Hoeveel kost een huis bouwen

Hoeveel kost een huis bouwen nu echt ?

Hebt u de knoop doorgehakt en wilt u uw eigen huis bouwen? Dan is vast de eerste vraag die u zich stelt “hoeveel kost een huis bouwen”? U kan nu heel wat sites bekijken of tijdschriften doorbladeren, maar een klaar en duidelijk antwoord op uw vraag zal u moeilijk vinden.
Wanneer u in uw zoektocht naar “hoeveel kost een huis bouwen “ vervolgens begint met prijzen te vergelijken dient u goed op te letten, want de ene prijs is de andere niet. Om te voorkomen dat uw bouwavontuur een nachtmerrie wordt, kan Woningen Compere u helpen vanaf het ontwerp van uw plan tot de oplevering der werken. U dient wel al eigenaar te zijn van uw bouwgrond daar Woningen Compere zelf geen bouwgronden bezit. Via onze site kan u reeds ons gratis catalogus met tal van modelwoningen met plan en prijs in bestellen. Wenst u vervolgens wat meer informatie, aarzel niet en contacteer dan ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers zal u vervolgens in contact stellen met een bouwadviseur uit uw regio bij wie u terecht kan met al uw vragen.

Hoeveel kost een huis bouwen nu echt ?

Bij het bouwen van een eigen huis onderschatten veel mensen bepaalde kosten of komen ze voor onvoorziene omstandigheden te staan. Wanneer u op voorhand een realistisch beeld hebt van hoeveel kost een huis bouwen en van de verschillende kosten die u zal moeten maken, dan staat u al een heel stuk verder. Om u een idee te geven van de verschillende kosten, zetten we deze even voor u op een rij.

Heel wat toekomstige bouwers worstelen met de vraag hoeveel kost een huis bouwen eigenlijk.

Vanzelfsprekend beginnen alle bouwplannen met een bouwgrond. De prijs van bouwgrond kan erg verschillend zijn naar gelang de ligging ervan.
Op de vraag “hoeveel kost een huis bouwen” kunnen we beginnen met de prijs van een stuk bouwgrond, want die zorgt reeds voor een hele hap uit uw bouwbudget. Voor u aan uw zoektocht naar een geschikt stuk bouwgrond begint, is het belangrijk dat u voor uzelf uitmaakt hoeveel u bereid bent te spenderen aan een stuk bouwgrond.

hoeveel kost een huis bouwen

De laatste jaren zijn de prijzen van een stuk bouwgrond erg gestegen. Zo is er ook een duidelijk verschil van prijs tussen de verschillende gewesten en provincies. Zelfs binnen een gemeente merken we vaak verschillen op. De prijzen hangen meestal af van de ligging van het perceel. Wanneer u korter bij de stads- of dorpskern wenst te bouwen zal u uiteraard meer betalen dat wanneer u opteert voor een stuk bouwgrond aan de rand van de stad of het dorp. De duurste bouwgronden treffen we uiteraard in Brussel aan, gevolgd door Vlaanderen. De goedkoopste bouwgronden liggen in Wallonië. Ook de grootte van het perceel speelt een belangrijke rol. Om nu de prijzen tussen de verschillende bouwgronden te kunnen vergelijken wordt meestal gebruik gemaakt van de vierkante meter prijs. Via de site van de Federale Overheidsdienst Economie kan je dan vergelijken of er een eerlijke prijs wordt gevraagd.
Hou er ook rekening mee dat wanneer een bouwgrond voor een bepaald bedrag te koop staat, dat niet wilt zeggen dat dat het bedrag is dat u zal betalen. Staart u zich daarom niet blind op die verkoopprijs, want er komen nog notaris- en registratiekosten bovenop.
Let ook op met de staat van de bouwgrond, ook dat bepaalt hoeveel kost een huis bouwen nu juist. Staan er nog bomen en struiken op de bouwgrond die gerooid moeten worden of een huis of stal wat afgebroken moet worden? Houd zeker rekening met deze meerkosten in uw budget. Daarenboven kan u best een bodemonderzoek laten uitvoeren om te zien of de bouwgrond voldoende draagkracht heeft. Kijk ook naar de ligging ervan ten opzichte van het straatniveau, want graaf- of ophogingswerken kosten u heel wat geld. Zoals U merkt spelen heel wat factoren een rol in de uiteindelijk prijs van uw bouwgrond. De regio en het aantal vierkante meters zijn de grootste kostenbepalers.
Zoals u merkt is het al heel moeilijk om een richtgetal te bepalen voor uw bouwgrond, laat staan dan op uw vraag van “hoeveel kost een huis bouwen” nu exact.

Niet alleen de kostprijs van de ruwbouw heeft een grote impact op de vraag “hoeveel kost een huis bouwen” maar ook de afwerking ervan.

Elke ruimte in uw huis, elke afwerking die u kiest, heeft een invloed op “hoeveel kost een huis bouwen”. Ook hier zijn er bepaalde factoren die een belangrijke rol spelen en waarop u kunt ingrijpen om uw prijs te drukken. We sommen ze even voor u op.
Bij een gemiddelde woning kunnen we uitgaan dat de kostprijs van de ruwbouw en de afwerking nagenoeg fifty-fifty zijn. Wanneer u kiest voor de bouw van een energiezuinig huis, door te investeren in isolatie en luchtdichtheid, dan is het logisch dat u meer zal moeten betalen voor uw ruwbouw. Uiteraard is dit een verstandige keuze daar u maar één kans hebt om uw ruwbouw perfect te bouwen. De afwerking kan u na verloop van tijd nog altijd uitvoeren.
Wie droomt er niet van een open bebouwing huis? Weet dan dat deze droom veel duurder is dan een halfopen, die vervolgens weer prijziger is dan een rijwoning. Gaat uw voorkeur vervolgens dan ook nog uit naar een huis met buitengewone vormen, vergeet dan niet dat uw huis heel wat meer zal kosten dan een huis dat rechttoe-rechtaan is gebouwd.
Hoe groter U bouwt, des te duurder u bouwt. Voor de realisatie van bijvoorbeeld een villa zijn er uiteraard meer materialen en werkuren nodig dan voor een kleine woning. Door het aantal vierkante meters terug te dringen kan u heel wat besparen op uw bouwkosten.
De draagkracht van uw bouwgrond bepaalt welk type fundering u dient te gebruiken. Wanneer de draagkracht van uw woning onvoldoende is kan het nodig zijn dat u in plaats van funderingssleuven, een kelder dient te bouwen en in het ergste geval zelfs paalfundering.
Wie houdt er niet van veel licht in huis en een uitzicht op de volledige tuin? Maar vergeet niet dat glas ook een directe invloed heeft op uw vraag van “hoeveel kost een huis bouwen”. Hoe groter de glasramen, hoe hoger de kostprijs. Wanneer u kiest voor grote glasvlakken mag u niet uit het oog verliezen dat u sterkere aluminium profielen nodig hebt om het gewicht ervan te kunnen dragen.
Tot slot van alle rekening, voor wat de ruwbouw betreft, hebben de materiaalkosten ook een invloed. Zo betaalt u voor betonnen dakpannen minder dan voor tegelpannen uit klei, …
Uiteraard geldt dit eveneens voor de afwerking. Hoe meer u kiest voor luxeproducten en -afwerkingen, hoe meer u zal betalen. Hoe gesofisticeerder de technieken, des te hoger de kostprijs van uw huis. Zo betaalt u heel wat meer voor een warmtepomp dan voor een condensatieketel en is natuursteen ook duurder dan keramische tegel.

U merkt dat er toch heel wat factoren bepalend zijn voor een antwoord op uw vraag “hoeveel kost een huis bouwen”.

Wilt u een eigen huis dat volledig uw stijl evenaart maar bent u niet zo thuis in bouwen?

Geen probleem, een sleutel op de deur woning kan dan voor u de oplossing zijn. Maar hoeveel kost een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf nu juist?
Op de vraag : hoeveel kost een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf kunnen we reeds stellen dat dit heel verschillend is van firma tot firma. Ieder sleutel op de deur bouwbedrijf hanteert een verschillende basisprijs per vierkante meter en bouwt ook niet allemaal volgens dezelfde bouwwijze.
Hoeveel kost een huis bouwen met Woningen Compere? Via onze site vindt u de gemiddelde vierkante meter prijs terug. Vooreerst dient u er rekening mee te houden dat de bouwgrond niet inbegrepen is in de prijs. Vervolgens kan u opteren voor het volledige pakket, dit wil zeggen het volledige huis gebouwd volgens de traditionele bouwwijze en instap klaar afgewerkt of winddicht, wanneer u zelf handig bent en de afwerking voor uw eigen rekening wilt nemen.
Bij Woningen Compere varieert de prijs van uw sleutel op de deur huis naar gelang welk soort afwerking u verkiest.
Een ideale kans nu om te bezuinigen op uw ruwbouw bij Woningen Compere is door ons een bezoek te brengen op Batibouw van 22 februari tot en met 4 maart 2018 op de Heizel te Brussel. Woningen Compere schenkt U er namelijk gratis gevelstenen en dakpannen. Zo kan u heel wat geld uitsparen dat u misschien vervolgens kunt gebruiken om wat extra in uw woning te investeren.
Indien u graag wat meer informatie wenst kan U Woningen Compere steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Bestel alvast ons gratis catalogus via de site. Op de catalogus treft u vervolgens de gegevens aan van een bouwadviseur bij u in de buurt die u kan contacteren en die u zeker kan verder helpen met uw vraag van hoeveel kost een huis bouwen bij ons.