Gratis catalogus

Huis bouwen kostprijs

"

Huis bouwen : wat is de kostprijs ?

Vergeet niet dat de prijs voor het bouwen van een huis afhangt van de opties die u aan uw woning wenst toe te voegen.

Huis bouwen kostprijs

De prijs voor het bouwen van een huis hangt uiteraard af van de opties die u kiest. Wat de prijs voor het bouwen van een huis betreft, is Woningen Compere een van de aantrekkelijkste aannemers in België met een gemiddelde prijs per vierkante meter van slechts € 918 incl. btw.

Hoe kies ik mijn huis bouwen via de berekende modellen van Woningen Compere?

Wanneer je nog geen concrete plannen hebt van hoe je je huis gaat bouwen, dan helpt een bezoekje aan onze site via lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan je al een heel stukje verder. Hier kan je vast al wat inspiratie opdoen voor je toekomstig droomhuis. Zo vind je er voorbeelden terug van verschillende bouwstijlen: van klassiek en landelijk tot strak en modern, van een beknopte rijwoning tot een vrijstaande huis bouwen.
Indien je een eerste oog werpt op onze modelwoningen via de site zal je merken dat sommige woningen zoals bv WC115 een garage hebben en zal je ook zien dat er een prijs bijstaat van de woning zonder garage en met garage. Uiteraard is hiervoor een prijsverschil. Je zal zien dat deze zonder garage uiteraard beter koop is dan met garage, daar de totale oppervlakte minder is, maar dat de prijs per vierkante meter ook verschilt. Niets weerhoud je er ook van om deze woning te bouwen zonder garage en deze pas later bij te bouwen. Indien we woning WC113 nemen zien we dat deze perfect past als een vrijstaande woning, maar dat deze tevens kan doorgaan als driegevelwoning of als rijhuis.
Tevens zal je ook zien dat er een prijs Model A is en Model B. Het verschil bij deze woning is dat bij Model A enkel gelijkvloers en 1ste verdiep is afgewerkt en bij Model B vind je nog een in te richten verdiep op de 2de verdieping erbij. Dit zorgt uiteraard voor heel wat vierkante meters extra om af te werken zodat deze dan ook duurder is. Uiteraard moet dit niet onmiddellijk en kan U hiermee ook wachten totdat u deze ruimtes echt nodig hebt. Bij WC286 zal u merken dat de lengte en de breedte van het woonhuis verschillend zijn, maar ook dat bij Model A enkel de beneden verdieping helemaal ingericht is en bij Model B de 2 verdiepingen.
Daar er zowel een leefruimte, keuken, slaapkamer en badkamer op de gelijkvloers aanwezig zijn kan je om te beginnen perfect alleen maar beneden wonen. Zo kun je ook sommige woningen zoals WC110 en WC516 ook virtueel bezoeken zodat je je droomhuis niet alleen vanbuiten al levend kan voorstellen maar ook al ziet hoe het zou zijn om in je eigen droomhuis rond te lopen. Dus stop met dromen en begin nu je huis bouwen samen met Woningen Compere. Maak alvast een afspraak met één van onze bouwheren via het gratis nummer 0800/11 164 zodat uw droom binnen 6 à 7 maanden werkelijkheid is.

Een eigen huis bouwen in gedachte? Dan zit u zeker en vast met heel wat vragen. Wie start met een huis bouwen weet eigenlijk heel weinig. Dat zal u als bouwheer ook snel merken. De bouw van een huis mag u niet onderschatten, het is een enorm project waarbij heel wat komt kijken. Vaak is het dan ook nog de grote droom van veel Belgen om zelf een huis te bouwen, volledig volgens eigen wensen. Sommigen nemen een eigen huis bouwen nogal letterlijk op, ze willen zelf de handen uit de mouw steken en zoveel mogelijk zelf doen. Maar is dat wel een goed idee? Vertrouwt u de bouw van uw huis toch niet beter toe aan vaklui die weten waar ze mee bezit zijn? Zo kan ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere uw huis bouwen zonder dat u er zelf veel tijd en kennis in moet steken. U kan reeds op voorhand één van onze kijkwoningen bij u in de buurt gaan bezichtigen zodat u reeds een goed beeld heeft van hoe uw droomhuis er kan gaan uitzien. Wenst u wat meer informatie over een huis bouwen met ons sleutel op de deur bouwbedrijf, neem dan gerust contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164. Via de site kan u reeds ons gratis catalogus met modelwoningen met plan en prijs aanvragen.

Eigen huis bouwen, geen sinecur

Een eigen huis bouwen de dag van vandaag is niet meer zo evident. Er komt heel wat meer bij kijken dan vroeger, verschillende stijlen, extra wetgevingen, nieuwe bouwmethodes en technieken , enzovoort. Daarom bouwen steeds meer jongeren hun huis met een algemeen bouwbedrijf of met een sleutel op de deur bouwfirma.

Met een eigen huis bouwen komt toch heel wat kijken.

Wanneer u zelf uw woning wenst te bouwen is het heel moeilijk om er een tijd op te plakken. Een ander belangrijk aspect is de planning en de coördinatie van de werken. U dient uw eigen werk en dat van anderen goed op elkaar af te stemmen. En tenslotte moet u zelf ook nog handig zijn. Een idee hebben van hoe een muur moet gemetst worden is niet voldoende.
Zelf een huis bouwen wordt meestal gedaan om de kostprijs te drukken. Wat men zelf doet is vaak goedkoper dan wat men uitbesteedt. U moet namelijk geen dure vaklui inhuren. Dat kan een grote invloed hebben op uw budget, maar er zijn wel andere nadelen.

huis bouwen

Om te beginnen is er de timing. De bouwperiode zal heel wat langer zijn dan wanneer U uw huis laat bouwen. U zal nooit zo snel kunnen bouwen als professionals. Zeker wanneer u gaat werken en u niet fulltime met uw bouw kan bezig zijn, en of wanneer u reeds een gezin hebt, zal u daar ook nog tijd voor dienen vrij te houden. Er kunnen tevens nog onvoorziene omstandigheden opduiken, zoals bijvoorbeeld vertragingen door slecht weer, dan wordt de bouwperiode alsmaar langer en langer. Beslist u toch van veel zelf te doen, weet dan dat u voldoende tijd zult moeten vrijmaken.
Eigenhandig een huis bouwen is wel besparen op werkuren, maar zeker niet op materialen en gereedschap. Wanneer u zelf materialen gaat kopen krijgt u deze als particulier niet aan dezelfde prijs dan de vakmannen. Zo dient u ook heel wat gereedschap zelf te kopen of te huren. Dit kan nogal prijzig zijn.
U zal er ook snel achter komen hoe emotioneel zwaar het is om zelf uw eigen huis te bouwen. Vanaf het moment dat u eraan begint, zal u er continu mee bezig zijn. En nee, het wordt geen gewoonte en stopt niet tot uw woning helemaal af is. Uiteraard is het een fijn gevoel om in een huis te wonen dat u met eigen handen hebt gebouwd. Maar de vraag is of u dat gaat kunnen volhouden?
Eigenhandig een huis bouwen of met hulp van vrienden of familie, vergeet dan zeker niet om een ongevallenverzekering af te sluiten. Deze verzekering is wettelijk verplicht. Mocht u er geen afsluiten en er zou toch iets gebeuren op de bouw, weet dan dat dit u heel wat geld kan gaan kosten.

Welke werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren aan een eigen huis bouwen en welke laat u beter over aan professionals?

Uiteraard hangt dit in grote mate af van uw eigen kennis en vaardigheden. Zelf iets uitvoeren waar u niet veel van kent en het dan verkeerd doen, kan u soms meer kosten dan rechtstreeks een vakman te vragen.
Een huis bouwen begint met bouwplannen. U kan zelf wel wat schetsen maken van hoe u wilt dat uw eigen huis er moet gaan uitzien, maar in België bent U verplicht een architect onder handen te nemen bij grote bouwwerken. Dit heeft ook zijn voordelen daar hij u nuttige tips en richtlijnen kan geven.
Vervolgens dienen de grond en funderingswerken uitgevoerd te worden. Hiervoor zijn er grote machines nodig die u waarschijnlijk niet bezit. Om deze reden laat u deze werken best over aan vaklui.
Daarna volgt de ruwbouw en het metselwerk. Indien u zelf nog nooit gemetst hebt, kan u best een aannemer vragen om uw woning te metsen. U kan hem altijd voorstellen om zelf mee te helpen om zo toch wat werkuren uit te sparen.
Uw eigen dak leggen moet in principe wel zelf lukken. Enkel indien u voor een plat dak kiest laat u dit best door een gespecialiseerd bedrijf uitvoeren. Een plat dak dient echter perfect waterdicht gemaakt te worden. Zo bent u zeker van een perfecte afdichting, die jaren meegaat en zo geniet u trouwens nog van een jarenlange garantie.
Binnen- en buitenschrijnwerkerij zoals ramen en deuren laat u best plaatsen tenzij u zelf schrijnwerker bent.
Alle andere werken, wat met een huis bouwen te maken hebben zoals bijvoorbeeld de pleisterwerken, de elektriciteitswerken en het sanitair, het leggen van chape en vloeren, het installeren van uw keuken en badkamer, maar evengoed het behangen, het verven, het aanleggen van gazon en tuin, enzovoort kan u zelf doe, maar laat u vooral goed adviseren. Wat u niet zelf goed onder de knie hebt laat u dan ook het best over aan de professionals om die werken uit te voeren. Of u kan ook altijd vragen of ze u kunnen bijstaan.

Indien zelf een huis bouwen niet voor u is weggelegd, kan u beter opteren om een huis te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Deze bouwt voor u de volledige woning vanaf de bouwplannen tot en met de volledige afwerking. Zo dient u zelf niets te doen en kan u tevens stressloos bouwen.
Een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf, hoe gaat dit juist in zijn werk? Gedurende de volledige bouwprocedure werkt u slechts met 1 bouwbedrijf samen en dit vanaf het opstellen van uw bouwplannen. Een sleutel op de deur bouwfirma werkt meestal met bestaande typeplannen met vaste prijs die u als inspiratie kan gebruiken om uw woning te bouwen. U dient het dossier voor de stedenbouwkundige vergunning niet zelf samen te stellen. De volledige administratie wordt u uit handen genomen. De materialen kan u gaan kiezen bij één van de vaste leveranciers verbonden aan het bedrijf. Het grote voordeel hiervan is dat ze u de materialen tegen een gunstigere prijs kan aanbieden. Voor de eerste steenlegging weet u reeds hoeveel uw sleutel op de deur woning zal kosten en wanneer u ze kan betrekken. Dit alles wordt op voorhand vastgelegd in een contract waar niet meer van afgeweken wordt, tenzij u zelf tijdens de bouw van uw huis verandering wenst aan te brengen. Alle sleutel op de deur bouwbedrijven dienen zich aan de wet van Breyne te houden waardoor u als bouwheer beschermt bent. Een sleutel op de deur bouwbedrijf levert dus uw woning van het begin tot het einde. Bij sommige sleutel op de deur bouwbedrijven hebt u ook de mogelijkheid om een winddichte ruwbouw te bouwen zodat u de afwerking zelf kan uitvoeren. Tevens kan u opteren voor het bouwen van een evolutiewoning waar uw woning met u en met uw gezin meegroeit in de tijd.
Is een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf iets voor u? Surf dan naar de site van Woningen Compere. U vindt er onze modelwoningen met plan en prijs die u als inspiratie kan gebruiken voor uw droomhuis. Overloop alvast ons gedetailleerd lastenboek dat beschrijft welke methoden en materialen gebruikt worden voor de realisatie van uw droomhuis. U treft er tevens een kaart met kijkwoningen aan die u kan gaan bezichtigen. Door op de iconen van de kijkwoningen te klikken ontvangt u meer informatie. Bestel ook ons gratis catalogus via de site. Woningen Compere is ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in contact met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend naar uw woningdroom komt luisteren.

HUIS BOUWEN PRIJS

Welk jong koppel droomt niet van zijn eigen huisje, tuintje boompje. En wanneer we het dan over die baksteen in de maag hebben, heerst bij Belgen vaak het traditionele beeld van een eigen nieuwbouwwoning in een mooi landschap. Uiteraard wilt u ook nog het juiste huis dat bij U past, waar u zich thuis voelt en waar u tot rust kan komen. Maar wat is nu de huis bouwen prijs precies wanneer u van nul moet beginnen? Hier is heel moeilijk een antwoord op te geven. Want een standaardwoning met een standaardprijs bestaat niet. Daarom krijgen heel wat bouwfirma’s regelmatig aanvragen van mensen die benieuwd zijn naar de huis bouwen prijs. Dat begrijpt het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere ook maar al te goed. Wanneer u uw droomhuis wilt bouwen, wilt u maar al te graag weten wat dat u gaat kosten. Via de site van Woningen Compere kan u ook de gratis catalogus met modelwoningen met plan en prijs aanvragen. Had u graag nog wat extra informatie gewenst, dan kan u het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere ook steeds telefonisch contacteren via het gratis nummer 0800/11 164.

Hoe bepaal ik best mijn huis bouwen prijs?

Wie gaat bouwen wenst uiteraard de huis bouwen prijs van zijn woning te weten. Maar om er een exacte prijs op te hangen is niet zo evident daar er heel wat factoren zijn die een invloed hebben op de huis bouwen prijs. Ook sleutel op de deur woningen kunnen een positieve invloed hebben op uw huis bouwen prijs.
Heel wat jongeren zien dadelijk alles groots en volledig afgewerkt, maar verschieten dan wanneer ze de huis bouwen prijs van hun droomvilla krijgen. Daarom geven we enkele factoren prijs die een grote invloed hebben op de huis bouwen prijs.

Welke factoren kunnen onze huis bouwen prijs beïnvloeden?

Uw huis bouwen prijs hangt in eerste instantie af van uw woonwensen. Alleen al de plek waar u wenst te wonen, daar de grondprijzen niet overal hetzelfde zijn. In de stad liggen de prijzen een stuk hoger dan op het platteland. Verkiest u een grote villa met veel luxe? De samenstelling van uw gezin bepaalt ook hoeveel kamers u nodig heeft en hoe groot de ruimtes dienen te zijn. Tevens uw keuze van bouwstijl en materialen heeft een invloed op uw huis bouwen prijs.
Sommige hebben het geluk om van thuis uit een stuk bouwgrond te krijgen, of het tegen een gunstige prijs te kunnen kopen, maar de meeste onder ons dienen hun bouwgrond te kopen. Voor deze laatste maakt de grondprijs dan ook een substantieel onderdeel uit van de totale huis bouwen prijs. Omwille van de grote vraag en de schaarsheid zijn de prijzen van de bouwgrond de voorbije jaren erg gestegen. U dient er ook rekening mee te houden dat u bij aankoop van een stuk bouwgrond nog notariskosten dient te betalen. Uiteraard kunnen deze kosten wat verschillen van notaris tot notaris en van regio tot regio.
Kiest u voor een traditionele woning die ter plaatse op de werf wordt opgemetseld of gaat u voor een prefab woning waarvan de muren geprefabriceerd worden in een atelier? De traditionele bouwmethode is tijdrovender en dus duurder, maar wordt toch nog steeds het vaakst gekozen door onze Belgen daar we er het meest mee vertrouwd zijn.
Gaat u voor een sleutel op de deur woning of gaat u voor een woning die geheel of gedeeltelijk nog afgewerkt moet worden? Een cascowoning is vaak duurder wanneer u de afwerking ervan volledig uitbesteed, maar kan u ook geld opleveren wanneer u de afwerking zelf doet. Een sleutel op de deur woning is vaak nog het voordeligst en u moet zelf niks doen. Tevens is er in de prijs van een sleutel op de deur woning ook reeds rekening gehouden met de badkamer en/of keuken. Deze moet u bij cascowoningen er nog bijrekenen.
Wijken uw wensen voor wat betreft de materialen, vormgeving en inrichting van uw woning sterk af van de standaardmodellen, dient u rekening te houden met heel wat maatwerk. Maatwerk gaat vaak ook gepaard met meerwerk, denk hierbij vooral aan kosten van extra werkzaamheden die tijdens de bouw worden verricht, zoals bijvoorbeeld enkele rijen siermetselwerk. Meerwerk betekent extra bouwkosten dus ook een hogere huis bouwen prijs.
Bovenop uw huis bouwen prijs kunnen er ook nog bijkomende kosten bijkomen zoals bijvoorbeeld het slopen van een stalling op uw bouwgrond en het snoeien van struiken, de kosten van uw tuinaanleg en afscheiding, inrichtingskosten en kosten voor het aansluiten van uw nutsvoorzieningen, zoals water, elektriciteit, telefoon en internet.
Houd daarom bij de berekening van uw bouwbudget vooral rekening met deze factoren.

Iedereen wenst natuurlijk een zo scherp mogelijke huis bouwen prijs voor zijn eigen nieuwbouwwoning.

Maar wat is een scherpe huis bouwen prijs? Hiervoor dienen we te weten waaruit de kostprijs van een nieuwbouw bestaat en hoe we kunnen besparen.
Het is niet zo evident om een zo correct mogelijke huis bouwen prijs te berekenen, net omdat de prijs van een huis bouwen onderhevig is aan allerlei invloeden. Maar hoe krijgen we een duidelijk zicht op de huis bouwen prijs? Om toch een duidelijk beeld te krijgen om de huis bouwen prijs, kunt u rekenen met een prijs per vierkante meter. Zo liggen de meest voorkomende richtprijzen tussen de 1.300 en de 1.700 euro per vierkante meter inclusief BTW. Deze prijs hangt af of u kiest voor een open, halfopen of gesloten bebouwing. In deze prijs zit het hele plaatje, materiaalkosten, werkuren. Met deze richtprijs kan u nagaan wat u voor uw geld mag verwachten. De meest concrete manier om een zicht te krijgen op de huis bouwen prijs is door offertes aan te vragen en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Let wel op dat deze offertes allen op dezelfde manier berekend worden zodat u geen appelen met peren gaat vergelijken.
Is de prijs moeilijk haalbaar voor u ? Moeilijk, maar daarom op voorhand nog niet uitgesloten. Je kan de prijs drukken door bijvoorbeeld compact te bouwen. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en door iedere vierkante meter optimaal te gebruiken. Zo blijken kubuswoningen, vaak de goedkoopste woningen te zijn. U kan ook toekomstgericht bouwen, door nu wat extra aandacht te geven aan de strenge ecologische normen. Hierdoor bespaart u nadien heel wat op uw energiekosten. De hogere investering zal u nadien al snel terugbetaald krijgen, en behoudt ook een interessante verkoopwaarde wanneer u uw woning nadien wenst te verkopen. Of sleutel op de deur bouwen is een makkelijke manier om de huis bouwen prijs te drukken.

Tegen een scherpe aanvaardbare huis bouwen prijs uw huis bouwen, zonder concessies te doen aan uw woonwensen.

Met lagere kosten een huis laten bouwen en alles toegespitst op uw persoonlijke wensen. Het kan wanneer u uw woning laat bouwen door het sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere.
Sleutel op de deur bouwen is een makkelijke manier om een scherpe huis bouwen prijs te bekomen van uw droomhuis daar alles geleid wordt door één bouwfirma. Dit bouwconcept maakt uw bouwavontuur bovendien heel wat minder stressvol, want u heeft slechts één aanspreekpunt. Woningen Compere staat in voor de volledige realisatie van uw woning. Dit vanaf het ontwerp tot en met het overhandigen van de sleutel. Onze woningen wordt volledig gebouwd naar aanleiding van het lastenboek dat u via onze site kan terugvinden. Zo hebt u een volledig overzicht van welke technieken er door Woningen Compere gebruikt worden en wat er in de woningen voorzien is. Om u nog meer te overtuigen van de kwalitatieve woningen die Woningen Compere bouwt breidt zij zelfs de 10-jarige garantie uit tot 20 jaar. Met Woningen Compere kan u dus met een gerust hart bouwen. Zelfs indien de huis bouwen prijs voor uw droomhuis voor u te hoog is kan Woningen Compere voor u een evolutiewoning bouwen die met u en uw gezin kan meegroeien.
Wenst u wet meer informatie over de huis bouwen prijs bij Woningen Compere, neem dan gerust contact op met ons sleutel op de deur bouwbedrijf op het gratis nummer 0800/11 164. U wordt vervolgens in verbinding gesteld met een bouwadviseur bij u in de buurt die bij u langs komt, of die u in één van onze kijkwoningen bij u in de omgeving kan ontmoeten en aan wie u uw bouwdroom kan vertellen. Nadien ontvangt u vrijblijvend een offerte van uw droomwoning die u verder met de bouwadviseur kan bespreken. Via de site kan u ons gratis catalogus met tal van modelwoningen en plan aanvragen. Deze modelwoningen worden met Woningen Compere enkel gebruikt als inspiratie voor uw droomwoning. Bij iedere modelwoning treft u tevens een gemiddelde prijs per vierkante meter aan. U zal merken dat deze een heel stuk lager ligt dan de gemiddelde prijs wanneer u uw woning zelf bouwt. Wacht daarom niet langer en contacteer ons vandaag nog.