Wat kost een huis bouwen

Wat kost een huis bouwen? Met Woningen Compere kiest u voor een van de meest competitieve bouwprijzen

 

Wat kost een huis bouwen

 

Wat kost een huis bouwen ? Dit is een moeilijke vraag die veel personen zich stellen. Bij Woningen Compere ligt de prijs per vierkante meter van onze sleutel op de deur woningen onder de gemiddelde prijs. Wenst u meer info over onze modelwoningen? Bestel dan onze gratis catalogus via het gratis nummer 0800 96 690

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

 

Wat kost een huis bouwen?

 

Wat kost een huis bouwen is niet altijd gemakkelijk om in te schatten. Niet enkel de prijs van het bouwen van de woning beïnvloedt de eindprijs van uw project. Er is een lange lijst van factoren waarmee u rekening moet houden en die de prijs kunnen beïnvloeden. Daarom is het essentieel dat u zich op voorhand goed inlicht over de elementen die de prijs van uw toekomstige woning kunnen doen stijgen of dalen.

 

Wat kost een huis bouwen? Welke factoren hebben grote invloed op de eindprijs van uw bouwproject?

 

Wat kost een huis bouwen? Eerst en vooral heeft u de kost van de bouwgrond die al een grote hap uit uw budget kan nemen. Bovendien zijn voordelige bouwpercelen vandaag de dag schaarser en schaarser en meestal duur. Het is cruciaal om een perceel grond te vinden dat goed gelegen is en dat over de nodige kwaliteiten beschikt voor de bouw van uw woning. Maar wat zijn deze kwaliteiten?

Het eerste waarmee u moet rekening houden is de kwaliteit van de grond. Het moet een adequate samenstelling hebben en bestand zijn tegen een minimum aan kracht. Om dit te garanderen is het aangeraden om vooraf een bodemonderzoek uit te voeren alvorens u de grond aankoopt. U kan beter zeker zijn dat de bouwgrond voldoet aan uw verwachtingen vooraleer u geld moet gaan uitgeven aan extra funderingen. Deze kosten kunnen al heel snel oplopen. Grond dat niet geschikt is voor de bouw van een huis zal onvermijdelijk meer complexe en solide funderingen nodig hebben. Aangezien deze een belangrijk deel van de kosten van de ruwbouw vormen, is het vooral aangeraden om een bodemonderzoek uit te voeren, ook al is dat op uw kosten.

Een ander belangrijk aspect bij de aankoop van een stuk grond betreft de stedenbouwkundige voorschriften. Aarzel niet om een afspraak te maken met de dienst stedenbouw van de gemeente waar uw terrein zich bevindt om na te gaan of het stuk perceel inderdaad geschikt is om te bouwen. Vraag na of deze niet in het proces van onteigening ligt en of dat er geen grootschalig vastgoedproject in de buurt komt, wat uw prachtig uitzicht zou kunnen bederven. Informeer u of er sprake is van bepaalde verplichte gemeentelijke verplichtingen zoals het aanleggen van gasleidingen of kabelovergangen. Dit kan een grote invloed hebben op de prijs van uw woonproject.

Indien u zich afvraagt wat kost een huis bouwen zal u ook de stedenbouwkundige voorschriften grondig moeten controleren. Er zijn percelen die een bouwverplichting met zich meebrengen. Dit wil zeggen dat u ertoe verplicht bent binnen een bepaalde tijd te bouwen. Dit kan de prijs van uw woning aanzienlijk verhogen; bouwen binnen een korte tijd is vanzelfsprekend duurder.

Aarzel bovendien niet de verkoper een certificaat van niet-verontreinigde grond te vragen. Dit garandeert de goede kwaliteit van de bouwgrond. Let op, indien er op uw bouwgrond een activiteit heeft plaatsgevonden waardoor de grond vervuild werd, is de verkoper van het terrein verplicht de bodem te laten saneren en een studie over het onderwerp te laten uitvoeren. Verifieer of dit goed werd uitgevoerd zodat u, als toekomstige eigenaar niet hoeft op te draaien voor de kosten die u niet toekomen.

 

 

Indien u zich de vraag stelt wat kost een huis bouwen, moet u goed in het achterhoofd houden dat de ligging van uw bouwgrond invloed zal hebben op de kosten op gebied van water, elektriciteit, internet, televisie etc. aansluitingen. Als er woningen in de buurt liggen zullen de kosten van deze aansluitingen goedkoper zijn dan wanneer u in een geïsoleerde omgeving gaat bouwen
Wat het water betreft, kunt u naar de site aquawal.be.surfen. Door de postcode van uw toekomstige woonplaats in te geven kan u de naam verkrijgen van het bedrijf dat u zal voorzien van stromend water. Via deze site krijgt u ook meer informatie over de voorwaarden en de installatiekosten. Wat kost een huis bouwen is niet goedkoop en is niet voor iedereen weggelegd. Dit hangt ook af van de regio waar u wenst te bouwen. In Wallonië is het bijvoorbeeld voordeliger om te bouwen aangezien de bouwgrond daar aanzienlijk goedkoper is ten opzichte van Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een stuk bouwgrond in 2014 kostte in Wallonië 50,66 euro terwijl u in Vlaanderen 180 euro mag neertellen en 620 euro in Brussel kapitaal.

De prijs per vierkante meter bouwgrond in Luxemburg bedraagt 33,5 euro, 39,5 euro in de provincie Namen en ongeveer 50 euro in de buurt van Luik. Vanwege de ligging dicht bij Brussel heeft Brabant een prijs per vierkante meter van 92 euro. Het is duidelijk dat het onmogelijk is te voorspellen hoe de prijzen zich in de loop der jaren zullen ontwikkelen. Daarom is het voordeliger om in de nabije toekomst te bouwen zolang de prijs van de grond redelijk blijft. Uw bouwproject zal een woonoppervlakte opleggen ten opzichte van de oppervlakte van uw bouwgrond. Afhankelijk van het project dat hij voor u ontworpen heeft zal uw architect u ook advies geven indien hij het nodig acht als u een langer of breder perceel nodig heeft. De oppervlakte van uw toekomstige bouwgrond zal ontegenzeggelijk invloed hebben op de prijs van uw woning, die op zijn beurt invloed zal hebben op de kosten van de verschillende toeslagen die verbonden zijn bij de aankoop van uw perceel. Dit zal als gevolg de prijs van wat kost een huis bouwen beïnvloeden.

Het is een feit dat er registratiekosten aangerekend zullen worden boven op de prijs van de bouwgrond. Deze zijn gelijk aan 12,5% van de aankoopprijs. Daarnaast dient u rekening te houden met het ereloon van de notaris en de administratiekosten. Deze schommelen volgens de aankoopprijs van uw perceel, maar liggen respectievelijk tussen 1200 en 1600 euro voor de vergoedingen en tussen 800 en 1100 euro voor de kosten. Naast die BTW die u zal moet betalen moet u ook een hypothecaire inschrijving voorzien, hiervoor moet u ongeveer 230 euro rekenen. Dus, afhankelijk van waar u bouwt, zullen alle kosten gelijk zijn aan een prijs tussen 8900 en 9300 euro voor een perceel van 50 000 euro en tussen 15 500 en 16 000 euro voor een perceel met een aankoopprijs van 100 000 euro.

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

 

 

Wat kost een huis bouwen bij Woningen Compere

 

Wat kost een huis bouwen

 

Bij Woningen Compere bouwen we sleutel op de deur woningen tegen een concurrerende prijs. Wenst u meer info over onze modelwoningen ? Surf dan naar onze website waar u al onze berekende modelwoningen kan bekijken of vraag uw gratis catalogus. Zij zullen u een duidelijk beeld geven over de prijs per vierkante meter. Wat kost een huis bouwen bij Woningen Compere ? Bij ons kan u een sleutel op de woning bouwen aan een gemiddelde prijs van 1215 euro per vierkante meter (exclusief btw en ereloon van de architect).

Wat uw droomproject ook is, Woningen Compere kan het voor u realiseren. Aangezien wij sleutel op de deur woningen bouwen, nemen we het volledige project voor onze rekening. Vanaf de startfase helpen wij u bij de administratie, superviseren we de ontwerpfase en beheren we de bouwwerf. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over alle praktische en tijdrovende details, wij doen het voor u! Als u op dit ogenblik aarzelt om beroep te doen op de diensten van Woningen Compere, kan dat zijn omdat u zich afvraagt wat de voordelen zijn van sleutel op de deur bouwen, maar misschien ook omdat u zich afvraagt wat onze ervaring is en de kwaliteit van onze dienstverlening of de manier waarop we met onze klanten omgaan. Om al uw vragen te beantwoorden, nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan één van onze kijkwoningen. Bekijk alvast via onze site welke kijkwoning bij u in de buurt ligt. Wij verwelkomen u graag iedere zondag van 14.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Tijdens uw bezoek heeft u de gelegenheid om één van onze bouwadviseurs te ontmoeten die u zal informeren over onze werkwijze en de voordelen van sleutel op de deur bouwen. U zal ook meer informatie over de prijs van de woningbouw bekomen en we geven u de mogelijkheid om één van onze realisaties te bezoeken. Op deze manier heeft u al een beter zicht over de afwerking en de materialen die we gebruiken om onze woningen te realiseren. Na uw bezoek zal u zich niet meer afvragen “wat kost een huis bouwen”.

Aarzel dus niet meer en bestel uw gratis catalogus via onze site of contacteer ons via het gratis nummer 0800 96 690 en laten we samen uw droomproject tot werkelijkheid brengen.Gratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus