Kostprijs woning bouwen

De kostprijs woning bouwen is vandaag de dag niet meer zo goedkoop.

De kostprijs van de bouwgrond is de grootste stijger en zorgt vooral voor die stijging in kostprijs woning bouwen. Maar veel mensen weten niet waar hun geld precies naartoe gaat. Indien u dit wel graag zou willen weten, lees dan zeker de paragraaf over kostprijs woning bouwen. Hoe u uw woning afwerkt heeft ook een grote invloed op uw kostprijs woning bouwen. De afwerking van uw woning houdt ook meer in dan u denkt. Indien u onafhankelijk bouwt, zult u zelf prijzen moeten vergelijken. Indien u wat gemakkelijker zoekt, kies dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf. Zij hebben vaak al materialen uitgekozen met de beste prijskwaliteit, u moet enkel nog kiezen.
Bouwgrond
Voor de bouw van een woning heeft u natuurlijk bouwgrond nodig. De doorslag gevende factor bij de koop van een stuk grond, is toch wel de kostprijs ervan. Deze prijs is tegenwoordig niet meer zo goedkoop. Voor een stuk grond betaalt u vandaag de dag al gemakkelijk 170 euro per vierkante meter in Vlaanderen. Deze prijs varieert wel sterkt tussen verschillende regio’s. zo betaalt u in Brussel het enorme bedrag van 600 euro per vierkante meter en in Wallonië slechts 50 euro per vierkante meter. In de gewesten zijn er ook veel onderlinge verschillen. Hoe dichter u bij de stadskern wilt wonen hoe meer u hiervoor zult moeten betalen. De kostprijs woning bouwen komt nog eens boven op de prijs van deze bouwgrond.

Kostprijs woning bouwen 

De kostprijs woning bouwen wordt geschat op ongeveer 1300 euro per vierkante meter. De grootste kosten hiervan zijn de kosten van de materialen, de werkuren, de erelonen en de btw van 21 procent. Ongeveer 7 procent wordt betaalt aan het ereloon van de architect. Dit is een gemiddelde, een architect kan namelijk vragen wat hij wilt aangezien dit een vrij beroep is. De kostprijs woning bouwen hangt natuurlijk ook sterk af van de afwerking die u in uw woning wilt. Hierover later nog wat meer uitleg. Investeer wel in goede technieken van uw woning. Hiermee bedoelen we verwarmingssystemen, sanitair, elektriciteit, domotica, …
Van de gemiddelde kostprijs woning bouwen van 1300 euro gaat er ongeveer 3 procent naar de werkuren die aan de grondwerken worden besteed. De werkuren van de bovengrondse werken zoals bijvoorbeeld de gevelopbouw kosten ongeveer 16 procent. In totaal wordt er zo een 30 procent van het bedrag gegeven aan de werkuren van de ruwbouw en de installatie van de technieken.

 

Ongeacht de deur die u kiest, heeft u de mogelijkheid om deze te laten afwerken in verschillende materialen. De afwerking kan dus gebeuren in bijvoorbeeld hout, lak, laminaat, glas, fineer, metaal of pvc.
Trappen
Ook in trappen zijn er verschillende modellen waar uit u kan kiezen. De standaard trap is een steektrap. Deze trap heeft een rechte vorm en verbind de twee verdiepingen met elkaar. Neemt redelijk veel plaats in beslag doordat hij zeer lang is. U heeft de mogelijkheid om onder de trap een kast te laten inbouwen. Indien u de kostprijs woning bouwen wilt drukken, kiest u best voor dit simpel model. Een bordestrap is een variant van twee steektrappen. Deze twee worden met elkaar verbonden in het midden met behulp van een rustpunt.
Een andere soort trap is de draaitrap. Hier draait de trap rond 1 centrale as. Dit gebeurt in een halve cirkel. Zo kan u meer ruimte besparen dan wanneer u kiest voor een standaard steektrap. Een draaitrap is niet hetzelfde als een wenteltrap. Een wenteltrap draait al verschillende keren rond zijn as eer hij de volgende verdieping bereikt. Hij gaat dus als een spiraal naar boven. Voor een wenteltrap is er geen dragende structuur nodig.
Indien u uw trap in een ongebruikte hoek wilt plaatsen, kiest u best voor een kwartdraaitrap. In deze trap zit boven en onder een draai van 90 graden. In moderne woningen vindt u vaak zwevende trappen terug. Hierbij komen de treden als het ware uit de muur.
Trappen kunnen, net zoals binnendeuren, gemaakt worden uit verschillende materialen. Indien u voor een houten trap kiest, creëert u een klassieke look met een warme uitstraling. Er zijn veel houtsoorten waaruit u kan kiezen om een trap in te vervaardigen. Uit metaal of inox kan er een trap gemaakt worden met veel ornamenten en versieringen. Deze trappen kunnen gemakkelijk in een woning geplaatst worden. Staal wordt vaker en vaker gebruikt in modernere woningen. Dit kent een gemakkelijk onderhoud. Helaas geven deze trappen wel veel lawaai. Ook beton wordt steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. Alles is dus mogelijk. Een betonnen trap kan dan ook nog eens worden afgewerkt met verschillende materialen. Andere materialen zijn natuursteen, composietsteen of granulaatsteen. Glas en laminaat zijn ook opties die u moet overwegen.
Vloeren
Voor dat er een vloer geplaatst kan worden, moet er een druklaag op de welfsels geplaatst worden. Deze laag voorkomt dat er later scheurvorming in de vloer zal ontstaan. Hierover komt dan ook nog eens een chape laag. Als laatste komt hierop dan de vloer.
Er is enorm veel keuze in vloeren. Zo kan u kiezen uit tapijt, tegels, laminaat, parket, natuursteen, marmer, glas en zelfs gepolijst beton. Denk goed na welke look u een ruimte wilt geven. Een vloer zal een groot deel van deze look bepalen. Let er ook op dat uw vloer goed geïsoleerd wordt. Als dit niet zo is, kan u via deze weg enorm veel warmte verliezen.
Kachels en haarden 
Verlichting
Verlichting speelt een belangrijke rol in de afwerking en inrichting van uw woning. Licht is functioneel maar het zorgt ook voor sfeer en gezelligheid. Het kan zelfs dienen als decoratie. Om een bepaald voorwerp te accentueren in een ruimte, kan hiervoor ook licht gebruikt worden.
Tegenwoordig zijn er verschillende armaturen beschikbaar. U kan kiezen uit inbouwlampen en spots, plafond armaturen, hangarmaturen, wandarmaturen, kabel en rail systemen, verplaatsbare armaturen en profielsystemen.
De keuze van de lamp, beïnvloedt uw interieur ook. Verschillende soorten lampen geven verschillende soorten licht. Klassieke gloeilampen geven een geel licht maar ze verbruiken wel enorm veel energie. Halogeen lampen geven een witter en helderder licht. Het grote nadeel hiervan is dat ze een korte levensduur hebben ondanks hun hoge prijs. Onder fluorescentielampen verstaan we tl-lampen. Ze hebben een lange levensduur en kosten eigenlijk niet zo veel. Als milieuvriendelijkere optie dan een gloeilamp, kunt u kiezen voor spaarlampen. Ze geven een gelijkaardige kleur licht maar moeten wel wat opwarmen eer ze op hun maximale licht-capaciteit zitten. Led verlichting is misschien wel het licht dat het meeste gebruikt word tegenwoordig. Ze geven helder licht en zijn zeer milieuvriendelijk. Ledverlichting is beschikbaar in verschillende kleuren.
Verlicht elke ruimte ook op de juiste manier. Een bureau moet bijvoorbeeld een helder licht hebben zodat u goed kunt lezen, schrijven, … Een living mag dan weer een gezelligere look uitstralen met wat zachter en warmer licht.
Badkamer
Denk op voorhand goed na over de plaatsing van de badkamer. Plaats hem zo centraal mogelijk en zo dicht mogelijk bij de slaapkamers. Het is ook gemakkelijker indien u een badkamer installeert aan de ouderlijke slaapkamer en eentje tussen de kinderkamers. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak.
Bent u van plan om levenslang in de woning te blijven wonen? Zorg dan misschien ook voor een wasruimte op de begane grond. Als u ouder wordt kan het zijn dat u misschien moeilijker trappen kunt betreden.
Voor de plaatsing van een badkamer moet er ook rekening gehouden worden met de ligging van de leidingen. U plaatst uw badkamer het beste boven de wasruimte. Zo moeten er enkel leidingen recht naar beneden voorzien worden. Dit is goedkoper en drukt de kostprijs woning bouwen. Indien u nog meer wilt besparen op water, kan u ook kiezen voor een booster op uw toilet. Zorg ook voor voldoende bewegingsruimte in uw badkamer. Maak hem ook niet te groot want anders zit u weer met extra verwarmingskosten.
Zoals al eerder vermeld kan u voor een gemakkelijkere optie kiezen. Als u voor een sleutel op de deur bedrijf kiest, kan u kiezen uit een al geselecteerd gamma van afwerkingsmaterialen. Ze zijn al geselecteerd op prijskwaliteit. zo garanderen ze hun klanten degelijke materialen. Indien u op zoek bent naar een goed sleutel op de deur bedrijf, overweeg dan zeker Woningen Compere. U kan meer informatie over hen vinden op hun website.

Woning bouwen kostprijs

De woning bouwen kostprijs is op dit ogenblik heel er hoog, en zal er zeker niet goedkoper op worden. Veel jonge gezinnen met een beperkt inkomen zien omwille hiervan hun bouwdroom in rook opgaan. Toch zijn er mogelijkheden om met een klein budget te bouwen, als u het maar slim aanpakt. U dient dan wel aandacht te besteden aan elk facet van de bouw. Naast uw droomwoning en uw bouwplannen is er ook nog het budget. Het is namelijk niet zo evident om uw woning bouwen kostprijs te berekenen, want er zijn heel wat verschillende factoren die een invloed kunnen hebben op de prijs van uw nieuwbouw woning. Indien u hierbij graag hulp hebt, kan u zich steeds laten bijstaan door een sleutel op de deur bouwbedrijf die u door de volledige bouwprocedure helpt en ervoor zorgt dat u een sleutel op de deur woning kan bouwen binnen uw vooropgesteld budget. Wanneer u graag wat meer informatie wenst over sleutel op de deur bouwen, kan u contact opnemen met ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere. Onze firma is telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Vervolgens ontvangt u de gegevens van een bouwadviseur bij u in de buurt bij wie u terecht kunt met uw woningdroom. Via de site kan u ons gratis catalogus met tal van modelwoningen met plan en prijs aanvragen die u zeer snel zal ontvangen.

Wat is de woning bouwen kostprijs de dag van vandaag?

Een eigen woning bouwen blijft populair. Men zegt niet voor niks dat de Belg geboren is met een baksteen in de maag. Bij de Vlaming overwint nog steeds het traditionele beeld van een eigen nieuwbouwwoning in een mooi landschap. Maar wat is nu de woning bouwen kostprijs wanneer u van nul moet beginnen? De gemiddelde richtprijs voor een nieuwbouwwoning is 1.300 euro per vierkante meter.

Uiteraard zijn er heel wat factoren die een belangrijke rol spelen voor uw woning bouwen kostprijs.

De belangrijkste zijn de werkuren, materialen, architect kosten en BTW. We helpen u even alles op een rij te zetten.
Wanneer we de gemiddelde woning bouwen kostprijs van 1.300 euro per vierkante meter even onder de loep nemen, dan mogen we aannemen dat hiervan 1.000 euro per vierkante meter gaat naar werkuren en materiaal, en het overige deel gaat dan naar architect kosten en op het totaalbedrag moet er nog 21 % BTW betaald worden.
Wanneer u een nieuwbouwwoning wenst te bouwen gaat al meer dan de helft van uw budget naar de ruwbouw. Dit hangt uiteraard af van de grootte van uw woning en van uw voorkeuren. Verkiest u grote ramen en deuren, of ziet u graag dakramen of -kapellen, of gaat u voor een woning met een laag E-peil. Nog erger, verkiest u een passieve woning, vergeet niet dat deze luchtdicht moet zijn, wat het bouwen ervan bemoeilijkt en waardoor er meer materialen en isolatie nodig zijn. Al deze elementen zorgen er dan ook voor dat u ruim boven de helft van uw bouwbudget zult zitten.
Zo zal er ruim 30 % van uw woning bouwen kostprijs naar de werkuren gaan. Deze zullen bij aanvang enorm zijn daar uw woning in het begin arbeidsintensiever is. Hiervan gaat zeker al 2/3 naar de ruwbouw en het overige deel naar de afwerking van uw woning, zoals bijvoorbeeld het leggen van sanitair, elektriciteit en verwarming, het bepleisteren van de muren, het chappen en het tegelen van de vloeren, …
Vervolgens dienen we ons huis nog te voorzien van technieken. Wanneer we aan technieken denken dan hebben we het over ventilatie, sanitair, verwarming en elektriciteit. Uiteraard hebt u hier heel wat variatie in, van simpele basis apparatuur tot geavanceerde versies. Wat u ook kiest, aan elke versie hangt een ander prijskaartje. Wanneer u kiest voor de geavanceerde technieken dan is de installatie ervan ook vaak complexer wat zich dan weer vertaalt in extra werkuren boven op de prijs die sowieso al duurder zal zijn bij aankoop.
Ten slotte is er dan ook nog de afwerking van uw woning zoals uw keuken, badkamer, trappen, binnendeuren, enzovoort.
Daarenboven zijn er nog de extra kosten zoals deze voor het papierwerk, grondsondering, de EPB verslaggeving om uw energieprestatie van uw woning in te schatten, de veiligheidscoördinatie indien er meerdere aannemers op de werf werken, de luchtdichtheidstest, de aansluitingskosten van alle mogelijke nutsvoorzieningen en de aansluiting op de riolering.
Zo is het van belang op voorhand uw woning bouwen kostprijs te weten voordat u een lening gaat afsluiten. Daarvoor gaat u best bij verschillende architecten en aannemers langs om prijsoffertes op te vragen.

Buiten de gemiddelde richtprijs voor een nieuwbouwwoning zijn er nog andere factoren die een belangrijke rol spelen voor uw woning bouwen kostprijs.

Zo dient u ook nog bouwgrond te kopen waarop u uw nieuwbouwwoning kunt bouwen, en op de totale aankoopsom ervan zijn er nog notariskosten verschuldigd.
Om de totale woning bouwen kostprijs te kennen dienen we ook nog te weten hoeveel de bouwgrond kost. De prijs van bouwgrond is erg afhankelijk van de locatie. Zo betaalt u in Vlaams-Brabant heel wat meer voor hetzelfde stuk bouwgrond dan wanner u dit in Limburg zou kopen. Een lapje bouwgrond in Brussel is gemiddeld nog een pak duurder. In Wallonië is de bouwgrond goedkoper. Buiten de gewesten zijn er ook sterke provinciale verschillen in prijs.
Wanneer u van thuis uit uw stuk bouwgrond niet kunt erven of cadeau krijgen, zal de grondprijs een substantieel onderdeel uitmaken van uw woning bouwen kostprijs. De prijs van bouwgrond is de voorbije jaren namelijk ook erg gestegen. En dan is er nog de kwestie van schaarste! Doordat er niet zoveel bouwgronden meer te koop zijn, wordt de prijs van huidige te koop staande bouwgronden de lucht in gejaagd. Daar er nu meer tweeverdieners zijn dan vroeger en de intrestvoeten bij hypotheekleningen de voorbije jaren bijzonder laag stonden, moest men maandelijks minder afbetalen en kon er zo meer geld in de woning bouwen kostprijs gestoken worden. Dit zorgde er tevens voor dat de prijzen van de bouwgronden mee stegen. Bovenop de aankoopsom van uw bouwgrond dient u standaard 10 procent registratierechte te betalen. Daarenboven komen er ook nog de aktekosten, het ereloon van de notaris, de kosten voor de overschrijving en de BTW erbij.

Indien u uw woning bouwen kostprijs op voorhand wenst te weten, kan u best opteren voor het bouwen van een sleutel op de deur woning. Zo komt u tijdens de bouwperiode ook niet meer voor financiële verrassingen te staan.

Wanneer u opteert uw woning te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf wordt de woning bouwen kostprijs op voorhand vastgelegd in een contract en dit voor een woning volledig op uw maat en binnen uw budget. Een sleutel op de deur bouwbedrijf werkt vaak met typeplannen waaruit u inspiratie kan putten. Bij Woningen Compere worden deze typeplannen gebruikt als aanknopingspunt om zo een unieke woning voor u te ontwerpen. Tevens hebt u met Woningen Compere de vrijheid om samen met een architect een eigen plan bij te brengen. Vervolgens wordt door de firma het nodige gedaan om uw bouwdossier op te stellen om uw stedenbouwkundige vergunning te bekomen. De materialen kunnen gekozen worden bij een leverancier verbonden aan het bedrijf waardoor de materialen goedkoper aan u aangeboden kunnen worden. De coördinatie wordt tevens uitgevoerd door een ervaren werfleider van het bedrijf en regelmatig bezocht door een supervisor. Tevens bent u als bouwheer beschermd door de wet van Breyne daar ieder sleutel op de deur bouwbedrijf zich aan deze wet dient te houden.
Zo levert een sleutel op de deur bouwbedrijf zoals Woningen Compere uw woning van het begin tot het einde. U dient enkel in het bezit te zijn van een stuk bouwgrond en de rest van de kosten zit vervat in de woning bouwen kostprijs van een sleutel op de deur woning. Indien de woning bouwen kostprijs van uw droomwoning te hoog ligt, kan u bij Woningen Compere ook steeds opteren voor het bouwen van een evolutieve woning die met u en uw gezin kan meegroeien. Indien u toch liever zelf de handen uit de mouw steekt en de afwerking van uw woning voor eigen rekening wenst te nemen kan u ook kiezen voor het bouwen van een winddichte ruwbouw.
Wanneer u graag wat meer informatie wens over de woning bouwen kostprijs van Woningen Compere kan u onze firma steeds telefonisch contacteren via het gratis nummer 0800 11 164. U wordt vervolgens in verbinding gebracht met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend bij u langskomt om naar uw woningdroom te luisteren en om u de nodige informatie te verstrekken. Via onze site kan u ons gratis catalogus met tal van modelwoningen met plan en prijs aanvragen. De woning bouwen kostprijs vermeldt bij de modelwoning is de prijs exclusief BTW en ereloon architect (+/- 5 %) op basis van ons lastenboek. Bezoek ook één van onze kijkwoningen bij u in de buurt om reeds een duidelijk beeld te krijgen van hoe uw woning er kan gaan uitzien. Op de site vindt u alle informatie terug van adres, openingsuren tot wegbeschrijving.

Kostprijs woning bouwen

Indien u de uitdaging wenst aan te gaan om een woning te bouwen, moet u rekening houden met verschillende aspecten om de totale kostprijs woning bouwen goed te kunnen inschatten. Neus daarom eens goed rond op het internet, in tijdschriften en ga naar bouwbeurzen om een goed idee te krijgen van de kostprijs woning bouwen. U kunt zich ook eens bij vrienden bevragen die net hun huis gerealiseerd hebben. En misschien nog een goede tip om over na te denken : zorg dat u met uw partner op dezelfde golflengte zitten en de uitdaging van het zelf bouwen aankunnen. Niet elk koppel kan de stress die gepaard gaat met het bouwen van een woning aan. Uiteraard is er daarom nog een andere optie en dat is uw woning bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf. Woningen Compere is zo’n sleutel op de deur bouwbedrijf dat uw droomwoning voor u kan bouwen zonder al te veel stress en waarbij u meteen het resultaat kunt zien via een kijkwoning en waarbij u geadviseerd wordt door experten. Bestel alvast ons gratis catalogus boordevol inspiratie en informatie. Woningen Compere is ook steeds bereikbaar via het gratis nummer 0800/11 164. Onze medewerkers helpen u graag verder met uw woningdroom.
U hebt zin om het bouwavontuur aan te gaan? De eerste vragen die in u opkomen zijn waarschijnlijk : Hoe begin ik eraan? Uit wat bestaat de kostprijs woning bouwen? Is deze kostprijs haalbaar voor mijn budget? Welke mogelijkheden heb ik om te voorkomen dat mijn bouwavonduur een nachtmerrie wordt. We helpen u graag op weg.

Wanneer u wenst te starten met bouwen weet u eigenlijk nog maar heel weinig.

Daarom is het van groot belang dat u zich op voorhand goed informeert. Maar hoe begint u eraan ? Uiteraard is niet enkel de kostprijs woning bouwen van belang, maar komen er ook nog heel wat andere zaken bij kijken.
Uw droomhuis staat er, spijtig genoeg, niet in 1-2-3. Er zal een hele weg afgelegd moeten worden. Voor u begint met bouwen dient u op zoek te gaan naar een geschikte bouwgrond. Naast de kostprijs woning bouwen is een stuk bouwgrond een dure investering. U kan daarom best uw tijd nemen om een goede, uitgekiende keuze te maken. Daarvoor kan u best, indien u weet in welke regio u wenst te gaan wonen, bij de gemeente langs gaan om te horen welke gronden er te koop staan of waar er nog bouwgrond is en wie de eigenaar ervan is, zodat je deze mensen kunt contacteren. Kijk ook in de lokale kranten bij de zoekertjes of in grotere regionale kranten. Via de site kan u ook terecht komen op verschillende websites die bouwgronden te koop aanbieden. Ga ook eens langs bij enkele notarissen en makelaars in de buurt. Deze hebben ook vaak uithangborden met een aanbod van bouwgronden die te koop staan. U kan eveneens actief op zoek gaan door rond te rijden in de buurt waar u wilt bouwen. Zo treft u op de meeste bouwgronden die te koop staan wel een bord aan met een telefoonnummer op. Ziet u toch een leuke bouwgrond die niet te koop staat, kan u steeds bij het kadaster navraag doen wie de eigenaar is van de grond.
De volgende keuze die u dient te nemen is de keuze van uw bouwformule. Wil je volledig zelf of samen met aannemers de handen uit de mouwen steken, of vertrouwt u uw bouwproject toe aan een sleutel op de deur bouwbedrijf dat de volledige administratie en het ganse bouwproject voor zijn rekening neemt? Uiteraard heeft deze keuze een grote invloed op uw kostprijs woning bouwen.
Vervolgens dient u een hypothecaire lening aan te gaan. Vergelijk hierbij vooral de verschillende kosten en intresten van diverse banken. Uw budget wordt bepaald door de kostprijs woning bouwen.
Eénmaal de plannen getekend zijn kan u een aanvraag voor uw stedenbouwkundige vergunning indienen. Volgende documenten dient u in uw dossier te voorzien : een situatie- en oriëntatieplan, een inplantingsplan, aanvraagformulieren voor uw bouwvergunning, enzovoorts.
Wanneer uw ganse papierwinkel afgehandeld is, kan de bouw van uw woning eindelijk van start gaan. Uw stedenbouwkundige vergunning is twee jaar geldig, dus uw woning dient binnen deze termijn gebouwd te worden.

Iedereen die een bouwavontuur aangaat kan best op voorhand een raming maken van de kostprijs woning bouwen.

Dit is belangrijk om te zien of de woning binnen uw budget past.
Om te weten wat en waar u kunt bouwen, dient u natuurlijk te weten hoeveel geld u kan spenderen aan uw droomhuis. Krijgt u enige financiële steun van uw familie? Welk bedrag hebt u reeds bij elkaar gespaard? Kan u een hypothecaire lening bekomen bij de bank en hoeveel bedraagt die? Al deze elementen leiden u naar het maximum budget dat u kunt spenderen aan uw droomhuis. Vervolgens dient u een gedetailleerde kostprijs woning bouwen raming voor u te maken.
De meest gehanteerde houvast voor uw kostprijs woning bouwen te berekenen is de vierkantemeterprijs. Dit wil zeggen de kost die er gemaakt wordt om een vierkante meter woning te bouwen. Deze vierkantemeterprijs bestaat uit twee grote delen, eerst en vooral de materiaalkosten en vervolgens de werkuren van de aannemers. Een derde kleiner stuk is het ereloon dat u aan uw architect dient te betalen en vanzelfsprekend dient er op dit totaalbedrag voor een nieuwbouwwoning 21 % BTW op betaald te worden.
Hiervoor kan u best offertes van verschillende aannemers opvragen en ze vervolgens goed met elkaar vergelijken. Hou er rekening mee dat niet alle aannemers de vierkantemeterprijs op dezelfde manier invullen. Sommige aannemers rekenen enkel met nettoprijzen en laten de BTW achterwege, anderen houden geen rekening met de architect kosten, enzovoorts.
Daar de bouwkosten afhankelijk zijn van heel wat veranderlijke factoren is het niet altijd evident om een richtprijs per vierkante meter vast te leggen. Voor een open bebouwing mag u rekenen op een gemiddelde richtprijs van 1.400 euro per vierkante meter. Uiteraard de gemiddelde kostprijs woning bouwen voor een gesloten of halfopen bebouwing lager als deze van een open bebouwing.
Vergeet de kosten van uw nutsvoorzieningen niet alsook deze voor de verschillende studies, zoals voor de stabiliteitsingenieur, grondsondering, epb-verslaggever en de veiligheidscoördinator.
Nu kan u beginnen met het berekenen van uw kostprijs woning bouwen. Is uw uitrekening onhaalbaar? Er zijn immers heel wat factoren die uw vierkantemeterprijs kunnen doen dalen, maar evengoed doen stijgen. Hou ook steeds een marge over daar uw woning altijd duurder uitkomt dan u op voorhand berekend hebt.

Uiteraard is er nog een andere mogelijkheid.

U kan ook uw woning laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf tegen een op voorhand vastgelegde kostprijs woning bouwen. Ook hier zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee u rekening dient te houden bij het bepalen van uw budget.
Wanneer u een sleutel op de deur woning wenst te bouwen besteedt u het ganse bouwproces uit aan één en hetzelfde sleutel op de deur bouwbedrijf dat ervoor zorgt dat u uw woning instap klaar kan betrekken. U moet dus zelf niet op zoek gaan naar aannemers en offertes opvragen en vergelijken. De coördinatie van de woning dient u niet voor eigen rekening te nemen. Alles wordt voor u gedaan vanaf de administratie tot en met de oplevering van uw sleutel op de deur woning. Maar wat is de kostprijs woning bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf?
Het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere bouwt enkel woningen op de bouwgrond van de klanten zelf. U dient reeds eigenaar te zijn van uw bouwgrond. Vervolgens wordt er gezorgd voor een mooi ontwerp volledig binnen uw vooropgesteld budget en uw persoonlijke wensen. In de prijs van uw sleutel op de deur woning bij Woningen Compere zijn sowieso de hernieuwbare technieken inbegrepen. Zoals een verluchtingssysteem Renson type C+ Evo Healthbox met SmartZone en een condenserende gasketel type Vaillant Ecotec. Uiteraard indien gewenst kunnen andere types, merken of producten gekozen worden, uiteraard mits prijsaanpassing. Voor de afwerking vertrekt men voor elk project van een standaard lastenboek. Maar het staat u uiteraard vrij om andere materialen te kiezen die misschien voor een meerkost kunnen zorgen.
Op de site van Woningen Compere komt u tal van modelwoningen met prijs en plan tegen. Deze prijs is exclusief BTW en ereloon architect ( +/- 5 %) op basis van het lastenboek. Deze modelwoningen dienen als inspiratiewoningen en kunnen aangepast worden aan uw wensen en levensstijl zodat deze toch uniek blijven.
Wenst u wat meer informatie over onze sleutel op de deur woningen? U kan ons telefonisch bereiken via ons gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinden met een bouwadviseur bij u in de buurt bij wie u terecht kan met al uw vragen. Vraag tevens ons gratis catalogus boordevol informatie en inspiratie.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus