Woningen bouwen prijzen

Woningen bouwen prijzen wordt steeds maar duurder door het feit dat de bouwgrond steeds maar schaarser wordt en dat de prijs van de bouwgrond steeds maar stijgt.

De oppervlakte en de afwerking van de woning hebben ook een grote invloed op de totaalprijs van uw toekomstige woning. Wenst u een groot bouwcomfort en wil u niet geconfronteerd worden met de administratieve rompsloop, dan is een sleutel op de deur woning het beste concept voor u. Wanneer u zelfstandig wenst te bouwen zal u zelf op zoek moeten gaan naar aannemers en prijzen vergelijken, wat tijdrovend kan zijn en u veel energie kan kosten. Indien u graag meer informatie wenst over bijkomende kosten voor woning bouwen kostprijs lees dan zeker verder.
Woningen bouwen prijzen, een vraag die veel personen zich stellen en waardoor ze niet de stap durven te zetten om hun toekomstige droomwoning te bouwen.

Wat is de prijs van een nieuwbouw woning en met welke extra kosten moet er nog rekening gehouden worden?

woningen bouwen prijzen
Hieronder geven wij u meer informatie en tips :
Neem eerst en vooral genoeg inlichtingen via bouwbeurzen, familie vrienden, kennissen, enz. U kan eventueel met de wagen door enkele buurten rijden en aanbellen bij woningen die u mooi vindt. Indien u in zee wenst te gaan met een sleutel op de deur bouwbedrijf raden wij aan om kijkwoningen te bezoeken zodat u een overzicht krijgt over de afwerking en kwaliteit van de woningen. Vraag aan het bouwbedrijf naar referenties zodat deze met u hun ervaringen kunnen delen.
Stel u eerst de vraag wat u graag zou willen? Welke bouwstijl past bij uw persoonlijkheid en bij uw gezin? De stijl van de prefab woning heeft ook een invloed op de  woningen bouwen prijzen. Hieronder wat meer uitleg over de verschillende bouwstijlen.

Moderne stijlwoningen

Bij moderne stijlen wordt meer gebruik van glas gemaakt om meer licht in de woning te brengen. Er wordt vooral met grote raampartijen gewerkt om nadruk te leggen op de openheid van de woning. Bij moderne woningen werkt men vooral met rechte lijnen en alternatieve materialen. Vaak wordt gebruikt gemaakt van de laatste technieken. Bij deze bouwstijl wordt veel ruimte en diepte in de woning gecreëerd. Dankzij hun strakke lijnen en grote raampartijen geniet u van veel ruimte en lichtinval. Een moderne woning laat veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Deze bouwstijl biedt ook een enorm wooncomfort voor u en uw gezin.

Eigentijdse woningen

Eigentijdse woningen bestaan uit een mix van moderne en traditionele elementen. Vaak worden strakke gevelstenen gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een zadeldak of piramide dak. De vensters en deuren bij eigentijdse woningen zijn eerder rechtlijnig en eenvoudig.

Landelijke woningen

Bij landelijke stijlwoningen worden eerder natuurlijke materialen gebruikt. Deze stijl ademt rust uit en voelt gezellig aan. Bij een landelijke woning wordt meestal een zadeldak gebruikt voorzien van een dakkapel. De materialen die gebruikt worden bij deze stijl zijn authentiek en zien er verouderd uit.
Kenmerkend aan deze bouwstijl is de detaillering in de afwerking van goten, ramen en deuren.  Deze bouwstijl geeft aan de woning een monumentale uitstraling. Bij deze bouwstijl worden meestal massieve en houten woningen en materialen gebruikt. Klassieke woningen hebben in de meeste gevallen een centrale inkomhal waar alle ruimtes toegankelijk zijn. De dag van vandaag wordt deze stijl nog gebruikt in combinatie met nieuwe bouwtechnieken.

Zweedse stijlwoning

De Scandinavische stijl is de laatste tijd immens populair geworden. De strakke vormen, natuurlijke kleuren en natuurlijke materialen geven aan de woning een moderne uitstraling maar toch geen kil gevoel. Bij een Scandinavisch interieur worden lichte kleuren gebruikt waar wit meestal overheerst aangevuld met natuurlijke aardetinten. De Scandinavische stijl is ook herkenbaar door de geometrische vormen in het behang.

Pastorij stijlwoning

Pastorij of landelijke woningen geven een rustiek cachet aan de woning. Ze zijn vooral herkenbaar door hun grote voordeuren. De ramen en deuren zijn meestal afgewerkt met blauwe natuursteen. Vaak bestaat de gevelbekleding uit bakstenen met verschillende kleurnuances. Het schrijnwerk van de ramen is in een lichte kleur. Deze hebben meestal een kruisverdeling en houten sierluiken. De woning is eenvoudig van vorm en heeft rechte hoeken.

Woningen bouwen prijzen binnen uw prijsklasse

Indien u een woning wenst te bouwen heeft u vanzelfsprekend een stuk bouwgrond nodig. Een grote kostenbepaler van uw budget is namelijk de bouwgrond.  De prijs van een stuk grond varieert van provincie tot provincie en van gemeente tot gemeente. De vraag naar bouwgrond wordt steeds groter, de prijzen zijn de laatste jaren ook enorm gestegen. De prijs hangt ook af van de ligging van het perceel. Voor bouwgrond in de buurt van een stadskern zal je veel meer betalen dan voor een afgelegen bouwgrond. Vooraleer u op zoek gaat naar een geschikte bouwgrond is het primordiaal dat u beslist hoeveel budget u heeft voor het perceel. U moet immers ook rekening houden  dat er bovenop de prijs van de bouwgrond ook nog notariskosten en registratiekosten berekend zullen worden.

 

Woningen bouwen prijzen, wat is de prijs van een nieuwbouw?

Nu u ongeveer een idee heeft over de prijs van de bouwgrond kijk even rond voor welke bouwstijl u wenst te gaan. Om een idee te krijgen over de totale prijs van de woning, kan u best de prijs berekenen per vierkante meter. U kan deze prijs onderdrukken door te opteren voor een basis afwerking of door sommige werken zelf uit te voeren. Een richtprijs is een goede leidraad maar de persoon die u met zekerheid woningen bouwen prijzen kan geven is uw architect of een sleutel op de deur woning.

Wat zijn de kostenbepalers bij een nieuwbouw woning bouwen?

Wat heeft invloed en speelt een rol in deze richtprijs en hoe kan u het kosten plaatje onderdrukken of wat kan integendeel de prijs doen stijgen? Elke vierkante meter die u gaat bouwen zal u geld kosten. Hoe groter u gaat bouwen hoe meer u gaat betalen. Houdt u van een luxe afwerking, dan zal de prijs per vierkante meter van uw woning stijgen. Wenst u de woning af te werken met massief parket of bent u tevreden met een basic vloerafwerking? Een standaardkeuken of een volledig op maat gemaakte keuken met alles erop en eraan…
Ook in technieken kan u besparen of juist extra investeren. Het prijsverschil tussen verschillende ventilatiesystemen of warmtepompen kan oplopen tot duizenden euro’s maar zullen op zeker termijn hun vruchten afwerpen waardoor u op langer termijn gaat uitsparen op energiekosten. Aan u de keuze of u juist extra wil investeren of niet.
De grootste kost in het bouwproces zijn de werkuren. Door zelf enkele werken uit te voeren kan u de woningen bouwen prijzen  per vierkante meter serieus onderdrukken.

Het ereloon van uw architect.

Een architect heeft de vrijheid om zelf zijn ereloon te bepalen. De ene architect is de andere niet. Sommige architecten werken op basis van een percentage terwijl andere een forfaitair bedrag in rekening brengen. Sommige architecten rekenen een vaste vergoeding per vierkante meter.
De bouwtype, open, halfopen of gesloten bebouwing zal ook een rol spelen in de prijs van de woning. Een open bebouwing is duurder dan een halfopen of gesloten bebouwing. Een strakke eenvoudige woning met rechte lijnen zal goedkoper zijn dan een woning met vorm fantasieën of afgeronde afwerkingen. De locatie waar u gaat bouwen zal ook een rol spelen op de prijs. In sommige streken zijn aannemers immers duurder. Om een gedetailleerde prijs te ontvangen van uw toekomstige sleutel op de deur woning kan u contact opnemen met Woningen Compere. Zij bouwen uw sleutel op de deur woning aan een gemiddelde prijs van 1051 euro per vierkante meter inclusief BTW.
Nu u de factoren kent die woningen bouwen prijzen beïnvloeden, geven we u enkele tips die de prijs van uw droomwoning kunnen onderdrukken.

Tip 1 : Hou de constructie simpel.

De belangrijkste prijsfactor is een eenvoudige woning. Welke bouwmethode u ook kiest, bijzonderheden in de constructie van de woning geven een meerkost.

Tip 2 : Bouw compact maar efficiënt

Compact bouwen wil niet zeggen dat u een kleinere woning zal hebben. Het komt erop neer om de volume van de woning goed en nuttig in te delen. Vermijdt grote verloren ruimtes zoals een grote inkomhal of grote bergruimtes.

Tip 3: Hou het budget onder controle

Maak op voorhand een budget op en houdt de kosten van uw bouwproject per fase in het oog. Op deze manier kan u deze beter onder controle houden. Op deze manier heeft u een beter overzicht van de kosten en kan u onvoorziene kosten beter opvangen. Kies voor ervaren vakmensen. Zij hebben ervaring binnen de bouwsector en vragen een eerlijke prijs. Hierdoor zal u op termijn het meest geholpen worden. Gerechtelijke procedures zijn namelijk heel duur en vragen ook veel energie.

Tip 4: Besparingen

Voor een Goedkope woningen bouwen. Met sommige zaken bent u voorlopig goed geholpen en kunnen achteraf gemakkelijk vervangen worden. Op deze manier kan u bijvoorbeeld in het begin gaan voor een goedkope vloerbekleding of een eenvoudige keuken. U kan de eerste jaren ook een basis badkamer installeren en sparen voor de badkamer van uw dromen.

Tip 5 : Doe het zelf

Weet u van zelf aanpakken en bent u een handige harry? Dan kan u heel wat besparen op vlak van werkuren door sommige posten zelf af te werken. Moeilijke klussen waar u niet handig in bent kan u best overlaten aan professionele vakmannen.

Tip 6 : Denk aan de toekomst op lange termijn

Tijdens het voorontwerp en de ruwbouwfase van de woning kan u de nodige voorzieningen inplannen voor toekomstige installatie zoals domotica, zwembad, veranda enz
Afhankelijk van de type woning die u wenst te bouwen zal u een lening moeten afsluiten. De lening kan gebeuren aan een vaste of variabele rente. Bij een vaste rente betaalt u steeds de rente van toen de lening werd afgesloten. Het voordeel is dat u op voorhand weet wat de lening u gaat kosten. Wanneer de rente zou stijgen heeft u het voordeel dat u dezelfde rente blijft betalen. Bij een variabele rente, kan de rente aangepast worden naargelang de stijging of dalingen van de rentevoet. De looptijd van de leningen kan u zelf bepalen en varieert van 5 tot 30 jaar. Vaak stelt de financiële instelling de looptijd af op uw maat naargelang uw inkomen.

Woningen bouwen prijzen, wat kan Woningen Compere voor u betekenen?

Woningen Compere is een algemeen bouwbedrijf die traditionele sleutel op de deur woningen bouwt. Met een gemiddelde prijs van 1051 euro per vierkante meter inclusief BTW zijn ze een grote referentie op de belgische bouwmarkt. Hun 183 modelwoningen worden op maat gerealiseerd en kunnen met behulp van uw architect gewijzigd worden naargelang uw budget. Dankzij onze catalogus van 296 pagina’s met onze 183 modelwoningen kan u inspiratie opdoen voor uw toekomstige sleutel op de deur woning. Via een video op onze website kan u sommige modelwoningen virtueel bezoeken.  In ons gedetailleerd lastenboek worden alle werken post per post omschreven die in het contract voorzien zijn. Op deze manier kent u de exacte prijs indien u bijvoorbeeld een extra stopcontact wil voorzien.

Woningen bouwen prijzen voor investeerders of promotoren

Aangezien de rentevoet voor beleggingen nog nooit zo laag is geweest kiezen veel investeerders voor de verhuur of wederverkoop van woningen. Ons succes rechtvaardigt zich door onze prijs kwaliteitverhouding. Dit biedt aan promotoren de mogelijkheid om de gebouwen te verkopen met een betere winst.

Woningen Compere streeft ernaar om duurzame energiezuinige sleutel op de deur woningen te bouwen. Om dit waar te maken worden de sleutel op de deur woningen uitgerust met een hoogrendementsketel of een geschikt ventilatiesysteem dat een minder energieverbruik met zich meebrengt. Om energiezuinige woningen te bouwen bieden ze een groen energie pack aan. Dit pack bestaat uit 6 tot 28 fotovoltaïsche zonne-pannelen, naargelang de grootte van de woning. Indien u meer informatie wenst over onze werkwijze en onze sleutel op de deur woningen kan u bellen naar het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u graag in contact met een bouwadviseur uit uw regio. Bent u op zoek naar een ervaren bouwbedrijf ? Overweeg dan zeker Woningen Compere, een betrouwbare bouwpartner die uw droomproject werkelijk maakt.
Andere zoekopdrachten : het bouwen van de woning, hedendaagse woningen

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus