Sleutel op de deur

Een korte introductie in de sleutel op de deur wereld

Het sleutel op de deur bouwprincipe heeft echt een enorme populariteitsboost gekregen. Door de jaren heen hebben er steeds meer mensen gekozen voor een woning gebouwd met een sleutel op de deur formule, maar waarom is dit nu eigenlijk? Wat maakt nu dat sleutel op de deur woningen zo populair zijn geworden?

Eerst en vooral lichten we nog even toe wat sleutel op de deur precies is.
Sleutel op de deur is een concept waarbij u, als koper, alle verantwoordelijkheid van de bouw van uw woning in de handen legt van een gespecialiseerde bouwfirma. Zij zullen u begeleiden gedurende het volledige bouwproces en zullen zich bezighouden met alle praktische zaken die komen kijken bij de bouw van een huis. De bouwonderneming zal er alles aan doen om de woning te bouwen waarvan u van kleins af aan al van hebt gedroomd.

Het proces van de bouw van een sleutel op de deur woning gaat als volgt in zijn werk.

Sleutel op de deur

U heeft beslist dat u een woning wilt bouwen met één van de twee sleutel op de deur formules. Deze zijn de traditionele formule, waarbij het huis volledig bewoonbaar is bij de oplevering. In dit geval is de volledige ruwbouw gedaan, zijn er tegels gelegd waar u tegels wilt, is er een badkamer geplaatst en misschien zelfs, afhankelijk van het bouwbedrijf, is de keuken geïnstalleerd. Bij de tweede formule is alleen de ruwbouw gedaan. Dit wordt dan een cascowoning genoemd. Dat ter zijde, heeft u gekozen voor een sleutel op de deur woning. U moet dan op zoek gaan naar de bouwonderneming met wie u wilt samenwerken om uw sleutel op de deur project te laten uitvoeren. Kijk voor elke bouwonderneming of deze of deze in de buurt ligt van waar u wilt bouwen en in wat het bedrijf gespecialiseerd is. Wanneer u een bouwonderneming heeft gevonden, kijkt u best op hun website of in hun catalogus (als ze deze hebben), naar de verschillende modelwoningen die het bedrijf te bieden heeft. Als u er een woning tussen ziet staan die u wel bevalt, kunt u contact opnemen met de onderneming om een afspraak te maken om de plannen en eventuele andere praktische zaken te bespreken. Als dit achter de rug is en u bent zeker van uw zaak, kan er worden begonnen aan de bouw van uw sleutel op de deur woning.

Het sleutel op de deur principe heeft zijn populariteit vooral te danken aan het feit dat mensen geen tijd moeten steken in de bouw van hun huis. Het drukke weekschema wordt niet nog drukker en extra, onnodige stress kan dankzij sleutel op de deur worden vermeden. Dit is voor iedereen fijner. De sleutel op de deur bouwondernemingen hebben werk en u heeft geen extra stress die u kwijt moet en u krijgt toch uw droomwoning.

Een sleutel op de deur woning bij Woningen Compere

Woningen Compere is een bouwonderneming gespecialiseerd in de bouw van sleutel op de deur woningen over het hele land (behalve binnen de ring van Brussel). Woningen Compere is een familiebedrijf en kwaliteit en tevredenheid staan op de eerste plaats. Het team van bouwadviseurs zal er alles aan doen om u een sleutel op de deur woning te geven waarvan uw hart sneller gaat slaan.

Als u voor Woningen Compere heeft gekozen als uw bouwonderneming gespecialiseerd in de bouw van sleutel op de deur woningen, heeft u een goede keuze gemaakt.
Om te beginnen kunt u dan best eens een kijkje nemen op hun website www.woningencompere.be. Hierop kunt u de gratis catalogus bestellen die meer dan 300 verschillende modelwoningen en hun plannen bevat. Alle nuttige informatie, van materialen tot energiezuinigheid, kunt u in dit boek terugvinden.
Misschien staan er tussen de 300 woningen wel enkele sleutel op de deur huizen die u mooi vindt, maar die u toch liever in een andere kleur wenst te zien. U kunt hiervoor naar de website gaan en bovenaan klikken op ‘301 modelwoningen’. De verschillende woningen staan hier ook en het leuke aan de website van Woningen Compere is dat u door maar één klik de kleur van de gevel en het buitenschrijnwerk kunt veranderen. Op die manier ziet u de verschillende mogelijkheden en is het makkelijker voor u om te beslissen wat u het mooiste vindt.
Het kan ook gebeuren dat u een sleutel op de deur woning heeft gevonden, maar dat deze te groot of te klein is voor u. Geen probleem, want één van de specialiteiten van Woningen Compere is het personaliseren van iedere sleutel op de deur woning die zij bouwen. Dus wilt u een bepaald model sleutel op de deur woning in een ander formaat, dan is dit zeker mogelijk. Let wel, de prijs die bij deze sleutel op de deur woning vermeld wordt is dan niet meer correct. Deze is namelijk berekent op basis van het aantal vierkante meters, maar wanneer deze veranderen zal de prijs ook veranderen.

Veel sleutel op de deur bouwfirma’s hebben hun basisplannen en willen hier niet vanaf stappen. Sommige bedrijven, zoals Woningen Compere, echter zien de basisplannen als de effectieve basis waaraan kan worden aangepast en waarop kan worden verder gebouwd. De volledige indeling van de door u gekozen sleutel op de deur woning is aanpasbaar. Zoals eerder al gezegd, is de tevredenheid van de klanten heel erg belangrijk voor Woningen Compere en als dit betekent dat er moet afgeweken worden van de basisplannen zullen de werknemers dit met veel plezier voor u doen.

Om ervoor te zorgen dat tijdens de bouw alles in goede banen verloopt, krijgt iedere klant een persoonlijke coördinator toegewezen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de bouwadviseur het dichtst bij u in de buurt zijn. Wanneer u een gratis catalogus heeft besteld, zullen zijn of haar contactgegevens gelijk mee naar uw adres zijn verzonden. Deze persoon zorgt ervoor dat alles verloopt en wordt gebouwd zoals u dat wenst. Hij gaat ook regelmatig eens een kijkje nemen op het bouwterrein om te kijken of alles nog verloopt volgens het plan. Als er eventuele onverwachte omstandigheden zich voordoen waardoor bijvoorbeeld de datum van de deadline zal moeten worden verplaatst, zal deze contactpersoon dit aan u laten weten. Omgekeerd geldt dit ook. Als u tijdens de bouw nog bepaalde aanpassingen wil doorvoeren, communiceert hij of zijn deze informatie naar de werfleider.
Veel sleutel op de deur bouwondernemingen hebben hun eigen architecten waarmee ze samenwerken en laten u niet vrij in deze keuze. Woningen Compere doet dit niet en laat deze keuze aan u over. Het is belangrijk dat u hiermee een klik heeft, want hij of zij is de persoon die de plannen voor uw huis tekent en die deze ook kan aanpassen, indien dit gewenst is. Als de architect u niet goed ligt, zal het bouwproces ook veel moeizamer verlopen. Daarom laat Woningen Compere u vrij in de keuze van architect. Het bedrijf kan uw wel enkele architecten aanraden waarmee zij al eerder hebben gewerkt, maar u zult zelf de uiteindelijke beslissing moeten nemen.

Tot slot is er nog één ding dat we willen meegeven over Woningen Compere. Het beste hebben we voor het laatste bewaart. Als u tussen de meer dan 300 verschillende sleutel op de deur woningen geen huis hebt gevonden dat u mooi vindt, kunt u gaan samenzitten met uw architect en volledig vanaf nul een eigen huis laten tekenen. De bouwstijl die u wenst, zal hierin worden verwerkt, de indeling zal zijn zoals u dit wilt en u kunt de materialen kiezen. Uw architect zal deze plannen doorgeven aan Woningen Compere en zij zullen dan uw persoonlijke sleutel op de deur woning bouwen. Hierdoor krijgt u echt uw droomhuis, maar kunt u toch ook genieten van de voordelen van een sleutel op de deur formule.

Vraag uw gratis catalogus aan

Waarom kiezen voor sleutel op de deur?

De meeste mensen kiezen voor sleutel op de deur, vanwege twee redenen.
De eerste is het vooraf weten van de prijs. Wanneer u kiest voor een sleutel op de deur woning, weet u op voorhand hoeveel geld u zult spenderen aan uw huis. Deze prijs zal nagenoeg niet veranderen, tenzij u veranderingen doorvoert aan de basisplannen. Sommige bouwfirma’s tellen hier een meerprijs voor neer, andere zullen de plannen met veel plezier voor u aanpassen.
Het tweede punt dat maakt dat mensen kiezen voor een woning gebouwd met een sleutel op de deur principe is stress. Bouwen is een serieuze onderneming die heel wat stress met zich mee kan brengen. Het feit dat je bij een sleutel op de deur woning zelf weinig tijd moet steken in de bouw van uw woning zorgt ervoor dat er een extra stressfactor verdwijnt en dat er veel stress kan worden vermeden. Dat maakt dat sleutel op de deur woningen zo geliefd zijn. Voor gezinnen met twee of meer kinderen en twee hardwerkende ouders is een sleutel op de deur woning de ideale oplossing om extra stress te vermijden en die ervoor zorgt dat er geen hap wordt genomen uit de gezinstijd.

Enkele ideeën voor de inrichting van uw sleutel op de deur woning

Net zoals in alle huizen, moet een sleutel op de deur woning ook worden ingedeeld en ingericht. Hieronder kunt u enkele ideeën lezen over hoe u dit eventueel zou kunnen doen.

We beginnen met de keuken. In een keuken is veel kastruimte vaak handig. Met alle potten en pannen die moeten worden opgeborgen, is het wel handig om inbouwkasten te laten plaatsen. Tegenwoordig is het wel minder erg om bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld pannen, glazen en borden te laten zien. Als alles altijd netjes opgeruimd blijft kan dit er mooi en soms zelfs een beetje gezellig uitzien. Let hiermee wel op, want vanaf het moment dat het er rommelig uitziet, is het mooie en gezellige ervan af en kan het heel slordig en onverzorgd overkomen. Dit is natuurlijk ieders smaak. Wat de dag van vandaag ook steeds vaker te zien is, is een tafelblad dat vasthangt aan het blad met de wasbak en daaronder kastruimte en een afwasmachine. Dit kan ook wel handig zijn. Vooral ’s morgens wanneer u zich moet klaarmaken om te gaan werken of om naar school te gaan. Als u dan aan dat tafelblad gaat zitten heeft u alles binnen handbereik.
Verder is het ook wel altijd handig om een berging te hebben naast de keuken. Hierin kunt u dan de extra pakken water of de extra voorraad kruiden en koeken opslaan of het eten dat u nodig heeft voor een verjaardagsfeest, maar waarvoor u de plaats niet heeft in de keuken. Als de berging langs de keuken ligt, kunt u gemakkelijk aan de extra voorraden en hoeft u niet te slepen met al dat eten.

Vraag uw gratis catalogus aan

In verschillende huizen ligt er langs de berging een wasplaats of een garage. Bijna alle huizen hebben tegenwoordige een garage om de auto binnen te zetten, en dan vooral de huizen op het platteland. In de stad kan het hebben van een garage al wat moeilijker zijn. De wasplaats langs de berging komt ook redelijk frequent voor. Een wasplaat is handig, omdat veel mensen niet weten waar ze de was anders moeten zetten, zodat deze niet in de weg staat. In een wasplaats kunt u een wasmachine en droogkast zetten. U kunt er de strijkplank en de wasmanden netjes in opbergen. Het is dus eigenlijk zeker wel een aanrader voor in uw nieuwe sleutel op de deur woning.

Een woning moet voor iedereen gezellig zijn. Bij de moderne huizen kan dat soms al wel eens een opgave zijn. Doordat als heel strak moet zijn, verdwijnt het gezellige soms wel. Een tip om dit te vermijden, is door te werken met een warm kleurenpalet. Dat betekent rood, oranje, geel, goud en geen blauw, groen en paars. Beige kan soms ook al voor een warmer gevoel zorgen. Daarom is het misschien wel een idee om in de living, tussen de zetel en de televisie, onder de salontafel, een Beige mat te leggen. U kunt kussens in de zetel leggen in één van bovenstaande warme kleuren of u kunt een houten kastje in de living zetten. Hout geeft al een veel warmer en gezelliger gevoel dan metaal.

Verder zouden we het nog kunnen hebben over de slaapkamers, de badkamer, het bureau en de hal, maar uiteindelijk blijft het toch ieders smaak en mening. Het is de bedoeling dat u zich goed voelt in uw sleutel op de deur woning en dat doet u door deze in te richten met alles wat u mooi vindt.

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus