Woning bouwen kostprijs
Het is zeer moeilijk een woning bouwen kostprijs ervan te weten.
De totale kostprijs van de woning bestaat uit verschillende onderdelen en wordt beïnvloed door verschillende factoren. De belangrijkste kosten zijn de bouwgrond, de werkuren, de gebruikte materialen en de afwerking van de woning. Het is belangrijk dat u een idee hebt over deze verschillende kosten voordat u begint te bouwen. Zo kan u niet verrast worden door de woningen bouwen prijzen. Om u hierbij te helpen, hebben wij voor u deze belangrijkste kosten uitgewerkt in detail. Indien u een beperkt budget hebt, raden we u zeker aan het stukje over sleutel op de deur woningen ook eens door te nemen.
Woning bouwen kostprijs algemeen
U wilt een woning bouwen kostprijs ervan weten? Dit is een moeilijk gegeven. Een exact bedrag geven op voorhand is onmogelijk. De kostprijs hangt voornamelijk af van de werkuren, materialen, architect en btw. Hieronder vindt u alle onderdelen die een woning bouwen kostprijs bepalen.
Papierwerk
Voor een woning van 150 000 euro zal u 6000 euro administratie kosten moeten betalen. Dus 2,5 procent van het totale budget wordt besteed aan administratie. De grondsondering kost 0,27 procent, de stabiliteitsstudie 0,5 procent, het EPB-verslag 0,57 procent, de veiligheidscoördinatie 0,99% en de blowerdoortest 0,23%.
Woning bouwen kostprijs in detail
Hieronder vindt u enkele richtprijzen van verschillende onderdelen van een woning. De ruwbouw start met de voorbereidende werken. Als eerste wordt de bouwplaats ingericht. Hiervoor heeft men een werfafsluiting nodig met draadhekken. Hiervoor betaalt u ongeveer 24 euro per meter. Een mobiele werfkraan, vrachtwagen en bulldozer kosten gemiddeld 70 euro per uur. Algemene afbraak werken kosten gemiddeld 114 euro per vierkante meter. Een tijdelijke aansluiting voor elektriciteit kost 992 euro.
Na de werfinrichting gaan de grondwerken van start. Men graaft funderingssleuven. Er wordt grond aangevoerd. Er zal een aarding geplaatst worden. Men moet misschien nog een grondonderzoek uitvoeren. Er zullen ook graaf- en stutwerken plaatsvinden. Men zal greppels, kelders en bouwputten graven. Na deze grondwerken wordt er een fundering en een kelder gemaakt. Dit kan uit stenen of uit beton. Voor zuiverheidsbeton betaalt u ongeveer 162 euro per kubieke meter. Stortbeton en gewapend beton kosten respectievelijk 93 en 700 euro per kubieke meter. Hellingsbeton kost ongeveer 22 euro per vierkante meter.
Daarna worden welfselsgeplaatst voor een verdieping. Hiervoor betaalt u ongeveer 55 euro per vierkante meter. Daarna begint men met het plaatsen van de muren. Voor betonblokken moet u op gemiddeld 60 euro per vierkante meter rekenen. Voor de gevels kan men verschillende stenen gebruiken. Handvorm steen kost 92 euro per vierkante meter. Betonsteen kost 88 euro per vierkante meter. Arduin gekloven steen kost 333 euro per vierkante meter. Voor de veel duurdere breuksteen moet u 1000 euro per vierkante meter betalen. Een gevel moet ook gevoegd worden. Hiervoor moet u rekenen op ongeveer 13 euro per vierkante meter. U kan er ook voor kiezen om uw gevel te bepleisteren. Hiervoor kan u uit verschillende soorten mortel of pleister kiezen. Voorstrijk mortel op een gewone muur kost ongeveer 10 euro per vierkante meter. Voor een kalkcementpleister, een gekleurde bepleistering, een rustieke bepleistering en een structuur pleister betaalt u respectievelijk 35, 67, 84 en 84 euro per vierkante meter. Voor de bepleistering van de binnenmuren moet u op ongeveer 25 euro per vierkante meter rekenen.
Een woning moet natuurlijk goed geïsoleerd worden. De isolatie van de vloeren kost ongeveer 20 euro per vierkante meter. Een dragende wand isoleren kost ongeveer 15 euro per vierkante meter. Een hellend dak isoleren kost uiteraard meer dan een vlak dak isoleren. Voor een hellend dak betaalt u ongeveer 26 euro per vierkante meter en voor een plat dak 23 euro per vierkante meter. Het plaatsen van een volledig dak van 80 vierkante meter, met helling, kost ongeveer 14 000 euro. Indien u hierin een Vellux-raam wilt, kost u dat 800 euro per stuk. Erna worden de ramen en deuren geplaatst. De kostprijs hiervan is afhankelijk van het type ramen en deuren dat u plaatst. Rolluiken en zonnewering kan variëren van 152 euro tot 339 euro per vierkante meter.
Als de ruwbouwwinddichte woning afgewerkt is, worden de verschillende technieken geïnstalleerd. Hieronder verstaan we elektriciteit, sanitair en water, centrale verwarming en verwarmingstechnieken, ventilatie en airco. De prijzen voor deze technieken variëren sterk van merk tot merk.
Uiteindelijk kan de woning worden afgewerkt. Binnendeuren en trappen worden geïnstalleerd. Deurlijsten kosten gemiddeld 200 euro per stuk. Voor een beukendeurblad betaalt u ongeveer 300 euro en voor een gelakte deur 400 euro per stuk. De treden van de trap worden aangerekend per stuk. Zo kost een beuken gestoomde trede ongeveer 270 euro per stuk.
Het plafond kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Een spanplafond kost 75 euro per vierkante meter. De welfsels bepleisteren kost ongeveer 35 euro per vierkante meter.
De kostprijs van een vloer varieert sterk naar gelang de gebruikte materialen. Zo betaalt u al snel 180 euro per vierkante meter voor een witmarmeren vloer. Een goedkopere optie is het leggen van tapijt. U kan al tapijten vinden aan 10 euro per vierkante meter. Eiken plinten kosten gemiddeld 12,5 euro per meter.
De keuze van een badkamer en het sanitair is geen gemakkelijke keuze. Er zijn immers enorm veel keuzemogelijkheden aan verschillende prijzen. Zo kan u al een basic badkamer kopen en laten installeren voor 7000 euro. Voor een luxe badkamer betaalt u gemakkelijk 10 000 tot 15 000 euro. Met installatie kosten kan u aan een totaal kostenplaatje van 20 000 euro komen. Dit is net hetzelfde voor het kiezen van een keuken. Er zijn al zelfbouwpakketten beschikbaar van 3500 euro. Daar tegenover kost een moderne en volledig uitgeruste keuken al snel 15 000 euro.
Hier bovenop moet u nog de kosten tellen van het schilderen en behangen. U kan er ook al voor kiezen om een tuin en terras aan te leggen.
Een woning bouwen kostprijs drukken met sleutel op de deur
Indien u een strak budget hebt, is een sleutel op de deur woning wel iets voor u. bij zulke woningen hebt u een goed zicht op de kosten en kan u de woning bouwen kostprijs beter beheren dan wanneer u zelf de bouw zou managen. Sleutel op de deur bouwfirma’s bouwen uw woning van start tot einde. Ze stellen één contract op met hierin al een totaalprijs. Van deze totaalprijs proberen ze amper af te wijken. Vaak krijgt u hier ook een lastenboek bij. In dit boek vindt u de kostprijs van alle elementen van uw woning in terug.
Op voorhand worden de plannen van uw woning opgemaakt en kiest u al de materialen en afwerking van uw woning. Deze plannen worden gemaakt samen met uw architect. Dit kan aan de hand van de bestaande modellen. Of u heeft ook de mogelijkheid om een woning volledig zelf te ontwerpen.
Woningen Compere is zo een sleutel op de deur bouwfirma. Het is een familiebedrijf met veel ervaring. Het familiale contact wordt verdergezet tot bij hun klanten. Ze bouwen duurzame woningen voor u met het doel deze woning door te geven aan de volgende generatie. Voor de bouw van hun woningen gebruiken ze daarom ook enkel duurzame materialen die kwaliteitslabels dragen. Woningen Compere is de specialist in het bouwen van sleutel op de deur woningen. Hierdoor kunnen ze woningen bouwen met het laagste energieverbruik van de hele Belgische huizenmarkt. Ook zij garanderen de snelle levertijd van hun sleutel op de deur woningen.
Alles is bij hun op voorhand gepland. Daardoor volgt na de planning een snelle bouw. Door de verschillende richtprijzen van hun modellen en het lastenboek kan u uw budget perfect beheren. Indien u meer informatie wenst over de sleutel op de deur woningen van Woningen Compere, vraag dan zeker hun gratis catalogus aan via onze website. Wij wensen u alvast succes toe met de bouw van uw droomwoning.