Houten woningen

Houten woningen bouwen is al een geruime tijd erg populair in Scandinavië en de Verenigde Staten. In België wordt graag gebouwd met bakstenen, dat is nu eenmaal een feit.

Zo ligt de waarde van een steen per steen gemetseld gebouw een stuk hoger dan de waarde van houten woningen waardoor U misschien toch eerder zou opteren om een traditionele woning te bouwen met Woningen Compere dan een woning in houtskelet.

Waarom houten woningen bouwen (prijzen)?

Houten woningen zijn :

  • Vochtregulerend. Wanneer het te droog is in huis zal het hout een deel van zijn vochtigheid afgeven aan de ruimte en wanneer het te vochtig is zal het hout een gedeelte van het vocht in de ruimte opnemen. Zo geniet je in de woning van een ideaal vochtgehalte.
  • Nagroeibaar. Hout is als grondstof snel nagroeibaar, zeker als je vergelijkt met andere grondstoffen in de bouw.
  • Schoon en productief. Het gebruik van het hout vervuilt nauwelijks en de verwerking is tamelijk eenvoudig en vraagt relatief weinig energie. Bovendien is het hout bij afbraak herbruikbaar als brandstof of als secundaire grondstof.
  • Duurzaam. Als je de juiste houtsoort gebruikt voor de constructie en als het hout goed behandeld is, gaat hout overigens lang mee.
  • CO2-neutraal. Bij houten woningen wordt de CO2 uit de lucht gedurende lange tijd opgeslagen in vaste vorm, waardoor het broeikaseffect wordt afgeremd. Als bij verbranding van het hout de CO2 opnieuw vrijkomt, spreken we van CO2-neutraal.

Heeft het veel nut om een woning te bouwen met ecologische overwegingen daar de binnenkant met gipsvezelplaten wordt afgewerkt? Gipskarton is niet bepaald een materiaal dat strookt met ecologische bouwprincipes. Kunnen we dus toch niet beter kiezen voor een sleutel op de deur woning via een bouwfirma.
Indien je hierover nog vragen hebt, kan je deze steeds via het e-mailadres info|a|woningencompere.be stellen . Eén van onze medewerkers zal U graag verder helpen, of telefonisch via het gratis nummer 0800/11 164.

Aandachtspunten bij het bouwen van houten woningen.

Het bouwen van houten woningen heeft heel wat voordelen te bieden, maar toch zijn er een aantal punten die extra aandacht verdienen bij deze bouwmethode. Woningen Compere kan je hierin perfect begeleiden zodat je achteraf geen enkele problemen tegenkomt daar wij specialisten zijn in huizen bouwen en uitsluitend met vakmannen werken die voor ons bedrijf uw woning bouwen.
Zo dienen houten woningen voorzien te zijn van een goed werkend ventilatiesysteem en dit in combinatie met een degelijke zonwering. Doordat hout zeer snel warmte opneemt zullen houten woningen minder snel afkoelen op een bloedhete zomerdag. Hoewel dit in de winter een voordeel is, zal het ’s zomers al snel een nadeel zijn wanneer de nodige voorzorgsmaatregelen ontbreken. Zo schrikt men ook vaak wanneer men denkt aan de brandveiligheid bij houten woningen, maar niet is minder waar, want houten woningen voldoen prima aan alle eisen om brandveilig te zijn. Zo krijgt het hout een speciale behandeling dat de vuurvastheid verbetert en bovendien zal het bekleed worden met brandwerende materialen. Zo dienen we ook extra te letten op de geluidsisolatie. Hout absorbeert bovendien vrij goed geluid zodat, met een beetje extra isolatie, de akoestiek zowel voor u als voor uw buren prettig blijft. Ook wat de kostprijs van houten woningen betreft ligt deze zeer dicht bij deze van een gewone traditionele bouw..
Toch kiezen de meeste Belgen traditioneel voor de meest brandveilige bouwoplossing die op de markt voorhanden is. Zo nemen steen en beton in België toch het merendeel van de markt voor hun rekening, een streekeigen natuurverschijnsel met een lange traditie. Wat de isolatie betreft bij houtskeletbouw wordt vaak de volledige spouwvulling met glaswol opgevuld waardoor er gevaar van doorzakking bestaat dat gepaard gaat met schimmelvorming en condensatie.
Zoals u kan merken zijn er heel wel voordelen om houten woningen te realiseren, maar ook nadelen. Indien u toch opteert om een traditionele woning te bouwen met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf, kies dan voor Woningen Compere. Wij bouwen uw traditionele woning naar uw eigen smaak en situatiesamenstelling. U heeft bij Woningen Compere een ruime keuze uit 228 modelwoningen die naar eigen smaak aangepast kunnen worden. Neem gerust even de tijd voor een virtueel bezoek van onze modellen via onze website www.woningencompere.be te brengen. U komt er zeker een woning naar uw smaak tegen. Deze woningen kunnen ook steeds aangepast worden aan uw noden, keuzes of budget. Contacteer ons dan via het gratis nummer 0800/11 164 waarna wij u graag in contact brengen met een bouwadviseur uit uw regio die naar u luistert en samen met u uw unieke woning bouwt, gerealiseerd door een professioneel team. Daar wij enkel met kwalitatieve ondernemers werken kunnen wij de 10 jarige garantie zelfs verlengen tot 20 jaar. Waar wachten jullie nog op.