Sleutel-op-deur woningen

Wat zijn sleutel-op-deur woningen?

Een sleutel-op-deur woning is een huis dat u hebt gekozen vanop de website of vanuit de catalogus van een sleutel-op-de-deur bouwfirma en die woning wordt dan voor u gebouwd zonder dat u zich kopzorgen moet maken over het hele bouwproces. Het is belangrijk dat u een gespecialiseerde bouwfirma kiest die uw wensen en behoeften goed aanvoelt. U legt een grote verantwoordelijkheid in hun handen en het is dus echt wel heel belangrijk dat u hen vertrouwt.

Als u denkt aan sleutel-op-deur woningen moet u weten dat u kunt kiezen uit twee verschillende soorten sleutel-op-deur woningen.
Eerst en vooral is er de gewone standaard sleutel-op-de-deur woning. Bij deze formule zijn de standaardwerken van een sleutel-op-deur woning inbegrepen. Hiermee bedoelen we dan de grond- en dakwerken, het plaatsen van de isolatie, de metsel-, chape- en tegelwerken, het plaatsen van technische voorzieningen en sanitair, het installeren van binnen- en buitenschrijnwerk, de gevelbekleding en dan ook nog het voegen van de gevelstenen. Belangrijk om te weten is dat deze werken voor de meeste bouwfirma’s worden beschouwd als degenen die inbegrepen zijn in het sleutel-op-de-deurplaatje, maar afhankelijk van de bouwonderneming die u kiest/ koos, kan het zijn dat bijvoorbeeld het plaatsen van het sanitair niet is inbegrepen of dat het plaatsen van een keuken wel is inbegrepen.

Vraag uw gratis catalogus aan

De andere soort sleutel-op-deur woning is er een waarbij alleen de ruwbouw van de woning wordt gebouwd. We spreken dan over een cascowoning. Zoals al gezegd, wordt hierbij alleen de ruwbouw van de sleutel-op-de-deur woning uitgevoerd. We melden u hier nog even welke zaken er dan precies worden uitgevoerd aan uw sleutel-op-deur woning. Bij een cascowoning voert men de grondwerken, isolatie, opgaand metselwerk, dakwerken buitenschrijnwerk uitgevoerd. Mensen kiezen vaak voor een cascowoning, omdat er dan ook geldt kan worden uitgespaard. U kunt dan eventueel zelf werken in uw huis uitvoeren of u laat alles wat dan nog moet gebeuren door verschillende aannemers uitvoeren. Zo kunt u meer rekening houden met uw portemonnee dan wanneer alles wordt uitgevoerd door dezelfde onderneming. Bij een cascowoning is de prijs meer variabel en meer aanpasbaar aan uw budget.

Als u kiest voor een sleutel-op-de-deur woning, moet u kiezen voor een goede bouwonderneming om mee samen te werken. U kunt hiervoor al eens contact opnemen met vrienden of familie die zelf al een sleutel-op-deur woning hebben. Zij kunnen u vertellen of de onderneming waarmee zij hebben samengewerkt betrouwbaar is en correct te werk gaat. Als dit niet gaat, vindt u ook verschillende sleutel-op-de-deur bouwonderneming op het internet. Als u op het net gaat zoeken, moet u wel rekening houden met zaken als de locatie. Als een bepaalde bouwonderneming niet actief is in de regio waarin u uw sleutel-op-deur woning wilt bouwen, kunt u best verder kijken. Houd ook rekening met de werken die inbegrepen zijn bij de sleutel-op-deur woningen van een bepaald bouwbedrijf en waarin het bedrijf gespecialiseerd is. Op het internet is veel informatie te vinden, dus u zult er gegarandeerd ook de bouwonderneming vinden die bij u past en die u wilt helpen bij de bouw van uw sleutel-op-deur woning.

Sleutel-op-deur woningen : voordelen, maar toch ook nadelen

Zoals veracht hebben sleutel-op-deur woningen zo hun voordelen en nadelen. We zullen beginnen met u in te lichten over alle positieve zaken die zijn verbonden aan sleutel-op-deur woningen. We beginnen met alle pluspunten en dat zijn er toch wel verschillende.

Eerst en vooral het voordeel dat het meest wordt aangehaald: tijd en stress. Als u kiest voor sleutel-op-deur woningen kiest u ervoor om minder tijd in de bouw van uw woning te steken. De bouwonderneming die u heeft gekozen zal de meeste tijd steken in het bouwproces van uw sleutel-op-deur woning. U krijgt vanuit het bouwbedrijf een bouwadviseur of contactpersoon toegewezen die zich specifiek zal bezighouden met uw sleutel-op-de-deurproject. Deze persoon zal alle informatie die u hem geeft met betrekking tot de woning doorspelen naar de werfleider en aannemers en zal er samen met de werfleider op toezien dat alles verloopt volgens plan en dat de, vooraf vastgestelde, datum voor de oplevering gehaald wordt. Door te kiezen voor een sleutel-op-deur woning heeft u een goede en slimme keuze gemaakt, omdat u door dit concept overbodige stress kunt vermijden.

Als tweede pluspunt bespreken we de prijs. Door te opteren voor sleutel-op-deur woningen weet u op voorhand ook al precies welk budget u zult gaan spenderen aan uw woning. Dit is eigenlijk niet helemaal correct. De prijzen die op het internet worden vermeld bij de modelwoningen kunnen toch nog wel afwijken. De prijzen die u op het internet heeft gevonden zijn gebaseerd op de plannen en oppervlakte die de bouwonderneming heeft gekozen, maar indien u verandert aan de plannen of oppervlakte zal de prijs van de sleutel-op-deur woning ook veranderen. Ondanks dat zult u toch op voorhand de totaalprijs weten, want de meerprijzen die worden geteld door de veranderingen worden u op voorhand medegedeeld zodat u toch duidelijk weet welk bedrag u zult moeten uittrekken voor uw sleutel-op-deur woning.

Verder is ook de bouwsnelheid een groot voordeel voor veel mensen die kiezen voor sleutel-op-deur woningen. Terwijl een traditionele woning al vaker een bouwtijd heeft van 2 jaar, kan een sleutel-op-deur woning worden gebouwd op 10 tot 12 maanden tijd. Dit komt omdat je niet met verschillende aannemers tegelijk moet werken. Alles gebeurt via de sleutel-op-de-deur bouwfirma en dat maakt dat het bouwproces sneller verloopt. Het weer moet natuurlijk ook wel meezitten, maar over het algemeen duurt het bouwproces van sleutel-op-deur woningen minder lang dan het bouwproces van een gewone woning.

Die ene persoon die u wordt toegewezen door de bouwfirma, is uw aanspreekpunt gedurende het volledige bouwproces. Bij hem of haar kunt u terecht met al uw vragen en opmerkingen in verband met de bouw. Voor veel mensen is dit een soort geruststelling dat ze hiervoor bij één en dezelfde persoon terecht kunnen in plaats van dat ze elke aannemer apart moeten aanspreken. De mensen vinden deze ene tussenpersoon toch wel een pluspunt aan het sleutel-op-de-deurconcept.

Sleutel-op-de-deur bouwfirma’s hebben vaak kijkwoningen gebouwd in België. Dankzij deze kijkwoningen krijgt u een beter beeld van hoe uw woning er later kan gaan uitzien. Veel klanten van sleutel-op-de-deur bouwbedrijven vinden het fijn om eens een kijkje te gaan nemen in zo’n kijkwoning. Deze woningen vertellen je ook meer van waarin de bouwfirma gespecialiseerd is en hoe de afwerking gebeurt.

Helaas moeten we u ook enkele nadelen meegeven vooraleer u begint aan de bouw van een sleutel-op-deur woning.

Sleutel-op-deur woningen beperken uw vrijheid tijdens de bouw van uw woning. Veel mensen denken dat ze, wanneer ze kiezen voor een sleutel-op-deur woning, minder inspraak zullen hebben in hoe hun huis eruit zal zien. Dit is in zekere zin ook correct. Uw inspraak kent zijn grenzen. Het zou best kunnen dat u aan de plannen kunt veranderen, maar niet eindeloos. Er zijn zelfs bouwbedrijven die geen veranderingen toelaten en die willen dat u zich houdt aan de basisplannen die ook te zien zijn op het internet.
Hierbij laten wij u graag weten dat Woningen Compere het wel toestaat om de plannen te wijzigen. Tevredenheid van de klanten staat bij dit bedrijf centraal en als deze tevredenheid wordt verkregen door de plannen aan te passen, staan het bedrijf hier zeker voor open. Woningen Compere is zelfs bereidt om volledig vanaf nul te beginnen en samen met u een huis te ontwerpen dat zijn vervolgens met behulp van een sleutel-op-de-deurformule zullen bouwen.

De prijs is bij sleutel-op-deur woningen voor veel mensen een voordeel, maar het kan ook zijn  nadeel hebben. Het grote voordeel is dat u op voorhand weet wat uw bouwproject gaat kosten. U wordt dus gespaard van onaangename verrassingen of facturen van aannemers die hoger zijn dan oorspronkelijk gedacht.
Maar omdat de werken elkaar snel opvolgen, volgen dus ook de facturen elkaar snel op. Vandaar dat het zeer belangrijk is om op voorhand een goede budgetplanning op te stellen.

Vraag uw gratis catalogus aan

Sleutel-op-deur woningen prijzen

Als u kijkt op de website van sleutel-op-de-deur bouwondernemingen, zult u bij elke woning een prijs kunnen vinden. Deze worden bepaald aan de hand van enkele elementen.

De oppervlakte van sleutel-op-deur woningen beïnvloedt de sleutel-op-de-deurprijs. Hoe groter uw sleutel-op-deur woning, hoe meer u ervoor zult moeten betalen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde.
De sleutel-op-de-deur prijs afhankelijk van de oppervlakte kan veranderen wanneer u de plannen verandert en het huis bijvoorbeeld groter of kleiner laat bouwen. Bij eender welke verandering die u doorvoert aan uw sleutel-op-deur woning kan er een meerprijs worden gerekend.

In de prijs die u besteedt aan uw sleutel-op-deur woning zit het ereloon van de architect niet altijd inbegrepen. Omdat architecten een vrij beroep beoefenen, mogen zij zelf dit bedrag kiezen, maar gemiddeld bedraagt dit zo’n 5%.

Verder heeft uw smaak toch ook wel een grote invloed op de kostprijs van sleutel-op-deur woningen. Als u een dure smaak heeft en bijvoorbeeld een marmeren badkamer wilt met gouden kranen zult u meer geldt kwijt zijn dan wanneer u ook genoegen neemt met een mooie moderne badkamer die niet bestaat uit marmer.

Sleutel-op-deur woningen

Woningen Compere kiezen als uw gespecialiseerde bouwonderneming voor een sleutel-op-deur woning

U moet kiezen voor Woningen Compere als uw sleutel-op-de-deur bouwfirma, omdat het bedrijf niet gespecialiseerd is in de bouw van sleutel-op-deur woningen, maar wel in de bouw van gepersonaliseerde sleutel-op-deur woningen. Door de familiale kant van het bedrijf, staat de tevredenheid van de klant centraal. De beste manier om dit te verkrijgen is door de sleutel-op-deur woningen te personaliseren en zo te bouwen dat deze voldoet aan alle wensen van de klant.

Kiezen om met Woningen Compere samen te werken aan uw sleutel-op-de-deur bouwproject is een goede keuze. Als u deze, toch wel belangrijke, beslissing hebt genomen moet u op de website van het bedrijf de gratis catalogus bestellen. Hierin vindt u meer dan 200 modelwoningen en alle informatie die u nodig heeft om te beginnen aan de bouw van uw sleutel-op-deur woning. Op de catalogus vindt u de contactgegevens van een bouwadviseur bij u in de buurt.

De sleutel-op-deur woningen die Woningen Compere aanbiedt, worden gebouwd in verschillende bouwstijlen. U hebt de keuze uit modern, traditioneel en eigentijds.
De woningen die op de website van Woningen Compere staan, zijn slechts modelwoningen. U kunt er dus zoveel aan veranderen als u zelf wenst en kunt u tussen al deze woningen niet degene vinden die u wilt? Niet getreurd, want u zult toch met Woningen Compere kunnen blijven samenwerken. Dit bouwbedrijf zal samen met u een woning ontwerpen. Op die manier zult u een heel eigen karakter voor de woning creëren.

Verder laat Woningen Compere u vrij in de keuze van de architect. Zij vinden dat u zelf een architect moet kiezen, omdat de verstandhouding tussen de klant en de architect goed moet zijn. Een architect speelt een hele belangrijke rol gedurende het volledige bouwproces. Hij of zij is tenslotte de persoon met de plannen en kan deze aanpassen. Is de relatie tussen de klant en de architect niet goed, dan kan de samenwerking al wel eens spaak lopen en kunnen er zaken niet verlopen zoals u dit had gewenst.

Woningen Compere biedt zijn klanten dus heel wat voordelen, om te garanderen dat hun sleutel-op-deur woning hun droomhuis wordt.

 

Sleutel op de deur catalogussleutel op de deur prijzensleutel op de deur belgiëhuizen sleutel op de deur

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus