Goedkope woning kopen

Een goedkope woning kopen is iets waar veel mensen van dromen, maar is dit ook realistisch? Misschien wel, misschien niet !  Vaak zien we bij mensen die een goedkope woning kopen er nog heel wat werk aan de winkel is daar dit vaak oudere huizen zijn die toe zijn aan een opknapbeurt. U kan dan wel een goedkope woning kopen, maar hoeveel geld u er nog dient in te steken nadien kan soms een straatje zijn met een lang einde. Kan u dan best geen nieuwe woning bouwen ?

 

Goedkope woning kopen

 

Geen goedkope woning kopen, maar bouwen

Een zeer belangrijke vraag die mensen zich stellen is wat hun huis hun gaat kosten. Dit is zeker niet slecht, want het is nogal belangrijk. Maar het moeilijke bij een goedkope woning kopen is dat op voorhand de exacte prijs vastleggen vaak heel moeilijk is. Soms weet men op voorhand niet juist wat men koopt en komt men achteraf nog voor grote verassingen te staan. Vandaar dat wij u aanraden om een nieuwbouwwoning te bouwen. Om die reden delen wij maar al te graag enkele tips met u om een goedkope woning zo goedkoop mogelijk te bouwen. Een tip die van groot belang zal zijn is het voorbereiden van uw bouwproject. Het is dus ook uiterst belangrijk dat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent over de kosten die u tegemoet zal komen gedurende uw project. Daarbij is het ook cruciaal dat u vooraf goed op de hoogte bent van de prijs van uw woning. Bestudeer het budget dat u ter beschikking heeft. Betaalt u uit uw eigen zak of heeft u inbreng van buitenaf? Leent u het volledige bedrag? Het is van groot belang dat op voorhand al ongeveer weet wat uw toekomstige woning u gaat kosten. Wij adviseren u dan ook dat u best niet een al te groot bedrag gaat lenen. Probeer het te beperken tot ongeveer 1/3 van uw eigen netto-inkomen.

 

Ontvang onze gratis catalogus

 

Goedkope woning kopen of sleutel-op-de-deur woning bouwen ?

Wat vrij belangrijk is als u voor een sleutel op de deur woning opteert is dat u op de hoogte bent van wat het allemaal gaat kosten, dit in tegenstelling tot een goedkope woning kopen. Hier bij Woningen Compere kan u een sleutel-op-de-deur woning verkrijgen tegen een prijs die lager ligt dan de gemiddelde prijzen op de markt . Woningen Compere beschikt over heel wat voorbeeldwoningen in haar gratis catalogus en op de site met vermelding van prijs en plan. Deze modelwoningen zijn ook nog eens volledig aanpasbaar volgens uw smaak. Dit doet u wel best met de hulp van uw architect. U kan gerust naar onze website gaan en daar al wat inspiratie opdoen. U kan ook enkele modelwoningen virtueel bezoeken zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoe uw woning er kan gaan uitzien. Als u wat meer info zou willen over onze methodes en onze projecten, dan kan u ons altijd bereiken op het gratis nummer 0800/11 164.

Wat kost een goedkope woning kopen of bouwen ?

Is dat nu nog wel mogelijk, een goedkope woning kopen of bouwen? Deze vraag wordt door heel wat mensen gesteld. Dat is ook logisch, het is ook wel belangrijk om te weten of een goedkoop huis kopen of bouwen deze dagen nog kan. Het is er inderdaad niet gemakkelijker op geworden, maar een goedkope woning bouwen, het kan nog wel. Daarom helpen wij u graag een stukje op weg bij Woningen Compere.

Het aankopen van een stuk bouwgrond, daar begint het allemaal mee. Dit heeft ook een grote invloed op het budget van uw woning die hierop zal verschijnen. Voordat u een stukje grond aanschaft informeert u zich best over de gebonden bouwvoorschriften. Door deze bouwvoorschriften is het mogelijk dat er u beperkingen worden opgelegd qua materialen of zelf qua bouwstijl. Wees ook goed ingelicht over het kaliber van deze bouwgrond. Is deze stevig genoeg? Is de grond vlak? Het kaliber van deze grond wordt bepaald aan de hand van één ding, een grondsondering. De ligging van deze grond kan ook een invloed hebben op uw gezinsleven.

Heeft u kinderen? Als uw antwoord op deze vraag ja is, dan moet u misschien met nog wat andere dingen rekening houden. Zijn er bijvoorbeeld scholen in de buurt? Is er openbaar vervoer in de buurt? Dit zijn maar enkele factoren waar u rekening mee zal moeten houden. Het is ook altijd handig als er een bank, een winkeltje, etc. niet te ver van uw gekozen locatie ligt. Twijfel er dus niet aan om de grond eens een bezoekje te brengen samen met uw architect. Zo kan u samen met hem (of haar) de mogelijkheden overlopen. Misschien is het niet eens mogelijk om op deze grond uw droomhuis te laten zetten.

 

U moet dus niet enkel een goedkope woning kopen of bouwen, u moet eerder aan uw budget op langere termijn denken. Als u nu bijvoorbeeld een energiezuinige sleutel-op-de-deur woning bouwt dan zal u later wat besparen op uw energiefactuur. Bij een goedkope woning kopen zal het verbruik van energie heel wat hoger liggen. Deze zal lang niet zo goed geïsoleerd zijn dan een nieuwe woning.

Als u zelf een handige Harry bent dan kan u ook besparen op bepaalde werken die u zelf kan uitvoeren. U bent misschien bekwaam genoeg om de vloer te leggen of om de badkamer te installeren. De oppervlakte is ook best wel belangrijk, dit is een factor die de prijs zeer hevig kan beïnvloeden. Het is dus misschien beter om grote verloren ruimtes te vermijden. Neem nu bijvoorbeeld een grote inkomhal of meerdere grote opbergruimtes. Dit neemt onnodig veel plaats in beslag en zorgt er misschien voor dat uw woning net niet meer binnen uw budget past.

Houd ook goed rekening met hoe u de woning wenst in te richten. Heeft u direct een volledig ingerichte keuken of een dure badkamer nodig. De afwerking zou de prijs van uw woning ook fel kunnen beïnvloeden. Het is misschien wel beter om eerst voor een klassieke standard afwerling te opteren en later (als u dat wenst) pas voor wat duurdere alternatieven zoals natuursteen gaan.

 

Gratis catalogus

 

De beste locaties voor een goedkope woning te kopen of te bouwen

Als we op zoek gaan naar een goedkope woning kopen of een stuk bouwgrond om te bouwen kan het ook altijd helpen om in de goedkoopste gemeentes eens een kijkje te gaan nemen. Als de plaats van waar u gaat wonen u niet te veel uitmaakt, dan hebben we hier een lijstje dat u zeker een beter inzicht geeft in de goedkoopste gemeentes in België.

De absolute topper in ons land is Viroinval. Deze Naamse gemeente overtreft elke andere gemeente met zijn vraagprijs. U zal hiervoor wel dicht aan de Franse grens moeten gaan zoeken. Hierop volgt de gemeente Colfontaine. Deze ligt ook niet toevallig redelijk dicht aan de Franse grens. Deze gemeente ligt wel in Henegouwen. Quaregnon vervolledigt deze top 3. Deze gemeente treffen we ook niet toevallig in de buurt van Colfontaine aan. De regio hier staat bekend om zijn lage vraagprijzen. Om de 4e in de rij te vinden moeten we niet veel verder zoeken, Dour ligt namelijk ook in de buurt van Quaregnon en Colfontaine. Doorheen het jaar een heel rustig dorpje, maar één keer per jaar zul je toch honderdduizenden festivalgangers tegenkomen. Voor het eerst bezoeken we de provincie Luxemburg. Hier vinden we Tellin, de nummer 5 op de lijst. Deze gemeente bevindt zich dichtbij de Ardennen. De nummer 6 is Farciennes  en bevindt zich in een iets minder groene omgeving, namelijk in de buurt van Charleroi. Vervolgens vinden we Meix-devant-Virton terug op nummer 7e . De naam verraadt het misschien al, maar deze gemeente bevindt zich voor Virton en dus in het meest zuidelijke puntje van België. Ook aan de Grens met Frankrijk samen met Dour, Quaregnon en Colfontaine vinden we nummer 8 Frameries terug. Vervolgens gaan we terug naar Namen om de nummer 9 terug te vinden, namelijk Cerfontaine. Deze gemeente ligt niet al te ver af van Chimay. En om de top 10 af te sluiten brengen we nog een bezoekje aan de Luikse gemeente Saint-Nicholas. In de schaduw van de hoofdstad vinden we deze zeer gegeerde gemeente terug.

 

Goedkope woning kopen

 

U vraagt zich misschien af of we Vlaanderen niet zijn vergeten. Ik kan u meedelen dat dit niet het geval is. De goedkoopste Vlaamse provincie vinden we pas terug op de 42e plaats, namelijk het West-Vlaamse Mesen. De volgende Vlaamse gemeente vinden we op zo’n 20 kilometer verder terug. Het gaat hier over Menen. Ronse vervolledigt de Vlaamse top 3 en is ook de laatste Vlaamse gemeente die onder de kaap van €200.000 blijft. Zo ziet u heel duidelijk het prijsverschil tussen de 2 delen van ons land.

Een goedkope woning kopen of bouwen met een gesloten bebouwing

Een goedkope woning kopen of bouwen, dan treffen we vaak ook een gesloten bebouwing aan.  Hoe komt dit ? Bij een gesloten bebouwen dienen er slechts 2 van de 4 muren volledig afgewerkt te worden daar deze woning tussen 2 andere woningen instaat. Hiervoor is er dan ook heel wat minder isolatie nodig in deze 2 muren en komen er geen vensters in voor. Tevens kan u in de winter ook al genieten van de warmte van de buren die deze muren opwarmt en waardoor er bij uzelf heel weinig warmteverlies naar buiten zal zijn.

Is een goedkope woning bouwen meer iets voor u dan een goedkope woning kopen ?

Als u meer het type bent dat een woning zelf wenst te bouwen dan opteert u beter niet om een goedkope woning te kopen. Dit kan u net zo goed goedkoop doen als wanneer u een huis koopt. Dit is een stap die zeer belangrijk is in uw leven. Hij vergt dan ook een serieuze investering. Daarom is het dus ook belangrijk dat u vooraf een sterk financieel plan opstelt zodat u weet hoeveel de werken u ongeveer gaan kosten. En als u hier en daar wat weet te besparen dan kan u zelfs met een beperkt budget ervoor zorgen dat uw woning een echt pareltje wordt. Woningen Compere kan u hier ook bij helpen. Zo bent u niet verplicht uw woning volledig sleutel-op-de-deur afgewerkt te bouwen, maar kan u ook opteren voor de bouw van een winddichte ruwbouw zodat u de afwerking zelf kan doen.

Graag wat meer informatie over huizen te koop, bel dan naar het gratis nummer 0800 11 164. Een medewerker brengt u graag in contact met een bouwadviseur die u volledig vrijblijvend een prijsofferte kan bezorgen voor uw goedkope woning te bouwen met Woningen Compere.

Zie ook: modern huishuizen pastoriestijlprefab woningpassiefhuishouten woningen

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus