Sleutel op de deur woningen

8 vooroordelen rond sleutel-op-de-deur woningen ontkracht

 

sleutel op de deur woningen

 

Vele mensen dromen er van om een eigen woning te bouwen, toch durven er maar weinig aan het avontuur beginnen. Het vergt naast heel wat tijd, ook een organisatorisch talent én technische kennis. En laat dat nu net iets zijn wat weinig mensen bezitten.

Sleutel-op-deur woningen dan maar? Hier bestaan helaas heel wat vooroordelen over die wij graag voor u willen ophelderen.

 

Ontvang onze gratis catalogus

 

Sleutel-op-de-deur woningen zien er altijd hetzelfde uit

 

Het is een opmerking die vaak wordt gemaakt: “sleutel-op-de-deur woningen dat zijn 13 in een dozijn woningen”. Deze opmerking is volledig onterecht, althans voor Woningen Compere.

In onze gratis catalogus die kan aanvragen via onze website of via het gratis nummer 0800 11 164 vindt u maar liefst 238 modelwoningen. Of u nu van een moderne bouwstijl houdt, of eerder van de pastorij bouwstijl houdt, u vindt van elke bouwstijl wel enkele modellen. Bovendien zijn elk van deze modellen aanpasbaar aan uw wensen en voorkeuren.

Vindt u toch niet wat u zoekt? Dan kan u ook altijd een met eigen ontwerp dat werd gemaakt door een eigen gekozen architect. Deze service is uniek in de sleutel-op-de-deur woningen sector.
Hierdoor bent u zeker dat u steeds een originele en eigentijdse woning waarin u zich onmiddellijk thuis zal voelen.

 

U moet de sleutel-op-de-deur woningen bouwen zoals ze in de catalogus staan

 

Dat is geen onterechte vooroordeel. Bij vele firma’s bent u verplicht om één van de modelwoningen te kiezen die u niet kan aanpassen aan uw smaak. Zeker bij sleutel-op-de-deur woningen volgens de houtskeletbouwprincipe bent u vaak verplicht om een woning te bestellen uit een catalogus. Dit heeft te maken met het feit dat het zeer moeilijk is om aanpassingen aan te brengen in het ontwerp.

Modelwoning, inspiratiewoning, voor ons dient elke sleutel-op-de-deur woning die u in de catalogus terugvindt, als voorbeeld. Je kan het gebruiken als basis van uw ideeën, want soms zegt een beeld of een tekening méér dan 1000 woorden.

Vandaar dat alle woningen (sleutel-op-de-deur) van Woningen Compere uniek zijn. Vindt u dus de look van één van onze huizen mooi, maar de indeling van een andere veel interessanter? Geen probleem, uw bouwadviseur van Compere en uw eigen gekozen architect bekijken wat mogelijk is binnen uw budget.

Wil u graag onze sleutel-op-de-deur woningen ontdekken? Bestel dan snel uw gratis catalogus via onze website of via e-mail: [email protected] of via het gratis telefoonnummer 0800 11 164.

 

Het lastenboek van sleutel-op-de-deurwoningen is vaag en niet aanpasbaar

 

Nog een sterkte van Woningen Compère naast de mogelijkheid om een woning naar uw wens te bouwen, is het gedetailleerd lastenboek.

Het lastenboek van sommige bouwbedrijven is vaag en oppervlakkig, maar niet dat van Woningen Compere! Wij vinden het namelijk zeer belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd zijn over wat wel of niet inbegrepen is zodat er nadien geen onaangename verrassingen zijn.

Daarom vindt u zowel op onze website als in onze catalogus een gedetailleerde lastenboek van onze woningen (sleutel-op-de-deur) waarin alle werkposten nauwkeurig worden beschreven. Een gratis catalogus kan u aanvragen via onze website.

Eenmaal u een sleutel-op-de-deur woning heeft gekozen of heeft laten berekenen, ontvangt u van uw bouwadviseur een persoonlijk lastenboek. In dat lastenboek vindt u zowel de uitgevoerde werken alsook de gebruikte materialen. Van deze laatste krijgt u zowel het aantal, de eenheidsprijs als de totaalprijs. Dit maakt het voor u makkelijk om zelf uit te rekenen om bijvoorbeeld een extra stopcontact te plaatsen.

Bent u een handige Harry of zelfstandige en wil u graag zelf een werkpost uitvoeren in uw toekomstige sleutel-op-de-deur woning?

Dat vormt voor Woningen Compere geen enkel probleem! U heeft de vrijheid om zelf de handen uit de mouwen te steken én dat zonder boete te moeten betalen. Sommige bouwbedrijven vragen een boete als u zelf een werkpost uitvoert.

 

U bent verplicht om de architect van het bouwbedrijf te kiezen voor de bouw van sleutel-op-de-deurwoningen.

 

Zoals u reeds een paar keer heeft kunnen lezen in deze tekst, vinden wij, Woningen Compere, de woorden vrijheid en flexibiliteit ontzettend belangrijk. Dus ook in de keuze van een architect voor het tekenen van uw droom sleutel-op-de-deur woning, bent u vrij.

Natuurlijk willen wij wel onze klanten helpen in hun zoektocht. Er zijn namelijk zeer veel architecten en hoe onderscheid u het kaf van het koren? Vandaar dat uw bouwadviseurs altijd bereid zijn om u te begeleiden in uw keuze. Ook staan ze altijd open om mee te gaan naar de afspraken om u onafhankelijk advies te geven.

Het plan van uw sleutel-op-de-deur woning wordt trouwens nog eens extra gecontroleerd door ons studiebureau. Zij analyseren of het plan van de architect conform alle wetgevingen is en of het overeenkomt met de ingenieursstudies.

 

 

Er komen altijd extra, niet afgesproken kosten bij het bouwen van sleutel-op-de-deur woningen

 

In principe is dit dankzij de Wet Breyne onmogelijk. Deze wet verplicht dat de prijs van de sleutel-op-de-deur woning gekend is bij de ondertekening van het contract waardoor het niet toegelaten is om tijdens de bouw prijsverhogingen door te voeren, zonder het akkoord van de bouwheer.

Hoewel de wet dit verbiedt, leest u nog vaak verhalen van gedeputeerden die onverwacht bij de oplevering van hun sleutel-op-de-deur woning ettelijke duizenden euro’s meer moeten betalen. Dit kan voor financiële drama’s leiden want niet iedereen heeft bijvoorbeeld €10.000 achter de hand.

Bij Woningen Compere kan u op uw beide oren slapen. Van alle sleutel-op-de-deur woningen die wij bouwen, weet de bouwheer op voorhand tot in de details de prijs.

Stellen wij tijdens de bouw van uw woning toch een onverwachte kost vast, dan contacteren wij onmiddellijk de bouwheer. Het kan bijvoorbeeld soms gebeuren tijdens de grondwerken dat men vaststelt dat de funderingen die werden voorzien door de architect, toch niet voldoende steun geven waardoor er voor een ander type moet gekozen worden.

In dat geval neemt de werfleider onmiddellijk contact op met de klant zodat alle voor- en nadelen en de prijs kunnen besproken worden.

Dus ook hier doorbreekt Woningen Compere het vooroordeel van sleutel-op-de-deur woningen.

 

Sleutel-op-de-deur woningen worden nooit op tijd opgeleverd

 

Ook dit is een mythe die ontkracht dan worden door de Wet Breyne.

Deze beschermt de bouwheer door verplicht twee opleveringsdata te geven: eentje voor de voorlopige en eentje voor de definitieve. Tussen deze twee data moet minimum 1 jaar tussen zitten. Wordt deze termijn overschreden, dan riskeert de bouwfirma een boete.

Bijna al onze sleutel-op-de-deur woningen worden ruim op tijd opgeleverd.

Slechts in zeer unieke gevallen gebeurt te oplevering niet tijdig. Vaak ligt de oorzaak bij het niet tijdig betalen van de facturen door de bouwheer. Of in zeer zeldzame gevallen door slecht weer, waarop we helaas geen vat op hebben.

 

Sleutel op de deur woningen

 

Voor het bouwen van sleutel-op-de-deur woningen worden minderwaardige materialen gebruikt

 

U zal het wellicht al een keertje gelezen hebben op een forum: “ voor het bouwen van sleutel-op-de-deur woningen worden minderwaardige materialen gebruikt”.

Tenzij u vindt dat de producten van Wienerbergen, Van Marcke, Kommerling, Vaillant… minderwaardig zijn, klopt deze stelling.

Wij gebruiken voor elke sleutel-op-de-deur woning hoogwaardige materialen van gekende merken zoals Wienerbergen, Vaillant… Welke producten wij gebruiken, kan u terugvinden in ons uitgebreid lastenboek. Deze kan u raadplegen via onze website of achteraan in de catalogus.

Heeft u nog geen catalogus? Dan kan u deze aanvragen via onze website. Deze catalogus is uiteraard gratis.

 

Sleutel-op-de-deur woningen zijn te duur

 

De eeuwige hamvraag: is een sleutel-op-de-deur woning duurder dan werken met aparte aannemer?

Helaas kan men deze vraag niet beantwoorden met een simpele ja of neen omdat er met zo veel elementen rekening moet gehouden worden.
Een eerste punt waarop sleutel-op-de-deur woningen veel goedkoper zijn dan wanneer u zelf instaat voor de coördinatie van de werken is tijd. Anno 2019 is tijd heel veel geld waard. In vele huishoudens gaan beide partners vaak voltijds werken, waardoor de vrije tijd zeer beperkt is.

De coördinatie van een bouwwerf vergt enorm veel tijd. U moet opzoek gaan naar betrouwbare aannemers, verschillende offertes vergelijken, ervoor zorgen dat de aannemers elkaar mooi volgen en natuurlijk controle uitvoeren over de geleverde werken wat zeker voor een leek geen evidente klus is aangezien dit heel veel technische kennis vergt. Dit alles neemt heel wat tijd in beslag en kan soms zwaar wegen op uw gezin.

Als u een sleutel-op-de-deur woning bouwt bij Woningen Compere, krijgt u een ervaren en geschoolde werfleider toegewezen die voor deze taken instaat. Hij of zij volgt uw werf op van A – Z en houdt u op de hoogte van de voortgang van uw werf. Hierdoor heeft u meer vrije tijd en is dat niet onbetaalbaar?

 

Gratis catalogus

 

Een tweede punt waarom sleutel-op-de-deur woningen goedkoper zijn, komt door de afspraken die de bouwfirma heeft met de leveranciers van bouwmaterialen. In het zevende vooroordeel dat wij hebben ontkracht, heeft u kunnen lezen dat wij enkel gebruik maken van hoogwaardige materialen om onze sleutel-op-de-deur woningen te bouwen. Omdat wij dit in grote hoeveelheden aankopen, kunnen wij deze aan een scherpere prijs kopen dan dat u deze als particulier zou aankopen bij een distribiteur.

Heeft u door het lezen van dit artikelen een andere kijk gekregen op sleutel-op-de-deur woningen en heeft u interesse om er eentje te bouwen door Woningen Compere? Neem dan snel contact met ons via het gratis nummer 0800 11 164 of via het e-mailadres info@woningencompere.

U kan ook altijd onze website raadplegen of er een gratis catalogus aanvragen.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus