Kostprijs nieuwbouw

De kostprijs nieuwbouw is moeilijk op voorhand te bepalen, behalve bij Woningen Compere!

Er zijn een aantal zeer gecompliceerde vragen die moeilijk op voorhans kunnen beantwoord worden. Eén van die vragen is wat is de kostprijs nieuwbouw. Het is nochtans gemakkelijk om de gemiddelde prijs te vinden die de Belgen dit jaar betaalden om het huis van hun dromen te kopen, maar dat zegt niet hoeveel het kost om een huis te bouwen dat bij uw levensstijl past! Er spelen heel wat criteria mee om de prijs van een woning te bepalen. Indien u online zoekt naar « kostprijs nieuwbouw» is het heel waarschijnlijk dat u prijzen zal tegenkomen die helemaal niet afgestemd naar uw situatie. Inderdaad, er zijn heel wat factoren die de kosten van het bouwen van een woning in België beïnvloeden. Laten we samen deze factoren overlopen, u het beste advies geven om de prijs van een woning bij Woningen Compere in te schatten.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

De eerste factor blijft helaas de bouwgrond !

De omgeving waar u wenst te wonen bepaalt nog steeds het grootste prijsverschil. Als u zich in een provincie bevindt waar de vraag groot is, zal de prijs van uw woning aanzienlijk stijgen. Als de vraag echter vrij laag is, kan het zijn dat u minder voor de bouwgrond gaat betalen. Om deze reden zijn huizen of zelfs bouwgronden in Luxemburg vaak goedkoper dan in Waals-Brabant. Dit door de ligging in de nabijheid van Brussel. Wat kan de kostprijs nieuwbouw (nieuwbouw huis bouwen) nog beïnvloeden? De kwaliteit van de ondergrond van uw toekomstige bouwgrond is cruciaal. Indien deze niet van goede kwaliteit is zullen er sterkere funderingen vereist zijn waardoor de prijs van uw woning aanzienlijk zal stijgen. Om deze reden is het sterk aangeraden om beroep te doen aan een expert die de kwaliteit van de bouwgrond kan testen. Indien u deze aankoopt zonder hieraan aandacht te besteden zou het weleens kunnen dat u voor een grote verrassing komt te staan na het bodemonderzoek. Neem dus vooral uw tijd bij het aankopen van een stuk bouwgrond.

Een andere factor die kan meespelen zijn de aansluitingen van de nutsvoorzieningen. Als u zich in een geïsoleerde omgeving bevindt, zullen de aansluitingen van water, elektriciteit en internet aanzienlijk duurder zijn ten opzichte van een woning die zich bevindt dicht bij een straat waar reeds andere woningen gebouwd zijn.

Kostprijs nieuwbouw

Houdt ook rekening met de registratiekosten, honorarium van de notaris, administratieve kosten en BTW die aangerekend zullen worden bij de aankoop van uw bouwgrond. Samengevat kunnen deze bijkomende kosten tot 15% van de prijs van de bouwgrond oplopen.

Kortom, om de kostprijs nieuwbouw te beheersen moet u eerst de kosten van de bouwgrond beheersen. Aarzel niet om beroep te doen op experts die u hierin kunnen begeleiden om achteraf problemen te vermijden nadat u uw bouwgrond heeft aangekocht. Indien u nog niet over bouwgrond beschikt kan u ons bedrijf contacteren voor bijkomende informatie hieromtrent. Aan de hand van onze berekende modelwoningen kan u zich bij Woningen Compere inlichten wat de vereiste criteria zijn waar de bouwgrond moet aan voldoen om de woning te kunnen laten bouwen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om een perceel te zoeken, aangezien u dan alle benodigde informatie tot uw beschikking heeft.

Een goede bouwgrond kiezen is niet enkel de kostprijs nieuwbouw (Nieuwbouwwoningen te koop) zo veel mogelijk te onderdrukken. U moet vooral de voor-en nadelen afwegen. Wat zijn de belangrijkste behoeften en wat is de beste kwaliteit van leven/prijsverhouding.

We zijn ervan overtuigd dat als u de nodige tijd neemt om de bouwgrond te kiezen die bij u past, u niet teleurgesteld zal zijn om er uw toekomstige droomwoning op te bouwen zelfs indien de bouwkosten van uw kostprijs nieuwbouw iets hoger dan uw budget zou liggen.

Als de kosten die gebonden zijn aan een bouwgrond niet gemakkelijk in te schatten zijn, is het dan toch mogelijk om een vast idee te hebben over de kostprijs nieuwbouw? Bij Woningen Compere is dit volledig mogelijk. Dit neemt maar enkele seconden in beslag. Laten we het samen proberen.

De kostprijs nieuwbouw wordt bij Woningen Compere in twee of drie muisklikken ingeschat

U hoeft enkel via onze website onze berekende modelwoningen te bekijken! Hierdoor surft u naar de menu modelwoningen « lijst van 251 modelwoningen ». U kan er al onze modelwoningen met plan en prijs terugvinden! Op deze manier heeft u de mogelijkheid om een de kostprijs nieuwbouw bij Woningen Compere in te schatten.

Kostprijs nieuwbouw

Wat houdt sleutel op de deur bouwen eigenlijk in? Via dit concept wordt het volledige bouwproces voor u beheerd door een sleutel op de deur bouwfirma. Op deze manier heeft u zich geen zorgen te maken over de rompslomp van bepaalde administratieve procedures of met organisatie van de werf. Eénmaal u de keuze heeft gemaakt over de modelwoning kan u beroep doen op een architect die eventueel de bouwplannen kan aanpassen naargelang uw levensstijl, smaak en eisen. Daarna wordt de kostprijs nieuwbouw contractueel vastgelegd voor de aanvang van de bouwwerken. Dit is niet onbelangrijk aangezien elke euro telt wanneer u gaat bouwen. Bij Woningen Compere begeleiden we u graag om de juiste keuzes te maken. Dit op basis van een gedetailleerde meetstaat waar alle werken post per post hernomen zijn. Helderheid en transparantie naar onze klanten toe staan dan ook bij ons centraal. Vele personen die wensen te bouwen vragen zich af wat de bouwtermijn is om een woning te bouwen. Hiervoor moet u ongeveer op 10 maanden rekenen. De bouwsnelheid is één van de grootste troeven bij sleutel op de deur bouwen. Dit is zeker van groot belang als u overbodige huurkosten wil vermijden. Een uniek huis op maat gebouwd naar uw levensstijl en gezinssituatie vraagt om een ruime keuze voor de afwerking van uw toekomstige woning. Bij Woningen Compere heeft u een ruime keuze voor de inrichting van uw badkamer, binnendeuren, trappen, vloeren en wandtegels. Wij werken samen met vaste leveranciers waardoor we topkwaliteit kunnen bieden tegen scherpe prijzen.

Houdt er rekening mee dat uw nieuwbouw steeds aan stengere energie eisen moet voldoen. Bij Woningen Compere doen we er alles aan om uw woning energiezuinig te bouwen aan betaalbare prijzen. Wij weten immers dat hoe energiezuiniger uw woning is, hoe groter de meerwaarde nu en later zal zijn. Woningen Compere zet resoluut in op hoge isolatiewaarde. Wij realiseren woningen waarvan het energieverbruik tot één van de laagste op de Belgische markt behoort. Onze EPC-waarden zijn hiervan het bewijs. Om dit te behalen zijn onze woningen voorzien van een hoogrendementsketel, isolatie die de opgelegde normen overtreft met bovenop een doeltreffend ventilatiesysteem waardoor u minder energie gaat verbruiken. Hierdoor geniet u als klant van een enorme meerwaarde van uw woning, een aangenaam wooncomfort alsook een gezonde leefomgeving.

Kostprijs nieuwbouw in elke stijl! Zoals reeds vermeld bouwt Woningen Compere energiezuinige en budgetvriendelijke woningen. Een landhuis, een pastoriewoning of een moderne woning? Woningen Compere bouwt uw woning naar uw stijl! Bouwen is eerst en vooral kiezen! Wanneer u met een sleutel op de deur firma rond tafel gaat zitten moet u niet alleen weten hoeveel slaapkamers u wenst of hoe uw living eruit gaat zien maar moet u vooral een beeld hebben in welke stijl u wenst te bouwen. Bent u voor een moderne stijl of bent u eerder een klassieke persoon en houdt u eerder van pastorijwoning. Als u op zoek bent naar inspiratie voor uw toekomstige woning kan u ook een kijkje nemen in onze rubriek modelwoningen en bijvoorbeeld de stijl van 2 verschillende modelwoningen samenbrengen.

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Laten we ons bijvoorbeeld een eigentijdse en moderne woning met elkaar vergelijken

Eigentijdse woningen worden gebouwd uit een mix van traditionele elementen met een moderne touch. Op deze manier heeft u het perfecte evenwicht dat in de smaak valt bij vele personen. Deze woningen hebben vaak strakke gevels die u ook terugvindt bij een moderne bouwstijl in combinatie met een klassieker dak zoals een zadel of piramidedak. Wat de gevelstenen betreft, bestaan er veel mogelijkheden. U kan opteren voor een uniforme gevelsteen wat een modernere uitstraling zal geven of een genuanceerde steen die wat meer variatie zal geven. De ramen en deuren zijn dan weer eerder rechtlijnig waardoor u van meer lichtinval kan genieten.

Bij moderne woningen worden strakke lijnen en vernieuwde technieken gebruikt. Deze woningen zijn voorzien van sobere vormen met grote raampartijen waardoor het daglicht diep in de woning kan binnendringen. De oriëntatie van de bouwgrond is hier dus van groot belang. De gevel is vaak één groot vlak dat niet wordt onderbroken door deuren of vensters. Bij moderne woningen wordt vaak een mix van verschillende materialen gebruikt.

Wenst u één van onze moderne of eigentijdse woningen te bezichtigen ? Neem dan alvast uw telefoon en maak een afspraak met een bouwadviseur uit uw regio via het gratis nummer of via social media Facebook en Instagram.

Om een idee te krijgen wat de kostprijs nieuwbouw van jouw woning zal zijn, kan je best al eens op internet, in tijdschriften of op bouwbeurzen gaan zoeken wat de kostprijs nieuwbouw van gelijkaardige woningen ongeveer is

Hou er wel rekening mee dat het ene bedrag het andere niet is, daar niet alle bouwfirma’s bouwen volgens dezelfde bouwmethode of hun prijs bepalen op dezelfde manieren. Kijk dus zeker na waar het bedrag precies voor staat. Alleen op die manier kun je je een goed idee vormen van de kostprijs van jouw toekomstige nieuwbouw huis bouwen.

Wat houdt de kostprijs nieuwbouw allemaal in?

Wanneer je een nieuwbouw woning wilt bouwen kunnen we je wel helpen om tot een benadering van de prijs te komen. Zo is de prijs al afhankelijk van de grootte van de woning, de graad van afwerking, het bouwtype. Uiteraard zijn er bepaalde factoren die de kostprijs nieuwbouw van je woning bepalen. Wij zullen ze even voor u opsommen zodat je zelf al een raming van jouw kostprijs nieuwbouw kan maken.

Als richtprijs voor kostprijs nieuwbouw mag je aannemen dat deze ongeveer 1300 euro per vierkante meter bedraagt. Maar wat speelt nu allemaal een rol in het uiteindelijke kostenplaatje van je woning. Wat doet deze vierkantemeterprijs nu stijgen of dalen?
Eerst en vooral bestaat de richtprijs uit twee grote bepalers, namelijk de werkuren en de materialen. Vervolgens dien je er nog het ereloon van je architect bij te rekenen. En uiteindelijk dien je op dit totaalbedrag nog eens 21 % BTW te betalen. Elke vierkante meter wat je bouwt zorgt ervoor dat de kostprijs nieuwbouw oploopt. Dus hoe groter je bouwt, hoe hoger je kostprijs nieuwbouw zal zijn. Ook de manier van afwerken heeft invloed op je kostprijs nieuwbouw. Wanneer je houdt van luxeafwerkingen zal dit de vierkantemeterprijs doen stijgen.

 

 

 

Met sleutel op de deur bouwen besteed je het hele bouwproces uit aan één bedrijf dat zorgt voor jouw instapklare woning. Je moet dus zelf geen aannemers zoeken en offertes vergelijken. Ook de coördinatie van je bouw is niet voor u. Heel gemakkelijk of niet? Maar wat kost dat nu?
Uiteraard zijn hier ook verschillende prijsbepalers die voor je kostprijs nieuwbouw sleutel op de deur zorgen. Zo is er het ontwerp wat je kiest. Een eenvoudige woning met 2 verdiepingen en een plat dak zorgt voor een lagere kostprijs nieuwbouw dan wanneer je kiest voor een villa met zadeldak.
Een andere factor die meespeelt is de keuze van hernieuwbare technieken. In je kostprijs nieuwbouwen zijn de technieken reeds inbegrepen, het staat je uiteraard vrij om andere technieken te kiezen of soms extra hernieuwbare technieken bij te nemen die je kostprijs nieuwbouw kunnen doen stijgen. Wanneer je kiest voor veel details en specifieke materiaalkeuze voor de afwerking van je woning zal je kostprijs nieuwbouw ook hoger liggen dan wanneer je kiest voor een eenvoudige sleutel op de deur woning. Daar een sleutel op de deur bouwfirma zijn materialen koopt via vaste leveranciers krijgt deze de materialen goedkoper en geniet u als klant hier dadelijk van.
Indien je graag meer wilt weten over de kostprijs nieuwbouw voor een sleutel op de deur woning kan je onze bouwfirma Woningen Compere steeds contacteren via het gratis nummer 0800/11 164. Tevens kan je via de site ons gratis catalogus bestellen met tal van modelwoningen met plan en prijzen in vermeld. Ook kan je heel wat meer te weten komen na een bezoek aan één van onze kijkwoningen bij u in de buurt waar steeds een bouwadviseur aanwezig is die naar jouw woondroom luistert en je kan helpen met jouw kostprijs nieuwbouw. Zo zie je ook al onmiddellijk hoe jouw droomhuis er kan gaan uitzien.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus