Gratis catalogus

Huizen pastoriestijl

"

Bij het bouwen van een woning moet er dan ook al heel snel nagedacht worden over de bouwstijl waarin je je huis wenst te bouwen, of dit nu huizen pastoriestijl zijn, industrieel of modern.

“Wow, wat een mooie woning”. Dat heb je waarschijnlijk al wel eens vaker gezegd. Wanneer we een eerste oog werpen op een huis is dit vaak de buitenkant van de woning en dan ook het eerste waar je een oordeel over hebt. Het uiterlijk van een woning bepaald de sfeer of de stijl. Of het je nu aanstaat of niet, dat is heel persoonlijk. Daarom is het heel belangrijk te kiezen voor een bouwstijl die bij jouw past. Bij een huis bouwen moet er dan ook al heel snel nagedacht worden over de bouwstijl waarin je je huis wenst te bouwen, of dit nu huizen pastoriestijl zijn, industrieel of modern.

Eigenschappen van huizen pastoriestijl

Zo was een pastorijwoning vroeger de woning waar de pastoor van het dorp woonde. Zo vinden we deze woningen nog steeds terug in dorpskernen van kleine landelijke dorpjes, maar steeds vaker worden er ook nieuwbouw huizen pastoriestijl gebouwd.
Wanneer we naar onze lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan gaan zien we daar dus allerlei voorbeelden traditionele woningen. Dit zijn trouwens allemaal modelwoningen die dienen als inspiratie woningen. U dient dus deze woning niet exact zo te bouwen. Aan elk van deze woningen kunnen persoonlijke wijzigingen worden aangebracht naar gelang de wensen, de grootte van de bouwgrond en rekening houdend met het budget. Wanneer we bijvoorbeeld modelwoning WC192 nemen komen we al enkele kenmerken van huizen pastoriestijl tegen. Zo zal je ook zien dat er reeds prijs gemaakt is op deze modelwoning volgens het MODEL A dat bestaat uit een totale oppervlakte van 147,68 m² en dat 916,77 euro per vierkante meter kost waardoor de totale prijs voor deze woning gebouwd volgens het onderstaand grondplan MODEL A komt op 135.389 € en dat voor MODEL B bestaande uit een totale oppervlakte van 187,10 m² voor een prijs van 802,03 euro per vierkante met kost zodat deze woning komt op 150.060 €.

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Zo zal je ook zien dat je bij deze modelwoning reeds uit een kleurenpallet van 6 verschillende gevelstenen kan kiezen, maar in werkelijkheid kan je kiezen uit 62 verschillende kleuren. Zo heb je ook WC 117dat goedkoper is dan de vorige dit uiteraard omdat het aantal oppervlakte van deze woning ook kleiner is. Hier heb je ook al geen garage aan deze woning, wat achteraf altijd kan bijgebouwd worden, en zal je ook zien dat deze woning ook perfect mogelijk is voor een driegevelwoning. Bestel alvast je gratis catalogus via de site of via het gratis nummer 0800-11 164. Ons deskundig team helpt je graag verder.

huizen pastoriestijl

Huizen pastoriestijl zijn charmante woningen vol klasse en authenticiteit.

Daar er jaren geleden heel wat pastoors zijn verdwenen, kwamen er tal van pastoriewoningen leeg te staan die men vervolgens begon te verkopen. Deze woningen hebben een statige maar toch gezellige uitstraling waardoor er heel wat interesse voor was. Tegenwoordig wordt de benaming ‘huizen pastoriestijl‘ gebruikt voor deze zeer ruime eengezinswoningen, geïnspireerd door de vroegere Belgische classicistische pastorieën: met traditioneel twee bouwlagen onder een zadeldak met meerdere gewelven en een monumentale ingang. De gevels worden doorgaans versierd met arduin- en zandsteen.

Vanaf het moment dat u samen met uw architect aan tafel gaat zitten moet u reeds een beeld hebben van hoe uw nieuwbouwwoning er gaat uitzien, dus in welke bouwstijl u wilt bouwen. Draagt deze statige, maar toch gezellige woning uw voorkeur weg, dan helpen we u met de eigenschappen van huizen pastoriestijl voor u op een rijtje te zetten.

  • Huis te koop: hoe te werk gaan om uw eigen woning aan te schaffen?

Om u wat meer inspiratie te geven voor uw huizen pastoriestijl doen we voor u de geheimen van deze stijl uit de doeken.

De eerste indruk van een huis is het belangrijkste wanneer u naar een huis kijkt. Vandaar dat we starten met hetgeen u het eerst ziet, namelijk: de buitenkant. Een eerste element dat typerend is voor huizen pastorijstijl is dat het vaak gaat over vrijstaand hoge woningen die voorzien zijn van een puntdak. Ook zijn deze woningen vaak voorzien van een luife, treffen we dakramen aan en is de woning voorzien van één of meerdere grote garagepoorten en/of bijgebouwen.

De voorgevel van huizen in pastorijstijl zijn echte oogvangers. Zo wordt de nadruk gelegd op de grote, zware centrale deur die met smeedijzer is afgewerkt. Deze deuren worden vaak in een kader van blauwe steen geplaatst.

Aangezien de meeste pastorijwoningen gebouwd worden volgens de traditionele bouwwijze, is het ook belangrijk om bakstenen te kiezen die passen bij de huizen pastoriestijl. Bijgevolg wordt er vaak geopteerd voor zachte en lichte kleuren zoals: zachtgeel, beige, zandkleur, roest of lichtbruin. U heeft zelfs de mogelijkheid om deze kleuren naar hartenlust te mengen. Soms worden er ook met bakstenen motieven gecreëerd rond de ramen. Een andere optie is om de gevelstenen te combineren met een houten gevelbekleding.

Naast de gevelstenen, bepalen de keuze van de ramen de huizen pastorijstijl. Als u nog geen beeld heeft van welke ramen u gaat kiezen, dan kan dit punt heel moeilijk worden. Er bestaan immers heel wat opties voor deze bouwstijl. Tijdens uw zoektocht zal het u zeker opvallen dat de ramen van huizen in pastorijstijl onderverdeeld zijn en de ramen worden al dan niet afgewerkt met vensterluiken.

De kleuren van ramen van huizen pastoriestijl zijn op de natuur geïnspireerd. Zo kan u kiezen uit tal van mogelijke kleuren, zoals crème wit, kwartsgrijs, taupe, dennengroen, wijnrood en chocoladebrui. Welke kleur je gevel ook heeft, u vindt vast en zeker een tint die uw woning naar een hoger niveau zal tillen. Voor de materiaalkeuze van de ramen wordt meestal gekozen voor houten raamkozijnen. De ramen in huizen pastoriestijl hebben een authentieke uitstraling die ons doet denken aan de classicistische bouwstijl.

Hoewel deze bouwstijl geïnspireerd is door het classisme, toont deze allesbehalve verouderd aan. Door zijn symmetrie zowel horizontaal als verticaal, gebruik van eenvoudige geometrische figuren, oogt de huizen pastorijstijl tijdloos.

Deze charmante en warme details worden ook doorgetrokken in het interieur van de huizen pastoriestijl. Zo treffen we er grote, open ruimtes aan waarin de keuken en de woonkamer in elkaar overvloeien zodat op die manier een gezellige leefruimte wordt gecreëerd.

huizen pastoriestijl

Bij huizen pastoriestijl bouwen komt heel wat bij kijken.

Zo kan u uw huizen pastoriestijl zelf bouwen of laten bouwen. Dit vertaalt zich niet alleen in de prijs, maar ook in de tijd die u er wenst of kan in investeren. Uiteraard wenst iedereen zijn eigen huis te bouwen tegen een zo laag mogelijke prijs en wenst men tijdens de bouw toch nog tijd vrij te hebben voor zijn gezin.

U heeft de bouwstijl gevonden die het beste bij uw verwachtingen past, dan is nu het moment aangebroken om zoek te gaan naar een architect en aannemers of een bouwbedrijf die voor u uw huizen pastoriestijl bouwt.

Uiteraard is er een groot verschil voor u wanneer u uw huis pastoriestijl laat bouwen of zelf bouwt. Wanneer u uw woning zelf bouwt met een architect en aannemers, dient u zich heel goed voor te breiden. Zo dient u vooreerst op zoek te gaan naar een architect die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in huizen pastoriestijl.

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Vervolgens kan u alleen of samen met uw architect een zoektocht starten naar geschikte aannemers om uw huizen pastoriestijl te bouwen zoals: metsers, vloerders, elektriciens… Voor een leek is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare aannemers te vinden en bovendien kan het prijsverschil voor tussen aannemers ontzettend groot zijn. Vandaar dat hier heel wat tijd en werk in kruit. Ook zal u samen met uw architect de coördinatie tussen al deze aannemers voor uw rekening moeten te nemen en de opvolging van de werken.

U opteert om uw huizen pastoriestijl volledig zelf te bouwen? Dan is het belangrijk om hierover goed na te denken. U zal misschien denken dat u heel wat geld zal uitsparen, maar vergeet niet dat zelf een huis bouwen geen sinecure is. Huizen pastoriestijl bouwen is een groot project waar heel wat bij komt kijken.

Houd er ook rekening mee dat alles niet altijd even vlot zal verlopen. Vaak duiken er onvoorziene omstandigheden op, zoals: vertragingen door regenweer en vrieskou, aannemers die vertraging hebben… Bijgevolg kan de bouw van uw woning langer duren.

Bovendien moet u voor de zelfbouw van uw woning ook handig zijn en een grondige technische kennis hebben. Het volstaat echter niet om een vaag idee te hebben over hoe een muur gemetst moet worden of hoe de installatie van sanitaire voorzieningen gebeurt. Uiteindelijk wil u ook een kwalitatieve woning afleveren, toch?

Veel mensen kiezen ervoor om hun huizen pastoriestijl zelf te bouwen, omdat men verwacht dat men hierdoor de kostprijs kan drukken. U heeft inderdaad de vrijheid om zelf uw vaklui te kiezen en zelf enkele werkposten uit te voeren. Maar zijn deze noodzakelijk beter? U heeft immers geen garantie over de betrouwbaarheid van deze werklui.

Bovendien betalen particulieren meer voor bouwmaterialen, aangezien u niet geniet van dezelfde korting als professionele bouwbedrijven.

Daarenboven is een huis bouwen een ware beproeving die emotioneel zeer zwaar kan doorwegen. Gedurende heel uw bouwperiode zal u opstaan en gaan slapen met uw bouwproblemen en nog maar weinig of geen tijd hebben voor uw gezinsleven.

Een goede raad is om toch eens goed na te denken of er niet bepaalde werkzaamheden zijn die u best aan professionals overlaat. Zo kan u best eerst voor uzelf eens op een rijtje zetten welke taken uzelf kan uitvoeren en welke u best aan vaklui overlaat.

Huizen pastoriestijl bouwen kan ook perfect via een sleutel-op-de-deurbouwbedrijf.

Mensen hebben vaak hun twijfels als ze het woord sleutel-op-de-deur horen en denken dan een kopie te krijgen van een cataloguswoning die al meermaals in het straatbeeld is gebouwd. Echter, niets is minder waar! Althans toch niet als u uw huizen pastoriestijl bouwt met Woningen Compere.

Bij Woningen Compere laat u uw huizen pastoriestijl bouwen in alle gemoedsrust.

U kan kiezen voor één van onze modelwoningen uit de catalogus die u naar eigen smaak en budget kan aanpassen of u kan ook vertrekken vanuit een blank canvas om uiteindelijk uw kunstwerk te realiseren.

Bij Woningen Compere wordt de volledige bouwprocedure van uw huizen pastoriestijl afgehandeld. Dit vanaf de administratieve voorbereiding tot en zelfs na de overhandiging van uw sleutel. Tijdens de bouwprocedure wordt u begeleid en ondersteund door een ervaren team. Het enige waar u zich mee bezig moet houden, is de aankoop van uw bouwgrond waarop u uw huizen pastoriestijl wenst te bouwen. Woningen Compere beschikt zelf niet over bouwgronden en bouwt dus enkel op grond van de klant. Nadien kan u beginnen met het regelen van uw verhuis. In de tijd dat Woningen Compere uw huizen pastoriestijl voor u bouwt kan u gewoon verder uw vrije tijd doorbrengen met uw gezin. Zo bouwt u bij Woningen Compere ook nog eens tegen een gemiddelde prijs die lager ligt dan wanneer u zelf uw woning bouwt.

Indien u nog niet helemaal overtuigd bent om uw huizen pastoriestijl te laten bouwen door het sleutel-op-de-deurbouwbedrijf Woningen Compere, dan kan u ook iedere zondag een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen.

Via onze site onder de rubriek “kijkwoningen” kan u de adressen en openingsuren terugvinden per kijkwoning. U zal er vast eentje aantreffen bij u in de buurt.

U kan via deze site ook onze gratis catalogus aanvragen boordevol informatie en modelwoningen waaronder huizen pastoriestijl. In de rechterbovenhoek van de catalogus vindt u vervolgens de coördinaten terug van een bouwadviseur van Woningen Compere met wie u contact kan opnemen en aan wie u al uw vragen kan stellen.

Indien u nog verdere vragen hebt, dan kan u Woningen Compere ook steeds contacteren via het gratis nummer 0800/11 164, één van onze medewerkers helpt u graag verder.

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS