Sleutel op de deur woningen

Vooroordelen over sleutel-op-de-deur woningen doorprikt

Aangezien u de bouwkriebels te pakken heeft en u erover nadenkt zelf u eigen huis te bouwen, is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Wilt u zelf een nieuwbouwwoning zetten of laat u uw blik de laatste tijd meer vallen op sleutel-op-de-deur woningen? Die laatste kent zowel voor- als tegenstanders. Maar laat u zeker niet misleiden door enkele vooroordelen over sleutel-op-de-deur woningen.

 

sleutel-op-de-deur woningen

 

Denkt u eraan om te gaan bouwen? En dit het liefst in samenwerking met een erkende, geregistreerde en professionele bouwonderneming zoals Woningen Compere, maar zit u nog met enkele bedenkingen over sleutel-op-de-deur woningen?

Zo wordt er wel eens gezegd dat de prijzen van sleutel-op-de-deurwoningen niet transparant zijn. Dit is heel kort door de bocht. Erkende en geregistreerde bouwfirma’s hebben normaliter een eigen lastenboek. Dit is een uiterst belangrijk document, zowel voor de bouwheer als voor de bouwfirma. Hierin wordt de toegepaste werkwijze van het bouwbedrijf uitgebreid omschreven. Een bouwbedrijf is dus ook verplicht zich aan deze werkwijze te houden.

 

Gratis catalogus

 

Om de kostenberekening voor bouwers bij Woningen Compere zo gemakkelijk mogelijk te maken en de transparantie te garanderen stellen wij voor elk project een gepersonaliseerde meetstaat op. Dit document heeft steeds voorrang op het lastenboek. In de meetstaat staat de volledige werking en nodige bouwmaterialen die gebruikt zullen worden bij de bouw van uw woning. Stel dat u bijvoorbeeld tijdens de bouwwerken toch die ene deur wil weglaten, dan kan u in de meetstaat opzoeken hoeveel budget u daarmee uitspaart.

Ga altijd na of de ook de prijsaanvraag gedetailleerd en persoonlijk is uitgewerkt vooraleer de handen in elkaar slaat me een bouwonderneming. Een gedetailleerde en keurig uitgewerkte offerte is een teken van professionaliteit, kwaliteit en zekerheid. Het bouwbedrijf kent de branche en de werking hiervan door en door, als die het even goed kan neerpennen en voorleggen als een medewerker van dat ene bouwbedrijf het kan uitleggen. De mate waarin een offerte is uitgewerkt getuigd van zekerheid. Een ervaren bouwonderneming kent zijn bouwmaterialen en is nagegaan of deze bouwmaterialen voldoen aan enkele strenge criteria. U kan gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij Woningen Compere. Een offerte blijft bij ons één jaar geldig. En onze prijzen blijven gedurende één jaar gegarandeerd.

Het vergelijken van offertes opgesteld door verschillende bouwondernemingen is van groot belang. Niet alleen bent u op deze manier al eens in aanraking geweest met de bouwonderneming, ook weet uw dan wat zij aanbieden en voor welke prijs. Woningen Compere stelt gratis en vrijblijvend een bouwofferte op. U kan hiervoor rekenen op de raad van een van onze bouwadviseurs. In overleg wordt er een prijsaanvraag opgesteld, mét uw persoonlijke voorkeuren en eventuele extra bouwwensen.

Woningen Compere verkiest om voor de aftrap van de bouw van uw woning een prijs overeen te komen. Op deze manier vermijden we misverstanden en miscommunicatie. Ook staan wij erop een opleveringsdatum vast te leggen. Zo kan u perfect uw verhuis plannen. Dit allemaal misverstanden te vermijden. De bouw van een woning is vaak een stressvolle periode voor de bouwers, door samen te werken met een bouwonderneming kunnen wij u een zorgeloos bouwproces garanderen, vandaar ook onze voorzorgsmaatregelen.

 

sleutel-op-de-deur woningen

 

Persoonlijk en uniek concept

Het is een misvatting dat alle sleutel-op-de-deur woningen op elkaar zouden lijken. In hoeverre er plaats is voor persoonlijke inbreng, varieert per bouwonderneming. Hou er rekening mee dat niet elke aanpassing tegenover het standaard lastenboek in de kostprijs van uw sleutel-op-de-deurwoning zit inbegrepen. Bij vragen omtrent de kostprijs van uw persoonlijke bouwwensen kan u steeds contact opnemen met Woningen Compere.

Sleutel-op-de-deurwoningen zijn inderdaad geïnspireerd op een modelwoning. Het prijskaartje van een sleutel-op-de-deurwoning hangt af van uw keuze van modelwoning. Woningen Compere heeft 238 modelwoningen ter beschikking, waaruit u kan kiezen. Sommige van onze modellen gelijken sterk op elkaar maar zijn net toch dat tikkeltje anders. Mocht u ondanks deze enorme hoeveelheid aan modelwoningen nog enkele aanpassingen willen doorvoeren, of verkiest u een bepaald soort materiaal boven het andere? Neem dan contact op met uw persoonlijk contactpersoon bij Woningen Compere.

De basisplannen van onze modelwoningen, die door ons team van professionals zijn ontworpen met het doel de grootst mogelijke oppervlakte aan een zo laag mogelijke prijs te benutten. Onze 238 modelwoningen kan u terug vinden in onze catalogus. Achteraan in deze gratis aan te vragen catalogus (bestel deze via de site of bel naar het gratis nummer 0800 11 164) vindt u ons lastenboek terug. Hierin vindt u onze standaard werkwijze en onze gebruikte bouwmaterialen. Onze flexibiliteit laat u toe zelf of door een derde enkele technische posten (bijvoorbeeld het sanitair, de binnen schrijnwerk, tegelwerken, enz.) uit te voeren, mocht u dit wensen. Ook kan heeft u bij Woningen Compere de mogelijkheid zelf een architect aan stellen, dit is niet het geval bij het merendeel van de Belgische bouwondernemingen.

U zou het niet direct verwachten dat een bouwonderneming die gespecialiseerd is op sleutel-op-de-deurwoningen te bouwen, de keuze aanbiedt om samen een volledig op maat gemaakte woning te ontwerpen. Woningen Compere stelt een gratis een gepersonaliseerd plan voor, aangepast aan uw bouwgrond. Dit bouwplan is niet gebaseerd op een bestaand bouwplan van een van onze 238 modelwoningen.

Of u kan er voor kiezen enkel de ruwbouw te laten zetten door een bouwfirma, en zelf te afwerking verzorgen. Woningen Compere bouwt in dit geval een winddichte ruwbouw (metselwerk, spanten, dak, buitenschrijnwerk), die de basis vormt voor uw toekomstige woning. u bent dus niet verplicht om voor het totale pakket te gaan. Sleutel-op-de-deurwoningen zijn duidelijk wél personaliseerbaar. Bij Woningen Compere uw woning is nog steeds uw uniek concept.

 

 

Een andere misvatting over sleutel-op-de-deur woningen is dat deze duurder zouden zijn dan wanneer u zelf een nieuwbouw plaatst. De prijzen van sleutel-op-de-deur woningen kunnen inderdaad hoger liggen als die van een nieuwbouw die u zelf organiseert. Maar ook omgekeerd.

Sleutel-op-de-deurwoningen hoeven niet persé duurder te zijn dan een nieuwbouw die u zelf coördineert en dus zelf de aannemers uitzoekt. Behalve dat sleutel-op-de-deurbouwondernemingen het hele bouwproject coördineert en zelf aannemers contacteert, zijn er nog voordelen. Bovendien werkt een bouwonderneming enkel samen met aannemers en onderaannemers die voldoen aan strenge vereisten. En hebben ze reeds ervaring met deze aannemers. Woningen Compere werkt enkel samen met aannemers die correct en mooi werk afleveren en die steeds correct en volgens het boekje werkten. Uw persoonlijk contact persoon binnen Woningen Compere maakt de bouwplanning op, waarin de werken van elke aannemer elkaar zo goed mogelijk opvolgen. De aaneensluiting van de bouwwerken vormt vaak een probleem wanneer u kiest om zelf met verschillende aannemers te werken. De bouw van uw woning zal hoogstwaarschijnlijk een stuk langer duren dan een bouw onder begeleiding van professionele bouwfirma.

Overigens bent u beter beschermt wanneer u opteert voor een sleutel-op-de-deurwoning tegen plots onverwachter complicaties. De wet Breyne beschermt zowel de bouwheer als de bouwonderneming. Zo is een garantie van tien jaar op sleutel-op-de-deur woningen verplicht. Als kwaliteitsgarantie verlengt Woningen Compere deze naar twintig jaar.

De prijs van sleutel-op-de-deur woningen hoeft niet zozeer hoger te liggen dan een nieuwbouw waarbij u samenwerkt met zelfuitgezochte aannemers. In het laatste geval zijn de contracten in de meeste gevallen minder strikt. Zo kan een aannemer sneller zijn bouwwerken aan uw woning uitstellen of verplaatsen wanneer u dit zelf regelt. Of sneller verborgen kosten aanrekenen op het einde van de rit. Bouwbedrijven daarentegen leggen de kostprijs van uw woning vooraf vast. En kan u altijd terugvallen op de gepersonaliseerde meetstaat om de kostprijs van de werken, materialen en werknemers na te kijken.

 

Ontvang onze gratis catalogus

 

Sommige bouwonderneming zijn duurder dan de anderen. Duurder is niet evenredig met kwalitatief werk. Offertes aanvragen bij verschillende bouwonderneming is sterk aangeraden. Ook de bouwmethode kan impact hebben op het prijskaartje van uw woning. Zowel bij een zelf georganiseerde nieuwbouw als bij een sleutel-op-de-deurwoning. De traditionele bouwmethode, die Woningen Compere hanteert ligt in dezelfde prijscategorie als een houtskelet woning. Verder hebt u nog keuze uit een prefab woning uit beton, staalbouw en betonbouw.

De prijs van sleutel-op-de-deurwoningen wordt voornamelijk bepaald door het aantal aanpassingen aan de basisplannen van onze modelwoningen die u wenst. In ieder geval zal de prijs hoger liggen bij een woning die geconstrueerd is volgens de basisplannen u goedkoper uitkomen dan een woning waarbij tal van duren aanpassingen zij gemaakt. Welke mogelijke aanpassingen u kan of went te maken hangt af van de bouwondernemingen waarmee u samenwerkt. Sommige zijn zeer flexibel, anderen beperken zicht tot het bouwen volgens het originele bouwplan. Woningen Compere biedt tal van mogelijke wijzigingen aan. Zo kan u uit verschillende materialen kiezen of de bouwplannen aanpassen.

Een sleutel op de deur woning is een manier van bouwen waarbij de gehele bouw van de woonst uitgevoerd wordt door één en dezelfde onderneming. Deze bouwwijze betekent vooral tijdswinst voor de particulier die wenst te bouwen, omdat deze hierdoor niet genoodzaakt is om het hele bouwproces op te volgen.

Met sleutel op de deur woningen  beschikt u over één exclusieve gesprekspartner voor de bouw van uw woning. De onderneming die verantwoordelijk is voor het ontwerp van uw woning, staat eveneens in voor de uitwerking van de bouwplannen in samenwerking met een architect, beschrijft een gedetailleerde kostenraming, volgt de bouw op, zorgt voor de afwerking en neemt in sommige gevallen zelfs de buitenaanleg op zich.
Vanaf de uitwerking van het idee tot de aflevering van de sleutels moet u slechts aan één adres zijn en dit is absoluut de grote meerwaarde van een sleutel op de deur woning.
U hoeft geen tijd te investeren in het zoeken naar meerdere  partners. De sleutel op de deur woning wordt u voorgesteld op catalogus. U kiest het plan dat u wenst en u bespreekt de te wijzigen opties zoals bijvoorbeeld de gebruikte constructiematerialen of de kleur van uw muren.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus