Gratis catalogus

Huis bouwen in Antwerpen

"

Een huis bouwen in Antwerpen is misschien wel een van de minst aangename projecten om te realiseren. De bouwgronden in Antwerpen zijn namelijk gemiddeld de duurste bouwgronden over heel België! Hierdoor zal u waarschijnlijk al een hele hap van uw bouwbudget kwijt zijn. Maar een huis bouwen in Antwerpen moet dan ook wel zijn voordelen hebben, en dat is eigenlijk ook wel zo. Wanneer u bouwt met Woningen Compere kan u op uw twee oren slapen want ons sleutel-op-de-deur bouwbedrijf regelt alles voor u van A tot Z.

Huis bouwen in Antwerpen

Een huis bouwen in Antwerpen

Een huis bouwen kan deze dagen op verschillende manieren gebeuren, maar een huis bouwen in Antwerpen is nog net iets lastiger. Eerst denkt men altijd aan zelf bouwen, maar dikwijls weet men niet echt waar men juist aan begint. Zo’n groot project kost heel veel tijd en energie en is vaak ook veel ingewikkelder dan wat we denken.

Bij een huis bouwen in Antwerpen is het belangrijk dat u op voorhand goed geïnformeerd bent. Want dit proces is veel minder gemakkelijk dan vroeger, u moet zich nu aan veel meer regels houden dan pak weg 10-15 jaar geleden, er is nu ook heel wat minder betaalbare bouwgrond te vinden en alles is deze dagen redelijk wat duurder geworden. U moet er ook zeker voor zorgen dat u goed weet wat de verschillende stappen zijn om een huis te bouwen in Antwerpen. Zo kan u op het internet tal van verschillende sites tegenkomen die u hulp kunnen bieden bij het bouwen van uw huis. Dit klinken allemaal even mooi, maar dat is allemaal maar theorie. In de praktijk verloopt het meestal toch niet echt van een leien dakje. Om die reden vraagt u best ook om wat wijze raad bij familie en vrienden die al ervaring hebben met een huis bouwen in Antwerpeof als u tijd op overschot heeft kan u ook altijd een cursus ‘huis bouwen’ volgen.

Ontvang gratis onze catalogus

Vergunningen voor een huis bouwen in Antwerpen

Deze vergunningen zijn een echt administratief gedoe, dit alleen al neemt een heleboel tijd in beslag. Niet alleen bij een huis bouwen in Antwerpen, maar in heel België. Dus begin er tijdig mee. Daarbij is het financiële onderdeel ook zeer belangrijk. Houd ten eerste rekening met de verhouding prijs-kwaliteit, want als er zich tijdens de constructie van uw project enkele problemen voordoen dan bent u hier zelf volledig verantwoordelijk voor. En als er dan ook nog onvoorziene kosten bijkomen door de gemaakte fouten zal u er zelf voor moeten opdraaien en betalen, want er is niemand waarop u deze kosten zou kunnen weerleggen. Beslis ook goed wat u zich kan veroorloven bij een huis bouwen in Antwerpen. Stel daarom op voorhand uw bouwbudget samen. Het is ook van groot belang dat u vlot en zonder problemen met uw architect en aannemer(s) kan werken. Wanneer dit u allemaal wat te ingewikkeld en te veel moeite lijkt dan is het misschien geen slecht idee om eens een keer langs te gaan bij een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf. Zij beschikken over de nodige kennis en zij nemen alle vervelende taken van u over. Zo kan u intussen al wat verder denken, u kan bijvoorbeeld al eens bekijken wat u met uw tuin gaat doen of hoe de oprit gedaan moet worden. Zo kan je de verhuis ook al plannen, want het huis zal op een op voorhand afgesproken datum instap klaar zijn.

Via sleutel-op-de-deur of nieuwbouw huis bouwen in Antwerpen ?

Als u zelf geen tijd heeft om een huis te bouwen in Antwerpen dan is een sleutel-op-de-deur bouwfirma de beste oplossing voor u. Zij zullen voor u een huis bouwen volgens al uw wensen en benodigdheden. Het enige wat van u wordt verwacht is dat u op voorhand het ontwerp van de woning kiest, de lay-out ervan en de materialen die gebruikt worden voor de afwerking. De rest wordt voor u gedaan door het bedrijf. Een huis bouwen in Antwerpen hoeft dus niet moeilijker te zijn.

Een huis bouwen in Antwerpen door een sleutel-op-de-deur bouwfirma wilt natuurlijk ook niet zeggen dat u helemaal niks moet doen. Het grootste deel wordt door het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf afgehandeld, maar wat u zelf wel nog moet doen is met uw architect een plan opstellen en dit volgens het ontwerp en de lay-out die u gekozen hebt. Wat ook van groot belang is zijn de materialen voor de afwerking, want deze maken uw woning of breekt ze juist af.  U kan er zelf ook  voor kiezen om de bouw van uw woning persoonlijk mee op te volgen. Aangezien u samen met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf werkt en u slechts één contactpersoon hebt, moet deze persoon ook altijd bereikbaar zijn voor als u vragen zou hebben. Bij Woningen Compere is dat dan ook het geval.

Uw architect zal de werf ook steeds goed opvolgen samen met een ervaren werfleider van het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf, een supervisor en de bouwaannemers. Aangezien alles vooraf al gepland is en er duidelijke afspraken gemaakt zijn met de aannemers zal een huis bouwen in Antwerpen helemaal niet lang duren en vooral geen onnodige tijd in beslag nemen. Als u samenwerkt met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf zal het budget ook zeer goed beheerd worden. Dit komt door de op voorhand gekende prijs die in het contact staat en waarvan er dus in (bijna) geen gevallen meer van afgeweken wordt. Vaak is het over het algemeen goedkoper op deze manier een huis te bouwen in Antwerpen dan wanneer u zelf uw woning bouwt. Dat is omdat sleutel-op-de-deur firma’s diensten en materialen goedkoper kunnen aanbieden dan dat u ze in de winkel kan krijgen. De reden hiervoor is dat ze deze materialen in ‘bulk’ oftewel in heel grote hoeveelheden aangekocht worden bij hun vaste leveranciers.

Een huis bouwen in Antwerpen, een Stad met een volkslegende

Een huis bouwen in Antwerpen,  een mooie stad aan de noordkant van België waar heel wat te doen is. Aan deze stad is ook een volkslegende en heel wat geschiedenis verbonden.

Op het middel van de Grote Markt van Antwerpen staat een fontein die men de Brabofontein noemt. Hierop staat een bronzen beeldje van Silvius Brabo die een grote hand weggooit. Een legende uit de 15e eeuw zegt ons dat in het land van de Schelde rond de aanvang van onze tijdlijn een reus, Druon Antigoon, regeerde. Deze vreselijke reus eiste van iedere schipper een zware tol om over de Schelde te mogen varen. Als een schipper durfde om niet te betalen werd zijn hand afgehakt. Maar een Romeinse krijger genaamd Silvius Brabo bestreed, overwon en vermoordde deze reus. Op zijn beurt hakte Silvius de hand van de reus af en gooide deze in de Schelde. Het verloste volk geeft de stad de naam Antwerpen, afkomstig van ‘hand werpen’. De sage over de reus ontstond eventueel nadat men grote beenderen had gevonden, deze bleken later walvisbotten te zijn.

Gratis catalogus

Deze stad heeft ook een heuse geschiedenis. Onder keizer Karel V, in de 16e eeuw, was ze namelijk de belangrijkste handelsstad in heel Noord-Europa. Hand in hand met de steeds grotere welvaart kwam ook een ongekende culturele bloei. Vooral de schilderkunst werd enorm populair in de 16e en 17e eeuw. Dankzij de vele invloeden in de stad kreeg het Lutheranisme en later ook het Calvinisme een grote aanhang. Toen er rond 1580 een godsdiensttelling werd georganiseerd door de stadhouder Willem van Oranje bleek 17% van de bevolking aanhanger van het lutheranisme, 33% was calvinistisch en 50% was nog aanhanger van de katholieke kerk.

De opstand tegen Spanje aan het einde van de 16e eeuw ongeveer heeft de stad nogal beschadigd. In 1576 werd hij geplunderd door de Spaanse huursoldaten. Deze hadden in de Spaanse Furie ongeveer 7.000 burgers vermoord. Het gevolg hiervan was dat Antwerpen zich aansloot bij de Pacificatie van Gent. Antwerpen werd hierna ook zo’n 9 jaar de hoofdstad van de anti-Spaanse opstand. De stad werd uiteindelijk in 1585 door de Spaanse stadhouder veroverd na een beleg dat langer dan een jaar heeft geduurd. Na deze overwinning is er een migratiestroom uit Antwerpen ontstaan die ervoor heeft gezorgd dat ongeveer de helft van de bevolking verder naar het noorden trok.

De komende eeuwen zou Antwerpen de bloei van de voorbije periode niet meer bereiken, maar de stad kwijnde nu ook weer niet weg. Antwerpen bleef nog altijd één van de belangrijkste culturele en economische steden van de toenmalige Nederlanden.

Huis bouwen in Antwerpen

Een huis bouwen in Antwerpen Sleutel op de deur met Woningen Compere

Wij zijn in eerste instantie een familiebedrijf dat als doel heeft woningen te bouwen die meerdere generaties mee kunnen gaan. Onze familiale waarden zorgen er ook voor dat het belangrijkste voor ons de tevredenheid van onze klant is. Daarom wijzen wij iedere klant ook een persoonlijke bouwadviseur aan. Deze adviseur is uw contactpersoon vanaf het begin van de werken tot aan het overhandigen van de sleutels. Zo wordt hier bij ons de bouw niet enkel door een werfleider opgevolgd, maar ook door één van onze bestuursleden. Deze zal regelmatig een bezoekje brengen aan de werf. Hij zal hier het goede verloop van de werken controleren. Deze dubbele controle is uw garantie op een vlekkeloze uitvoering van elke fase van het bouwproject.

Wanneer u hebt besloten om een huis te bouwen in Antwerpen of elders in België, contacteer ons dan zo snel mogelijk op het gratis nummer 0800/11 164, op die manier kunnen wij u in contact brengen met een bouwadviseur van bij u in de buurt bij wie u vrijblijvend terecht kan met al u vragen. Of u kan via onze website onze gratis catalogus bestellen met de vermelding van een bouwadviseur op. Hierin kan u gerust bladeren om al onze modellen te bekijken met het plan en de prijs.