Huis ontwerpen

Een eigen huis ontwerpen, waarom ook niet? Laat je inspireren door de woningen van Woningen Compere en vraag de gratis catalogus aan!

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Zelf een huis ontwerpen, is het een onbegonnen werk?

Een huis ontwerpen is niet de meest eenvoudige opgave. U dient over een aantal zaken goed geïnformeerd te zijn vooraleer u hieraan begint.

Indien u ervoor kiest om zelf van start te gaan om een huis ontwerpen, is het vaak moeilijker als het op het eerste zicht lijkt. Zo moet u rekening houden met zowel praktische als technische aspecten.

U moet de wetgeving van de gemeente rond het bouwen van een huis in acht nemen of u moet er zeker van zijn dat alle nodige steunpunten aanwezig zijn voor het in stand houden van uw woning.

Dit zijn nog maar enkele onmisbare zaken die niet achterwege gelaten mogen worden wanneer u start bij het ontwerpen van uw toekomstige woning.

Een huis ontwerpen vergt de nodige kennis waardoor het verstandig kan zijn om hulp van ervaren vakmannen in te roepen. Zo geven wij u een aantal alternatieven.

Zelf een huis ontwerpen? Dan heeft u keuze uit een aantal alternatieve.

Één van de keuzemogelijkheden is een huis ontwerpen in samenwerking met een sleutel op de deur bouwbedrijf, zoals Woningen Compere.

Een goed compromis voor de mensen die een eigen huis ontwerpen maar toch hun bouwplannen willen toevertrouwen aan een ervaren bouwbedrijf zijn sleutel op de deur woningen.

Woningen Compere is een familiaal sleutel op de deur bouwbedrijf die al tal van jaren in de bouwsector gekend staat als één van de beste bouwfrima’s voor de aflevering van sleutelklare woningen.

Wij hebben een topteam te bieden, dewelke er 100% voor gaat om uw huis ontwerpen bouwplannen te verwezenlijken. Dat sterke team is zeker een pluspunt van ons bedrijf!

Een uniek huis ontwerpen bij Woningen Compere.

Via onze website www.woningencompere.be kan u een gratis catalogus aanvragen. Hierin vindt u onze 312 modelwoningen terug samen met een gedetailleerd lastenboek.

Deze modelwoningen zijn gebouwd volgens standaardplannen. Ze dienen met andere woorden louter als inspiratiebron voor de koper of om een potentiële bouwer een globaal beeld te geven over wat wij doen.

Samen met uw architect kan u deze plannen volledig aanpassen. Uiteraard kan u zelf ook een volledig nieuw huis ontwerpen en dit ontwerp voorleggen aan uw architect.

Zo vertrekken we van een blanco blad en ontwerpen we samen de woning van uw dromen. Er kan zelf een gratis voorontwerp gemaakt worden dat volledig aangepast is aan uw bouwgrond.

Huis ontwerpen

De architect is een centrale rol in een huis ontwerpen.

De zoektocht naar een geschikte architect is groot struikelblok voor vele. U moet met hem op dezelfde golflengte zitten. Het huis ontwerpen wordt immers door de architect gedaan.

Elke architect heeft zijn eigen stijl, zijn eigen technieken en bovendien ook zijn eigen prijs. Het is daarom belangrijk om een eentje te kiezen die bij u en uw toekomstige woning past.

Sommige architecten zijn gespecialiseerd in bepaalde stijlen terwijl andere eerder gekend zijn om het huis ontwerpen volgens de stijl van de bouwer.

Een goede klik met de architect is ook zeker een must. U zal er namelijk een lange tijd mee moeten samenwerken. Vaak is het ook aangeraden om een architect te zoeken bij u in de buurt.

Zo kan u bij vragen makkelijk even binnenspringen en heeft hij meer kennis over de stedenbouwkundige voorschriften die in uw toekomstige gemeente gelden.

Bij eventuele problemen op de werf kan hij ook makkelijk eens een kijkje gaan nemen. Eventueel kan hij u zelf tips geven over de goede plaatselijke aannemers.

Het vergelijken van de architecten is met andere woorden zeker iets waar u voldoende tijd voor moet uitrekken. Hierbij kunnen referenties en beoordelingen een nuttig hulpmiddel zijn.

In een eerste gesprek bij de architect komt u al snel te weten of er een bepaalde klik is of niet. Via dit gesprek kan u best al uw voorkeuren op tafel gooien zodanig dat de architect het huis ontwerpt van uw dromen.

Een definitieve keuze kan u altijd maken nadat u het voorontwerp heeft gezien. Zo krijgt u tegen een kleine vergoeding een eerste werkelijk beeld van uw toekomstige woning.

Indien dit toch niet helemaal is wat u in gedachten had, kan u kiezen om bij dezelfde architect een nieuw ontwerp te laten maken of om het huis ontwerpen over te laten aan een andere architect.

Een huis ontwerpen overlaten aan een betrouwbare architect.

Omdat de keuze van architect zo een cruciale stap is in het huis ontwerpen, begeleidt Woningen Compere u in het maken van de juiste beslissing.

Bij Woningen Compere kan u zelf een architect kiezen of kan u uit een lijst van betrouwbare architecten kiezen die wij nauwgezet hebben opgesteld.

Huis ontwerpen met een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Een huis ontwerpen door een architect in samenwerking met een sleutel op de deur bouwbedrijf kent enkele voordelen.

Wanneer u in zee gaat met een sleutel op de deur bouwbedrijf voor de bouw van uw toekomstige woning, geeft u heel het bouwproces uit handen. Op deze manier bouwt u zonder zorgen.

Woningen Compere zorgt ervoor dat alles van A tot Z geregeld wordt en is bovendien uw enige aanspreekpunt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de administratie of de coördinatie van de werf.

Zonder de begeleiding van een sleutel op de deur bouwfirma komt u voor een aantal moeilijke beslissingen en taken te staan om een huis ontwerpen. 

U moet immers alle vergunningen zelf indienen, alle aannemers zelf zoeken en aanwerven. In de bouwsector is het niet altijd evident om de geschikte onderaannemers te vinden.

Wanneer aannemers of arbeiders niet komen opdagen of hun werk niet correct uitvoeren kan u later kampen met enkele problemen. Deze kunnen veel geld en tijd kunnen kosten.

Bovendien kan dit heel uw planning om zeep helpen waardoor heel het bouwproces drie keer zolang duurt. Een sterke tegenvaller wanneer de datum van uw verhuis al helemaal gepland was.

Een huis ontwerpen samen met Woningen Compere daarentegen garandeert dat u maximaal 12 maanden na de start van het bouwproces kan intrekken in uw nieuwe woning.

Verder ligt ook de exacte afleveringsdatum vast in het contract. Zo komt u niet voor plotselinge situaties te staan en kan u zonder zorgen uw verhuis al beginnen plannen.

Een huis ontwerpen zoals op papier afgesproken kan bij Woningen Compere.

Uiteraard kan u genieten van verschillende voordelen door samen te werken met een sleutel op de deur bouwbedrijf. Woningen Compere biedt daarbovenop nog een betrouwbaar contract aan.

U zal echter denken dat elke aannemer dit kan beloven maar dat is niet noodzakelijk waar. Dankzij de Wet van Breyne kunnen sleutel op de deur bedrijven u namelijk verzekeren dat de gemaakte beloftes worden nagekomen.

Ondanks de Wet van Breyne een bekende wet is in de bouwsector zijn vele nieuwe klanten er niet van op de hoogte. Het geeft elke persoon die samenwerkt met een sleutel op de deur bedrijf een soort bescherming.

U kan het ook interpreteren als een soort verzekering zodat u alles krijgt wat afgesproken is in het huis ontwerpen contract tegen de bijhorende prijzen.

De wet van Breyne is onder andere van toepassing op een aannemingscontract voor bouwwerkzaamheden, een verkoop op plan of een sleutel op de deurcontract.

Hij is met andere woorden niet geldig indien u contracten afsluit bij verschillende aannemers. Daarom komt u bij een huis ontwerpen via een sleutel op de deur bedrijf nooit voor onverwachte situaties te staan.

Huis ontwerpen

De voordelen van een huis ontwerpen. 

Meestal moet u vooraleer u begint te bouwen een idee hebben welk budget u voorhanden heeft. Dat u de prijs goed onder controle heeft is één van de voordelen van een huis ontwerpen.

Afhankelijk van het beschikbare budget wordt er een huis ontworpen die voldoet aan al uw verlangens en voorkeuren.

Vaak als u een bestaande woning tegenkomt die in eerste instantie ideaal lijkt voor u en uw gezin ligt de kostprijs ervan boven het voorziene budget.

Een huis ontwerpen is daarom interessant. U ontwerpt uw droomwoning rekening houdend met de kosten die eraan vast hangen.

Ligt het totale kostenplaatje van uw schets net iets hoger als verwacht? Geen probleem! U kan deze aanpassen zodanig dat het volledig binnen het budget past.

Zelf een huis ontwerpen kan in sommige gevallen dus voordeliger zijn dan de aankoop van een reeds bestaande woning.

Een unieke zelf ontworpen woning bouwen tegen een voordelige prijs. Wat wil een toekomstige bouwer nog meer?

Een huis ontwerpen, welke stappen moet ik ondernemen?

Een huis ontwerpen kan volgens verschillende bouwstijlen.

Indien u samen met uw architect rond tafel gaat zitten is het ook belangrijk dat u een idee heeft in welke stijl u wilt bouwen. Voor een huis ontwerpen is dit noodzakelijk.  

Ziet u liever klassieke woningen of gaat uw voorkeur eerder uit naar een meer moderne, strakke stijl? Wij helpen u met kiezen door een beknopt overzicht van de verschillende bouwstijlen te geven.

Een modern huis ontwerpen wordt gekenmerkt door strakke lijnen en de nieuwste materialen en technische snufjes. Vaak zijn het eenvoudige maar strakke woningen.

Ze worden overheerst door eenvoudige vlakken. Door de variatie in diepte, grootte en de gebruikte materialen kan er toch een aparte dynamiek gecreëerd worden.

Kenmerkend voor moderne huizen zijn de grote glaspartijen. Op deze manier kan het zonlicht tot diep in de woning binnendringen.

Wanneer u liever de klassieke traditionele woningen verkiest heeft u enerzijds keuze uit een fermette en anderzijds de klassieke oude pastorijwoning.

Een fermette is ook wel gekend als een nieuwbouwwoning in hoevestijl. Net zoals bij andere bouwstijlen kan de invulling van een fermette sterk verschillen.

Een huis ontwerpen die voldoet aan de kenmerken van een pastorijwoning is ook een mogelijkheid indien u de traditionele bouwstijl verkiest.

Vaak is de voordeur het meest kenmerkend element van deze woningen. De voordeur is namelijk omgeven door een blauwe hardsteen.

De aan de buitenkant eenvoudige woningen hebben meestal geen kamers onder het dak. Het lichte schrijnwerk en de grijze gecementeerde plint zorgen voor de versterking van het authentiek effect.

Interesse in een huis ontwerpen? Hoe vindt u dan de geschikte bouwfirma?  

Een geschikte sleutel op de deur firma zoeken om samen aan het project van een huis ontwerpen te starten vergt vaak heel wat opzoekwerk. Veel werk voor een belangrijke beslissing.

Eerst en vooral moet u zich goed laten informeren bij de verschillende bouwbedrijven. Vaak raden wij u ook aan, indien mogelijk, om hun catalogussen eens op te vragen.

De verschillende bouwfirma’s hebben namelijk elk hun persoonlijke aanpak. Bovendien verschillen ook de prijzen van een huis ontwerpen van bouwbedrijf tot bouwbedrijf.

De prijzen van sleutelklare woningen worden zo bijvoorbeeld sterk bepaald door de oppervlakte. De meeste bedrijven geven daarom ook prijzen per vierkante meter.

Deze prijs wordt voornamelijk bepaalt door het aantal werkuren en de afwerking. Uiteraard is de afwerking afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Daarom speelt dit ook een grote rol in de kostprijs van een huis ontwerpen. Gelukkig heeft u bij een bouwbedrijf zoals Woningen Compere een ruime keuze uit materialen.

Natuurlijk kan u ook altijd een afspraak maken bij een sleutel op de deur bouwbedrijf. Let er dan wel altijd op dat voor de firma de afspraken vrijblijvend zijn.

Een huis ontwerpen in samenwerking met Woningen Compere en zelf uw prijsofferte is vrijblijvend. Op die manier kan u rustig verdere vergelijkingen doorvoeren zodanig dat u de juiste keuze maakt.

Woningen Compere bouwt al 30 jaar traditionele sleutelklare woningen over heel België. Wij zijn een ervaren bedrijf dat gebruikt maakt van kwaliteitsvolle materialen.

Doordat klanten van Woningen Compere zorgeloos en tegen een vooraf vastgelegde prijs de sleutel van uw droomwoning overhandigt krijgen, bouwen wij meer dan 350 woningen per jaar.

Heeft u interesse in een sleutelklare woning? Of wenst u eerder meer te weten te komen over deze geliefde formule?

Neem dan zeker contact op met één van onze medewerker via het gratis telefoonnummer 0800 96 960. Wij verbinden u dan door met een bouwadviseur in uw regio.

Verder kan u elke zondag een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen of kijkwerven. Zo krijgt een realistisch beeld van wat wij doen!

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus