Kostprijs woning bouwen

De kostprijs woning bouwen bekijkt u best vooraf.

Het leven is zo geëvolueerd en biedt ons zoveel keuzemogelijkheden. Kijk even naar de bakker. Hij heeft 20 verschillende broden in de aanbieding tegen verschillende prijzen. Als u al zoveel opties heeft bij zoiets simpel dan wilt u niet weten hoeveel u er heeft bij het bouwen van een huis. Afhankelijk van uw voorkeuren gaat ook de kostprijs woning bouwen variëren. Door de talloze keuzes uit materialen en technieken kan het bouwen van een huis u zowel goedkoper als duurder uitvallen. Een goede voorbereiding start bij het verzamelen van veel maar belangrijker van correcte informatie. Wilt u uw droomwoning laten bouwen door onze bouwfirma, Woningen Compere? Dan geven wij u graag de gewenste informatie.

Kostprijs woning bouwen

Sleutel-op-de-deur, een concept dat een effect heeft op de kostprijs woning bouwen.

Het leven gaat snel. U bent nog volop aan het genieten van uw studententijd maar voordat u het weet denkt u aan een gezellig huisjes waarin u zich wilt settelen. Bij deze gedachte kan u in uw gewenste regio opzoek gaan naar de bestaande woning. Een goede keuze als u weinig tijd wilt steken in bouwen. Een andere mogelijkheid is om zelf uw woning te bouwen. Ondanks het feit dat er tijd en een kostprijs woning bouwen aan vasthangt biedt het u de kans om een personal touch te geven aan uw woning. Zo realiseert u de woning die u altijd wilde. Tijd is heilig voor veel mensen. De sleutel-op-de-deurformule biedt een oplossing voor het tijdloze probleem. Bovendien beïnvloedt de formule ook de kostprijs woning bouwen. Sleutel-op-de-deur, een concept om dus zeker in het oog te houden.

Nieuwbouwwoningen zijn terug te vinden in alle vormen en maten. Bovendien is er keuze uit traditionele en moderne bouwstijlen. Ieder zijn smaak valt te verwerken in een nieuw gebouwde woning. Het is dus geen wonder dat ze zo een succes kennen. Een huis bouwen vraagt veel voorbereiding.

Vraag uw gratis catalogus aan

Zo is het belangrijk om te weten wat de totale kostprijs woning bouwen is.

Behalve een aantal moeilijke beslissingen moet er rekening gehouden worden welke factoren de kostprijs woning bouwen beïnvloed.

Op de vraag ‘hoeveel kost een huis bouwen?’ is het moeilijk om een concreet antwoord te geven. Er zijn namelijk verschillende factoren die een rol spelen in de bepaling van de kostprijs woning bouwen.

Om een idee te krijgen van de kostprijs woning bouwen wordt er vaak een richtprijs gegeven die bepaalt wordt per vierkante meter. Vierkantemeterprijzen spreken voor zich: een vergroting van de gewenste oppervlakte zorgt voor een stijging in prijs. Verschillende bouwfirma’s bieden hun gemiddelde prijzen per vierkante meter aan. Bij het vergelijken hiervan moet er goed gekeken worden wat al dan niet inbegrepen is.

Naast de gewenste oppervlakte van uw woning worden de vierkantemeterprijzen op hun beurt beïnvloed door een aantal elementen. De twee grootste delen die de prijs bepalen zijn de werkuren en de materialen. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer materialen er nodig zijn en hoe langer de arbeiders bezig zijn voor de verwezenlijking van uw woning.

Een derde deel van de vierkante meter prijzen is de architect. Het uittekenen van het bouwplan is zijn grootste taak. Daarnaast zorgt hij voor een opvolging van de werf en begeleidt hij u in het totale bouwproces. De lonen van de architecten worden vaak bepaalt op basis van de werkuren of per vierkante meter. Hij kan ook kiezen voor een vaste vergoeding. De keuze van een goede architect die zich bovendien in uw regio bevindt zodat u rap eens kan binnenspringen moest u vragen hebben, is ook een factor die de kostprijs woning bouwen stuurt. Bij Woningen Compere hebben de klanten de vrijheid om zelf een architect te kiezen.

Vooraleer de bouw kan starten moet u opzoek naar een bouwgrond in een bepaalde regio. De regio waarvoor u kiest zal al een belangrijke invloed hebben op de kostprijs woning bouwen. Opteert u liever om in een levendige stad te wonen zoals Brussel of Antwerpen dan gaat de kostprijs van de bouwgrond sterk verschillen van een bouwgrond op het rustige platteland. Verder is ook de staat en de oriëntatie van de bouwgrond gegevens waarbij rekening gehouden moet worden. Een zuidelijk gerichte tuin en de nabijheid van enkele transportfaciliteiten zijn voor de meeste mensen een must.

Verder speelt de afwerking mee in de bepaling kostprijs woning bouwen. Het bouwen van een nieuwe woning zorgt ervoor dat uzelf inbreng heeft in de afwerking. Dit heeft u niet bij de aankoop van een bestaande woning. Hier moet u tevreden zijn met de inrichting van de vorige inwoners. Iedereen zijn smaak verschilt. Daarom is het leuk om uw personal touch te geven aan uw woning.
De prijs van de afwerking wordt voornamelijk bepaalt door de hoeveelheid luxe die u wenst. De luxueuze badkamers en woonruimtes met hun allernieuwste snufjes zorgen ervoor dat u afwijkt van de prijzen van de standaarden. Er worden bijvoorbeeld andere materialen gebruikt die de prijs de hoogte in kunnen jagen.

Omdat een grotere woning een grotere kostprijs woning bouwen kent, kiezen veel mensen tegenwoordig om kleiner te gaan wonen. Zowel de bouwgronden als de nodige materialen voor de bouw zijn de laatste jaren in prijs gestegen. Kleinere woningen bieden daarom een goede oplossing om de kostprijs woning bouwen te drukken tot uw maximumbudget. Bovendien moet u de charmes en het comfort van een kleine woning niet onderschatten. Het onderhoud kost u ook minder tijd. Uw vrije dag niet volledig moeten opofferen om uw woning te poetsen is een groot voordeel. 

Naast de factoren die uzelf in de hand heeft komt op de kostprijs woning bouwen ook nog 21% btw.

Het bouwen van een huis. Een grote droom van vele mensen. Toch houdt de kostprijs woning bouwen en de tijd die erin kruipt de mensen vaak tegen om hun droomwoning te verwezenlijken.

Bij een sleutel-op-de-deurformule helpt Woningen Compere u graag verder om tegen in een korte tijd tegen een schappelijke prijs te bouwen. Voorts biedt het concept naast de kostprijs woning bouwen u ook een aantal andere voordelen.

Het hele bouwtraject overlaten aan een betrouwbare bouwfirma zoals Woningen compere biedt u een aantal voordelen die belangrijk zijn om in het achterhoofd de houden wanneer u gaat bouwen. Als u zelf handig bent zal u eerder denken dat het voordeliger is in de kostprijs woning bouwen om zelf te starten. Een belangrijke gegeven dat u misschien over het hoofd ziet is de timing ervan. Als u zelf voltijds werkt of misschien al kinderen heeft dan is het moeilijk om nog een tijd te vinden voor de bouw van een woning. Overigens kunnen er onverwachte omstandigheden opduiken en moet u zelf de nodige materialen en gereedschap aankopen.  Moest u graag de handen uit de mouwen steken maar heeft u gewoon weg geen tijd of weet u niet hoe het metselen van een muur en het leggen van vloeren in elkaar zit? Wilt u bovendien niet voor onverwachte verrassingen komen te staan in de kostprijs woning bouwen dan is de sleutel-op-de-deurformule van Woningen Compere iets voor u.
U kan bij ons kiezen om uw de bouw en afwerking helemaal aan ons over te laten. Dan krijgt u aan het einde van de rit de sleutel overhandigt. Verder kan u de optie van evolutiewoningen kiezen. Dit zijn woningen zoals het woord zegt mee evolueren met uw gezin. Hierdoor kan er ook op de kostprijs woning bouwen bespaard worden. Moest u niet over het nodige budget beschikken voor de afwerking van bijvoorbeeld de kinderkamer kan u achteraf deze afwerken.

Bij sleutel-op-de-deur wordt heel het bouwproces overgenomen door één bouwbedrijf. Zo wordt de kostprijs woning bouwen en de tijd die u erin steekt beperkt. Zelf moet u niet opzoek naar verschillende aannemers of u bezighouden met al het administratief werk. U kan zorgeloos bouwen en u heeft geen last van de hele berg papierwerk. Woningen Compere werkt met standaardplannen en vaste prijzen die als bron van inspiratie dienen voor uw woning. Afhankelijk van uw voorkeuren worden deze plannen samen met de architect aangepast. Zo wordt ook het persoonlijk karakter van uw woning gecreëerd door een ruime keuze uit tal van materialen en kleuren voor badkamers, keukens… U verliest bij sleutel-op-de-deurwoningen dus niet uw persoonlijke inbreng.

Doordat wij samenwerken met vaste leveranciers kunnen de materialen in grote aantallen aangekocht worden. Ook maakt Woningen Compere gebruik van standaard technieken waardoor de arbeiders het proces in de vingers hebben. De bouwtermijn en dus ook de werkuren worden hierdoor verlaagt. Om die reden valt de kostprijs woning bouwen volgens sleutel-op-de-deur vaak goedkoper uit dan het bouwen op een klassieke manier.

Uw woning wordt van begin tot het einde geleverd door een sleutel-op-de-deurbedrijf. Naast alle kopzorgen en stress die wegvallen wordt ook de kostprijs woning bouwen en de bouwtijd vastgelegd op voorhand. Deze worden opgenomen in een contract en wordt niet meer van afgeweken. Het lastenboek geeft u ook een overzicht over de uit te voeren werken. Woningen Compere verwerkt hierin een uitgebreide beschrijving van de werkmethode voor de bouw en van de gebruikte materialen. Doordat de gebruikte materialen voldoen aan de strike criteria kunnen wij u betrouwbaarheid en duurzaamheid garanderen. Dit zorgt ervoor dat onze 10-jarige garantie verdubbeld wordt naar 20 jaar. Elk sleutel-op-de-deurproject krijgt van ons een persoonlijk en gedetailleerde lastenboek waarin al uw voorkeuren en wensen beschreven staan.

Vraag uw gratis catalogus aan

Omdat er enkele factoren in de kostprijs woning bouwen zijn waarmee u rekening moet houden zal, u misschien denken dat het beter is om voor een bestaande woning te kiezen.

Toch is een nieuwbouw een goede keuze. Zoals u wellicht al is opgevallen heeft een nieuwe woning bouwen een aantal pluspunten.

De kostprijs woning bouwen wordt zoals eerder gezegd bepaald door de afwerking en de architect. Het voordeel van deze kost is dat u volledige vrijheid heeft. De volledig inrichting en afwerking kan uzelf kiezen. Een bestaande woning heeft de stijl en indeling van de vorige eigenaar. De prijs van de bestaande woningen kunnen lager liggen dan de kostprijs woning bouwen maar hierbij moet er rekening gehouden worden met eventuele renovatiewerken. Als de woning niet voldoet aan uw wensen kunnen deze kosten al snel oplopen. Bovendien steekt u langs de zoektocht van een bestaande woning ook tijd in de renovatie. Sleutel-op-de-deurwoningen zijn daarom zo populair. Uw nieuwe droomwoning die voldoet aan al uw wensen wordt in een korte tijd gebouwd.

De bouw van een nieuwe woning, al dan niet volgens het sleutel-op-de-deurprincipe, zijn tegenwoordig ecologisch en duurzaam. In de kostprijzen woningen bouwen worden de installaties van een aantal technische apparaten en het gebruik van de nieuwste materialen en technieken meegerekend. Uit deze investering haalt u enkele jaren later profijt. Zo zal u een sterke daling zien in uw elektriciteitsrekening. Al de huizen gebouwd door Woningen Compere zijn bijvoorbeeld volledig geïsoleerd en luchtdicht gemaakt. Hernieuwbare energie kan verkregen worden door te kiezen uit zonnepanelen, een warmtepomp,… Allemaal duurzame manieren om uw woning warm te houden in koude wintermaanden en ze te verluchten tijdens de zomermaanden.
De kostprijs woning bouwen kan u zien als een grote investering. De nieuwbouwwoningen liggen door hun energieprestaties en leeftijd hoger in verkoopwaarde. 

Omdat in een nieuwbouw alles splinternieuw is geïnstalleerd zijn de onderhoudskosten de eerste jaren laag. Tevens zorgt de 10-jarige aansprakelijkheid en de Wet van Breyne dat u respectievelijk niet moet opdraaien voor eventuele herstellingskosten bij grondverzakkingen, funderingsproblemen,… en is zowel de bouwer als de bouwheer uitgebreid beschermt moest er iets foutlopen tijdens het bouwproces.

Het laatste decennium is de locatie een belangrijk gegeven geworden bij vele mensen. Het leven in een groene omgeving is als maar meer gevraagd. Omdat Woningen Compere bouwt over heel België met uitzondering hartje Brussel zijn er verschillende locaties ter beschikking voor de realisatie van uw droomwoning. Daarnaast hebben wij ook een ruim gamma aan gevarieerde woningen. Woningen Compere begeleidt het bouwproces van kleine bungalows tot grote villa’s. Voorbeeldprijzen en gemiddelde vierkantemeterprijzen zijn terug te vinden op onze website www.woningencompere.be. Zo kan u een idee van de kostprijs woning bouwen bij de betrouwbare sleutel-op-de-deurfirma. Ook geven wij u graag mee dat onze catalogus online aan te vragen is. Voor verdere informatie kan u altijd telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers op het gratis telefoonnummer 0800 11 164.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus