vergeleken en uiteindelijk de beslissing gemaakt. U hebt mede dankzij deze tips het bouwbedrijf in België dat het beste bij u past en volgens u het beste uw wensen zal kunnen voldoen gevonden voor uw sleutel-op-de-deur woning. Maar wat nu?

Stel, u heeft voor Woningen Compere gekozen. U kan eerst eens kijken in onze gratis catalogus, en zo zien hoe het afgewerkte product eruit zou zien. Het is ideaal om inspiratie op te doen en op die manier zelf ook op allerlei ideeën komen voor uw nieuwe sleutel-op-de-deur woning. Samen met onze catalogus zal u ook de gegevens krijgen van de bouwadviseur die het dichtst bij u in de buurt woont. Met deze bouwadviseur kan u altijd een afspraak maken wanneer het u zou uitkomen, hij of zij is namelijk vrijblijvend beschikbaar om langs te komen en uw plannen samen met u te bekijken, te bespreken en eventueel te verbeteren. Ook zou u met deze bouwadviseur kunnen afspreken in één van de vele sleutel-op-de-deur kijkwoningen van Woningen Compere over heel België. U kan daarnaast altijd alle informatie over de kijkwoningen en eventuele opendeurdagen gemakkelijk terugvinden op de website van Woningen Compere. U krijgt er zo bijvoorbeeld een overzicht van alle kijkwoningen van ons sleutel-op-de-deur bedrijf die er in België beschikbaar zijn.

Zoals al gezegd is een van de grootste voordelen van een sleutel-op-de-deur bouwmethode voor uw nieuwe woning dat er maar één aanspreekpunt is, normaal gezien de firma op zich. Maar Woningen Compere kent ieder van zijn klanten een persoonlijke contactpersoon toe die altijd  bereid is hen verder te helpen. Nog een reden waarom Compere zeker een goede keuze is en meer dan geschikt is voor uw toekomstige bouwproject in goede banen te leiden.

Na het bespreken en eventueel aanpassen van uw plannen met een van onze bouwadviseurs, zal er een goed opgeleide en ervaren werfleider instaan voor de opvolging van uw dossier en zal er alles aan doen om uw gehele bouwproject vlekkeloos te laten verlopen. Door de werfleiders hun nauwlettend toezicht zullen ze onmiddellijk kunnen optreden op het moment dat er iets fout zou dreigen te lopen. Hierdoor is u een enorme hoeveelheid stress en tijd bespaart en kan u zich toespitsen op de leukere aspecten van het bouwen.

Hier bovenop is Woningen Compere dan ook nog eens een geweldige optie voor u als u kiest om een energiezuinig huis te bouwen. Met trots kunnen wij zeggen dat Woningen Compere altijd al een voorloper is geweest op het gebied van energiezuinig bouwen. Zo bieden wij woningen aan waarvan het energieverbruik tot één van de laagste op de markt behoort. Onze onderneming voorziet in elk van haar woningen een hoogrendementsketel, isolatie die de opgelegde normen van de Belgische wetgeving overtreft, alsook een zeer doeltreffend ventilatiesysteem dat zorgt voor een aanzienlijke daling van het energieverbruik van de woning.

Tot slot nog een laatste belangrijk punt, de kostprijs. Bij Woningen Compere ligt de prijs lager dan wanneer u zelf zou bouwen. Dit is een enorm pluspunt en alle voordelen samen van bouwen met Woningen Compere zou mij al hoe dan ook overtuigd hebben om samen met hun een sleutel-op-de-deur woning te bouwen in België.

Heeft u nog vragen, aarzel dan zeker niet en neem gerust contact met ons op via het gratis nummer 0800/11 164.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus