Sleutel op de deur

Sleutel op de deur bouw is tegenwoordig immens populair.

De formule is ideaal voor mensen die geen tijd hebben om zelf de bouw van hun woning te regelen. Hieronder leggen we kort uit hoe het sleutel op de deur concept werkt en hoe u er zeker van kunt zijn dat u voor de juiste sleutel op de deur bouwfirma gekozen hebt. De architect speelt in de bouw van elke woning een cruciale rol. Ook bij een sleutel op de deur woning is hij niet te missen. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar sleutel op de deur bouwbedrijf, kies dan voor Woningen Compere. Hieronder vindt u meer uitleg over onze aanpak en onze visie.

Wat is sleutel op de deur

Het sleutel op de deur bouwconcept is tegenwoordig booming. Dit komt omdat de bouw van een woning zeer veel tijd vergt. Deze tijd heeft niet iedereen. Daarom spelen de sleutel op de deur bedrijven hier zeer goed op in. Een sleutel op de deur woning wordt volledig gebouwd door één enkel bedrijf. Zij realiseren de volledige woning. Hiervoor stellen ze een gedetailleerde planning op en stellen ze onderaannemers aan. Ook verzorgt het sleutel op de deur bouwbedrijf de volledige administratie.  Onze sleutel op de deur catalogus.

Hoe werkt sleutel op de deur

De architect

De architect is eigenlijk de draaiende kracht achter het bouwproject. De esthetiek van de ontwerpen van de architect moeten passen bij de stijl waarin u uw woning wilt bouwen. Sommige architecten kunnen gespecialiseerd zijn in bepaalde stijlen terwijl andere dan weer thuis zijn bij alle stijlen. Ook kan een architect gespecialiseerd zijn in het maken van ontwerpen voor een bepaalde bouwtechniek.
Hoe vindt u nu de juiste architect? Elke architect is namelijk anders. Kies een architect waarmee het klikt. U zal hier immers een lange tijd mee moeten samenwerken. Kijk naar de regio waar de architect werkt. Het vergemakkelijkt het contact met de architect indien deze gemakkelijk bereikbaar is en dichtbij de werf en u woont. Als er dan iets misloopt kan u gemakkelijker bij de architect binnenspringen. Ook wanneer er problemen op de werf zijn, kan de architect gemakkelijker eens gaan kijken. De architect kent zo ook de regio waar u gaat bouwen en kent zo goede plaatselijke aannemers die hij kan aanbevelen.
Vraag net zoals bij een sleutel op de deur bouwbedrijf naar referenties. Zo kan u het werk en de werkwijze van de architect het beste inschatten. Ga ook op zoek naar tijdschriften en publicaties waarin de architect verschijnt. Bel ook desnoods aan bij mensen van wie u hun woning erg mooi vindt. Er bestaan ook beurzen om architecten op te vinden.
Tijdens het eerste gesprek met de architect kan u hem al wat meer inschatten. In dit gesprek deelt u best uw standpunten mee en u vraag of het mogelijk is voor de architect om te verwezenlijken wat u wilt. Dit eerste gesprek is de ideale gelegenheid om na te gaan of het klikt en jullie op dezelfde golflente zitten.
Vraag ook expliciet naar het ereloon van de architect. Dit kan verschillen van architect tot architect. Ze mogen namelijk hun loon zelf vastleggen. Kijk ook eens naar hoe hij zijn loon aanrekent. Sommige architecten nemen een procent van de totaalprijs als hun loon. Andere rekenen per vierkante meter of per aantal werkuren.
De uiteindelijke beslissing over de architect zal vallen wanneer u het voorontwerp van de architect krijgt. Dit kan u laten maken tegen een kleine vergoeding. Indien dit voorontwerp toch nog niet helemaal is wat u wilt, kan u nog een tweede voorontwerp laten maken.
Wanneer u een architect gekozen hebt, zal er een contract moeten worden opgesteld. Zorg ervoor dat dit contract zo volledig mogelijk is. Zorg voor een volledige beschrijving van het project. Bepaal ook in het contract het budget en vermeld ook hoeveel hiervan gaat naar het ereloon van de architect. Leg ook de betalingsmodaliteiten van dit ereloon vast. Ook moet er een beschrijving in staan van het takenpakket van de architect. Zet ook een clausule in het contract. Deze zegt wat er moet gebeuren indien het contract onderbroken wordt. U kan er ook voor kiezen om een voorlopig contract te laten opstellen. Dit contract is eigenlijk een haalbaarheidsonderzoek. De architect gaat dan na of wat u wilt verwezenlijken wel haalbaar is op uw bouwgrond, volgens de stedenbouwkundige diens en met uw budget.
Nadat dit allemaal in orde gebracht is, kunnen de bouwwerken van start gaan. Tijdens de werken zal de architect ook een oogje in het zeil houden. De architect geeft de aannemers voldoende informatie om de bouw vlot te laten verlopen. Ook kijkt hij na of alles wel effectief gebeurt en men hiervoor de juiste materialen gebruikt. Van deze inspecties aan de werf maakt hij dan werfverslagen voor de klant en zowel voor in het dossier. Als de woning volledig klaar is, zal deze moeten worden overgeleverd. Bij deze overlevering maken de klant, de architect en de aannemer nog een laatste inspectieronde. Indien hier geen onregelmatigheden meer uitkomen, kan de woning worden overgeleverd aan de klant.

Rol van de architect bij sleutel op de deur

Sommige sleutel op de deur bouwbedrijven hebben hun eigen architecten. Nu blijkt dat klanten deze architecten niet volledig vertrouwen. Indien ze zelf een architect mogen aanstellen, hebben ze hierin meer vertrouwen. Bij Woningen Compere moet u uw eigen architect aanstellen. Zo krijgt de klant het gevoel dat er een vertrouwenspersoon aan hun kant staat. De sleutel op de deur firma’s kunnen wel architecten aanraden waarmee ze al reeds samengewerkt hebben.
Omdat de woning gebouwd wordt met een sleutel op de deur bouwbedrijf, wilt dit niet zeggen dat u de bouw van uw woning niet kunt opvolgen. Dit kan u doen via uw architect of via het sleutel op de deur bouwbedrijf. U kan hier altijd terecht bij een contactpersoon die uw dossier persoonlijk opvolgt.

Traditionele bouwmethode 

Woningen Compere uw sleutel op de deur bouwbedrijf

Zoals al eerder vermeld is Woningen Compere een sleutel op de deur bouwbedrijf dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. U kan bij hen al terecht voor een woning vanaf 1015 euro per vierkante meter. U heeft er een ruime keuze uit 104  modellen. Deze modellen zijn volledig aanpasbaar volgens uw wensen en voorkeuren.
Bij Woningen Compere vertrouwen ze hun werknemers. Ze kiezen enkel ervaren mensen om mee samen te werken. Dit tonen ze via de verdubbeling van hun garantie op de woningen. Ze geven nu 20 jaar garantie in plaats van 10 jaar.
Woningen Compere is een familie bedrijf en zet deze familiale communicatie verder naar hun klanten. Ze zijn altijd bereikbaar en begeleiden hun klanten tijdens de bouw van hun woning. Ze staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Ze bouwen huizen sleutel op de deur  voor iedereen. Van één-persoonswoningen tot gezinswoningen en villa’s. Ook bouwen ze woningen met het oog op de toekomst. Zo laten ze ruimte vrij voor een uitbreiding van de woning indien u er over nadenkt om aan gezinsuitbreiding te doen. Ze kunnen ook woningen afleveren in verschillende fasen. U kan er dan zelf voor kiezen om alles zelf of door derden te laten afwerken op een later tijdstip.
Indien u graag wat meer info over Woningen Compere wilt, kijk dan zeker eens op onze site.
Andere : Sleutel op deur

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus