Huizen pastoriestijl

Een luxueus en landelijk gevoel combineren in één type woning? Dat kan bij huizen pastoriestijl !

De kans krijgen om een woning te bouwen is een unieke ervaring, het is niet voor iedereen weggelegd maar dankzij sleutel op de deurwoningen, heeft u toch de kans om op een goedkopere manier een eigen huis te kunnen bouwen. Bij Woningen Compere bent u aan het juiste adres om uw sleutel op de deur te bouwen. Jarenlange expertise zorgt er mede voor dat het bedrijf een ruime keuze aan verschillende type woningen kan aanbieden. Een van de modellen die Woningen Compere u kan aanbieden, zijn huizen pastoriestijl. Dat type woning bestaat al decennia en heeft zijn naam vooral te danken aan het feit dat het vroeger bewoond werd door de pastoor van een landelijk dorp.

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

 

Wat zijn huizen pastoriestijl ?

Huizen pastoriestijl is een type woning dat al een hele lange tijd bestaat en vroeger zagen we deze, zoals eerder al aangehaald, vaak terugkomen in landelijke dorpen. We zien dit soort huizen dus voornamelijk in het straatbeeld verschijnen wanneer we ons begeven in dorpen, toch is het ook een trend die vaak in de nieuwbouw terugkomt. Huizen pastoriestijl worden niet langer alleen in het landelijk landschap gebouwd maar vinden ook steeds vaker hun ingang in de brede stadsranden. De huizen pastoriestijl zijn een plezier voor het oog. Toch is het een typische stijl die niet door iedereen geapprecieerd wordt, aangezien ze gebruik maken van enkele typische elementen zoals kleurrijke bakstenen.

huizen pastoriestijl

De bouwtrends van huizen pastoriestijl

Bij Woningen Compere heeft u de mogelijkheid een vrijblijvende en gratis catalogus aan te vragen, op deze wijze kan u kennismaken met de 251 modelwoningen inclusief plan en prijzen. De modelwoningen dienen uiteraard enkel als model, u heeft de mogelijkheid bij Woningen Compere om uw droomwoning zelf te construeren en aan te passen hoe u dat wenst. Als u door de catalogus bladert zal u al meteen merken dat er bepaalde huizen voldoen aan de kenmerken van huizen pastoriestijl. Een huis laten bouwen door Woningen Compere is echt maatwerk. U kan samen met uw persoonlijke architect een definitief plan laten uittekenen dat helemaal voldoet aan uw vereisten. Persoonlijk maatwerk is de troef!

De modelwoningen van huizen pastoriestijl van Woningen Compere tonen via de website zes verschillende gevelkleuren, maar het is echter mogelijk om een keuze te maken uit 62 verschillende kleuren en kleurencombinaties. De meest voorkomende kleuren bij huizen pastoriestijl zijn zachte en lichte kleuren, zoals: beige, roestkleurig, lichtbruin, roosgeel of andere zandkleuren. Om een extra leuk effect te creëren aan uw droomwoning in huizen pastoriestijl kan er gebruikgemaakt worden van effectkleuren of motieven rond uw ramen. Het bouwen van huizen pastoriestijl impliceert ruime keuzemogelijkheden op vlak van het exterieur van uw droomwoning. Het is bij huizen pastoriestijl belangrijk om goed na te denken over de juiste materiaalkeuze om zo het klassieke karakter van de landelijke woning te behouden.

Huizen pastoriestijl staan ook heel erg gekend voor de grootte; het zijn namelijk grote gebouwen met hoge puntdaken. Deze traditionele elementen maken van huizen pastoriestijl een echte charmante en romantische woning. Wanneer u zich door de dorpskern begeeft, kan het u ook opvallen dat aan huizen pastoriestijl vaak een bijgebouw wordt geplaatst. Dit bijgebouw bestaat meestal uit een garage met de mogelijkheid om een, twee of meer auto’s te parkeren. Het bijgebouw is samen met het huis pastorijstijl een vrijstaand gebouw en dus een open bebouwing. Desalniettemin bestaat er ook een mogelijkheid tot een driegevelwoning, met andere woorden een halfopen bebouwing.

De buitenkant van een woning geldt als een eerste indruk, het eerste wat hierbij opvalt is uiteraard de baksteen en baksteenkleur maar ook de door u gekozen ramen. De juiste keuze van deuren en ramen kan moeilijk zijn, aangezien dit de stijl van uw woning volledig kan veranderen of bevestigen. Bij huizen pastoriestijl is het typisch om voor de voorgevel te kiezen voor niet al te grote ramen. U kan kiezen voor ronde, vierkante of rechthoekige ramen eventueel met een kruismotief, ook hier weer gelden enkele typische elementen. De voorkeur gaat uit naar hout en lichte kleuren, zoals: taupe, ivoor of zelfs wit. De laatste tijd zien we wel steeds vaker zwarte raampartijen opduiken in de nieuwbouw van huizen pastoriestijl, een nieuwe touch die zeker in de smaak kan vallen. De ramen die gebruikt worden in de achtergevel van huizen pastoriestijl zijn voornamelijk grote schuiframen, waarbij de leefruimte makkelijk één kan worden met de tuin.

Een klassiek en een typisch element voor huizen pastoriestijl dat we vaak zien terugkomen is een erker, anders genoemd: een luifel, ook hier weer in kruisramen en de voornoemde kleuren. Naast een erker, wat eerder een kleine aanbouw is aan huizen pastoriestijl, opteren bouwende gezinnen ook vaak voor een grotere luxueuze veranda, als een extra leefruimte van het huis.
Ga vooral na wat uw voorkeur uitdraagt en indien u dat wenst kan u steeds contact opnemen met Woningen Compere (0800 11 164) waar een team van deskundigen u graag verder zal helpen met het bouwen van uw huizen pastoriestijl.

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

 

Wat met het interieur van huizen pastoriestijl ?

Huizen pastoriestijl staat gelijk aan gezelligheid, warmte en charme. Dat zijn ook verschillende elementen die graag van het exterieur worden doorgetrokken naar het interieur. In huizen pastoriestijl wordt vaak gewerkt met grote open ruimtes, de keuken en woonkamer worden één gemaakt en vloeien in elkaar over. Een open keuken is voor sommige gezinnen misschien zelfs een must, zo is het mogelijk om te kokerellen terwijl uw kinderen zich in de leefruimte vermaken.

De keuken in huizen pastoriestijl is heel groot en wordt voornamelijk in neutrale kleuren, zoals beige, wit of andere zandkleuren afgewerkt. De grote keuken bestaat uit veel opbergruimte en meestal een keukeneiland waar u gezellig aan het verlengde van het aanrecht, de toog genoemd, kan zitten met uw gezinsleden. De keuken is bovendien ook echt een gezellige troef in huizen pastoriestijl, u kan deze landelijke keuken meteen herkennen aan de typische keukenkastjes met groeven en leuke knopjes.

Naast het creëren van open ruimtes, spelen huizen pastoriestijl ook in op gezelligheid en het familiale gevoel, op die manier krijgt de woonkamer vorm. De comfortabele leefhoek wordt volledig ingericht volgens een landelijk interieur. Op de gelijkvloers van huizen pastoriestijl bevindt zich meestal ook nog een bureauruimte, een speelkamer of een andere multifunctionele ruimte die door het gebruiken van glazen deuren ook één wordt met de open ruimte.

huizen pastoriestijl

Uw huizen pastoriestijl zelf bouwen of uitbesteden aan hét extern bouwbedrijf, Woningen Compere ?

Wilt u graag zelf uw huizen pastoriestijl bouwen? Dan moet u er rekening mee houden dat het is een proces van geduld, stress, verrassing en vooral spanning is. Als dit voor u afschrikwekkend lijkt dan kan u ervoor kiezen om de bouw van uw huizen pastoriestijl uit te besteden aan een extern bouwbedrijf. De specialist in het bouwen van sleutel op de deurwoningen is Woningen Compere, een familiebedrijf dat al jaar en dag expert is in het veld en u met raad en daad zal bijstaan.

Wenst u toch uw huizen pastoriestijl zelf te bouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u best rekening mee houdt en gaat u best volgens een bepaald plan aan het werk. Zelf een huis bouwen impliceert carte blanche, zelf volledige invulling geven aan uw droomwoning en zelf uw wensen tot uiting laten komen in uw huizen pastoriestijl. In dit geval moet u weten dat dit ook volledig mogelijk is wanneer u uw huis bouwt bij het extern bouwbedrijf, Woningen Compere.

Een eigen huis bouwen van de allereerste baksteen tot het verven van de laatste muren is niet voor iedereen weggelegd, het vergt handige Harry’s, een portie geduld, maar vooral een groot budget. Zelf huizen pastoriestijl bouwen is uiteraard duurder dan simpelweg een huis kopen of verbouwen, zelf een huis bouwen kost gemiddeld 1.700 € per m2, BTW en architectenkosten inbegrepen maar exclusief nutsvoorzieningen en de uit te voeren studies op de bouwgrond. Door beroep te doen op Woningen Compere kan u toch ‘zelf’ een huis bouwen binnen een schappelijk budget, uw sleutel op de deurwoning kost gemiddeld 1.064 € per m2 inclusief BTW en wordt volledig op maat afgeleverd.

Het is bovendien ook aangewezen, wanneer u zelf uw woning bouwt, om rekening te houden met het feit dat u nauw zal moeten samenwerken met uw architect, werfleider en alle andere specialisten die in uw opdracht zullen werken. Daarlangs komt er ook een stapel papierwerk bij kijken, iets wat u niet zal moeten doen bij Woningen Compere aangezien de administratief medewerkers zich hierover ontfermen. Door alle administratieve adertjes onder het gras, vergunningen die u moet aanvragen en alle contacten die u moet onderhouden, zal het bouwproces langer duren dan wanneer u huizen pastoriestijl bouwt met een extern bouwbedrijf.

Een huis bouwen met Woningen Compere biedt u zekerheid en rust, het enige hoofdzakelijke dat u hier zelf dient te doen is zorgen voor een bouwgrond. Zowat het meest essentiële en ook het enige waar u volledig zelf voor zal moeten zorgen aangezien Woningen Compere geen bouwgronden in de aanbieding heeft. Daarna wordt u helemaal begeleid doorheen het bouwproces.

Wanneer u een type woning heeft gekozen dat u graag wil bouwen, dan kan u op zoek gaan naar een architect en aannemers of kan u aankloppen bij uw specialist in sleutel op de deurwoningen, Woningen Compere. Woningen Compere is uiteraard een veel eenvoudigere keuze dan wanneer u voor een architect moet kiezen, deze dient immers gespecialiseerd te zijn in sleutel op de deurwoningen en specifiek in huizen pastoriestijl. Bij Woningen Compere hebt u garantie dat het bouwbedrijf gespecialiseerd is! Wanneer u desondanks toch opteert om uw huizen pastoriestijl zelf te bouwen, dan moet u samen met uw architect beginnen tekenen aan een plan, uw droomhuis moet op papier komen te staan. Bij Woningen Compere heeft u de mogelijkheid om u te baseren op een van de 251 modelwoningen, hier zal zeker een stijl tussen staan dat u aanspreekt. Uiteraard heeft u volledig de vrijheid om die modelwoningen aan te passen naar uw eigen wensen.

 

Een bijkomend nadeel van zelf uw huizen pastoriestijl te bouwen is de aankoop of huur van materiaal. Het is voor particulieren veel duurder om bepaalde materialen aan te kopen, iets wat bij Woningen Compere in de totaalprijs is inbegrepen. Dat wordt trouwens ook contractueel vastgelegd waardoor u in een latere fase van het bouwproces niet voor verrassingen kan komen te staan. Bovendien is het spreekwoord ‘time is money’ uiterst geschikt als beschrijving van zelf uw huizen pastoriestijl bouwen. Hoe langer het proces aansleept, hoe duurder het wordt. Het is niet onbedenkelijk dat een leek vaker fouten zal maken dan een vakman. Deze fouten kosten geld en moeten dan opgelost worden door eventueel een vakman die u in eerste instantie had kunnen inschakelen waardoor het goedkoper was geweest.

Woningen Compere kan u verzekeren van zijn vaklui, deze mensen zijn stuk voor stuk deskundigen in het vak en weten waarmee ze bezig zijn. Het proces zal op die manier sneller en foutloos verlopen, hierdoor zal u sneller uw intrek kunnen nemen in uw huizen pastoriestijl.

Ook de aansprakelijkheid en verzekering zijn belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is verplicht een ongevallenverzekering af te sluiten voor wanneer er zich een werfongeval voordoet, wanneer deze niet is afgesloten kan dat zware (financiële) problemen tot gevolg hebben. U bent als werfleider uiteraard aansprakelijk wanneer er zich problemen voordoen, een verantwoordelijkheid die u niet moet nemen wanneer u bouwt met Woningen Compere. Zij nemen alle verantwoordelijkheden op zich voor het bouwen van uw huizen pastoriestijl.

Daarnaast is het niet te onderschatten wat voor emotionele ballast het zelf bouwen van huizen pastoriestijl met zich meebrengt. Zelf een huis bouwen, staat gelijk aan zelf energie en tijd investeren in uw huis van het jonge begin tot het einde. Het is niet te onderschatten wat voor stress en emotionele last dit met zich kan meebrengen, het is ook niet verrassend dat dit kan wegen op uw gezinsleven. Bij Woningen Compere besteedt u de bouw van uw huis volledig uit, dat impliceert voor u en uw gezin meer vrije tijd en meer tijd voor elkaar. Op deze manier zal u minder persoonlijke nadelen ondervinden bij het bouwen van uw huizen pastoriestijl.

U ziet hoeveel voordelen een extern bouwbedrijf, zoals Woningen Compere u kan bieden bij het bouwen van uw sleutel op de deurwoning, zoals huizen pastoriestijl. Aarzel niet en neem contact op met het team van deskundigen van Woningen Compere, op het gratis telefoonnummer 0800 11 164, u kan ook altijd mailen naar [email protected].

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus