Woningen sleutel op de deur

Om woningen sleutel op de deur te bouwen, heeft u een budget nodig. U kan uw budget verkrijgen op twee verschillende manieren.

Zo heeft u de mogelijkheid om een hypothecaire lening af te sluiten of om te kiezen voor sparen. Sparen kan gebeuren via verschillende formules over verschillende periodes. Zo kan u zelfs op een korte termijn van 3 jaar een degelijk bedrag sparen. Indien u woningen sleutel op de deur wilt bouwen, kan u dit het beste laten doen door een ervaren bouwbedrijf zoals Woningen Compere. Ze zijn een sleutel op de deur bouwbedrijf met al jaren ervaring. Hun werknemers zijn ervaren vakmensen die de klanten met een familiale aanpak benaderen.

Sparen 
Sparen is voor velen vaak de eerste stap in de realisatie van hun woonproject. Zorg ervoor dat u voldoende budget spaart. Tegenwoordig zijn er verschillende spaarformules opgemaakt door banken, waaruit u kan kiezen. De eerste vraag die u zichzelf moet stellen is over welke periode u kan en wil sparen. Hoeveel tijd hebt u nog tot u wilt starten met de bouw van uw woning?
Het is zelfs mogelijk om te sparen over een korte tijdsperiode. Dit kan al op drie jaar en zelfs minder. De formule die hiervoor het meest geschikt is, is de spaarrekening of spaarabonnement formule. Een spaarabonnement is een rekening waar een doorlopende opdracht op staat. Er wordt dan op verschillende tijdstippen een som geld van uw zichtrekening op deze spaarrekening gezet. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren 1 maal per maand. Deze spaarrekening is dan specifiek gericht voor het sparen van kapitaal voor de bouw van uw toekomstige woning.
Een spaarrekening is een flexibele oplossing. U kan op deze rekening gemakkelijk geld storten maar ook gemakkelijk geld er vanaf halen. Wel is het rendement en de opbrengst van een spaarrekening niet zo hoog als sparen met bijvoorbeeld fondsen.
Indien u de mogelijkheid heeft om drie tot zeven jaar te sparen, spaart u over een middellange termijn. Hiervoor zijn kasbonnen en termijnrekeningen het meest geschikt. Een kasbon staat niet op naam, zorg er dus voor dat u deze niet verliest of dat ze gestolen worden. Een termijnrekening staat niet op uw naam, dus hierbij heeft u dit probleem niet. De termijnrekening is een rekening waarop u een bepaald bedrag kunt zetten. Met dit geld wordt er dan belegd. Dit gebeurt voor een bepaalde looptijd en tegen een bepaalde rentevoet. Deze rentevoet ligt wel hoger voor dezelfde termijn dan wanneer u voor een kasbon kiest.
Lange termijn sparen gebeurt over een periode van zeven jaar of langer. U kan dan kiezen of u wilt beleggen met of zonder risico. Het veiligste is wanneer u kiest voor een termijnrekening of kasbonnen. Indien u toch bereidt bent om een risico te nemen moet u kiezen voor beleggingsfondsen. Een andere naam hiervoor is instellingen voor collectieve beleggingen. U zal dan als het ware geld investeren in een onderneming of project. Dit gebeurt in de vorm van aandelen, obligaties, liquiditeiten, vastgoedcertificaten, … Ook kan het gebeuren in de vorm van een vennootschap. Deze beleggingsfondsen kunnen u op lange termijn veel meer opbrengen dan wanneer u kiest voor termijn sparen.
Banken raden ook aan om deze fondsen en spaarformules te laten beheren door specialisten. Zij kennen als ervaringsdeskundige het beste de verschillende situaties en regels. Er is ook een mogelijkheid om uw fondsen zelf te beheren indien u er zelf kennis over heeft en eventueel al ervaring in hebt.
Er bestaat zelfs een spaarverzekeringsformule waaruit u een fiscaal voordeel haalt. Dit is een spaarrekening waar u via maandelijkse stortingen een bedrag mee spaart. Dit bedrag kan u dan later aftrekken van uw hypothecair krediet. U moet dit bedrag dus bij de belastingen aangeven als lange-termijn sparen. Zo krijgt u jaarlijks een belastingvoordeel van 30 tot 40 procent.
Lenen
Een andere manier om kapitaal bij elkaar te krijgen is via een lening. Geld dat bedoeld is om een woning mee te bouwen of te kopen, wordt aan de klanten geleend via een hypothecaire lening. Er zijn verschillende banken die hypothecaire leningen aanbieden. Dit gebeurt in verschillende formules. Ga daarom ook langs bij verschillende banken. Vergelijk hun aanbiedingen en voor- en nadelen van elke formule. Ga dus leningshoppen. Begin best bij uw eigen bank. Deze bank heeft het beste zicht op uw huidige financiële toestand. Hij kent ook u maandelijkse uitgaven als geen ander.
 Hoe weten banken nu welke lening haalbaar is voor welke persoon? Algemeen volgen banken de 33 procent regel. Ongeveer een derde van het maandelijkse inkomen van het gezin kan dan gespendeerd worden aan de afbetaling van leningen. Naast dit bedrag kijkt men ook naar de uitgaven en de levensstandaard van het gezin. Niet elk gezin leeft volgens dezelfde levensstandaard. Sommige gezinnen zijn zuiniger dan andere en kunnen dus een groter bedrag maandelijks afbetalen. Gezinnen die meer uitgeven hebben dus minder geld over op het einde van de maand om een lening mee af te betalen.
Naast de bepaling van het bedrag dat maandelijks zal moeten afbetaald worden, moet er ook een afbetalingstermijn worden vastgelegd. Dit is dus afhankelijk van uw maandelijkse afbetaling, het geleende bedrag en de persoonlijke voorkeuren van de klant. Gemiddeld gezien betaalt een gezin ongeveer 20 jaar een lening voor een woning af.

 

Belangrijk om te weten is dat het lenen van geld u ook geld zal kosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het geleende bedrag. U betaalt uiteraard de rentevoet die op voorhand werd vastgelegd. Zo zijn er verschillende rentevoeten mogelijk. Een variabele rentevoet varieert naargelang de situatie van de markt. Een vast rentevoet geeft u meer zekerheid. Het rentebedrag blijft gedurende de hele periode van de lening hetzelfde. Een herzienbare rentevoet geeft u de mogelijkheid om de rente nog aan te passen na een bepaalde periode. Er zijn ook enkele bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. Zo zal u bijvoorbeeld ook akte- en dossierkosten moeten betalen. Ook bij het afsluiten van een hypothecaire lening, zal er een notaris geraadpleegd moeten worden. Het ereloon van deze notaris zal u ook moeten betalen. We geven u nog een voorbeeld hiervan. Als u een bedrag van 100 000 euro leent, dan zult u hierop ongeveer 2700 euro extra kosten moeten betalen.
Wij raden u ook aan om uw lening te verzekering. Zo bestaat er een gratis verzekering die uitgaat van de Vlaamse overheid. Met de verzekering gewaarborgd lenen, bent u beschermd tegen loonverlies wanneer u werkloos, werk onbekwaam of ziek wordt. Enkel de administratie kosten moeten door u betaald worden.
Sleutel op de deur 
Woningen sleutel op de deur bouwen is uiterst gemakkelijk voor de klant. Hoe werkt dit concept precies? Woningen sleutel op de deur is ontstaan als reactie op de veel te drukke agenda van de mensen tegenwoordig. Hierbij neemt één bouwbedrijf de realisatie van de volledige woning over.
Alles start met het opstellen van het plan van de woning. Dit kan gebeuren aan de hand van plannen die al werden opgesteld door het sleutel op de deur bouwbedrijf. Ook heeft de klant vaak de mogelijkheid om zelf een ontwerp voor te stellen. Wanneer het ontwerp goedgekeurd word door de verkopers en adviseurs van het bedrijf, worden de contracten opgesteld. De klant krijgt één contract met hierin de totale kostprijs en een oplevertermijn. Deze woningen sleutel op de deur worden ook vaak effectief binnen het budget en deze termijn verwezenlijkt. Daarna word de hele administratieve procedure opgestart. Dit wordt ook volledig georganiseerd en gecoördineerd door het sleutel op de deur bouwbedrijf.
Voor dat de bouw van start kan gaan moet de klant de materialen die gebruikt worden in zijn huizen, gaan kiezen bij de leveranciers van het woningen sleutel op de deur bouwbedrijf. Daarna wordt de bouw nauwkeurig gepland door de werfleiders die zich bekommeren om uw woning. De onderaannemers worden op voorhand al zeer nauwkeurig ingepland, zo kunnen verschillende werken zich elkaar goed opvolgen. Hierdoor neemt de effectieve bouw van de woning niet veel tijd in beslag. Woningen sleutel op de deur bouwen gebeurt dus sneller dan een traditionele woningbouw.
Hieronder volgen enkele voordelen van woningen sleutel op de deur. Als klant moet u zich namelijk geen zorgen maken over de administratie en verplichte documenten. De aflevering van een woning sleutel op de deur kent een kort tijdsbestek. Na gemiddeld 7 maanden is de woning klaar om te betrekken. Klanten van woningen sleutel op de deur worden goed begeleid door ervaren medewerkers en werfleiders. U kan dus met een gerust hart vertrouwen op een sleutel op de deur bouwbedrijf. U krijgt als klant op voorhand een contract aangeboden. Hierin staat de totaalprijs van de volledige woning. U weet dus voor de start van de bouw van de woning hoeveel alles u zal kosten. Zo kan u uw lening en budget al perfect afstemmen op het project. bij deze bedrijven vindt u ook voldoende inspiratie voor woningen sleutel op de deur. Vaak hebben deze bedrijven ook kijkwoningen. Via deze woningen kan u een afgewerkt project van het bedrijf zelf gaan beoordelen. Als u kiest voor een sleutel op de deur bouwbedrijf mag u zeker zijn van innovatie. Ze volgen namelijk de nieuwe trends op de bouwmarkt goed op. Zo zijn hun woningen sleutel op de deur altijd uitgerust met nieuwe en duurzame bouwmaterialen.
Natuurlijk is er ook een keerzijde van de medaille. Doordat er zo een snelle bouwtermijn is van woningen sleutel op de deur, zullen ook de tussentijdse betaling sneller op elkaar volgen dan wanneer u de bouw zelf organiseert. Voor sommige mensen wordt de bouw hierdoor dus financieel zwaarder. Zorg daarom dat u al op voorhand beschikt over het volledige budget. Bij woningen sleutel op de deur heeft u ook geen oneindige keuze tussen verschillende materialen voor de afwerking. Aangezien ze werken met vaste leveranciers, zult u uit hun gamma van materialen moeten kiezen. Toch zorgen de sleutel op de deur bedrijven voor voldoende keuze. Er is soms zelfs de mogelijkheid om af en toe een uitzondering te maken. Zeker als de klant duurdere en luxueuzere materialen wenst.
Hoe moet u nu het juiste bedrijf kiezen dat woningen sleutel op de deur bouwt. U moet vooral een bedrijf kiezen waar u zich goed bij voelt. Zorg er ook voor dat de woningen die het bedrijf bouwt, aansluiten bij een stijl die u ook wilt. Indien u graag een betrouwbaar sleutel op de deur bedrijf wilt inhuren, overweeg dan zeker Woningen Compere. Zij bouwen woningen die tijdloos zijn en toch een moderne look uitstralen. Hun doel is woningen bouwen die de eeuwen doorstaan. Hiervoor gebruiken ze enkel duurzame materialen die uitgerust zijn met een kwaliteitslabel. Bent u van plan om te bouwen, vraag dan zeker hun gratis catalogus aan via de website, www.woningencompere.be.
Verhuizen
Nadat de woning klaar is en de oplevering werd goedgekeurd, is het tijd om te verhuizen. Bereidt de verhuis goed voor. Indien u een tijdelijk woonst huurt, moet u er aan denken om deze drie maanden op voorhand op te zeggen. Breng op voorhand ook televisie, internet, telefoon, elektriciteit, gas en water in orde. Breng de operator ongeveer vier weken op voorhand op de hoogte van de verhuis en dus ook de adreswijziging. Zorg er ook voor dat deze voorzieningen worden aangesloten in de nieuwe woning. Er zullen waarschijnlijk ook andere contracten moeten worden afgesloten.
Indien u van plan bent om de verhuis te laten organiseren door een verhuisfirma, moet u deze ook tijdig reserveren. Voor een verhuis van ongeveer 20 km met een verhuisfirma, betaalt u ongeveer 475 euro. Ruim op voorhand ook de woning op. Zo kan de verhuis gemakkelijker verlopen.
Zorg er ook voor dat uw adres gewijzigd wordt bij de post. Dit moet ongeveer vier weken op voorhand gebeuren. Op deze manier wordt uw post van uw oude adres naar het nieuwe gestuurd.
Een woning bouwen betekent een nieuwe start. Wilt u dit in alle rust doen, contacteer dan zeker een bouwbedrijf dat woningen sleutel op de deur bouwt. Zo bent u zeker van optimaal bouwcomfort. U kan het sleutel op de deur bedrijf woningen Compere vrijblijvend contacteren op het nummer 0800 11 164. Wij wensen u alvast heel veel succes met uw nieuwe toekomst.

Gratis catalogus van 408 pagina's (312 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus