Huis bouwen in Dendermonde

Een huis bouwen in Dendermonde kan voordelen en nadelen met zich meebrengen. Je zit bijvoorbeeld niet ver van Gent af of van tal van andere grote steden zoals Brussel en Antwerpen wanneer je deze eens een bezoekje zou willen brengen. Ze zijn op minder dan een uur bereikbaar vanaf Dendermonde.

Huis bouwen in Dendermonde

Huis bouwen in Dendermonde

Men kan deze dagen op verschillende wijzen een huis bouwen in Dendermonde, het sleutel-op-de-deur concept is hier één voorbeeld van. Dit is wel meestal niet het eerste waaraan men denkt. Waar denkt men dan als eerste aan? Dat is zelf een huis bouwen in Dendermonde. Dit is het meest aantrekkelijke voor een hele hoop mensen omdat het u een goed gevoel geeft om in een huis te wonen dat u met uw eigen handen gemaakt heeft. Het lijkt op het eerste zicht soms ook goedkoper, maar is dat ook zo?

Wat belangrijk als u gaat een huis bouwen in Dendermonde is dat u vooraf goed geïnformeerd bent. Het bouwproces is namelijk niet meer zo simpel als 10 jaar geleden. Er zijn nu heel wat extra regels die u moet volgen en ook een heleboel extra voorwaarden waaraan u moet voldoen. Wat het ook moeilijker maakt is dat de bouwgronden de laatste jaren heel wat gestegen zijn in prijs. De verschillende stappen voor een huis bouwen in Dendermonde moet u ook goed kennen. Als u deze niet van buiten kent is dat geen drama, er zijn namelijk vele sites op het internet waarop u deze stappen zal kunnen terugvinden. Hoewel dit allemaal als een droom klinkt zal het waarschijnlijk niet allemaal perfect uitdraaien. Dit is namelijk wat er in theorie zou moeten gebeuren, maar in de praktijk is het altijd net iets anders. Daarom is het een goed idee om eens bij familie en vrienden na te vragen wat goed gaat en wat minder goed gaat, wie je het best om hulp vraagt bij bepaalde werken, enz. Een andere optie is het nemen van een cursus ‘huis bouwen’. Dit doet u best alleen als u genoeg tijd op overschot heeft.

Ontvang onze gratis catalogus

Dendermonde

De stad Dendermonde bevindt zich in de provincie West-Vlaanderen op zo’n 40 minuten van Gent en 50 minuten van Antwerpen en Brussel. Er zijn dus direct al heel wat mogelijkheden op toeristisch vlak. Het ligt ook binnen de meest bebouwde en meest verstedelijkte zone in ons land, namelijk tussen Gent, Brussel en Antwerpen. Een huis bouwen in Dendermonde zal dus niet de gemakkelijkste opdracht zijn.
De stad zelf heeft al redelijk wat toeristische trekpleisters. Als u van musea houdt dan zit u hier zeker goed. In Dendermonde heeft u bijvoorbeeld het Vleeshuismuseum. Hier in dit museum komt u alles te weten over de oudste geschiedenis van de stad. U wordt overdonderd door archeologische vondsten, oude documenten, elementen uit de vroegere Ros Beiaardommegangen, een collectie hand- en vuurwapens, etc. De toegang tot dit museum is gratis. Het werd gebouwd tussen de jaren 1460 en 1462 op exact dezelfde plaats als zijn voorganger in 1293. Maar het is niet altijd enkel een museum geweest, op het gelijkvloers bevond zich namelijk ook een hal voor lokale slagers die hun producten alleen maar aan particulieren mochten verkopen. In de loop der tijd diende het vleeshuis als vlees- en lakenhalle, toneelzaal, gevangenis en nog veel meer. De laatste van de vleesbanken verdwenen in 1862 en toen heeft men de ruimte omgevormd tot een overdekte groentemarkt. Het werd voor het eerst gerestaureerd aan het einde van de 19e eeuw. Vanaf het jaar 1899 doet het Vleeshuis dienst als een museum.

Als u niet zo’n fan bent van musea dan zijn er ook nog een heleboel andere dingen te doen in Dendermonde. U kan bijvoorbeeld eens een wandeling of een fietstocht gaan maken. Er zijn tal van verschillende fiets- en wandelroutes die u kan verkennen. Zo kan u Dendermonde bijvoorbeeld eens ontdekken met een virtuele gids. Deze virtuele wandeling van ongeveer 3 km laat u op uw eigen tempo het centrum van de stad verkennen. U wordt doorheen het historisch centrum gesleurd door enkel uw gsm samen met een plannetje en een brochure die u helemaal niks kosten.
Is een begeleide wandeling niet wat u zoekt? Geen probleem, er zijn nog tal van andere fiets- en wandelroutes beschikbaar. U kan bijvoorbeeld de fietsroute in de Denderstreken volgen of de Ros Beiaardroute of … Zoals u wel al door hebt is er veel natuur te verkennen in Dendermonde.

Huis bouwen in Dendermonde

De stad zit ook boordevol leuke plekjes waar u zich even kan terugtrekken. U kan bijvoorbeeld de grote markt eens een bezoekje gaan brengen. Deze stad bekend als een van de gezelligste en mooiste pleinen van ons land. Misschien houdt u niet zo van de binnenstad en gaat u liever in een parkje zitten. Dat kan even goed. U kan zich dan naar de stadsparken bevinden.
Als u alles in Dendermonde al heeft gezien en u zin heeft in meer, dan kan u altijd even richting Gent trekken. De grootstad bevindt zich op zo’n 40 minuten van hier en zit ook boordevol bezienswaardigheden.

Buiten een hele hoop bezienswaardigheden beschikt Dendermonde ook over een rijke geschiedenis. Het vroegste uit Dendermonde dat men heeft teruggevonden waren sporen van een nederzetting die dateert uit de vroege ijzertijd. Dat is rond 800 v. Chr. Men heeft tijdens dezelfde opgravingen in 2010 ook nog 3 Romeinse brandrestgraven gevonden.
In de middeleeuwen was het in het huidige Dendermonde ook niet stil. Rond het einde van de Frankische periode ontstond er een nederzetting op de locatie waar de Vlasmarkt zich nu bevindt. Iets later ontstond er ook een nederzetting op de linkeroever van de Dender. Deze bevond zich in de schaduw van een burcht gebouwd door keizer Otto II. Deze burcht vormde de bestuurlijke zetel van het Land van Dendermonde, waarvan de stad zelf werd buitengesloten in het jaar 1233.

Zelf een huis bouwen in Dendermonde of sleutel op de deur?

Wanneer u zelf weinig tijd heeft dan is de gemakkelijkste en snelste optie voor u een huis bouwen in Dendermonde met een sleutel op de deur firma. Dit bedrijf zal de woning voor u bouwen en dit volgens uw wensen en benodigdheden. Dit moet wel nog binnen het model passen dat u op voorhand gekozen hebt.

Een huis bouwen in Dendermonde door zo’n sleutel-op-de-deur bouwbedrijf wil wel niet zeggen dat u rustig in uw zetel kan gaan liggen. Er zijn nog steeds enkele dingen die u zelf nog zal moeten doen, maar het meeste werk wordt wel door het bedrijf zelf gedaan. De administratie bijvoorbeeld, hierbij helpt het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf u bij en het bouwdossier zal ingediend worden door de architect. Zelfs met de besprekingen die u hebt met uw architect voor het opstellen van uw plan volgens het gekozen ontwerp zal de bouwadviseur u bijstaan. Wat ook zeer belangrijk is zijn de materialen die u gaat gebruiken voor de afwerking van uw huis. Welke vloer zou u graag hebben, met welke materialen moeten de muren afgewerkt worden, etc. Dat zijn allemaal vragen die beantwoordt zouden moeten worden voordat de constructie van uw huis begint. U kan er zelf ook altijd voor kiezen om de bouw zelf op te volgen samen met de aanwezige werfleider.

Gratis catalogus

Uw architect zal ook regelmatig op de werf aanwezig zijn om de werken op te volgen. Hij zal dit niet alleen doen, er zal ook altijd ofwel een werfleider ofwel een supervisor ofwel een bouwaannemer aanwezig zijn. Aangezien alles op voorhand al is afgesproken zal de constructie van de woning helemaal niet lang duren. Als u met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf samenwerkt dan zal het budget ook goed op voorhand afgesproken worden. In de meeste gevallen is zelfs de totaalprijs van een huis laten bouwen in Dendermonde goedkoper dan wanneer u zelf een huis bouwt in Dendermonde. Een reden daarvoor is dat een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf haar materialen goedkoper krijgt dan u in de winkel. De reden hiervoor is dat zij hun producten in grote hoeveelheden of in ‘bulk’ en bij vaste leveranciers kopen. Nog een reden om voor een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf te kiezen kan zijn dat u al aan de bouw van uw woning bent begonnen maar iets verkeerd hebt gedaan, dan moet u uiteindelijk toch nog professionals laten komen en zal dit u extra geld gaan kosten.

Kijkwoningen

Wilt u een huis bouwen in Dendermonde, Gent, Oudenaarde, enz. dan kan u altijd eens in onze kijkwoning in Gavere gaan kijken. Wij beschikken ook over andere kijkwoningen, maar dit is degene die het dichts bij de genoemde steden ligt. Als u de kwaliteit van ons werk eens wilt checken is dit de perfecte gelegenheid. Om dit te doen zal u eerst een afspraak moeten maken en dan kan u vervolgens samen met een bouwadviseur de kijkwoning gaan bezoeken. De bouwadviseur zal u rondleiden waarna u hem gerust vragen kan stellen. Om een afspraak te maken kan u ons altijd bereiken op het gratis nummer 0800/11 164 of u kan een mail sturen naar [email protected]

Wij bouwen in heel België. Breng gerust een bezoek aan één van onze huizen :

Huis bouwen in Tongeren
Huis bouwen in Antwerpen
Huis bouwen in Leuven
Huis bouwen in Brugge
Huis bouwen in Gent

Gratis catalogus van 408 pagina's (312 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus