Kostprijs nieuwbouw

Om een idee te krijgen wat de kostprijs nieuwbouw van jouw woning zal zijn, kan je best al eens op internet, in tijdschriften of op bouwbeurzen gaan zoeken wat de kostprijs nieuwbouw van gelijkaardige woningen ongeveer is.

Hou er wel rekening mee dat het ene bedrag het andere niet is, daar niet alle bouwfirma’s bouwen volgens dezelfde bouwmethode of hun prijs bepalen op dezelfde manieren. Kijk dus zeker na waar het bedrag precies voor staat. Alleen op die manier kun je je een goed idee vormen van de kostprijs van jouw toekomstige nieuwbouw huis bouwen.

Wat houdt de kostprijs nieuwbouw allemaal in?

Wanneer je een nieuwbouw woning wilt bouwen kunnen we je wel helpen om tot een benadering van de prijs te komen. Zo is de prijs al afhankelijk van de grootte van de woning, de graad van afwerking, het bouwtype. Uiteraard zijn er bepaalde factoren die de kostprijs nieuwbouw van je woning bepalen. Wij zullen ze even voor u opsommen zodat je zelf al een raming van jouw kostprijs nieuwbouw kan maken.
Als richtprijs voor kostprijs nieuwbouw mag je aannemen dat deze ongeveer 1300 euro per vierkante meter bedraagt. Maar wat speelt nu allemaal een rol in het uiteindelijke kostenplaatje van je woning. Wat doet deze vierkantemeterprijs nu stijgen of dalen?
Eerst en vooral bestaat de richtprijs uit twee grote bepalers, namelijk de werkuren en de materialen. Vervolgens dien je er nog het ereloon van je architect bij te rekenen. En uiteindelijk dien je op dit totaalbedrag nog eens 21 % BTW te betalen. Elke vierkante meter wat je bouwt zorgt ervoor dat de kostprijs nieuwbouw oploopt. Dus hoe groter je bouwt, hoe hoger je kostprijs nieuwbouw zal zijn. Ook de manier van afwerken heeft invloed op je kostprijs nieuwbouw. Wanneer je houdt van luxeafwerkingen zal dit de vierkantemeterprijs doen stijgen.

Met sleutel op de deur bouwen besteed je het hele bouwproces uit aan één bedrijf dat zorgt voor jouw instapklare woning. Je moet dus zelf geen aannemers zoeken en offertes vergelijken. Ook de coördinatie van je bouw is niet voor u. Heel gemakkelijk of niet? Maar wat kost dat nu?
Uiteraard zijn hier ook verschillende prijsbepalers die voor je kostprijs nieuwbouw sleutel op de deur zorgen. Zo is er het ontwerp wat je kiest. Een eenvoudige woning met 2 verdiepingen en een plat dak zorgt voor een lagere kostprijs nieuwbouw dan wanneer je kiest voor een villa met zadeldak.
Een andere factor die meespeelt is de keuze van hernieuwbare technieken. In je kostprijs nieuwbouwen zijn de technieken reeds inbegrepen, het staat je uiteraard vrij om andere technieken te kiezen of soms extra hernieuwbare technieken bij te nemen die je kostprijs nieuwbouw kunnen doen stijgen. Wanneer je kiest voor veel details en specifieke materiaalkeuze voor de afwerking van je woning zal je kostprijs nieuwbouw ook hoger liggen dan wanneer je kiest voor een eenvoudige sleutel op de deur woning. Daar een sleutel op de deur bouwfirma zijn materialen koopt via vaste leveranciers krijgt deze de materialen goedkoper en geniet u als klant hier dadelijk van.
Indien je graag meer wilt weten over de kostprijs nieuwbouw voor een sleutel op de deur woning kan je onze bouwfirma Woningen Compere steeds contacteren via het gratis nummer 0800/11 164. Tevens kan je via de site ons gratis catalogus bestellen met tal van modelwoningen met plan en prijzen in vermeld. Ook kan je heel wat meer te weten komen na een bezoek aan één van onze kijkwoningen bij u in de buurt waar steeds een bouwadviseur aanwezig is die naar jouw woondroom luistert en je kan helpen met jouw kostprijs nieuwbouw. Zo zie je ook al onmiddellijk hoe jouw droomhuis er kan gaan uitzien.Gratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus