Gratis catalogus

Villabouw

"

Maak uw dromen waar en laat uw villabouw bouwen door Woningen Compere. Deze keuze is namelijk de sleutel naar uw toekomst.

Wat typeert een villabouw. 

Bij het gedacht van een villabouw, droomt u misschien al even weg. Uiteraard, wie droomt er nu niet van een klein paleisje voor het hele gezin?

Bent u al even opzoek naar een woning die voldoet aan al uw wensen? Of is uw huidige woning te klein geworden voor uw gezin? Eens u uw gedachten op een villabouw heeft gezet, is het moeilijk om hiervan af te stappen. Met dit idee bent u wellicht al een beetje informatie gaan opzoeken. De juiste informatie is het begin van uw droomwoning. Omdat er vandaag de dag zoveel mogelijkheden zijn op de bouwmarkt zet u alle verschillende opties best even op een rijtje.

Wij helpen u dan ook graag om u al een beetje te informeren over de villabouw. Verder info vindt u in dit artikel. Wanneer u echter al een concrete vraag hebt kan u ons altijd bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 96 960.

Villabouw

Wat is de definitie van een villabouw?

Een villa, een veel besproken onderwerp bij potentieel bouwers. Maar wat houdt een villabouw nu juist in? Algemeen kan men stellen dat een villa een grote alleenstaande woning is. Een villa is eigenlijk afgeleid van een grote stijlvolle woning in de regio van Rome of ook wel een Romeinse villa genoemd. Tot de 19de eeuw werd meestal landhuis als benaming gebruikt.

Vaak is een villabouw een beetje afgelegen van de bewoonde wereld. De privacy en het omringd zijn door het groen is dan ook zeker een pluspunt. Er zijn echter ook villa’s terug te vinden in de stad. Deze waarneming is wel eerder zeldzaam. Dit is louter te danken aan het feit dat de bouwgronden steeds schaarster worden. Als de gewone bouwgronden al schaars zijn, kan u zich inbeelden dat er tegenwoordig nog nauwelijks een nieuwe villabouw gebouwd wordt in de stad. 

Bovendien worden villa’s getypeerd door een aantal eigenschappen. De drie voornaamste karakteristieken zijn: vrijstaand, groot en een stijlvolle inrichting.

Wat zijn de voordelen van een villabouw?

Wanneer u wenst te verhuizen heeft u drie keuzemogelijkheden. Enerzijds kan u een bestaande woning overkopen en anderzijds kan u bouwen. Bij dit laatste heeft u de keuze om het heft zelf in handen te nemen of alles te laten regelen door een bouwbedrijf. Alle opties hebben hun voor-en-nadelen. Weeg daarom goed af en maak een verstandige keuze!

Het bouwen van een nieuwe woning biedt uiteraard een tal van voordelen. Dit geldt ook voor een villabouw. De definitie alleen spreekt namelijk al boekdelen. Bouwen van een villabouw laat u toe om zelf de locatie te kiezen. Als u bestaande woning vindt die u aanstaat is deze meestal gelegen in een omgeving die niet in de nabijheid ligt van uw werk of de school van uw kinderen. Omdat de woningmarkt vrij beperkt is om aan al uw wensen te voldoen is het geen slecht idee om te bouwen. Zo kiest u en uw locatie en het ontwerp van uw villabouw.  Zoals gezegd heeft u de kans om bij een nieuwe woning de bouwplannen volledig naar uw goesting aan te passen. Samen met uw architect verwerkt u alle persoonlijke details in uw woning. Zo bouwt u aan een unieke villabouw. Echter begint u wel van een lege bouwgrond. U moet dus voldoende geduld hebben om het volledige bouwproces tot een goed einde te brengen.

Indien u hieraan twijfelt, kan u altijd in zee gaan met een sleutel op de deur bouwbedrijf zoals Woningen Compere. Uw droombouwplannen worden dan begeleid door experts. Bouwen gebeurt dan aan een vlot tempo en ondertussen kan u op uw twee oren slapen. Ideaal om te genieten van het eenmalige bouwavontuur.

Bouwt u zelf een villabouw of renoveert u een bestaande woning?

Een villabouw is voor de meeste kandidaat-kopers/ bouwers het aantrekkelijkst. Logisch ook want zo een nieuwe woning voldoet volledig aan al uw wensen.

Bij het bouwen vertrek u vanaf nul. Als u nog geen concrete bouwplannen heeft, is het misschien geen slecht idee om wat inspiratie op de doen. De catalogus van Woningen Compere is dan ook dé inspiratiebron voor uw villabouw.  In onze catalogus staan er meer dan 300 modelwoningen verspreid over 408 pagina’s. De standaardplannen die u per type woning terugvindt, kan u volledig aanpassen. Ze dienen louter als voorbeeld en helpen met het creëren van uw unieke woning. Wanneer mensen echter liever zelf de handen uit de mouwen steken maar het hele bouwproces niet zien zitten, kiezen ze voor het renoveren van een bestaande woning. Vaak wordt deze laatste optie ook gekozen voor het prijskaartje. Over het algemeen is een bestaande woning goedkoper dan een villabouw.

Bij renovatiewerken komt echter heel wat kijken. Zo ook een hoop extra kosten. En dat bovenop de aankoopprijs. Calculeer deze renovatiekosten dan ook zeker mee. Anders kan het zijn dat u aan het einde van de renovatie meer betaalt dan voor een splinternieuwe villabouw. En dat zou zonde zijn. Een totale optelsom maken is in de meeste gevallen niet zo eenvoudig. U weet namelijk niet wat er achter de muren van 50 jaar geleden schuilt. Vaak wordt er bij het renoveren ook gestuit op een aantal gebreken van het gebouw. Dit kan soms voor veel emoties en een zware last op uw schouder zorgen. Daarom is villabouw eigenlijk één van de beste opties. U betaalt misschien een iets hogere prijs maar u kan zonder nog maanden in het stof te moeten zitten, inhuizen in uw nieuwe woonst.

Welke mogelijkheden heeft u binnen villabouw?

Het realiseren van de villabouw van uw dromen kan in verschillende stijlen.

Iedereen zijn smaak verschilt. Dat ziet u duidelijk als u in uw dorp over straat loopt. Geen enkele voortuin maar ook geen enkele woning ziet er hetzelfde uit. De bouwmarkt heeft tegenwoordig dan ook een oneindig aanbod. Zo heeft u keuze uit honderden materialen, technieken, kleuren, … U kan uit het ruime gamma zeker iets vinden dat binnen uw stijl past. Dit geldt ook voor de villabouw. De meeste villa’s worden gebouwd volgens de moderne of landelijke stijl.

Een moderne villa wordt gekenmerkt door strakke en zuivere lijnen. Typerend voor zulke woningen is de grote lichtinval via grote glaspartijen. Dit doet de ruimtes er bovendien veel groter uitzien. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het samenvloeien aan het ontwerp voor de binnen-en-buitenkant. Zo is ook het gebruik van een plat dak onderdeel van de strakke vormgeving.

Bij een landelijke villa wordt er dan weer een tijdloze en gezellige sfeer gecreëerd. Deze stijl wordt vaak gekoppeld aan de natuur en de samenhang met de omgeving. De landelijke bouwstijl wordt tegenwoordig gecombineerd met een aantal elementen uit moderne woningen. Op deze manier ziet u maar dat iedereen zijn woning kan aankleden zoals die wenst.

De villabouw van elk bouwbedrijf is verschillend. Sommige bouwbedrijven zijn immers gespecialiseerd in een specifieke bouwmethode of een bepaalde bouwstijl. Woningen Compere heeft zijn succes dan ook te danken aan het feit dat wij onze woningen bouwen volgens de traditionele bouwmethode. De geliefde baksteen wordt in ons land nog altijd met voorkeur gebruikt. Naast zijn hoge thermische en akoestische capaciteit biedt het traditioneel bouwen een hoop voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een goed gekende methode tussen de architecten. Traditioneel bouwen betekend dan ook een grote flexibiliteit zonder architecturale beperkingen. Een villabouw bouwen bij Woningen Compere kan bijgevolg in verschillende stijlen. Wij bouwen zowel strakke moderne, warme landelijke als landelijke woningen met een moderne touch.

Villabouw

Woningen Compere: het sleutel op de deur bouwbedrijf bij uitstek voor uw villabouw.

Prijzen van een sleutelklare villabouw.

De prijzen van een villabouw vallen al bij al goed mee. Het is uiteraard logisch dat u voor een grote villa meer betaalt dan voor een normale woning. Dit komt omdat de prijzen van een woning bouwen voornamelijk bepaald worden per vierkante meter. De meeste bouwbedrijven gebruiken deze m²-prijzen dan ook als richtprijs.

Woningen Compere bouwt echter een traditionele sleutelklare woning tegen een scherpe prijs. Enerzijds kunnen wij de prijs van een villabouw drukken. Anderzijds weet u vooraleer wij beginnen bouwen aan uw droomwoning, hoeveel u ervoor moet neertellen. De totale prijs en de opleveringsdatum liggen namelijk vast in één contract.

Zowel tijdens als na het bouwproces geniet u van uw villabouw.

Wanneer u alles uit handen geeft aan Woningen Compere bespaart u niet enkel geld maar ook een heleboel vrije tijd uit. Wij bouwen uw villabouw zonder dat u zich maar over iets zorgen moet maken. Geniet van uw adembenemende nieuwe villabouw door uw bouwplannen aan ons over te laten. Wij garanderen dat u er geen spijt van krijgt.

Om te laten zien dat u op ons kan vertrouwen, breiden wij de 10 jarige garantie uit naar 20 jaar. Een kwalitatieve, duurzame, klassieke villabouw vindt u enkel terug bij Woningen Compere.

Wenst u graag meer informatie over ons of onze woningen? Neem dan gerust contact op met één van onze administratieve medewerkers via het gratis telefoonnummer 0800 96 960. U kan ook altijd via onze website www.woningencompere.be een gratis catalogus aanvragen of een afspraak maken om langs te komen bij één van onze kijkwoningen.