Gratis catalogus

Lastenboek

"

Garantie

20
jaar
Garantie Qzen

Garantie

Respect

wet Breyne

Buitenschrijnwerk

Algemeen

Eenmaal de metselwerken afgerond zijn, kunnen de maten genomen worden voor de fabricatie van de ramen.

Alle opengaande ramen worden uitgevoerd met een draaikipsysteem, voor zover dit technisch mogelijk is en op de plannen weergegeven wordt. De waterdichtheid tussen het vaste kader en de bewegende vleugel is verzekerd door een rubberen dichting (joint), terwijl dit bij de voegwerken van het gevelmetselwerk verzekerd wordt door middel van een voeg in mortel (dewelke zal geplaatst worden door een gespecialiseerde firma).

Alle ramen zijn uitgerust met super isolerende dubbele beglazing met coëfficiënt Ug(K) = 1.0W/m²K, dankzij de aanwezigheid van een inert gas tussen de twee glaspanelen.

Conform de norm NBN S23-002, worden bepaalde ramen uitgevoerd in gelaagd glas, hetgeen de veiligheid van de bewoners verzekert.

Conform de wet, zijn bepaalde ramen uitgerust met regelbare luchttoevoerroosters (zie hoofdstuk ventilatie).

Opmerking: indien gewenst, kunnen andere glastypes verrekend worden (gezandstraald glas, akoestisch glas, …).

Buitenschrijnwerk in PVC

De ramen en deuren worden uitgevoerd in gladde, witte PVC profielen, met erkende kwaliteit (KOMMERLING of gelijkaardig), super isolerende dubbele beglazing Ug(K)1.0. Deze profielen bestaan uit verschillende kamers die een goede thermische isolatie garanderen. Wanneer er verschillende ramen onderling aan elkaar bevestigd worden, zullen er, indien nodig, verstevigingsprofielen tussengeplaatst worden.

De klinken van de ramen en deuren zijn in het wit, behalve aan de buitenzijde van de voordeur.

Opmerking: indien gewenst, kunnen andere kleuren en structuren (vb. houtnerf, grijs buiten/wit binnen, …) verrekend worden.

Buitenschrijnwerk in hout

Er kan een prijsaanpassing toegepast worden voor uitvoering van de ramen in hout. Hier heeft het gebruikte hout een hoge densiteit, is het van exotische oorsprong (DARK RED MERANTI of gelijkaardig) super isolerende dubbele beglazing Ug(K)1.0, en werd het behandeld in het atelier door drenking in een insecten- en schimmelwerend product, teneinde de eigenschappen te garanderen in de toekomst.

De beschermende afwerking (verf, vernis, …) zal uitgevoerd worden door de bouwheer, binnen de kortst mogelijke tijd na plaatsing van de ramen en, in ieder geval, voor uitvoering van de pleisterwerken. Zodoende zal elke kwaliteitsvermindering van de ramen, ten gevolge van het ontbreken van deze bescherming, vermeden worden.

Opmerking: indien gewenst, kunnen andere houtsoorten verrekend worden, zoals ook de grondlaag en de afwerkingslaag.

Buitenschrijnwerk in aluminium

Er kan een prijsaanpassing toegepast worden voor uitvoering van de ramen in gelakt aluminium. In dat geval bestaan de gebruikte profielen super isolerende dubbele beglazing, Ug (K) 1.0 (REYNAERS of gelijkwaardig) uit verschillende kamers, hetgeen een goede thermische isolatie garandeert. Het gebruik van profielen in aluminium laat dankzij de stevigheid van het materiaal toe om grotere glaspartijen te realiseren. De profielen kunnen in verschillende kleuren gelakt worden.

Garagepoorten

De geïsoleerde sectionaalpoorten bestaan uit horizontale panelen.

Deze witgelakte metalen panelen zijn geïsoleerd (40 mm) met polyurethaan schuim. De poorten garanderen een goede thermische isolatie en, dankzij de rubberen dichting, tevens een goede waterdichting.

Indien gewenst, kunnen deze poorten in een andere kleur geschilderd worden en/of gemotoriseerd worden.

Opties

Indien gewenst, kan het buitenschrijnwerk uitgerust worden met kruishouten. Deze kunnen:

  • geplaatst worden in het dubbel glas;
  • gelijmd worden op het glas;
  • afneembaar gemonteerd worden (enkel bij uitvoering in hout);

Het is ook mogelijk om rolluiken te voorzien, maar deze moeten reeds voorzien zijn vóór aanvang van de werken (daar uitsparingen in het metselwerk hier noodzakelijk zijn). Deze kunnen uitgevoerd worden:

  • in PVC
  • in geïsoleerd aluminium
  • manueel of gemotoriseerd