Gratis catalogus

Eigen huis bouwen

"

Eigen huis bouwen: alles wat u zeker moet weten!

Eigen huis bouwen

Uw eigen huis bouwen vormt een grote stap in uw leven. Het helemaal alleen doen kan best pittig zijn. Daarom kunt u zich best laten bijstaan door een bouwonderneming die u goed zal begeleiden tijdens het bouwproces. U kan eveneens opteren voor een klant en klare woning, dit door samen te werken met een sleutel op de deur bouwfirma. Alles wordt u uit de handen genomen waardoor u uw kostbare tijd kan besteden aan uw familie en vrienden. Ook wordt de administratieve rompsloop u uit de handen genomen. Te weinig tijd hebben om zijn eigen huis te bouwen is volkomen normaal en daarom kunt u met behulp van een sleutel op de deur firma meer tijd besteden aan uw familie en vrienden. Woningen Compere is een marktleider wat betreft sleutel op de deur woningen in België. Sinds 2013 zijn we zeer actief in het bouwen van duurzame traditionele woningen. Is een eigen huis bouwen iets voor u en bent u op zoek naar een ervaren sleutel op de deur firma? Contacteer dan Woningen Compere op het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Eén van onze medewerkers staat graag tot uw dienst.

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Hoeveel kost het om uw eigen huis te bouwen? Wat is haalbaar en valt binnen mijn budget?

Uw eigen huis bouwen staat voor keuzes maken. Geen enkele woning is hetzelfde. Hoe kan u een beter zicht krijgen over wat uw toekomstige woning uiteindelijk zal kosten. De vraag die u moet stellen is, wat is de vierkante meterprijs van een eigen huis bouwen.

Hierbij komen heel wat factoren bij kijken om deze prijs te berekenen. De 2 grootste factoren zijn namelijk de materialen en werkuren. Daarna volgt het ereloon van de architect plus 21 percent BTW die u op de woning zal moeten betalen.

Deze richtprijs hangt ook af van het type woning u gaat te bouwen. Wenst u een gesloten, halfopen of open bebouwing? Deze keuze zal ook al een grote invloed hebben de vierkante meterprijs. Bij Woningen Compere kan u reeds een sleutel op de deur woning laten bouwen aan 1215€ per vierkante meter. Verlies ook de kosten niet uit het oog voor het bouwrijp maken van uw bouwgrond. Vele personen zien dit over het hoofd en komen dan voor financiële verrassingen te staan. Bij bouwrijp maken bedoelen we de grondsondering, stabiliteitsstudie alsook de nutsvoorzieningen.

Hoe zit het met de afwerking van de woning?

Een eigen huis bouwen met luxe afwerking zal vanzelfsprekend de vierkante meterprijs doen stijgen.

Wenst u een volledige moderne design keuken of een gewone standaardkeuken. Een badkamer met de allerlaatste snufjes, een massief parket of bent u tevreden met een standaardparket. Deze luxe afwerking zal de vierkante meterprijs van uw woning doen oplopen.

Ruimtes zoals een berging of zolder kan u best onafgewerkt laten om deze achteraf in te richten, dit om werkuren te besparen. Woningen Compere beschikt bijvoorbeeld over evolutieve woningen. Bij dit concept worden alle leefruimtes gelijkvloers afgewerkt. Van zodra uw budget het toelaat, kan u de verdieping afwerken naargelang uw levensstijl en wensen.

Ook in de gebruikte technieken kan u heel wat uitsparen. Een warmtepomp is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder ten opzichte van een klassieke condensatieketel. Moderne geavanceerde technieken zullen op langer termijn wel hun vruchten afwerpen qua energieverbruik. Aan u om de beslissing te nemen of u hierin extra wenst te investeren.

Wilt u een eigen huis bouwen?

Houdt er rekening mee dat de werkuren de grootste hap uit uw budget zullen nemen. Bent u een handige Harry? Aarzel dan niet om bepaalde posten zelf uit te voeren. Zoals eerder vermeld, beschikt Woningen Compere over evolutieve woningen waardoor u de verdieping volledig zelf kan inrichten wanneer uw budget het u toestaat.

Wenst u verdere info over onze modelwoningen en de verschillende modules die wij kunnen aanbieden? Neem dan snel uw telefoon en contacteer ons op het gratis nummer 0800/11 164.

Uw eigen huis bouwen, kopen of renoveren?

Een eigen huis bouwen is toch de droom van iedere Belg aangezien we vaak zeggen dat de Belg geboren wordt met een baksteen in de maag!

Indien u een eigen huis wenst te bouwen, bent u vrij uw eigen woonstijl te bepalen. Uw woning wordt steeds op maat gemaakt volgens uw wensen en voorkeuren. Ook vermijdt u vele jaren onderhouds- of herstellingskosten, in tegenstelling tot het kopen van een woning.

Het is wel moeilijk om een bouwgrond te vinden. Betaalbare bouwgronden zijn vandaag de dag alsmaar schaarser. Ook in ons mooie Vlaanderen durven ze heel grote bedragen te vragen voor een stukje bouwgrond.

Een eigen huis bouwen kan ook betekenen dat er soms onvoorziene kosten zijn. Dit kan u vermijden door samen te werken met een sleutel op de deur bouwfirma in uw regio.

Misschien denkt u eerder een bestaande woning te kopen? In dit geval koopt u een eindproduct waardoor de woning niet volledig aan uw woonstijl voldoet. Dit biedt wel het voordeel dat u niet alles zelf moet bedenken of laten doen. Indien u een bestaande woning koopt weet u op voorhand het budget dat u zal moeten voorzien. Dit hangt uiteraard af van de staat van de woning en de regio waar u wenst te kopen. Hou altijd in het achterhoofd dat een bestaande woning verborgen gebreken kan hebben die u misschien in het begin niet meteen zullen opvallen maar die zich pas na enkele jaren zullen uiten. Een woning renoveren kan ook best tijdrovend en vermoeiend zijn ten opzichte van een eigen huis bouwen. Het is heel moeilijk om een budget op te stellen aangezien er onverwachte kosten van pas kunnen komen. U kan dit voorkomen door samen te werken met een sleutel op de deur bouwfirma. De firma zorgt er steeds voor dat de totale kostprijs duidelijk op voorhand bepaald wordt. Een eigen huis bouwen of een bestaande woning kopen is dus een persoonlijke keuze die u zelf zal moeten maken.

Heeft u verdere vragen? Overweegt u om uw eigen huis te laten bouwen door Woningen Compere? Neem dan gerust contact op met Woningen Compere via het gratis telefoonnummer 0800 11 164.

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Waarom opteert u best om uw eigen huis te bouwen via het sleutel op de deur bouwconcept?

Eigen huis bouwen

Veel personen dromen van een nieuwe woning die ze helemaal zelf kunnen ontwerpen en inkleden naar hun smaak en woonstijl. Meestal komt daar heel veel bij te kijken zoals het zoeken van bouwgrond, aannemen van een architect plus bijkomende kosten zoals grondsondering enz.. Om deze reden geven ze het vaak op door te opteren om een bestaande woning te kopen. Wie geen tijd en zin heeft om zelf aan het roer te staan is uw eigen huis bouwen via een sleutel op de deur firma de ideale oplossing.

Uw eigen huis bouwen met een sleutel op de deur bouwfirma betekent tevens dat u beschermd bent door de wet van Breyne. Zo kan de bouwonderneming maar een maximaal voorschot van 5% aanrekenen. Ook moeten de uitvoeringstermijn en de afgesproken prijs steeds nageleefd worden. De sleutel op de deur firma mag ook nooit bedragen opvragen die niet in de overeenkomst opgenomen werden. Deze wet is enkel van toepassing wanneer u in zee gaat met een sleutel op de deur bouwbedrijf en niet wanneer u zelf aannemers bijeen zou zoeken voor de bouw van uw woning.

Elke formule heeft zo zijn voor-en nadelen. Rekenen is de boodschap die wij u kunnen meegeven. U zal zelf de keuze moeten maken welke formule het best bij u past en wat binnen uw budget valt.
Overweegt u een eigen huis bouwen via Woningen Compere? Dan kan u ons elke werkdag bereiken tijdens de kantooruren via het gratis nummer 0800 11 164. Ons sleutel op de deur bouwbedrijf staat voor u klaar om aan al uw vragen te beantwoorden.

Eigen huis bouwen: wat zijn de voordelen bij Woningen Compere?

Wat is er nu zo speciaal aan onze sleutel op de deur bouwfirma? Woningen Compere is een ervaren sleutel op de deur bouwfirma die duurzame traditionele woningen bouwt. We beschikken maar liefst over 251 modelwoningen die u als inspiratie of bron kan gebruiken voor uw eigen huis bouwen. Details van deze woningen met plan en prijs vindt u terug via onze website. Ook geven wij u graag mee dat onze modelwoningen volledig aanpasbaar zijn naargelang uw levensstijl, noden en wensen. Kiest u voor Woningen Compere voor uw eigen huis bouwen? Dan gaat u voor kwaliteit. Met kwaliteit bedoelen we niet enkel de materialen die we gebruiken om uw woning te bouwen maar ook het volledige ervaren team die achter ons staat en die dagelijks vol enthousiasme de projecten tot een goed einde brengen.

Is een eigen huis bouwen via een sleutel op de deur firma voor u weggelegd? Overweegt u om met Woningen Compere in zee te gaan?

Vraag online of telefonisch alvast ons gratis catalogus met plan en prijs en maak een afspraak met één van onze bouwadviseurs.