Gratis catalogus

Kijkwoningen

"

Wat zijn kijkwoningen?

Misschien weet u tot op dit moment nog niet wat een kijkwoning is, wat deze woningen u te bieden hebben en wat u daar kan gaan doen. Dat is perfect normaal, u gaat namelijk niet wekelijks op bezoek in een kijkwoning maar het bezoek maakt wel deel uit van het juiste keuzeproces voor het type huis dat u gaat bouwen.

Een kijkwoning is eigenlijk een gebouwde modelwoning van een bouwbedrijf, bijvoorbeeld van Woningen Compere. Het desbetreffende bouwbedrijf wil met zijn kijkwoningen laten zien aan potentiële klanten wat ze min of meer van de firma kunnen verwachten.

Door op bezoek te gaan in een kijkwoning krijgt u een duidelijk beeld van de kwaliteit van een gebouwde woning van Woningen Compere maar ook van welk niveau van afwerking ze nastreven. Een kijkwoning kan ook dienen als een ontmoetingsplaats want u en uw gezin hebben de mogelijkheid om op zondag in een kijkwoning langs te gaan. In de woning is dan een bouwadviseur aanwezig waardoor het mogelijk is om al uw vragen te stellen aan een expert. Deze persoon is degene die het best van antwoord kan voorzien wanneer uw vragen gaan over prijzen, exterieur en interieur van de woning, maar ook gewoon over het bouwconcept sleutel op de deur woningen.

Bij Woningen Compere wordt een keer per maand een opendeurweekend georganiseerd, de exacte data van dat weekend vindt u steeds terug op de website. Bij de meeste kijkwoningen kan u op zondag tussen 14u en 18u binnenwandelen wanneer u dat wenst, bij de andere woningen vragen wij u op voorhand een afspraak te maken. Op de website kan u een gedetailleerde routebeschrijving van de verschillende kijkwoningen terugvinden, doordat de woningen over België verspreidt liggen zal er wel altijd wel eentje kort in uw buurt zijn.

Kijkwoningen

Waarom moet u zeker een kijkwoning gaan bezoeken?

Een kijkwoning gaan bezoeken kan omwille van veel verschillende redenen aangewezen zijn of voordelig zijn.

Ten eerste kunnen kijkwoningen een bron van inspiratie zijn. Wanneer u nog niet echt een concreet idee heeft van wat u graag wil bouwen kan u steeds een bezoekje brengen aan de diverse kijkwoningen. U kan ook de kijkwoningen van verschillende bouwfirma’s gaan bekijken waardoor u de kwaliteit en materialen kan vergelijken. Als u binnenstapt in een kijkwoning van Woningen Compere, bent u onmiddellijk overtuigd van de kwaliteit en klantvriendelijkheid van dit bouwbedrijf.

Een kijkwoning bezoeken kan u ook doen om een keuze te maken voor welke stijl u gaat gebruiken voor uw droomwoning. Elke woning is verschillend dus kan het aangewezen zijn om meerdere kijkwoningen te bezoeken om een idee te krijgen hoeveel variatie er kan bestaan. De architectuur in een huis kan nogal verschillen van hedendaags of eigentijds tot eerder klassiek of net heel modern. Misschien bent u ook wel te vinden voor een landelijke woning maar uw gezinsleden niet? Dan is het misschien een goed idee om samen een kijkwoning te bezoeken.

Een andere reden om een kijkwoning te gaan bezoeken is om een realistisch beeld te krijgen over hoe een woning nu precies vorm krijgt. Op een plan uw potentiële woning bekijken geeft u een minder duidelijk beeld dan wanneer u echt door het huis kan wandelen, daarom zijn kijkwoningen een uitgerekende kans om een voorsmaakje te krijgen. Het is voor u mogelijk om een idee te krijgen wat een logische indeling voor uw huishouden is en hoe groot de slaapkamers moeten zijn. Daarnaast krijgt u ook een realistischer beeld van de afwerking die Woningen Compere u kan garanderen, iets laten zien bewijst zoveel meer dan iets zeggen.

Vraag uw gratis catalogus aan

Een kijkwoning kan ook goed zijn om van mening te veranderen. Soms is iemand rotsvast overtuigd van het nut of de noodzakelijkheid van een bepaald element dat u zich gaat blindstaren enkel en alleen op dat element. Een kijkwoning kan u dan misschien een hele andere kant laten zien van datgene of een alternatief bieden waardoor u van mening gaat veranderen. Een kijkwoning is ook handig om verschillende meningen binnen het gezin uit te klaren en te bevestigen of ontkrachten. Jullie leren het nut en de functie van bepaalde ruimtes pas echt kennen wanneer jullie door de ruimtes wandelen samen met een bouwadviseur.

Langsgaan in een van de talrijke kijkwoningen van Woningen Compere kan u ook versteld doen staan van de binnen-afwerking of het interieur. Een kijkwoning is er niet enkel gemaakt om u een idee te geven van de werken van een bepaald bouwbedrijf, ze slagen er vaak ook in om bepaalde modetrends binnen te halen in het huis om u op die manier ook te inspireren. De troef van een kijkwoning is dat wanneer ze deze bouwen en inrichten vooral letten op wat de meeste potentiële kopers zoeken in een woning, op die manier vindt iedereen iets wat zich aanspreekt in de kijkwoning. Soms laten mensen zich zelfs verrassen door de kleuren die er gebruikt worden in de woning, het behang of de vloerkeuze.

Een kijkwoning bezoeken wil niet alleen zeggen dat u kan rondlopen in de woning maar nog belangrijker: u kan de woning ook voelen. Op die manier is het mogelijk om de kwaliteit van een huis te voelen en de materialen te leren kennen waar Woningen Compere bij werkt. Woningen Compere haalt zijn materialen bij een vaste en gebonden leverancier waardoor het bedrijf zijn kwaliteit met 100% zekerheid kan blijven garanderen.

Kijkwoningen kunnen ook wel voor wat afleiding in uw plannen zorgen aangezien ze volledig zijn uitgerust. De woningen zijn meestal voorzien van de laatste trends en alle snufjes, maar dat wil niet zeggen dat u die ook nodig heeft in uw huishouden. Het is daarom belangrijk om op voorhand eens na te denken over welke uitrusting noodzakelijk is in uw droomhuis.

De verschillende soorten kijkwoningen van Woningen Compere.

Woningen Compere heeft een gevarieerd aanbod aan kijkwoningen, er zal dus wel zeker eentje tussen zitten die voldoet aan de vereisten van u en uw gezin. Alle woningen van Woningen Compere worden gebouwd volgens een traditionele bouwstijl en allemaal volgens een sleutel op de deur principe of u kan er ook voor kiezen om enkel een winddichte ruwbouw te laten bouwen. Desalniettemin bestaan er toch veel verschillen in de stijlen en de types woningen, zo kan u op bezoek gaan in een moderne woning, maar ook wanneer u eerder een liefhebber bent van de klassieke stijl kan u terecht in een kijkwoning van Woningen Compere. Er is zelfs een kijkwoning gebouwd volgens de pastoriestijl die vandaag de dag steeds meer in het straatbeeld verschijnt en eigenlijk niet meer weg te denken is. Zoals u ziet is er voor ieder wat wils.

Naast de kijkwoningen heeft Woningen Compere ook kijkappartementen. Een appartement is een bouwvorm dat steeds vaker wordt gebouwd, een reden hiervoor kan zijn dat het voornamelijk veel plaats kan besparen door in de hoogte te bouwen. Toch kan in een degelijk appartement hetzelfde comfort als in een woning gegarandeerd worden, maar voordeliger bij een appartement is dat ze veel compacter en dus onderhoudsvriendelijker zijn. Deze woonvorm is bovendien populair bij alle leeftijden; van een pas-alleenwonende tot drukke carrièregerichte huishoudens tot gepensioneerden. Iedereen haalt zijn eigen voordeel uit het wonen in een appartement, omwille van die redenen wil Woningen Compere ook de mogelijkheid bieden om naar kijkwoningen in de vorm van appartementen langs te gaan. Appartementen hebben ook het voordeel dat ze voornamelijk in de stadskern worden gebouwd waardoor u altijd tal van winkels, openbare instellingen en andere voorzieningen in uw buurt zal hebben. Een parkeerplaats wordt ook vaak voorzien en dan wel als in een ondergrondse garage, waar alle bewoners een vaste staanplaats kunnen krijgen.

Sinds kort is het zelfs mogelijk om een kijkwoning van Woningen Compere in opbouw te gaan bezoeken, de zogenaamde kijkwerven. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om te ontdekken welke materialen en technieken Woningen Compere gebruikt. Alle informatie over onze kijkwerven vindt u terug op onze website. Houd deze zeker in het oog om zo de evolutie van een werf nauwgezet te kunnen volgen.

Vraag uw gratis catalogus aan

Hoe kan u een van de kijkwoningen gaan bezoeken?

Op de website van Woningen Compere kan u alle informatie vinden over de kijkwoningen. U vindt er een landkaart van België met daarop alle kijkwoningen aangeduid, onder de kaart volgt een gedetailleerde wegbeschrijving. U kan via de website ook al een eerste blik werpen op het exterieur van de desbetreffende kijkwoning.

Aangezien er bijna in elke provincie in België een kijkwoning is zal er wel altijd eentje in uw buurt zijn waar u vrijblijvend kan langsgaan. De huizen staan specifiek in: Hognoul, Eghezée, Hautrage, Soumagne, Tarcienne, Lummen, Gavere, Niel, Herne, Lede en Herve. Het is mogelijk dat er door de jaren heen kijkwoningen worden bijgebouwd of niet meer ter beschikking gesteld worden, dat is afhankelijk van vraag en aanbod uiteraard. Op de website kan u per huis zien wanneer u er terecht kan om met een bouwadviseur te praten, bij de meeste kijkwoningen is dat op zondag van 14u tot 18u of op afspraak.

Tijdens het opendeurweekend kan u vrijblijvend de kijkwoningen bezoeken en een praatje slaan met de bouwadviseur daar aanwezig. Hij kan u alle informatie geven die u nodig heeft om een goede en doordachte keuze te maken betreft de bouw van uw droomwoning. Indien het voor u moeilijk is om u te verplaatsen door België, heeft u ook altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de virtuele kijkwoningen van Woningen Compere. U kan gezellig bij uw thuis blijven en samen met uw gezinsleden overleggen wat u belangrijk vindt in een woning en waarom u dat vindt.

Past het voor u niet om op zondag of tijdens een opendeurweekend naar de kijkwoningen te komen? Neem dan gerust contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800 11 164 om een afspraak in te plannen met een van onze bouwadviseurs uit uw regio. De bouwadviseur neemt met u contact op om zo een afspraak in te plannen conform uw agenda.
Ook afspraken via Zoom of Skype zijn perfect mogelijk.

Voor meer informatie kan u altijd de catalogus raadplegen of naar het gsmnummer bellen dat u op de sticker van de catalogus terugvindt, u komt dan rechtstreeks terecht bij de juiste bouwadviseur. U kan ook altijd met uw vragen terecht bij Woningen Compere via het emailadres info@woningencompere.be, de administratieve medewerkers sturen deze graag door naar de bevoegde personen. Voor korte en eenvoudige vragen kan u zich ook steeds wenden tot de chatfunctie op de website, zijn uw vragen dan toch nog niet allemaal beantwoordt? Dan raden we u aan het gratis groene telefoonnummer te gebruiken: 0800 11 164.